פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 88
ד"ר גלעד חבצלת
התחלת טיפול בהפרעות קשב מתלבט 09/03/2020 | 17:18שלום לכם, האם אפשרי להתחיל טיפול ולא בריטלין רגיל אלא בטיפולים המתקדמים יותר? או שכולם מתחילים מהריטלין הקלאסי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התחלת טיפול לקשב לא בריטלין רגיל ד"ר גלעד חבצלת 14/03/2020 | 12:46בהחלט! אפשר להתחיל טיפול בקונצרטה שהוא טיפול לטווח ארוךהוסף תגובה
נטילת אטנט שלי 06/03/2020 | 14:43הי שלום. אובחנתי אצל פסיכיאטר אחרי מבחן brc,עם הפרעות קשב, אורגני ורגשי. התחלתי בטיפול של אטנט 10מ"ל, בהתחלה התופעות לוואי היו נוראיות(התחלתי לפני שבועיים וחצי)עכשיו הם הרבה פחות אך לפעמים מגביר לי הרגשה של מתח בגוף. כיום אחרי נטילה של שבועיים וחצי ברצף ההשפעה כבר לא כמו שהיתה בהתחלה. האם לדעתך יש צורך בהעלאת המינון?או לנסות תרופה אחרת? בעבר לקחתי כדור של ריטלין אחד וזה עשה אותי ממש עפיפון. האטנט ממש גרם לי לפוקוס במקביל לפעמים לעלייה במתח. כרגע הור משפיע עלי 3 שעות וגם הפוקוס לא כמו בהתחלה. אשמח להתייעצות הפסיכיאטר לא יודע מה להגיד לי ולא רוצה לנסות אולי xrהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שלישלי 06/03/2020 | 14:45שכחתי לצין שאני סטודנטית,הלימודים בשעות הערב. ולפני מבחנים לומדת ימים שלמים ..בנוסף לוקחת ביום יום עזר לי מבחינת ריכוז ורוגעהוסף תגובה
תשובת מומחה מינון אטנט ד"ר גלעד חבצלת 06/03/2020 | 19:41בדרך כלל מתחילים אטנט במבוגרים במינון של 10 מ"ג כמו שנתנו לך. במידה ואין השפעה מספיקה, כמו שאת מדווחת, מעלים את המינון ל אטנט 20 מ"ג. במידה ואת לומדת כל היום תקחי פעמיים בהפרש של 5 שעות .הוסף תגובה
אטנט המשךשלי 10/03/2020 | 12:55היי אמרתם לי להעלות את הכמות מ 10 ל 20 כי 10 כבר לא ממש משפיע. האם לקחת 20 בכמה בבוקר ואחרי כמה שעות עוד 20? או לקחת 10 ואחרי כמה שעות עוד 10 נוסף?לא הבנתי. אמרתם לי פעמיים ביום בפרש של כמה שעות. אז מה הכוונה של הכמויות? ועד מתי מומלץ לקחת את השני? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט המשך ד"ר גלעד חבצלת 11/03/2020 | 11:14היי! תקחי ריטלין LA 20 בבוקר . זמן הפעילות שלו 6 שעות. אם את לומדת רק בערב תקחי שעה לפני הלימודים. במידה ויש לך יום ארוך תקחי בבוקר ב07:00 ואחרי כן ב-11:00 . במידה ואין מספיק השפעה ל20 אפשר להעלות לקפסולה של 30 מ"ג וגם לקפסולה של 40 מ"ג. גם אז קפסולה אחת ביום קצר ו2 קפסולות ביום ארוך.הוסף תגובה
נוטלת אטנטשלי 11/03/2020 | 13:08היי אני נוטלת אטנט לא ריטלין . הרופא לא רצה להחליף לי..וביקש בשביל החלפה להגיע אליו לפגישה מסודרת כאשר היתי אצחו פעמיים בחודש האחרון.הפגישה אצלו היא עלות של 1000 שקלים . מי יכול להחליף לי או לתת לי מינון גבוהה יותר? יש ל כרגע חבילה של 10 מ"ג תודההוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט ד"ר גלעד חבצלת 14/03/2020 | 11:10היי! העלאת האטנט למינון של 20 מ"ג יכולה להתבצע על ידי רופא המשפחה שלךהוסף תגובה
ריטלין ואטנט יפית 13/02/2020 | 08:19שלום רב, רציתי בבקשה לדעת האם מותר לקחת יום אחד רטלין ויום אחריאטנט שניהם משםיעים טוב והמינון טוב פשוט הריטלין לאורך זמן אבל נשאר לי כדורי אטנט פתוחים וחצויים וכרגע החלפנו לריטלין . האם יש איזושהי בעיה לעבור מריטלין לאטנט יום אחרי ולהפך ? האם ההשפעה היא מיידית ואין צורך להרגיל את הגוף מחדש כל פעם? אודה מאוד לתשובתך יפיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין ואטנט ד"ר גלעד חבצלת 13/02/2020 | 19:08לא מומלץ לעבור מריטלין לאטנט בצורה יום יומית אלו חומרים שונים לגמרי. פרט לכך לא מומלץ להשתמש בחצי כדור אטנט אחרי הרבה זמן.הוסף תגובה
רטלין פעמיים ביוםיפית 07/03/2020 | 09:28רציתי בבקשה לשאול הילד שלי לוקח רטלין la 30 מג בבוקר מאוד עוזר לו. האם אפשרי לתת גם רטלין בצהריים שיחזיק עד הערב ולא יפגע בשינה כי ממש נוראי איך שמתנהג אחר הצהריים במיוחד אם יש הרבה אנשים ניסינו תרופות טבעיות ממש ממש לא עוזר ממש אובדי עצות האם אין פתרון לאחר הצהריים להיפראקטיביות התקפי זעם סף תסכול נמוך מאוד אלימות שאגב לוקח ריספונד וגם לא עוזר בכלל צעקות כעס עצום על כל דבר קטן מציק כל הזמן בלי הפסקה במיוחד לאחותו הקטנה שבירת חפצים זריקת חפצים בעיטה ברהיטים ובאנשים בקיצור משהו להרגע כמו שהרטלין מרגיע בבוקר.הוסף תגובה
תשובת מומחה ריטלין פעמיים ביום ד"ר גלעד חבצלת 07/03/2020 | 18:42יפית שלום! במצב שאת מתארת בו הנער זקוק למיקוד כל היום אני מציע להפסיק ריטלין LA ולעבור לקונצרטה. קונצרטה זה טיפול לטווח ארוך של 12 שעות. כדאי לעשות את המעבר על ידי מומחה לקשב ולנטר לפי משקל ותגובת הילד. מתן של ריטלין LA פעמיים ביום יגרום לבעיות שינה בלילה. הערה: לפי התיאור של התנהגות הילד, יש לשקול המשך מעקב פסיכיאטרי . אולי צריך להעלות את מינון הריספונד.הוסף תגובה
סבילות לאטנט ליבי 24/02/2020 | 14:08הי דר גלעד, התחלתי בנטילת אטנט לפני כ-8 חודשים, לסירוגין, כמה פעמים בשבוע (אחרי שניסיתי תרופות קו ראשון בעבר והפסקתי עקב תופעות לוואי) ועליתי בטיטרציה עד ל20 מג פעם ביום (שוב, לא כל יום). לפני חודש התחלתי ליטול כדור של 20 מג פעמיים ביום באופן קבוע, כעבור פחות משבועיים הכדור הפסיק להשפיע, הרופא המליץ על 25 מג פעמיים ביום. כעת לאחר שבוע וחצי במינון הזה מרגישה שוב שההשפעה ירודה. גם מבחינת זמן וגם מבחינת איכות הריכוז. אני ישנה ואוכלת טוב. אין תופעות לוואי. האם כדאי לבקש לעלות עוד 5 מג ולנסות את המינון המקסימלי של 30 מג פעמיים ביום, או שהגוף שלי ככל הנראה מפתח סבילות לתערובת שיש באטנט מהר מדי, וכדאי לנקוט בקו תרופתי אחר? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אטנט במינון גבוה ד"ר גלעד חבצלת 02/03/2020 | 09:21לפי הניסוח היפה של השאלה ולפי זה שאת לוקחת פעמיים ביום אטנט אני מניח שאת סטודנטית וצריכה להיות מרוכזת במשך כל היום. לדעתי כדאי לך לנסות לעלות בעוד 5 מ"ג כלומר אטנט 30 מ"ג פעמיים ביום, כיוון שאין לך תופעות לוואי. אם לא יעזור נסי לעבור לויואנס שהיא תרופה ארוכת טווח מעולה.הוסף תגובה
אטנט במינון גבוהליבי 02/03/2020 | 11:20הי ד"ר גלעד היקר. תודה רבה לך על המענה! סליחה, שכחתי לציין כי ניסיתי כבר ויואנס בעבר, ולצערי לא היה אפקטיבי (גם לא ב70 מג - העדפתי לעצור שם ולשנות טיפול). אטנט מרגיש בהחלט פוטנטי ומשפיע טוב יותר. וצדקת - אני אכן סטודנטית :) אחות מוסמכת לפני בחינה ממשלתית בעוד חודש, בקורס על בסיסי במיילדות. אנסה אטנט 30 מג פעמיים ביום בתיאום עם הרופא שלי. פשוט התחלתי כבר לחשוש שאטנט לא מתאים לי מבחינת מטבוליזם (במידה והמינוח הזה מדויק בהקשר של אטנט) ושגם הפעם עניין הסבילות יחזור על עצמו תוך שבוע. אם זה יקרה שוב, לא ברור לי מה אעשה..הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר גלעד חבצלת 06/03/2020 | 19:46את מוזמנת להתייעץ שוב במידה וגם מינון של אטנט 30 מ"ג לא יעזור. בהצלחה בבחינה .הוסף תגובה
אטנט בהריון מוריה 05/03/2020 | 18:01שלום רב, רציתי לדעת האם מותר להמשיך ליטול בזמן הריון, כעת שבוע 5+. אני לוקחת כבר מספר חודשים וזה ממש מחזיק אותי בתפקוד היומיומי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לקיחת אטנט והריון ד"ר גלעד חבצלת 06/03/2020 | 19:36לצערי לא מומלץ לקחת אטנט בהריון , לפיכך אני מציע שתנסי להסתדר ללא התרופה.הוסף תגובה
מרשם לאדרל xr אילנה 21/01/2020 | 19:54שלום. לבני בן ה 10 יש המלצה מפסיכיאטר לטיפול באדרל xr. הרופאת ילדים בדקה ומצאה שהתרופה לא קיימת בכללית. איך ניתן להשיג אותה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אדרל XR ד"ר גלעד חבצלת 22/01/2020 | 10:30אדרל XR קרוי גם אטנט XR . אכן לא ניתן להשיג אותו בכללית . צריך לקנות בבית מרקחת עם טופס 29ג ממומחה לקשב. מציע להתייעץ עם בית מרקחת שור טבנציק טל 035288818 או 033731999הוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט XR דר' אולגה קובלצ׳וק 25/01/2020 | 01:17לגבי אטנט XR עבור מטופלים כללית יש לקבל מרופא המטפל טופס 29ג' פרטני + מרשם ולפנות לרכישת התכשיר בבתי המרקחת של רשת הפארם Be –התכשיר נמכר ב 29 ג' ב- 50% הנחההוסף תגובה
אטאנט xrMaya 28/02/2020 | 12:46שלום הבן שלי בן 7 עד עכשיו היה נוטל אטאנט רגיל 20 מג שהייתי חוצה והיה לוקח 10 מג . עכשיו החלפנו לxr מינון 10 מג והוא לא ככ משפיע האם זה מינון נמוך? שוקל 27 קג בן 7הוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט XR ד"ר גלעד חבצלת 02/03/2020 | 10:21מאיה שלום! איני מבין מדוע עברתם לאטנט XR בילד בן 7. זהו טיפול ארוך טווח ואינו נחוץ בשלב זה. פרט לכך מדוע לחצות את האטנט 20 מ"ג לשניים כאשר יש אטנט של 10 מ"ג. מציע להמשיך עם האטנט הרגיל ואולי להעלות למינון של 15 מ"ג.הוסף תגובה
אמפטמין מיקס סולד XR אורי 15/02/2020 | 17:36שלום, הפסיכיאטר שלי רשם לי : אמפטמין מיקס סולד XR מינון 10 מ׳ג. הוא לא רשם לי אטנט XR כי היא לא רשומה כך, אלא כפי שרשמתי מעלה. אני מבוטח בקופת חולים לאומית כאשר אמרו לי הרוקחים שאין תרופה כזו בארץ. הייתכן? ואם לא בלאומית אז היכן ואיך אני משיג את התרופה הרשומה לעיל? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה amphetamin mix salts=attent=aderal ד"ר גלעד חבצלת 02/03/2020 | 09:34כל הביטויים למעלה הם ביטויים לאותו כדור. אם הוא XR אז הוא לטווח ארוך . הרוקחים טועים כמובן. הפסיכיאטר צריך לרשום לך טופס 29 ג ואז תוכל לקבל את התרופה בבתי מרקחת פרטיים מורשים.הוסף תגובה
שאלה לגבי תוכנת מחשב יוסי 27/02/2020 | 21:20האם שמעת על דיווחים לגבי שיפור ביכולת הקשב של ילדים עם תוכנת מחשב אטנגו שמדווח (פרסומים רבים בתקשורת) כי נוסתה בביה"ח איכילוב והראתה עם תירגום מתמשך שיפור ללא צורך בטיפול תרופתי? האם זה דבר מקובל ? או שמדובר בדימי-הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוכנת מחשב ד"ר גלעד חבצלת 02/03/2020 | 09:29אני בהחלט מכיר את תוכנת אטנגו ואני ממליץ עליה. על כל פנים לא נראה לי שהיא יכולה להחליף טיפול תרופתי במי שאובחן כסובל מהפרעת קשב. ניתן להמליץ עליה כתוספת לטיפול תרופתיהוסף תגובה
שאלה לקשב. אריאלה 2 27/02/2020 | 09:34שאלה.לבני קשב וריכוז.כיום בן 22. כשהיה בן 12 היהו לו פעמיין פרכוסים. לאחר צכן חלף. קיבל בעבר קונצרטה. מעוניינים להחליף לווינס.הם יש פחות תופעות לוואי.האם לא יכול להגביר תופעת הגורמת לפרכוס. מזכירה לא היו אירועים.תודה לאל מס שנים כ6 שנים. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סטימולנטים ופרכוסים. ד"ר גלעד חבצלת 02/03/2020 | 09:26אין הוכחה לכך שתרופות להפרעת קשב גורמות לפרכוסים. לפיכך אין בעיה להתחיל בויואנס או בכל תרופה אחרת .הוסף תגובה
רספרדל ותרופה לקשב טלי 16/02/2020 | 16:50הי בני בן 9 וחצי, כבר 3 שנים מטופל לקשב, בהתחלה רטלין ובהמשך ויואנס. בשל הפרעה למצב הרוח, בבדיקה פסיכיאטרית הומלץ ליטול רק רספרדל, כי עיקר הקושי הוא האימפולסיביות ולא הקשב. בפועל, קשה לילד להתרכז ולמצות ולו בקצת את יכולותיו הגבוהות, מאז שהפסיק את הויואנס ויש פער משמעותי בהישגיו. נעצרתי בחצי מילגרם רספרדל למרות שהרופא אמר שאפשר עד 1, פשוט כי אני לא רואה בעיה בהתנהגות או אימפולסיביות בעייתית. האם אוכל להוסיף לו את הויואנס שנהג לקחת, רק בימים בהם צריך להבחן? פשוט כי אני מעדיפה ילד מאושר ולא מדוכא, אבל גם לתת לו הזדמנות להצליח ובכך נמדדים היום בבי"ס....הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריספרדל והפרעת קשב וריכוז דר' אולגה קובלצ׳וק 16/02/2020 | 21:05שלום לא אוכל לתת לך המלצות בעיניין טיפול התרופתי בלי להכיר את הילד ולבדוק אותו. אם סובל מבעיות במצב הרוח וגם מהפרעת קשב וריכוז רצוי לטפל בשניהם. ממליצה לגשת לבדיקה של רופא פסיכיאטר ילדים כדי לשקול שינוי בטיפול.הוסף תגובה
תשובת מומחה תומך בתשובה ד"ר גלעד חבצלת 24/02/2020 | 09:48תשובה מצוינת. לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי התנהגותי מבלי להיבדק.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
תרופות קשורות
-
חיסון פוליו חי מוחלש
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד פוליו
מונחים קשורים
-
תסמונת וויליאמס בישראל

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה