פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD
ד"ר גלעד חבצלת
מיקס אמפיטמין (לת) Adhd 04/12/2025 | 21:24בשנים האחרונות נינה לי תרופה שנקראת דקסטרו אמפיטמין והיא לא רק יוצרת תופעות לוואי שלא היו לי עם האטנט אלא גם לא מועילה למיקוד . מה ההבדל בין אטנט לדקסטרו אמפיטמין . רשומה כךאמפיטמין29 מ״ג .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מעבר לויואנס מתייעצת 30/11/2025 | 00:04היי! אשמח להתייעצות בנוגע למעבר לכדור חדש, עדיין לא מצאתי את האחד שלי ולצערי לכל אחד שניסיתי יש תופעות לוואי שאעדיף לא לסבול, בת 24, מאובחנת עם adhd, 46 ק״ג על 150 אם רלוונטי, כרגע לוקחת אטנט 15 מ״ג (כדור וחצי), כאשר כדור אחד היה חלש עליי מדי (פשוט לא הייתי מרוכזת), 20 מ״ג הרגיש קצת כמו אוברדוז, החסרונות של הכדור אצלי זה שהוא מוריד לי את התאבון לגמרי לגמרי ליום שלם גם אם לקחתי כדור בבוקר ובעיקר שהוא מאט אותי נורא, החשיבה שלי בלי כדורים היא נורא מהירה ודינמית, בגלל ההפרקטביות אני לא נוגעת בכל חתיכה בפאזל אבל איכשהו התמונה המהירה מתחברת לי ויושבת טוב, לצורך השוואה בלי אטנט סיימתי עבודה בשעה כשם אטנט רק להתחיל אותה לקח לי מעל שמונה שעות.. פשוט תהליך ההסקת מסקנות שלי איטי בהרבה. ריטלין יושב לי אחלה מבחינת ריכוז ומהירות חשיבה, אבל התופעות לוואי הנפשיות שלו נוראיות עליי, ממש מעורר בי חרדה וכעס, מה שגם הוא משפיע עליי פחות מהזמן שאמור (קצר לרפרנס משפיע באיזור השעתיים).כשהייתי נותנת ריטלין הייתי לוקחת 30 מ״ג כאשר 20 הרגיש פחות מדי. להשוואה אטנט משפיע משמעותית פחות על הרגש ונשאר זמן מלא. חשבתי לעבור לויואנס? אשמח לשמוע חוות דעת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 30/11/2025 | 14:01אם את רוצה טיפול טוב לטווח ארוך אני בהחלט ממליץ על Cap vyvanse 30 mg פעם ביום בבוקר . אחרי חודש תעברי ל Cap vyvanse 50 mg פעם ביום בבוקר.הוסף תגובה
מבולבלת בנוגע למינוןמתייעצת 02/12/2025 | 00:51ואיך אני אמורה להרגיש במהלך החודש הראשון עם הויואנס? כי בדקתי בטבלאות המרה וניראה ב30 la זה באיזור ה40 של ויואנס, ואני חוששת מקשיי ריכוז (תקופה ממש קריטית פשוט)הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 03/12/2025 | 07:11אז תתחילי בויואנס 30 מ״ג ותעלי לויואנס 50 מ״ג בהמשך כמו שכתבתי .הוסף תגובה
ADHD וגמגום ארד 26/10/2025 | 09:32שלום, בני בן ה-12 מאובחן עם ADHD, ומטופל באטנט. לעיתים מגמגם - בד"כ בצורה כזאת שמתחיל משפט, ואז כאילו נקטע לו חוט המחשבה והוא חוזר על מילה או שתיים אחרונות. באופן כללי, שטף הדיבור שלו איטי. האם זאת תופעה מוכרת של ADHD? איך מטפלים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ADHD וגמגום ד"ר גלעד חבצלת 06/11/2025 | 15:41התשובה שלילית . גמגום אינו תופעה מוכרת של התרופה . מציע לפנות לקלינאית תקשורתהוסף תגובה
אולי זה לא בדיוק גמגום יותר האטה של קו המחשבהמנוסה 02/12/2025 | 00:54מנסיון- כדורים של הפרעות קשב משפיעות על הצורה שאתה מעבד ומגיב לדברים, יכול להיות שהכדור לא מתאים?הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 03/12/2025 | 07:07התחלת את הויואנס?הוסף תגובה
מחפשת טיפול מתאים סי 30/11/2025 | 19:41שלום וברכה,בני בן ה 16.5 חווה קושי מזה כחצי שנה.הוא חווה אהבה נכזבת . על פניו ,לאחר הפרידה,נראה היה שהתאושש דיי מהר,אך לאחרונה שוחח איתי כי מרגיש כבוי,לא שמח במיוחד ושאינו בוטח באף אחד,למעט המשפחה.הוא יוצא ומבלה עם חברים וגם הולך לביה"ס קבוע. החלטנו שנלך לטיפול cbt ,שבעקבותיו הוא נפגש כשלוש פעמים עם המטפלת וניסה לשכנע כל פעם שהוא זקוק לכדורים ושחושב שזה הפתרון בשבילו,במהלך הפגישות,המטפלת ערכה לו מבחן מוקסו,שבו יצאה חריג תוצאת התזמון 3.43- ,שאר הפרמטרים הם בגדר הנורמה.המאבחנת ביקשה שנעשה הפסקה ושנפנה לנוירולוג.פנינו לרופא המשפחה כי הזמינות לתורים לנוירולוג ארוכים מאוד ולאחר שיחה עם בני,נתנה לו מרשם לציפרלקס. השאלה שהיא היא האם נכון לתת לבני את התרופה?האם לא כדאי לחכות לאבחון של נוירולוג? או רופא קשב וריכוז? או רופא אחר... אני חוששת שהוא מחפש פתרון מיידי ומהיר והוא קצר סבלנות ונמנע מלמצוא פתרונות שיוכלו לעזור לו לטווח ארוך. אשמח לחוכמה ולהאיר את עיניי...דואגת ממש. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 01/12/2025 | 08:58שלום! בנך כעת במצב נסער. אני לא חושב שזה הזמן לעשות לו מוקסו . לא בטוח שהבעיה שלו כעת הפרעת קשב . יותר נראה שהוא חווה אפיזודת דכאון חולפת בשל תגובה לפרידה. לפיכך אם השאלה היא האם לתת לו תרופות לקשב תשובתי היא כי לפני כן יש צורך באבחון מסודר אצל מומחה לקשב . לא הייתי ממהר גם לתת ציפרלקס . נראה לי ששיחות עם פסיכולוגית מספיק כדי להעביר את המשבר.הוסף תגובה
בהמשך לשאלתיסי 01/12/2025 | 14:28תודה רבה לך ד"ר על המענה. האם אפשר לפנות לרופא קשב שהוא לא נוירולוג? יש רופאי משפחה בקופה שהם גם רופאי קשב,או לחכות לתור הארוך שיש לנוירולוג או פסיכיאטר או פסיכולוג,רק אציין שוב שבני לא מעוניין,הוא רוצה פתרון מיידי...הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 03/12/2025 | 06:55אפשר בהחלט לפנות לרופא קשבהוסף תגובה
אטנט לויואנס רוי אוחייון 29/11/2025 | 22:55שלום רוצה לעבור מאטנט לויואנס כמה זה אם כרגע רשום לי אטנט 20 XR ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 30/11/2025 | 14:03היי! תעבור ל ויואנס במינון 30 מ״ג במידה ולא ישפיע תעלה למינון 50 מ״גהוסף תגובה
אטנט xr חרדות הדר 29/11/2025 | 17:38היי, אני לוקחת אטנט xr כבר במשך יותר משנתיים, בספטמבר האחרון העלתי מינון מ 20 מ״ג ל 30 מ״ג על מנת שישפיע ליותר זמן. מאז שהתחלתי לקחת 30 מ״ג התחילו לי התקפי חרדה ובשבועיים האחרונים תחושת חרדה מתמשכת שלא עוברת כל היום, ודופק מהיר. האם כדאי להוריד חזרה ל20 מ״ג או להחליףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 30/11/2025 | 13:55אטנט Xr אטנט Xr הינו טיפול להפרעת קשב לטווח ארוך. הוא אמור לפעול בערך כ 10 שעות. כיוון שמינון של 30 מ״ג עושה לך תופעות לוואי אני מציע להפסיק את הטיפול ולנסות טיפול ב Cap vyvanse 30 mg 1*1/day במידה ולא ישפיע מספיק טוב אפשר לעלות ל מינון של 50 מ״גהוסף תגובה
רוצה לנסות פוקלין xr אדם פרק 26/11/2025 | 02:40שלום השתמשתי עד עכשיו באטנט 20mg xr אני רוצה לנסות פוקלין , כמה מג פוקלין xr יתן לי הדוקטור? תודה רבה!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 26/11/2025 | 12:36אתה צריך לבקש מרשם ל focalin Xr 30mgהוסף תגובה
הפסקת ריספונד לילד בן 12 אור 07/11/2021 | 14:46שלום, בני בן ה 12 מאובחן עם ADHD והיפראקטיביות, ניסינו מספר כדורים לקשב וריכוז ללא הצלחה- כל כדור היה עם תופעות לואי אחרות. סוף השנה שעברה גם חלה התדרדרות בהתנהגות בעיקר בבית הספר ולכן הפסיכיאטרית המליצה שנתחיל לתת ריספונד 0.5 מ"ל ולאחר כמה חודשים נחזור ונתאים כדור לקשב. במקביל ללקיחת הריספונד בני חלה בקורונה ומצב רוחו התדרדר מאד לאחר ההחלמה. מצב רוחו ירוד, אינו יורד לשחק עם חברים, הפסיק לשחק במחשב , הפסיק לשחק בטלפון, כלום לא מעניין אותו ובעיקר יושב ובוהה. בלימודים הוא לא מתעניין כלל . חזרנו לרופאה, לדבריה אילו הן אינן תופעות מהרספונד אלא בגלל הקורונה , היא איבחנה אותו שוב עם בעיית הסתגלות וירידה באפקטיביות. עבר כחודש מאז ואין שיפור מבחינת מצב הרוח הירוד , אני מעוניינת להפסיק עם הריספונד, לטעמי האישי זה עושה לו רע מאד וכן משפיע עליו. איך ניתן להפסיק אם הוא לוקח מינון של כ 0.5 מ"ל ביום? האם בהדרגה או פשוט להפסיק? אשמח לתשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפסקת ריספונד ד"ר גלעד חבצלת 18/11/2021 | 10:22תרדי ל 0.25 מ"ל לשבועיים . אחרי כן יום כן יום לא לשבועיים ובסוף תפסיקי. אשמח לתת לך יעוץ בזום לגבי התאמת הכדור לקשב.הוסף תגובה
שיחה איתך בזוםאור 18/11/2021 | 11:00בינתיים היינו לפני כשבוע אצל הפסיכיאטרית, לבקשתי הפסקנו את הריספונד כדי לבחון האם יש שיפור במצב הרוח (לטענתה יש להפסיק במינון כזה נמוך בבת אחת) היא גם ממשיכה לטעון כי השינוי נובע מהקורונה שבה בני חלה בספטמבר. היא שלחה אותנו לנוירולוג לבדוק האם יש שינוי נוירולוגי, ומבחינתה שהנוירולוג יבדוק ויתאים לנו תרופה לקשב וריכוז. אין ספק שמצב רוחו השתפר מאז,אבל מבחינה לימודית והתנהגותית אין שינוי מכיוון שהוא לא מטופל תרופתית. לפי המלצתך, אשמח להתיעץ איתך בזום לגבי כדור לקשב, איך ניתן ליצור קשר עימך?הוסף תגובה
תשובת מומחה יצירת קשר ד"ר גלעד חבצלת 18/11/2021 | 11:14תכנסי לדף שלי דרך הפורום (לוחצים על השם) ויש מספרים ליצור עימי קשרהוסף תגובה
תשובת מומחה מספר לקשר ד"ר גלעד חבצלת 18/11/2021 | 15:20תתקשרי 0522826959הוסף תגובה
הפסקת ריספונדנטלי 22/11/2025 | 01:53הילד שלי בן 7 מקבל ריספונד 0.25 ומאז שהתחיל הוא מפחד מכל דבר לא הולך לשירותים לבד מרטיב כל לילה איך מפסיקים את זה?הוסף תגובה
תשובת מומחה ד"ר גלעד חבצלת 23/11/2025 | 08:57שלום! צריך להפסיק את הריספונד בתאום עם הפסיכיאטר שרשם את זה. אני לא יכול ליעץ בנושא זה כי איני מכיר את הילדהוסף תגובה
מעבר מAttent ל Amfexon, שינוי בהשפעה של התרופה + תופעות לוואי. אוריה 19/11/2025 | 11:09שלום רב, בילדות הובחנתי עם בעיות קשב וריכוז ללא היפראקטיביות (ADD), לאחר מבחן פסיכודידקטי שנערך לי על ידי פסיכולוגית קלינית. במהלך הילדות לא טופלתי תרופתית בגלל התנגדות מצד ההורים, ובבגרות החלטתי לטפל בכך ולאחר הבחנה שנוירולוג לקשב וריכוז ערך הוא התאים יחד איתי מינון, ומאז התחלתי ליטול Attent במינון של 30 מ״ג. משום מה יש מחסור בכל בתי המרקחת לאחרונה לתרופה Attent ובמקומה נותנים את התחליף ג׳נרי Amfexon שלכאורה מורכב מאותם חומרים פעילים. למרות העובדה שזה אמור להיות תחליף, שמתי לב שההשפעה של Amfexon לא רק איטית יותר אלא גם הרבה יותר קצרת טווח מהAttent. עם אנטנט הייתי מרגיש ״קיק״ אחרי כשעה מנטילת התרופה, לאומת זאת עם אמפקסון אני לא מרגיש את זה בכלל. ניסיתי לשנות את נטילת התרופה עם ארוחה קלה לפני הנטילה ואפילו על בטן ריקה ואין שום שינוי. בנוסף, עם אטנט יכולתי להישאר מרוכז כמעט 8 שעות, עם אמפקסון אני לא חווה שיפור מהותי גם כשהתרופה היתה אמורה כבר להתחיל להשפיע. יש שיפור, אך הוא לא באמת מורגש, וזה מזכיר לי את התקופה שהנוירולוג עשה איתי התאמות של מינונים שונים עם ריטלין והעביר אותי לבסוף לאטנט. *לא מדובר בתרופה עם שחרור מושהה, והמינון שלי הוא 30 מ״ג. בנוסף, אני נוטל את התרופה בדיוק כפי שהנוירולוג אמר לי, ובקבוק של 30 טבליות מחזיק אצלי בממוצע כחודש וחצי ולפעמים קצת יותר. מבחינת התופעות לוואי, יש גם הקלה משמעותית בין התרופות, התופעות לוואי שהיו לי עם אטנט: דופק מהיר (90-100 פעימות לדקה), יובש בפה, חוסר תיאבון, רעידות מאוד קלות באצבעות (מורגש רק בפעולות מוטוריות מאוד עדינות כמו החזקת דף נייר), חוסר חשק מיני (עובר לאחר השפעת התרופה), וגם לא הייתי מסוגל לישון מעבר ל6 שעות וכשהייתי חוזר ליטול את התרופה לאחר תקופה ממושכת בלי, אז גם כאבי בטן ונדנודי שינה שהיו חולפים. עם אמפקסון התופעות לוואי שאני מרגיש הן דופק מהיר, יובש בפה, רעידות מאוד קלות באצבעות (בדומה לאטנט), וחוסר חשק מיני (בדומה לאטנט). גם נדנודי שינה אין לי, ואני אפילו לא מסוגל להישאר ער מעל ל20 שעות, כי אני פשוט נרדם. השאלה שלי היא, מה יכול לגרום לשינוי הגדול בהשפעה של התרופה ולתופעות לוואי אם מדובר באותם חומרים פעילים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אמפקסון לעומת אטנט ד"ר גלעד חבצלת 26/11/2025 | 14:34אוריה שלום! אתה לא הראשון שמתלונן על כך שהיעילות של אמפקסון אינה כמו של האטנט. נראה שהרכב החומרים ביניהם זהה אך המבנה שונה ולכן יש שוני בהשפעה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
תרופות קשורות
-
אוקסוממאזין
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד פוליו
מונחים קשורים
-
מזרק

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות
ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - מכון נוירופידבק לשיפור תפקודי המוח
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה
ד"ר רוני שפר