פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD
ד"ר גלעד חבצלת
ריספרדל בני 23/08/2017 | 21:34שלום 1. לבני בן ה-8 הומלץ ריספרדל בשילוב ריטלין. אנו מתלבטים מאד לגבי הריספרדל. מהן ההשלכות על עתידו הרחוק יותר לאחר שנטל תרופה כזאת? צבא, עבודה , תפקידים מסויימים,נשיאת נשק בהיותו בוגר. 2. האם ניתן לרכוש באופן פרטי / בית מרקחת פרטי ללא רישום בתיקו האישי בקופ״ח? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריספרדל ד"ר בועז רפפורט 24/08/2017 | 08:38שלום, התלבטותכם כהורים מובנת. אני מניח שהציעו ריספרדל עקב קשיי התנהגות שיש לו (שילוב של חרדות ותוקפנות) . בכל החלטה רפואית צריך גם לחשוב מה קורה אם לא מטפלים. האלטרנטיבה לא לטפל כרוכה אף היא בסיכון (זאת הרי הסיבה שמטפלים) , ואם מצבו ימשיך להתדרדר הרי שמו הטוב עלול להיפגע ואולי כשיגיע לצו הראשון יוותרו עליו. לעומת זאת אם ייקח תקופה מסויימת ריספרדל שתעזור לו וכתוצאה מכך יחווה פידבקים טובים , ירצו אותו. זאת כמובן משוואה פשטנית שהרי אינני מכיר את בנך (אני גם לא נוקט עמדה אם צריך או לא לתת לו את הריספרדל), אבל חשוב לראות את שני צידי המטבע בבואנו להחליט. לגבי רכישה פרטית, זאת כמעט ברירת המחדל בתרופה כמו הריספרדל כי למיטב ידיעתי הקופה מסבסדת אותה רק עם אבחנות ספציפיות, שאינן ADHD (כמו בין היתר, אוטיזם). בכל מקרה בודאי שאתם יכולים לקנות את זה פרטי , התרופה גם לא כל כך יקרה. בהצלחה,הוסף תגובה
המשך..בני 24/08/2017 | 19:00תודה על תשובתך. הטיפול בריספרדל הומלץ בעקבות קושי בוויסות רגשי/ התפרצויות בעיקר בביהס ( לא מקום מכיל במיוחד) במקביל התחלנו טיפול פסיכולוגי ממוקד לנושא זה כולל הדרכות הורים. מהכרותך עם ילדים הנוטלים ריספרדל למקרים כאלה , האם הטיפול בתרופה ממושך? טיפול ממכר? אנו פוחדים להכנס למעגל תרופות מעין אלה, ושלא נצא מזה. מה דעתך? תודה שוב על תשובותיך. גם מפורטות גם מקצועיות וגם מהירות- נדיר בפורוםהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר בועז רפפורט 25/08/2017 | 22:23אין סכנת התמכרות אבל נתינת תרופה כל שהיא חייבת לבוא עם בקרה רפואית מתמשכת. זה באחריותכם להיות בקשר עם הרופא שמנהל את הטיפוך, להגיע לבדיקות מעקב סדירות ולבחון האם הטיפול עדיין דרוש או לחילופין האם הוא מספיק. מניסיוני השימוש בריספרדל בעל אופי זמני יותר מאשר התרופות לשיפור הריכוז. וטוב שכך , למשפחת התרופות של הריספרדל (אנטי פסיכוטיות) ישנן גם תופעות לואי, ואמנם נדירות מאוד, כפונקציה של משך הטיפול. זאת בניגוד לתרופות לריכוז , אשר בהן לא ידועות תופעות התלויות במשך הטיפול. טוב מאוד שאתם מקבלים הדרכה. אני רואה שישנה נטייה של המטפלים לעבוד יותר עם הילדים ו"לעדכן" מידי כמה שבועות את ההורים. מבחינתי זה צריך להיות הפוך לגמרי , למקד את החלק התהליכי בכם כדי להבין את הוראות ההפעלה של ילדכם וללמוד לגדל אותו נכון תודה על המשוב , בברכה,.הוסף תגובה
שאלהסיון 15/10/2018 | 20:27היי, קראתי את מה שכתבת. הבן שלי גם קיבל ריספונד בנוסף לריטלי איך הבן שלך מגיב לטיפול???הוסף תגובה
שאלהסיון 15/10/2018 | 20:39היי, קראתי את מה שכתבת. הבן שלי גם קיבל ריספונד בנוסף לריטלי איך הבן שלך מגיב לטיפול???הוסף תגובה
ADhdאמירה 01/12/2021 | 21:04היי הבן שלי בן 4 שנים סובל מהפרעת קשה וריכוז והתנהגות Adhd ...לא הסתדר עם ריטלין והומלץ על מתן ריספורדל ..אני חוששת מתופעות לוואי..פגיעה בלתי הפיכה ...אני אשמח לעזרההוסף תגובה
ADHDדיאנה 02/12/2021 | 18:44האם מותר לקחת ויונס וסטרטרה ביחד? עד שהסטרטרה יתחיל לפעול?הוסף תגובה
מתן ממושך של ריספרדליוסי 14/03/2022 | 05:01בני לוקח כבר 7 שנים ריספרדל בגלל בעיות אגרסיביות ותוקפנות שהיו לו בגן. לאחרונה חש כבוי וחולשה ברגליים ( לוקח 1 מג). אנחנו מנסים להוריד לאט לאט את הריספרדל אבל הילד חווה תחושות קשות, מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
תשובת מומחה ריספרדל ד"ר גלעד חבצלת 16/04/2022 | 11:32ממליץ להתיעץ במצב זה עם פסיכיאטר ילדים.הוסף תגובה
רספרידל בילדיםמור 26/09/2024 | 15:37הי, הייתי שמחה לדעת אם מישהו יוכל לעדכן מנסיונו את החוויות של בנו בטיפול עם רספרידל? רקע של הפרעות קשב וריכוז והתפרצויות בביה"ס עקב חוסר ויסות. לא רוצים להיכנס ללופ שלא ניתן לצאת ממנו.הוסף תגובה
ניסיון עם ריספרדלמיכאל 29/03/2026 | 15:56אשמח אם תוכלי לשתף אם אכן נתתם לילדכם את זה, אנחנו אחרי המלצה מהפסיכיאטר על כך אך חוששים מהתרופה הזו מאוד, בהכירי תלמידים רבים אחרים שנוטלים גם תרופות לקשב וריכוז וגם ריספרדל, אבל מדובר ברוב המקרים במצבים הרבה הרבה יותר אקוטים ממה שאני הכרתי עד היום אצל הבת שלנו לכן זה נראה לי קצת מוזר כאילו בדרך כלל אותם ילדים היו עם כל מיני לקויות מסוימות הרבה יותר מודגשות ממה שקרה אצל הבת שלי הרמה של ההתקפי זעם או עצבים לא מתקרבים למה שאני הכרתי אצל תלמידים במערכת החינוך ובמערכות החינוך שאני עבדתיהוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 29/03/2026 | 16:50למי מיועדת השאלה ?הוסף תגובה
הפרעת קשב וריכוז ויואנס מור 20/02/2026 | 13:26היי שלום קוראים לי מור אני בן 22 לוקח אטנט xr 30 ושברקע יש לי מרשם לויואנס שאני אמור לקחת אותו אבל החלטתי אם הנירולוג להחליף לאטנט xr 30 אבל אני לפני כמה שבועות לקחתי ויואנס 70 שתי קפסולות זה מותר או אסור בעיקרון ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 23/02/2026 | 09:07היי 2 קפסולות של ויואנס 70 מ״ג זו כמות אסורה ומוגזמת. אטנט Xr 30 מ״ג זה מעט מדי ולא מספיק למבוגר. לא יודע מה משקלך אבל ממליץ להתחיל עם אטנט Xr 40 מ״ג . כלומר קפסולה של 30 מ״ג וקפסולה של 10 מ״ג ביחד בבוקר. במידה ולא תהיה מספיק השפעה אז להעלות ל קפסולה של 30 עם קפסולה של 20 ביחד .הוסף תגובה
אטנטמור 27/03/2026 | 18:13איך ניתן לקבל מרשם ???הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 29/03/2026 | 16:48לבקש מרופא מטפלהוסף תגובה
העלאת מינון של ויואנס נועה 27/03/2026 | 18:54לפני מספר ימים עברתי משימוש באטנט לויואנס 30 מ״ג ואני לא מרגישה השפעה כלל, האם אפשר להעלות מינון לאחר פחות משבוע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 29/03/2026 | 08:12כן בהחלט את יכולה לעלות במינון תנסי 54 מ״גהוסף תגובה
הפרעת קשב יוסי כהן 24/03/2026 | 13:29בתי בת 14 קיבלה מרשם ויואנס 30 מג. לטיפול בהפרעת קשב-אין פעלתנות יתר. פשוט קשה לה להתרכז .לקחה כדור אחד. אחרי 9 שעות כפות ידיים וכפות רגליים היו ממש קרות (קפואות). בנוף היו 3 פצעונים על כף יד. לא לקחנו כדור נוסף. איזה תרופה נתן לנסות?פסיכיאטרית אמרה שכל התרופות יגרנו לתופעה זו.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 27/03/2026 | 12:08האם ניסיתם קונצרטה? זוהי משפחה אחרת . מציע לנסות cap concerta 36mg 1*1/dayהוסף תגובה
תופעה מוזרה של ריח עדי 07/02/2021 | 07:31יש איזשהו תהליך קבוע שאני מרגישה שהגוף עובר עם האטנט. השלב של מעין היי כזה ויש רגעים של אי שקט שחולפים די מהר ויש שלב שכאילו מריחים ריח שלקח מעט זמן וחיפוש למקור הריח עד שהבנתי שגם זה תופעה של האטנט. עד כאן הכל טוב. עם לקיחת האטנט מהחפיסה האחרונה פתאום התלווה מעין ריח אחר , חמצמץ ולא נעים שהעלה בי תהיה האם נעשה איזשהו שינוי ברכיבים או משהו...?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריחות שונים תחת אטנט ד"ר גלעד חבצלת 07/02/2021 | 09:10האמת. לא שמעתי על שינוי חוש ריח תחת נטילת אטנט. אם התכשיר שקיבלת בחפיסה האחרונה הוא זהה, אין זה הגיוני שיש שינוי בעקבות התרופה. מציע שתחפשי מקור אחר לריחות .הוסף תגובה
היי גם לי מוכר תופעת הלוואי של ריח מוזרליאה 15/03/2026 | 13:10גם אני התחלתי טיפול בריטלין לפני שנה אחרי ריטלין הרחתי ריח מוזר ולא הבנתי מה המקור ניסיתי להחליף לאטנט והריח החמיר והופיע בתדירות גבוהה יותר. הריח החל להופיע רק מאז שהתחלתי את הטיפול , אם יש טיפול למנוע אז זה אשמח לדעתהוסף תגובה
תשובת מומחה תופעה מוזרה של ריח תחת אטנט ד"ר גלעד חבצלת 27/03/2026 | 12:26היי! אם זה מאד מציק אני מציע לעבור לתרופה אחרת . אולי תנסי ויואנס. מדובר בתרכיב יותר טהור של התרופה. אולי זה ימנע את התופעה.הוסף תגובה
הפרעת קשב קשיים בויסות חושי והזעת יתר דליה 07/03/2026 | 10:11שלום רב בת 27, מגיל צעיר מאד סובלת מהזעת יתר קשה בעיקר בכפות הידיים והרגליים, בגיל ההתבגרות התמודדתי עם חוסר אנרגיה, שינה מרובה דימוי גוף ירוד. סיימתי תואר שני בעזרת אטנט 20 מל שעזר לי לקום מהמיטה ולתפקד. אבל אני ישנה בעיקר ביום וערה משעות אחהצ ובלילה. הכדור מגביר את ההזעה. ללא הכדור, אין לי אנרגיה. בנוסף סובלת ממעי רגיז, שרק פעילות גופנית עצימה עוזרת לכאבים. האם כדאי להחליף כדור לויואנס? השפעת אטנט קטנה ואולי הכדור החדש לא ייגביר את ההזעה האם יש קשר בין קשב וריכוז חוסר אנרגיה וכאבי בטן תכופים, הרגשה של חוסר התרקנות? איך אני מביאה את עצמי לתפקוד בבוקר? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 08/03/2026 | 09:47שלום דליה ! כאבי הבטן התכופים והזעת היתר אינם קשורים לאטנט. קרוב לודאי זה על רקע סטרס. תבקשי מהרופא המטפל תרופה להרגעה או תתיעצי עם בריאות הנפש. גם חוסר שינה בלילה אינו קשור לאטנט רגיל שלוקחים בבוקר . כך שהחלפת תרופה לא תעזור לך במקרה זה, אלא פתרון יותר קבוע לסטרס. לגבי ההזעה קיים ניתוח מצויין שמוריד את ההזעה בידיים וברגליים אשר נקרא סימפטקטומי.הוסף תגובה
לא יודע אם להעלות במינון ? אלכס 05/03/2026 | 13:09שלום התחלתי מאטנט 20 אקס אר וזה עבד טוב אבל אחכ לא הפסיק והבנתי שויואנס עובדת בעצם יותר איטי כזה בלי הבוסט הזה שממש שנאתי בהתחלה לכן עברתי לויואנס במקום להעלות מינון באטנט (50 מיליגרם ויואנס) עכשיו עוד לא נגמר החודש ואני ממש מרגיש כאילו זה לא עובד בכלל. אני כן מתרכז אבל זה ממש מרגיש כמו שאני לא על הכדור... הפסקתי לשבוע כי אמרו לי שכדאי ואז התחילה המלחמה אז הפסקתי לטיפה יותר כי כמובן נדחו המבחנים בתקופת המבחנים עכשיו לקחתי שוב ויואנס ועדיין מרגיש אותו דבר. אני פשוט נהיה עצבני במקום מרוכז אבל אני מאוד מאוד מפחד להעלות במינון כי אני מפחד שחס וחלילה יקרה משהו לא טוב בגלל המינון הגבוהה. האם יש איזשהי דרך או אולי בכל להחליף תרופה ? אני מרגיש כאילו התרופה פועלת לעשות אותי עצבני ואולי במקצת חרד במקום להתרכז. נכון לעכשיו הפסקתי כי אני לא רואה בזה תועלת יותר מבחינה של ריכוז אז אני לא יודע מה כדאי תודה רבה. מבחינת גיל ומשקל אני בן 19 שוקל 65 קילו מטר שמונים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 08/03/2026 | 09:40נסה לעלות לויואנס 70 מ״ג אל תפחדהוסף תגובה
שימוש באטנט רגיל ואטנט xr נועה 27/02/2026 | 09:30אני נטלתי לתקופה אטנט xr ועברתי לאטנט רגיל פעמיים ביום על מנת לשלוט על השעות בצורה טובה יותר. השאלה שלי היא האם אפשר לקבל מרשם משולב גם של אטנט רגל וגם של xr, מהסיבה שהארוך טווח טוב לי בתור סטודנטית לימים שאני לומדת מהבוקר עד הערב והוא מרגיש לי יציב יותר, אך אני צריכה פתרון לימים שאני מתחילה ללמוד משעות אחר הצהרים. ואם זה אפשרי האם רופא משפחה יכול לבצע את השינוי הזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 27/02/2026 | 15:50זה אפשרי פשוט תבקשי מרופא המשפחה שיתן לך חלק מהכדורים בחודש אטנט Xr וחלק אטנט רגיל . זה בהחלט לא בעיה .הוסף תגובה
ריספונד + הפרעת קשב וריכוז דור.ח 24/02/2026 | 20:19תמיד אנרגטי ברמה שלפעמים תוהה אם אני במניה כי יותר היפר ממני זה רק באשפוזים. לוקח 4 מיליגרם ריספונד וכדור אנטי פטרייתי הביטוי של הסכיזופרניה אצלי זה בפסיכוזות שקטות שבהן אני לא מבדיל בין מציאות לדמיון ומחכה שהן יעברו לא מעוניין בשיחות כי הן גורמות לי לדיבור מבולבל תחושת ניתוק ותחושות פנימיות של מועקה מחפש פסיכיאטר קשוב עם זמינות לעשות תהליך התאמה לכדור נוירולוגי שיאזן אותי בהיפראקטיביות כמו הריספונד לפסיכוזה מוכן לעשות בדיקת התאמת כדורים דיאגנוסטית אבל מודע שזה לא מאה אחוז ערובה בעבודה מקבלים אותי חברים מקבלים אותי משפחה מקבלת אותי רק לי יש בעיה בויסות העצמי שלי וביכולת לשלוט בהיפריות וצריך כדור שיאזן את זההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 25/02/2026 | 08:58בן כמה אתה? ניסית כבר תרופה כלשהיא להיפראקטיביות?הוסף תגובה
החלפת תרופה אמא מודאגת 19/02/2026 | 06:25בתי בת 11 בכיתה ה'. לפני כשלוש שנים התחילה עם ריטלין la10 ואח"כ עברה ל la20, שהיה לה טוב אך עשה לה עם הזמן כאבי ראש בתדירות גבוהה ולכן הופסק. לאחר מכן קרוב לשנה לקחה אטנט 10, שהיה טוב, אך ההשפעה הייתה נגמרת כבר בצהריים. אח"כ כשנה וחצי לקחה ויואנס 30 מ"ג. בשלושת החודשים האחרונים העלנו מינון ל 40 ואף 50 מ"ג, כי היה נראה כי הכדור במינון 30 מ"ג פחות משפיע, אך הדבר לא ממש הטיב וגורם ליותר עצבים וחרדה. מה ניתן לעשות בשלב זה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 19/02/2026 | 18:33מציע לנסות tab attent Xr 20mg פעם ביום. זהו אטנט בשחרור איטי ויספיק לה גם לאחר הצהריים .הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
תרופות קשורות
-
חיסון פוליו חי מוחלש
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד אדמת
מונחים קשורים
-
יד לנשימה
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה