פורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה - עמוד 24
נוירואקטיב - מכון נוירופידבק לשיפור תפקודי המוח
מכון נוירואקטיב מתמחה בנוירופידבק, ומציע פתרון מדעי מתקדם, לא פולשני וללא תרופות לשיפור תפקודי המוח. השיטה, המוכחת מחקרית משנות ה-60, מסייעת לילדים, בני נוער ומבוגרים להתגבר על אתגרים רגשיים, קוגניטיביים והתנהגותיים.
באמצעות טכנולוגיה חדשנית, חיישנים קוראים את פעילות המוח בזמן אמת, מאפשרים אימון מותאם אישית ומעודדים איזון מוחי יעיל, עם תוצאות מוכחות וברות-קיימא.
הצוות המקצועי של נוירואקטיב מלווה כל מטופל בגישה אישית ואמפתית, תוך שימוש בכלים מדעיים מתקדמים.
המכון מחויב לסייע לכל אדם למצות את הפוטנציאל שלו ולהשיג איכות חיים משופרת.
הטיפול מתאים למצבים כגון:
✓ חרדה ודיכאון
✓ הפרעות קשב וריכוז (ADHD/ADD)
✓ פוסט טראומה (PTSD)
✓ הספקטרום האוטיסטי (ASD)
✓ הפרעה טורדנית כפייתית (OCD)
✓ הפרעות שינה
✓ ירידה קוגניטיבית ולקויות למידה
✓ קשיים בוויסות רגשי
✓ שיקום קוגניטיבי לאחר אירוע מוחי
י
השיטה, המושתתת על מחקרים מדעיים רבי-שנים, מציעה למטופלים כלים טבעיים לשיפור משמעותי באיכות החיים, ללא תלות בתרופות וללא תופעות לוואי.
פרסומים נוספים
ערוץ ה-YouTube
072-2505262
-
המלצה על מכון נוירופידבק באזור נתניה
נוירו אמא 31/10/2012 | 13:10שלום אודה להמלצה ממך על מכון שמטפל במכשיר שלך באזור נתניה. מחפשת מכון שמתמחה גם בגיל הרך. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מכון נוירופידבק
דר' דורון תודר 01/11/2012 | 18:46שלום רב השאלה מורכבת ותלויה בבעיה. לנוירוקליניק יש קליניקה ברמת גן, במרחק הליכה מתחנת הרכבת. אינני נוהג לחוות דעה או להמליץ על מטפלים אחרים. אם הבעיה היא גיאוגרפית, את יכולה לקרוא על טיפול מרחוק שבו אני מטפל באנשים כאשר המכשיר מופעל דרך האינטרנט. את מוזמנת לקרוא על כך כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Home-Treatment.php בהצלחההוסף תגובה
-
-
שימוש בקלונקס
22/07/2012 | 10:22דר' תודר שלום! אני נוטל קלונקס במינון של 0.5 מ"ג ליום מזה עשרה חודשים, במהלכם אני מנסה במקביל למצוא תרופה קטווח ארוך שתחליף את הקלונקס, שלמיטב ידיעתי אינו מומלץ לשימוש ארוך טווח, מסיבות התמכרותיות ואחרות. שאלתי הראשונה היא- האם במינון הנ"ל עלולה להיות פגיעה בזיכרון ובתפקוד הקוגניטיבי? אם כן- האם לאחר סיום נטילת התרופה צפויות יכולות הזיכרון לחזור לקדמותן, או שמא הנזק הוא בלתי הפיך? שאלה שניה- האם, לכשאמצע את התרופה המתאימה ואפסיק את השימוש בקלונקס צפויים לי תסמיני גמילה מהקלונקס? מתוך קריאה של פורומים שונים בנושא הבנתי שיש תסמיני גמילה קשים. חשוב לציין שאני מטופל ע"י פסיכיאטר שמנסה למצוא את התרופה המתאימה לי. אודה לתשובתך, אליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שימוש בקלונקס
דר' דורון תודר 22/07/2012 | 20:43שלום רב קלונקס היא אכן תרופה בעלת פוטנציאל התמכרותי. ברמה התאורטית היא יכולה לפגוע במידה מסויימת בקוגניציה אך במינון נמוך זה פחות סביר. באם התרופה פוגעת בקוגניציה הוא יסתדר לאחר הפסקת התרופה. עם זאת יותר סביר שאם יש בעיה בקוגניציה אזי למחלות השונות (חרדה ודיכאון) השפעה הרבה יותר גדולה. יש להפסיק תרופה כמו קלונקס בהדרגה כיוון שהפסקה חדה יכולה לגרום לתופעות לוואי קשות ואף לפרכוסים. בהצלחההוסף תגובה
-
-
חוסר יכולת לדבר
16/08/2012 | 19:06אחותי בת 54 לפני שנתיים , לא יכולה לדבר ולהסביר מה היא רוצה להגיד......היא מאוד עירנית מבינה מה אומרים לה אך לא מצליחה להגיד מה שהיא רוצה היא מנסה מאוד לדבר להסביר למה היא מתכוונת אבל לא מצליחה...ניסינו לתת לה דף ועט גם שם היא לא מצליחה לבטא את מה שהיא רוצה...עלי לציין שיש לה שברים פטולוגיים בעמוד השידרה , עברה ניתוח לפני חודש....כעט היא מטופלת במדבקות זיכרון שעוזרות לה קצת....לאן לפנות?לפיתרון הבעיה....האם זה מצב נפשי....?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חוסר יכולת לדבר
דר' דורון תודר 16/08/2012 | 19:18שלום רב צר לי שאיני יכול לעזור. לא ניתן לבדוק אדם דרך פורום. פנו לרופא משפחה, קבלו ייעוץ ראשוני לגבי טיב הבעיה ואז פנו לרופא מומחה באותו תחום. בהצלחההוסף תגובה
-
-
הפרעת חרדה כללית.
28/07/2012 | 12:52שלום רב, אני בן 39,סובל מהפרעת חרדה כללית. אני נוטל אלפרליד 0.25 שלושה כדורים ביום ו-וונלה0.75 שניים ביום. האם אוכל להעזר בטכנולוגיית נוירופידבק ובכך להפטר בבטחה מנטילת הכדורים???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעת חרדה כללית
דר' דורון תודר 29/07/2012 | 09:42שלום רב התשובה היא שטיפול בנוירופידבק יכול לעזור לחולים עם חרדה כללית. נושא זה הוכח ופורסם בעיתונות המדעית המובילה ביותר בעולם. השאלה אם לרמה שניתן להפסיק טיפול תרופתי היא שאלה שלא ניתן לענות עליה. האם הטיפולים התרופתיים הביאו אותך למצב של בריאות מלאה ? האם כיום אין לך כל בעיה ? אם התשובה היא חיובית אזי מדוע להפסיק טיפול שעוזר באופן כל כך טוב? אם התשובה היא שלילית, ולמרות הטיפול התרופתי, אתה עדיין סובל, אזי מטרתנו באמצעות הטיפול בנוירופידבק צריכה לשפר את המצב. לפעמים שיפור המצב יכול להביא למקום שבו לא תזדקק להמשך טיפול תרופתי. לפעמים שיפור המצב יכול להתבטא בכך שתרגיש טוב יותר עם אותו טיפול תרופתי או אף טיפול תרופתי מופחת. בהצלחההוסף תגובה
-
-
OCD
19/07/2012 | 12:25שלום לך ד"ר יש לי מחשבות שחוזרות על עצמן והם די מטרידות. לעומת זאת, איני עושה פעולות כפייתיות בעקבות אותן מחשבות, אבל המחשבות מגיעות לראשי כל היום. האם אפשר להגדיר זאת כ-OCD בבירור? האם הד"ר מאבחן את הבעיה לפני הטיפול בנוירופידבק ?? ומה היית ממליץ לעשות במצב כזה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הוספה OCD
19/07/2012 | 12:32בעבר הצלחתי להיפטר מאחת המחשבות שיש לי היום... אבל היא שוב חזרה ומטרידה... (אולי זה נותן הסתכלות מסויימת על הבעיה).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
OCD
דר' דורון תודר 19/07/2012 | 12:58שלום רב א. על פניו מדובר בסימפטום שמקובל בקרב חולי OCD. ב. 70% מחולי OCD יש להם מחשבות וטקסים. 30% רק מחשבות או רק טקסים. ג. לגבי הטיפול ב OCD - אני לא מוכן לטפל באנשים שלא ניסו קודם לכן טיפול קוגנטיבי התנהגותי להפרעה. הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי הוא מאוד יעיל ויחסית קצר. אם אדם לא הגיב ל טיפול הקוגנטיבי התנהגותי אזי יש מקום לנסות נוירופידבק. ד. בשיחת ההיכרות עימי אני מוודה את קיום הבעיה לפני שמתחילים ללכת במסלול הטיפולי. לאחר מכן מבצעים בדיקת QEEG שמלמדת כיצד והיכן המוח כשל ויצר את ההפרעה הקרויה OCD (או כל הפרעה אחרת). ואז ניתן לתכנן את הטיפול. בהצלחההוסף תגובה
-
ocd המשך
19/07/2012 | 22:551)מדוע הדוקטור מתנגד לטפל בOCD באם לא נוסה טיפול קוגנטיבי התנהגותי ?? 2)האם טיפול קוגנטיבי התנהגותי יכול להועיל גם לכאלה שיש להם רק מחשבות טורדניות ?? הדוקטור אמר שיש חולי OCD שהם רק במחשבה בלי טקסים. אני לא מבין את האמירה, מכיוון שבאתר של "המרכז לטיפול בOCD" שבראשו עומד ד"ר זהר (http://www.ocdcenter.org.il/110465/10-%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-OCD), כתוב שזה מיתוס להאמין שיש OCD ללא טקסים. אני שואל את השאלה מתוך אי ידיעה, וסתירה עצמית בין העובדות, אולי הד"ר יוכל לעשות קצת סדר בדברים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
OCD המשך
דר' דורון תודר 20/07/2012 | 11:20שלום רב 1. למרות שאני מאמין, ויש מחקרים שתומכים בדברי, שהטיפול בנוירופידבק בהפרעת OCD הוא יעיל, יש הרבה יותר מחקר וניסיון בהשפעה המייטבה שיש ל CBT בטיפול בהפרעה זו. מניסיוני, אם עושים CBT בצורה טובה ונכונה הוא עוזר מאוד. ולכן אני מעדיף לנסות קודם כל CBT ורק אחר כך נוירופידבק. אילו היית שואל אותי על דיכאון למשל, הייתי אומר שאני מעדיף קודם נוירופידבק ורק אחר כך CBT. 2. הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי הוא פחות יעיל באנשים עם אובססיות בלבד. עם זאת "פחות יעיל" זה לא אומר "לא יעיל". 3. לגבי השאלה אם יש OCD מחשבתי בלבד. ברור מאליו שאם יש טקסים מנטליים הרי אין מדובר באובססיות בלבד ויש גם קומפולסיות. השאלה היא האם יש כאלה שאין להם גם טקסים מנטליים. התשובה לכך היא שכנראה הרבה פחות ממה שחושבים , קרי , לרוב יש גם טקסים מנטליים. אבל במפורש יש כאלה עם אובססיות בלבד ! אין ברפואה 100% ואני משוכנע שגם פרופ' זוהר מכיר בכך שיש כאלה עם אובססיות בלבד. יש לי כמה חולים כאלה, והם אכן לא השכיח אלא הנדיר. מצ"ב קישור לקריטריונים המקובלים כיום בעולם ל OCD אנא שים לב שהקריטריון הראשון דורש או קומפולסיות או אובססיות. כלומר אין חובה מבחינת האבחנה ששניהם יהיו ! http://www.biologicalunhappiness.com/DSM-OCD.htm בהצלחההוסף תגובה
-
OCD
24/07/2012 | 18:37לכולנו יש מחשבות מטרידות שמעסיקות אותנו במשך שעות ארוכות, טקסים קטנים שאנו מאמינים שיסייעו לנו להצליח או ירחיקו את הרע מאיתנו, ומחשבות מנקרות העוסקות בסוגית “האם זכרתי לנעול היום את הדלת?”, אך אין זה אומר שכולנו סובלים מ-OCD. הסובלים מהפרעת אובססיביות קומפולסיביות, חווים אובססיות וקומפולסיות מוגזמות, בתדירות ממוצעת של לפחות שעה ביום. החוויה הזו יוצרת הפרעה משמעותית לשגרת החיים הפוגעת בתפקוד היומיומי, החברתי, האקדמי ועוד, ומכניסה לחייהם לחץ וחרדה משמעותיים. הסובלים מ-OCD, מכירים בכך שהאובססיות והקומפולסיות שלהם מוזגמות, אך אינם מסוגלים להפסיק. בכדי לאבחן אדם כסובל מ-OCD, עלינו לוודא כי המחשבות אינן מתרכזות סביב נושא יחיד, דבר שעשוי להעיד על קיומן של הפרעות מנטליות אחרות. כמו כן, עלינו לוודא כי המקור ל-OCD, אינו שימוש בחומרים תרופתיים או ממכרים, או כתוצאה ממצב רפואי. יש שלוש גישות מרכזיות המסבירות מה גורם ל-OCD, ולפיכך כיצד ניתן לטפל בו. הגישה הראשונה היא הפסיכודינמית, המגדירה את הסובלים מ-OCD, כבעלי קונפליקט לא פתור, בין האיד לאגו, שבכדי להלחם במחשבות ובדחפים הנוצרים מהאיד, האובססיות, נעשה שימוש במנגנוני הגנה, אשר מתבטאים בקומפולסיות. הטיפול בשיטה זו כולל הצפה של הקונפליקט הלא מודע ופתירתו, בתהליך של טיפול פסיכודינמי. המחקרים מצאו את הטיפול הזה כלא יעיל במיוחד לטיפול בהפרעת אישיות אובססיבית קומפולסיבית, ואף יש חשד כי הוא מערים קשיים על הסובלים מ-OCD, שכן הוא מחייב אותם לעסוק אפילו יותר במחשבות הטורדניות שלהם. הגישה השניה היא הגישה הניורולוגית טוענת כי הסובלים מ-OCD, הם אנשים בעלי פעילות יתר במסלול הקורטיקלי-סטיראטלי-תלמי, שאינם מצליחים להגביל את המחשבות והמעשים החוזרים שלהם. תאוריה נוספת מדברת על פעילות נמוכה של סרוטנין (Serotonin), כפי שקורה בדכאון. הטיפול אותו מציעה גישה זו הינו תרופתי (תרופות כגון ציפרמיל, ציפרלקס, פרוזאק, פקסיל, זולופט, לובוקס ועוד), ומטרתו להגביל את הפעילות של מסלול זה, שיעורי ההצלחה בו נעים בין 40-60%, אך קיימות תופעות לוואי אפשריות. הגישה השלישית היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), לפיה אנשים שסובלים מ-OCD מתקשים להסיח את דעתם מהמחשבות הטורדניות ולא מצליחים להתנגד לדחפים הכפייתיים. בטיפול קוגניטיבי הסובלים מ-OCD לומדים לסמוך על עצמם ולא להכנע לפחדים או להשתמש במנגנוני הגנה כמו פרפקציוניזם או שליטת יתר. בטיפול התנהגותי הסובלים מההפרעה נחשפים למצבי חרדה ומתבקשים להמנע מביצוע קומפולסיות, בכדי לגלות שהללו לא עוזרות להפחית חרדה או לבטל את המצב. ניתן לבצע טיפול זה באופן פרטני ובקבוצה, והמחקרים מצביעים על שיפור ניכר של 55%-85% בקרב מי שטופלו ב-CBT. מחקר מהשנה החולפת, שפורסם בירחון להפרעות חרדה, הראה כי טיפול CBT, יכול לשפר את חייהם של סובלים מ-OCD שאינם מגיבים לתרופות מסוג SRI, בטווח הקצר והארוך. גם אלו שהתרופות ל-OCD משפיעות עליהם, הראו שיפור משמעותי כאשר התווסף לכך טיפול CBT, ביחס לקבוצת הביקורת שקבלה רק את התרופות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
OCD
דר' דורון תודר 25/07/2012 | 13:29שוב שלום החלוקה היא מעט סכמטית. מחקרי הדמייה מוכיחים שטיפול CBT מוצלח משפיע על המוח באותם איזורים שבהם עובדות גם התרופות. נוירופידבק עובד ישירות על אותם איזורים במוח. כפי שאמרתי, אני מאמין גדול ב CBT בטיפול ב OCD. אבל יש עשרות אחוזים שלא מגיבים היטב לטיפולים אלה. בחולים כאלה יש מקום לנסות נוירופידבק או שיטות אחרות איתן אני עובד. בהצלחההוסף תגובה
-
-
דיכאון
23/07/2012 | 22:52אני סובלת מדכאון הרבה שנים. לקחתי ציפרלקס שגרם לי להרדמות ולחוסר רצון לתפקד. הפסקתי לקחת לפני שנה, דבר שאיפשר לצאת לעבוד לאחר הרבה מאוד שנים שלא יכולתי. לצערי, פוטרתי משני מקומות בגלל "חוסר ריכוז" לטענתם, ולא העדר מקצועיות-זה נכון. אני פגיעה, אחת לשבועיים פורצת בבכי כתגובה למצב שמטריד אותי,אני לא מרוכזת, מקבלת התקפות זעם, לא צוחקת בקלות. אבל יושנת בלילה והתיאבון סביר, יש לי רצון עז להיות במחיצת אנשים-אבל אנשים לא מחפשים את קרבתי בגלל העצבות שלי. שאלתי היא אם ניתן לעזור לי לפי שיטתך ובאילו אחוזים?-ללא תרופות קשות. עלי לציין שתרופה הומאופטית עזרה לי מאוד והפסיקה לעזור לצערי. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיכאון
דר' דורון תודר 24/07/2012 | 07:36שלום רב ראשית חשוב להבין כי תמיד יש להתאים את סוג הטיפול לאדם, לעברו למהלך חייו, לרקע המשפחתי, לתורשה, למצבו הכלכלי ועוד ועוד. כך הדבר בעת ששוקלים אם לתת טיפול תרופתי, פסיכולוגי או כל טיפול אחר. ברמת האחוזים המחקריים : המחקר הגדול ביותר שנעשה על טיפול באמצעות נוירופידבק במצב דיכאוני הראה שכ75% מהמטופלים שהשתתפו במחקר הגיבו לטיפול היטב. מספר זה גבוה מהנתונים הקיימים כיום לגבי טיפול תרופתי. בהצלחההוסף תגובה
-
-
לשקול טיפול
ק.שני 09/07/2012 | 01:57שלום! אני נוטל מזה כשנתיים תרופת סרנדה, [50 מ"ג] לטיפול בחרדה, שהתבטאה בדאגנות יתר ובכאבי ראש. מצבי מצויין, וללא תופעות לוואי מיוחדות. נסיון ל"הגמל" מהתרופה, גרם לחזרת הסיפטומים. הרופא המטפל המליץ לי בין היתר, לשקול טיפול נוירופידבק,אם כי הוא נשמע די ספקטי בעניין. שאלתי היא, האם ניתן לשער בסבירות גבוהה, שטיפול נוירופידבק ישפיע ברמה כזו שהצורך בתרופה ייפסק? תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לשקול טיפול
דר' דורון תודר 10/07/2012 | 00:06שלום רב לא ניתן לענות על שאלה זו בביטחון. היו לי מטופלים חרדתיים שלא הגיבו לשום תרופה והגיבו מצויין לנוירופידבק. ישנו מאמר בעיתון החשוב ביותר בעולם המדע (SCIENCE) המוכיח שנוירופידבק יעיל בחרדה. כך שבסבירות גבוהה ניתן לשפר את המצב. האם ל 100% שנותנת לך התרופה ? אולי כן ואולי לא. אנסה להסביר: לפני טיפול בנוירופידבק אנו מבצעים בדיקה שנקראת QEEG. הבדיקה ממפה את התבניות השונות שבהן המוח פועל ובין השאר נותנת הסברים למצב החרדתי. ישנן תבניות שמגיבות מצויין לנוירופידבק, וישנן תבניות שפחות. ישנן תבניות שמגיבות מצויין לתרופות, וישנן שפחות. כך שלא ניתן לתת תשובה חד משמעית לאדם הבודד לפני הערכה. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה
ק.שני 13/07/2012 | 05:10שלום! תודה רבה על התשובה המלאה והמקצועית. אאחל שתמשיך להביא מזור לכמה שיותר, הזקוקים לכך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לשקול טיפול
דר' דורון תודר 19/07/2012 | 11:56שלום רב סליחה על העיכוב בתשובה. לא ניתן לענות על שאלה זו בביטחון. היו לי מטופלים חרדתיים שלא הגיבו לשום תרופה והגיבו מצויין לנוירופידבק. ישנו מאמר בעיתון החשוב ביותר בעולם המדע (SCIENCE) המוכיח שנוירופידבק יעיל בחרדה. כך שבסבירות גבוהה ניתן לשפר את המצב. האם ל 100% שנותנת לך התרופה ? אולי כן ואולי לא. אנסה להסביר: לפני טיפול בנוירופידבק אנו מבצעים בדיקה שנקראת QEEG. הבדיקה ממפה את התבניות השונות שבהן המוח פועל ובין השאר נותנת הסברים למצב החרדתי. ישנן תבניות שמגיבות מצויין לנוירופידבק, וישנן תבניות שפחות. ישנן תבניות שמגיבות מצויין לתרופות, וישנן שפחות. כך שלא ניתן לתת תשובה חד משמעית לאדם הבודד לפני הערכה. בהצלחההוסף תגובה
-
-
מצבי חרדה אחת ל..
פרי.ס 14/07/2012 | 04:03שלום דר אני סובל מהתקפי חרדה מידי פעם המתבטאים בתחושת מחנק, הזעת יתר, דופק מואץ ללא אפשרות לישון.זה עשוי להגיע פעם בכמה חודשים ולפעמים גם פעם שבוע אחר שבוע. הסיבה להתקפים נעוצה באיזה מקרה שקרה לי בחו"ל ולאחריו עברתי תקופה לא קלה של חודשיים עם מעט שינה, תחושת מחנק וכו' - הצלחתי להתגבר על כך עם הרבה עבודה אישית על עצמי, ספורט ופשוט לעבוד על התת מודע - כרגע ישנה תקופה קצת יותר לחוצה בחיי ואני גם בעל משפחה והתקפי החרדה כבר נהיו לדבר מעיק הפוגם באיכות החיים.- מכייוון שסיבת החרדה די ידועה לי רציתי לשאול מה אופן הטיפול במצב כזה?תרופתי?נוירופידבק?רצוי המופאופתי? - זה עשוי להיעלם לחלוטין? אם תוכל להמליץ לי מה רצוי לעשות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מצבי חרדה אחת ל...
דר' דורון תודר 15/07/2012 | 20:48שלום רב אין תשובה אחת ברורה למצבך. יש להתאים את סוג הטיפול לאדם עצמו. יש אנשים שיגיבו טוב יותר לשיטה אחת ואחרים לאחרת. הייתי מציע לך לפנות לייעוץ פסיכאטרי כדי להגדיר היטב את הבעיה. לאחר מכן לשקול דרכי טיפול. בהצלחההוסף תגובה
-
-
OCD
ה. 28/05/2012 | 02:42מקריאה באתר שלך אני למד שנרשמה הצלחה מובהקת בטיפול בנוירופידבק בחולי OCD בארה"ב, עם זאת נראה שעדיין אין ניסיון רב, גם לא בארה"ב, האם נכון?. בני מטופל באופן משולב תרופות וטיפול קוגנטיבי. שתי שאלות: האחת - האם יש ביכולתך לספר על הניסיון המצטבר במכון שלכם בטיפול בנוירופידבק לחולי OCD. השנייה - האם קיימת התנגשות כלשהי בין הטיפולים שציינתי לעיל להין הטיפול בנוירופידבק.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
OCD
דר' דורון תודר 28/05/2012 | 19:56שלום רב יש מעט מאוד מחקרים על הטיפול ב OCD באמצעות נוירופידבק. בשטח יש יותר ניסיון. טיפלתי במהלך השנים בכמה עשרות חולים. רובם מאוד קשים ועמידים לכל התערבות. חלקם הגיבו יותר וחלקם הגיבו פחות. בד"כ יש תגובה אבל נדיר להגיע למצב שהמחלה "נעלמת". כידוע לך גם שימוש במגוון גדול של תרופות וטיפולים אחרים לא מצליחים להגיע למצב של העלמות המחלה. ברמה העקרונית הרוב המוחלט של המטופלים בהם טיפלתי קיבלו תרופות במינונים גבוהים- כך שזו לא נראית בעיה. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה.
ה. 28/05/2012 | 20:16תודה על תשובתך.הוסף תגובה
-
האם אתה ממליץ?
ע.ל. 29/05/2012 | 18:36"חלקם הגיבו יותר וחלקם הגיבו פחות. " - אם כך, האם הטיפול נחשב מוצלח לטיפול בהפרעות כאלו? האם תמליץ לסובל מ-ocd להשקיע זמן וכסף בטיפול כזה או שמידת התרומה זניחה וזה לא כדאי? וגם- האם אפשר לראות תוך מספר פגישות מועט האם יש תגובה חיובית כדי להחליט אם להמשיך טיפול או לא?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם אתה ממליץ?
דר' דורון תודר 30/05/2012 | 09:17שלום רב מחקרים עדכניים טוענים שרק כ 50% מחולי OCD מגיבים לטיפול הפסיכולוגי המתאים (CBT). האם 50% זה טוב או לא מבחינתך ? אני באופן אישי מסרב לטפל בחולי OCD באמצעות נוירופידבק אלא אם כן הם עשו טיפול CBT (אני מאמין גדול בטיפול CBT בOCD!). הטיפולים התרופתיים ב OCD בד"כ לא מעלימים את המחלה. הם משפרים אותה במידה כזו או אחרת. בד"כ אנו נדרשים למינונים מאוד גבוהים ולשילובי תרופות. הסיכוי להגיע רק באמצעות תרופות לפיתרון מלא של OCD היא יחסית נדירה. מחקרים מסודרים מדגימים שתגובה טובה לתרופות מורידה כ 25% מהסימפטומים. האם זה מספק בעיניך או לאו ? ב2012 עדיין OCD היא בעיה קשה עם טיפולים שעוזרים באופן מלא רק לחלק קטן מהחולים. יש אנשים שיגידו ששיפור בסבל של 25% זה מעט מדי. יש כאלה שיגידו שזה המון. אדם השוטף ידיו 4 שעות ביום, ויורד ל 3 ביום מקבל שעה אחת פחות סבל ושעה אחת יותר של חיים בכל יום ויום!. האם זה מעט או הרבה? עניתי לך בכנות רבה- טיפלתי בחולי OCD מהקשים ביותר שיש. כאלה שקיבלו את כל התרופות במינונים שהם פי 2 ופי 3 ממה שמותר על פי חוק. חלקם הגיבו יותר טוב לנוירופידבק וחלקם לא הגיבו כלל. אלה שלא הגיבו כלל בהכרח לא הגיבו גם לכל התרופות ולכל הניסיונות החוזרים לטיפולי CBT. בטיפול נכון בנוירופידבק סביר שניתן לראות שיפור בתוך חודש- חודשיים. אבל חשוב להיכנס לכך באופן ריאלי. אם המטרה היא העלמות המחלה- אזי הכישלון רשום על הקיר. ואותה תשובה נכונה גם לטיפולים התרופתיים והפסיכולוגיים השונים בבעיה זו. אם המטרה היא שיפור איכות החיים וצמצום הסבל- אזי יש מקום לשקול טיפול זה בדיוק כפי שיש מקום לשקול גם טיפולים תרופתיים ופסיכולוגיים. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה רבה
31/05/2012 | 00:13על ההתייחסות הרצינית, ועל התשובה המפורטת והכנה.הוסף תגובה
-
-
שאלה כללית בנושא חרדה :)
שאלה :) 25/06/2012 | 21:38אני סובלת מחרדות ויש לי שאלה שמטרידה אותי לא משנה מה עוצמת החרדה האם יכול לקרות לי משהו למשל כמו התעלפות איבוד הכרה או כל דבר אחר ? או שהכל סתם דימיון כזה ובעצם לא יקרה לי כלום כמובן חוץ מהספטומים של החרדההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה כללית בנושא חרדה :)
דר' דורון תודר 03/07/2012 | 10:10קודם כל אני מתנצל על העיכוב בתשובה, היתה תקלה במערכת אינפומד, ולא קיבלתי התרעה על כך שיש הודעה חדשה שיש לענות עליה. לגבי שאלתך - בספרות כתוב שכ20% מהתקפי החרדה יכולים לגרום להתעלפות. אני לא מקבל מספר זה ולדעתי מדובר באחוז נמוך מאוד לאורך חיי טיפלתי במאות חולי חרדה והתעלפות ממש פגשתי בכמה בודדים. נזק גופני לא יקרה כתוצאה מהחרדה. עם זאת שאלתך מבהירה שאינך יודעת מספיק על המחלה שממנה את סובלת. אנא שיקלי לפנות לייעוץ מקצועי - ידע הוא כוח - גם בתחומי הבריאות. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה רבה :)
תודה רבה 03/07/2012 | 10:15תודה רבה אכן תשובה מספקת !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
התקף חרדה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בדיכאון במתבגרים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
-
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
-
פמולין
-
דסיפראמין
רופאים בתחום
ד"ר גלעד חבצלת
הפרעות קשב וריכוז
4.9
( 15 חוות דעת )
"דר חבצלת מנוסה מאוד וניכרת התמחותו בתחום הפרעת הקשב
הוא קשוב מצד אחד אך כריזמטי ומבין עניין מצד שני
עמד מול הבן שלי בצורה אסרטיבית היה קשוב לצרכיו ופתח עבורו את ארון המשחקים ואפשר לו בחירה
דר חבצלת נעים מזג
סבלני מאוד
ומקיים שיח בגובה העיניים עם ההורה ועם הילד
כן יירבו רופאים כמוהו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - מכון נוירופידבק לשיפור תפקודי המוח
אסתר אטיה