פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 144
ד"ר גלעד חבצלת
ריטלין מקס 22/11/2017 | 16:21האם לקיחה מוגברת של ריטלין la 40 נגיד פעמיים 3 ביום יכול ךגרום לצרבת והאם זה מסוכן לשתות 3 פעמיםם ביום אם לוקחים את המנה הראשונה ממש מוקדם בבוקרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין ד"ר בועז רפפורט 23/11/2017 | 08:16שלום, כעיקרון ריטלין LA נועד ללקיחה רק פעם אחת ביום ! מדובר בחומרים שעלולים להיות גם מסוכנים כאשר השימוש אינו נכון. לעיתים רחוקות, בתנאי שההשפעה קצרה מהרגיל , אפשר להכניס עוד מנה. ובכל מקרה אסור לעבור את ה 90 מג' ליממה ! כל שינוי תרופתי צריך להיעשות בליווי רפואי צמוד ולא על ידי ניסיונות אישיים. בברכה,הוסף תגובה
כתיבה איטית ורד 23/11/2017 | 07:00שלום רב בני בן ה9 סובל מהפרעת קשב וריכוז. מוסח בקלות,קושי בהתארגנות בבוקר. בשיעור אינו מספיק להעתיק מהלוח ובבית מסרב להכין שיעורים. לקח רטלין 20 la . אומנם עזר לו תקופה אך כעת טוען שפחות. (מה גם שמאוד נגעל לקחת). ברצוני לדעת איך אפשר לעזור לו בבית הספר על מנת להקל עליו אך יחד עם זאת לא לפגוע בהשגיו הלימודיים. אין לו לקויות נוספות. תודה ורדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתיבה איטית ד"ר בועז רפפורט 23/11/2017 | 08:13שלום , אכן נהוג לומר על בעלי הפרעת קשב שהם איטיים. אני מציע להסתכל על זה אחרת: הם מהירים, מהירים מידי. המוח שלהם זקוק לגירוי רב ולמהירויות גבוהות. לכן, בבואם לעשות משימה איטית ומשעממת הם מעסיקים את עצמם בדברים נוספים (מוסחים לגורמים חיצוניים או פנימיים) ולכן בסופו של דבר הם איטיים יחסית לאחרים. בעיקר כשצריך להעתיק דברים (אין דבר יותר משעמם מזה...). תדמי לעצמך תחרות בין צב לארנבת , הצב הולך לאט וישר והארנבת , המהירה הרבה יותר, מסתובבת סביב עצמה במהירות אבל בקושי מתקדמת . בסופו של דבר הצב יכול לנצח ועל הארנבת יגידו שהיא ממש איטית.... הטיפול התרופתי אמור לתת את הגירוי למוח ולשחרר אותו מהצורך לחפש גירויים אחרים, להתרכז במטרה עצמה ולהפסיק להסתובב סביב עצמו. אצל ילדים, האיזון התרופתי מופר לעיתים קרובות ולכן יש צורך בבדיקות מעקב ובדיווחים רבים לרופא כדי לשמור עליו. פרט לכך, חשוב שתקבלו הדרכה הורית על ידי מאמנת מומחית ל ADHD כדי שתדעו איך להיות רלבנטיים לבן שלכם. תרופה טובה זה הרבה אבל זה לא הכל. בברכה,הוסף תגובה
אטנט\וולבוטרין\ריטלין-מפסיק להשפיע שי 22/11/2017 | 00:11סטודנט, מאובחן, בן 25, משקל 65, תקין. ניסיתי מגוון תרופות לטיפול בהפרעות קשב: וולבוטרין 150 ו300, רסיטל (off-label להפרעת קשב) וכמובן ריטלין, ואטנט(אדרל) המשותף לכל התרופות האלה: שהם עבדו לי רק בפעם הראשונה שנטלתי אותם, בפעם הראשונה שניסיתי הרגשתי מעולה (חוץ מריטלין, ארחיב בהמשך), מרוכז, מפוקס, יציב, תופעות לוואי 'סבילות'(קצת דופק מואץ ופה יבש) - אבל תמורה נהדרת , אני יודע שהתרופות האלה מתאימות לי כי הן עונות לי על קשת רחבה יותר של בעיות, בין השאר אפילו רגשיות וחברתיות (אני חברותי יותר בעקבותם ולא זומבי) - ביום השני שלקחתי(תקף לכל כדור)- הכדור לא השפיעה כלל- התמדתי בטיפול ולמעשה זה רק החמיר(הרגשתי יותר ויותר רע, ואי נוחות קשה בחזה, מעין סטרס, והרגשה כללית רגילה שזה לא משפיע)-העלנו\הורדנו מינון. לא פתר לצערנו את זה. הריטלין היחיד שבפעם הראשונה שנטלתי הרגשתי ממש ממש רע ''עודף קשב'' ''שומע כל דבר''''לא יכולתי להירדם במשך 48 שעות'' והייתי על 10 מ''ג רגיל, דופק לב מוגבר(שללנו בעיה לבבית, איך קיימת נטייה לחרדה), לא לקחתי פעם שניה וישר החלפנו לאטנט. אז גם אם אמצא את המינון המתאים לו אני מאמין שגם הוא לא יפעל ביום השני וכן הלאה. ואז מה שקורה זה שאני צריך לקחת הפסקה של יומיים שלושה ולפעמים ארבעה כדי שאני יוכל לקחת את הכדור (כרגע על אטנט 20מ''ג) כדי לקבל את ''הפיק'' ולהרוויח יום אחד של תפקוד נורמלי ולחיות את החיים מחדש (כי אני מרגיש ישות אחרת, אני מקבל גישה במוח לדברים שלא היתה לי גישה אליהם, האוצר מילים שלי מתרחב, השליפה מהזיכרון היא פשוט פנומנלית, וורבליות, קצה הדיבור נעשה דיי מהיר קצת אבל אני מסתדר עם זה. לכן, אני חייב להבין למה כל כדור שניסיתי עובד רק בפעם הראשונה- ולאחר מכן מפסיק לעבוד ועושה יותר רע עם המשך השימוש(חוזר ואומר שניסיתי לעלות מינון) - ואני חייב אהשפעה רציפה וקבועה- אני סטודנט ואני לא לומד יום או יומיים בשבוע, ויתרה מזאת, הכדור למעשה עוזר לי להנות יותר מהחיים ולחוות אושר, כי עד לפני הכרת התרופות הללו, היה לי מאוד קשה לחוות הנאה מדברים שבעבר כן נהנתי בהם והיום לא, אז הכדור הזה הוא בגדר ''קביים נפשיים'' עבורי. דעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפסקת השפעה ד"ר בועז רפפורט 22/11/2017 | 09:08שלום, אכן מצב מאוד מתסכל של "ירח דבש" קצר מאוד עם התרופות. הדבר היחידי שניתן להציע הוא להמשיך ולחפש (רק שתיים מהתרופות שלקחת מיועדות לקשב וריכוז ), ואולי לעשות שילובים בין תרופות. לא מכיר הסבר לתופעה הזאת חוץ מהאמירה הכללית והנכונה שהתגובות הן אינדבידואליות. כן אדגיש שהקפדה על שינה ואכילה מאוד עוזרת לתת לתרופות את הסיכוי המקסימלי. מעודד אותך להמשיך ולנסות את כל מה שיש להציע בתחום (כמובן בעזרת הרופא המלווה אותך), בהצלחה רבה,הוסף תגובה
מעבר מוויאנס 30 מג לאטנט 10 מג בן 7 יעלית 21/11/2017 | 07:29הי הבן שלי קיבל וויאנס 30 מג במשך שנה, כתוצאה מטיקים, לפני יומיים עבר לאטנט 10 מג. בנתיים לכדור לא הייתה שום השפעה וחזר להתנהגויות הקודמות. כמה זמן לוקח לאטנט להתחיל לפעול ולהשפיע? האם לתרופה חדשה לוקח זמן הסתגלות של הגוף? למרות שהמשיך מיד אחרי הוויאנסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מעבר בין תרופתי ד"ר בועז רפפורט 21/11/2017 | 10:15שלום, מדובר בימים ספורים בהם צריכים כבר להחליט האם המגמה חיובית. אחרי 3 ימים יש לצפות כבר לתגובה כלשהי שכן, התרופות האלה מתחילות להשפיע בתוך כחצי שעה. יתכן והמינון נמוך מידי. בכל מקרה את התהליך יש לעשות מול הרופא שהמליץ על התרופה. בברכה,הוסף תגובה
דחוף. שאלת המשך וויאנס ואטנטיעלית 21/11/2017 | 13:22תודה. אך האם הגיוני שהוויאנס למרות הטנקים היה לו טוב והאטנט כלל לא משפיע? להפך ישנה החמרה בריכוז, בהתנהגות, בצור לצאת לרוץ. הם הרי אותה משפחה ההשפעה שלהם לא? כבר שוקלת לחזור לוויאנס למרות הטיקיים הקוליים. יש סיכוי שבוחרים יחלפו?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר בועז רפפורט 21/11/2017 | 13:58כן , יכול היות (עובדה...). לא ממליץ לחזור לתרופה שעושה לו טיקים. אפשר בשלב ראשון לשנות את מינון האטנט ולראות את ההשפעה. נסתפק בזה, בהצלחה ,הוסף תגובה
שימוש לא רציף באטנט דגנית 21/11/2017 | 11:33שלום, האם יש בעיה בשימוש לא רציף באטנט? האם ניתן לקחת רק לפני מבחנים/שעורים אם לא מרגישים צורך בזמן אחר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שימוש לא רציף ד"ר בועז רפפורט 21/11/2017 | 12:27שלום, מבחינה רפואית אין בעיה עם זה. מבחינה פרקטית זה בדרך כלל לא מוצדק. הפרעת הקשב, ברוב רובם של המקרים, מפריעה גם מעבר לשעות המבחנים עצמם או בכלל מעבר למשימות לימודיות פורמאליות. לכן האיזון התרופתי צריך לתת מענה לקשת גדולה של תפקודים. בברכה,הוסף תגובה
זקוקה להמלצה למומחה לטיפול תרופתי באיזור המרכז סיון 20/11/2017 | 14:35שלום, אני בת 27, קיבלתי לפני כעשור המלצה לריטלין רגיל 30מג. בעקרון המינון הזה מתאים לי אך הוא קצר לי מדי וגורם לתופעות לוואי. מאז אני עוברת מתרופה לתרופה ומקבלת מינונים נמוכים מדי (גם ע"פ טבלאות המרה המינונים לא תואמים) מחפשת מומחה לבוגרים שיכול לעזור לי.. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המלצה למומחה ד"ר בועז רפפורט 21/11/2017 | 10:12שלום, חשוב שהגעת להבנה שאת צריכה מומחה בתחום כדי לעזור לך, חשוב גם להרחיב את ההבנה ולדעת שלא מדובר רק בתרופות. אדם המתמודד עם הפרעת קשב וריכוז צריך להבין היטב את "מערכת ההפעלה שלו". הפורום הזה עוסק בנקודות מפתח בדילמות סביב הפרעת הקשב והריכוז, לא בטיפולים פרטניים ולא בהמלצות ספציפיות. לכן לא אוכל לספק את מבוקשך. אנשים פרטיים יכולים להמליץ מניסיונם , בפורומים המיועדים לכך, בהצלחה,הוסף תגובה
בעיה בלקיחת ריטלין נטלי 19/11/2017 | 23:55הקש"ר המהמם שלי בן 7.5 מקבל מתחילת שנת הלימודים LA20 . מכיוון שגם הויסות החושי לא פסח עלינו... אנו במאבקים עזים עם אופן קבלת הכדור בבוקר. הוא עדיין לא יודע לבלוע ואנו מפרקים את תוכן הקפסולה במעדן שוקולד כרגע (לאחר ניסיונות רבים ומגוונים )... יחסית עוד עובד אבל עם איומים, מאבקים וכו'. אין לי ספק שהוא ממש סובל מהמרקם ומהתחושה של הכדוריות בפה וזה לא בגלל שהוא לא רוצה . האם יש תרופה חלופית אותה ניתן לרסק ולהמיס בנוזל והשפעתה דומה להשפעת הריטלין ובמשך אותו זמן השפעה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיה בלקיחת הריטלין ד"ר בועז רפפורט 20/11/2017 | 09:32שלום, אכן התמודדות די שכיחה. למי שלא מוכן לבלוע כדור שלם ולא מוכן לבלוע את הגרגרים ניתן להציע: כדור לריסוק, לוקחים כאבקה מעורבבת עם מעדם או כל דבר אחר (כדורים קצרים של ריטלין, אטנט , פוקלין), סירופ (ניתן מאותם כדורים בדיוק לעשות הכנה רוקחית של סירופ מתוק), אבקה שנמסה לחלוטין ללא חווית בליעה (ויואנס), מדבקה של ריטלין שלא עוברת את מערכת העיכול אלא חודרת דרך העור (daytrana) כמובן שלכל אופציה יש את המאפיינים שלה (כולל מגוון גדול של עלויות), לא ניכנס לזה במסגרת זאת. בברכההוסף תגובה
טיפול בעייפות ואי ריכוז כרוניים רמי 19/11/2017 | 21:02שלום וברכה.אשמח לקבל הבהרה ברורה, בכדי שלא אצפה לשווא. אני בן 37 נשוי ואב ל-3 וסובל מעייפות ואי ריכוז כרוניים. לפני כ5 שנים איבחנו אותי כסובל בבעית קשב וריכוז, בתחילה נעזרתי ברטלין ובשנה האחרונה עברתי לקונסרטה 30 מ'ג. בעבר הגלולות היו עוזרים לעירנות שלי, אך לאחרונה זה פחות משפיע עלי. כמו כן אני נוטל ויפאקס 225 מ'ג לאיזון מצבי הרוח. האם שייך שלאחר שהבעיה קיימת זמן רב, האם יש מצב אמיתי וריאלי לחזור להיות בכוחות נפש וגוף כאחד האדם שבגילאים אלו? בתודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עייפות ואי ריכוז ד"ר בועז רפפורט 20/11/2017 | 09:24שלום, העובדה שהקשיים נמשכים הרבה שנים עדיין לא אומרת שלא צריך לשאוף לפיתרון בדרגה גבוהה של יעילות. לעייפות יש מגוון סיבות פיזיולוגיות ורגשיות. הפרעת הקשב והריכוז היא אחת מהן (בעצמה גוררת חוסר שינה למשל). יתכן שישנה יותר מסיבה אחת לעייפות שלך ובכל מקרה אתה זקוק לליווי רפואי צמוד של מומחה בתחום הקשב והריכוז. התהליך ממש לא נגמר באבחון והמלצות ראשוניות אלא דורש מעקב לאורך השנים. בברכה,הוסף תגובה
אימפולסיביות לולו 17/11/2017 | 13:11עשיתי מבחן מוקסו ובתוצאות יצא שרמת הקשב והריכוז גבוהה אך רמת האימפולסיביות נמצאת למטה בנורמה לא הבנתי מה זה אומר. אשמח להסברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אימפולסיביות ד"ר בועז רפפורט 17/11/2017 | 18:15שלום, מוקסו הינה תוכנת מחשב. היא לא אבחון. חשוב להגיע למרפאה המתמחה בתחום ולעשות אבחון מקיף, לגופו של עניין, הבדיקה הראתה שההקשות המוצדקות היו בכמות טובה אבל היתה גם רמה גבוהה של הקשות יתר (כמו שמישהו רוצה לצוד ציפור בשמיים ויורה על כל השמיים , אחד הכדורים פוגע ....)הוסף תגובה
הפרעת קשב וריכוז אוריאל 15/11/2017 | 15:26לאחר קריאה באינטרנט על הפרעת קשב וריכוז, גיליתי כל מיני תסמינים שאני מרגיש הזדהות איתם בעת הלימודים. אני בן 22 כעת. אני קבעתי אבחון ב"דרך הקשב", יש לי 2 שאלות: 1. האם אתה ממליץ על מכון זה? לדעתך הוא בעל איכויות מתאימות? 2. האם לקחת ריטלין באופן עצמאי כדי לראות אם זה עוזר זה מעשה נכון? אני שואל כי יש באפשרותי להשיג ריטלין אך העדפתי להתייעץ קודם לכן עם בעל ניסיון, מכיוון שאני מבין שיכול להיות שזו טעות מהסיבה שהמינון והסוג לא נקבעו ע"י רופא בעל הסמכה וניסיון לכך, שיודע לכוון בדיוק את המינון והסוג בהתאמה אישית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעת קשב וריכוז ד"ר בועז רפפורט 17/11/2017 | 18:13שלום, לגבי השאלה הראשונה, מצטער , איני מכיר. לגבי השאלה שנייה, התשובה בגוף השאלה , עליך להתייעץ עם מומחה בתחום, בהצלחה,הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
תרופות קשורות
-
פנילפרופאנולאמין
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד חצבת
מונחים קשורים
-
נאוקייט

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה