פורום מאניה דיפרסיה - עמוד 34
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
בני אתי 27/01/2013 | 17:37בני בן 38, רווק ללא ילדים, הובחן כסובל ממניה דפרסיה.אינו מוכן לקבל - לא טיפול תרופתי ולא יעוץ ע"י רופא. נכון לרגע זה בני נמצא בדאון נוראי ואיני יודעת כיצד לעזור לו.בשיחתו איתי היום ביקש למות , זו לא הפעם הראשונה שהוא מדבר על מוות , בפעמים הקודמות ..נתתי לו זמן ובכות עצמו הצליח להתגבר, אני יודעת שהכל נראה תקין על פני השטח אבל בתוכו הוא כורב וסובל. אנא עזרו לי לעזור לבני. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' דנה סלומי 01/02/2013 | 21:51זה קשה לתת עצה עבור אדם שלא רוצה לקבל עזרה. מה שאני כן יכולה להמליץ, זה שתדברי עם בנך ותציעי לו 'לעשות רק ניסוי קצר', ולקחת תרופות לזמן קצר. מניסיוני, זה יכול לעזור.
מאניה דיפרסיה אנונימית 20/01/2013 | 17:08היי דנה אני רוצה לבדוק אם אני מאנית דיפרסית. האם אי יכולה למצוא איפה שהוא שאלון שיכול להגיד לי אם אני בכלל צריכה לגשת לאבחון? איפה עושים אבחון כזה? אני מתביישת לגשת לרופאת המשפחה שלי.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' דנה סלומי 20/01/2013 | 22:28חבל שאת מתביישת לפנות לרופאת המשפחה. היא צריכה להיות רגילה לשמוע על בעיות של בריאות הנפש ממטופלים. אני ממליצה או לדבר עם רופאת המשפחה כדי לקבל הפנייה לפסיכיאטר או לראות פסיכיאטר באופן פרטי (לפחות לשם האבחנה) מבלי לערב את רופאת המשפחה.
מאניהמיכל 24/01/2013 | 22:40חבל שאת מתביישת לדבר עם רופא משפחה שישלח אותך לפסיכיאטר. לצערי גם אני מתביישת לדבר על המניה דיפרסיה: אבל דעי שהתרופות שיש היום מאד מועילות. לפחות 30 שנה שאני לוקחת תרופות כי אם אני לא לוקחת אני הופחת להיות אסרטיבית וקצת אובדנית לא ישנה טוב ועוד!!!!!!!!!!!!!!!
גמילה מלמיקטל מאיר 19/01/2013 | 22:37שלום אני נוטל לוסטרל כמה חודשים לפני כחודש + רופא המשפחה הוסיף לי למיקטל בכדי לחזק את הטיפול למיטב הבנתי אין לי מצבי מאניה (קצת היה לי תמוה שקיבלתי את זה) כמובן שהתחלתי בהדרגה לפי הנחיות הרופא. אני לא רואה שזה חולל שינוי משמעותי אצלי, ואני מעדיף להפסיק את זה כרגע אני לוקח 150 מ"ג. מה הדרך המומלצת להורדת המינון והפסקת התרופה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' דנה סלומי 20/01/2013 | 22:31מומלץ להוריד את המינון במשך שבועיים עד להפסקה מוחלטת.
חשש מתופעות לוואי שרון 17/01/2013 | 11:45שלום לך, מאובחנת בהיפומאניה ונטיה לחרדות. לוקחת דפלפט כרונו 500 ורסיטל 20 מג'. אחת לחצי שנה בערך חלה ירידה במצב רוח ואז מעלה את הדפלפט ל700 ויחד עם זה משמינה מאד. כשאני יורדת חזרה ל500 אני מיד חוזרת לעצמי חזרה. הפסיכיאטרית הציעה להחליף ללמיקטל אך אני מאד חרדה מפני תופעות הלוואי של הפריחה שלו. כמו כן החשק המיני שלי ירד לחלוטין בשנתיים האלה. האם יש מייצבים שלא משמינים או גורמים לפריחה ? עד כמה הפריחה בלמיקטל שכיחה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעת לוואי דר' דנה סלומי 18/01/2013 | 18:13דפלפט גורם להשמנה יותר ממיצבים אחרים. כל סוג של תרופה (לאו דווקא פסיכיאטרית) יכול לגרום לפריחה אלרגית. הפריחה שלמיקטל עלול לגרום היא שונה מפני שהיא פריחה שמופיעה רק בפה ועל החזה וניראת כמו פצעי בגרות. הסיכוי לפתח פריחה זו הוא 0.8% ב8 שבועות הראשונים של הטיפול. פריחה זו עלול לסכן חיים במיקרים מאוד נדירים (Stevens-Johnsons syndrom). אני ממליצה שתתיעצי עם הפסיכיאטר שלך לגבי התופעות לוואי. בלמיקטל אין השמנה ואין ירידה בדחף המיני.
מאניה דיפרסיה שירה 24/12/2012 | 23:28קראתי פעם על כך שיש 4 סוגים של מאניה דיפרסיה מתוכם מדובר על כך שבאחד מהסוגים יש לאדם מאניה קבועה כלומר הוא נמצא במאניה מוחלטת לאורך כל חייו אבל למרות זאת הוא זקוק לתרופות כדי לא להתמוטט ממצב של עודף מרץ זה נכון?יש 4 סוגים? ובאמת אחד הסוגים הוא אכן בעל תסמינים כאלו?אבקש קצת הרחבה בנושא מאחר ויש לי ידיד שלא אושפז מעולם ונותנים לו תרופות בבריאות הנפש והוא מעולם לא היה בדיכאון יש לו שמחה מופרזת שלא תואמת את המציאות ומרץ אינסופי היום הוא סיפר שהוא הפסיק את התרופות הוא לא ישן בכלל ונראה שהוא בסוף יתמוטט אני מנסה לשער פחות או יותר את ההבחנה שלו כי מעולם לא איבחנו אותו ואני רוצה לנסות להבין את הלך מחשבתו יש עוד פרטים אבל לא אאריך כרגעפתח בחלון חדש
תשובת מומחה סוגים של מאניה דפרסיה דר' דנה סלומי 27/12/2012 | 19:24יש 5 סוגים של מאניה דפרסיה. הסוג שאת מתארת ידוע כ"Bipolar Disorder type I". זה סוג שהוא הכי נדיר מחמשת הסוגים. הקרטריון ל bipolar type 1 כולל לפחות אפיזודה אחת של מאניה. במשך המאניה יש סימפטומים של אימפולסיביות (בזבוז כסף, נהיגה מהירה, דחף מיני מוגבר), יתר אנרגיה, היפראקטיביות, ערך עמצי גבוה, מחשבות רצות ומצב רוח של אופוריה ועצבנות. הסוג היותר שכיח הוא bipolar type 2 שכולל לפחות אפיזודה אחת של היפו-מאניה (4 ימים של סימפטומים של מאניה ובנוסף לפחות אפיזודה אחת של דיכאון מאג'ורי). הסוגים האחרים כוללים : bipolar-rapidly cycling type bipolar-mixed type bipolar- not otherwise specified
בעיה עם המציאות מיכאל 14/12/2012 | 14:48אהלן אני בן 21, אחרי שירות צבאי, יש לי תחושה שיש לי איזשהיא בעיה עם המציאות. ההודעה דיי ארוכה אשמח אם תעזרו לי ותקראו עד הסוף. מאז ומתמיד אני הרגשתי חריג ואני לא מצליח להתרגל לסביבה שלי. זה מתבטא בבעיות משמעת שהיו לי בבית ספר, מריבות עם ההורים, שחרור מהצבא על 21(אחרי שנתיים) ועוד. בגיל 16 נפגשתי עם מטפל בגלל בעיות כבר אז של דיכאון, בעיות עם ההורים, חוסר שביעות רצון ובדידות. הטיפול לא עזר, והתגייסתי לצבא להיות לוחם. נשלחתי לקורס חובשים, וכשחזרתי לגדוד, הודיעו לי שהודחתי למרפאה הגדודית. המעבר היה לי קשה מנשוא מאחר שהתחברתי לאנשים שעשיתי איתם טירונות, ולא הצלחתי להסתגל לתפקיד החדש שלי. פיתחתי שנאה אובססיבית כלפי המפקדים שלי, שפיתחו אנטי גם אלי, וניסיתי ללכת לקבן. הקבן חשב שאני עושה את עצמי וסילק אותי מהחדר. כל השיחות שלי עם מפקדיי לא עזרו, והייתי נואש לצאת מהיחידה שלי. לאחר שהבנתי שסוחבים אותי ללא גבולות התחלתי לסרב פקודות, ישבתי במעצר, וכשחזרתי שיחררו אותי מהחטיבה. באותה תקופה הלכתי לפסיכיאטרית שרשמה לי וייאפקס 150 מ"ג ולאחר שנה של גיהנום עבורי, בהם חשבתי לא פעם להתאבד, התחלתי להרגיש שיפור. הגעתי למרפאה עורפית בירוחם, שם התחלתי להרגיש טוב ומשוחרר. לאחר זמן מסויים גם שם התחלתי להתעמת עם המפקדים ועם החובשים האחרים. ההרגשה שתמיד מלווה אותי לאורך החיים הוא שלא מעריכים אותי מספיק, ואני לא מקבל מספיק תמיכה. לאחר שהרגשתי שהסרט חוזר על עצמו, החלטתי שאני לא נותן לעצמי לשקוע והחלטתי לדפוק נפקדות. חזרתי, ושפטו אותי למחבוש על תנאי. באותה תקופה הרגשתי שאחד החובשים מתגרה בי, למרות כל הנסיונות שלי להסביר לו שצורת הדיבור שלו לא מקובלת עליי, והרגשתי שאני חייב לפעול באלימות. חיפשתי אותו במגורים, אך הוא לא היה שם, והבנתי שהוא מתקלח, אז נכנסתי למלתחות והרבצתי לו, ותוך כמה שניות באו להפריד ביננו. לאחר המקרה הזה, החליטו לסלק אותי מהיחידה, ובנוסף הקבנית הציעה לי להשתחרר מהצבא. הייתי מותש ושחוק ברמות מטורפות, ולא ראיתי את עצמי משתלב במקום אחר, אז החלטתי שאני משתחרר. באותו זמן שהשתחררתי, התפתח לחץ עצום בתוכי, שלא ידעתי איך לשחרר אותו, והתחלתי להתנהג בצורה משונה. לא ישנתי בלילות, צעקתי על הורים שלי, ובמידה מסויימת התנתקתי מהמציאות. הפסיכאטרית קבעה שהיה לי התקף מאני, ושאני לוקה בהפרעה דו קוטבית. כמובן שהפסקתי לקחת את הכדורים, והתחלתי ללכת לעובד סוציאלי בהמלצת הפסיכאטרית. הרגשתי מדוכא, שבור, חסר כוחות, וחסר אנרגיות. במשך 8 חודשים הלכתי לעובד סוציאלי והורים שלי זרקו עשרות אלפי שקלים שהלכו לפח. לאחר תקופה שלא נטלתי כדורים, הלכתי לפסיכיאטר של קופת חולים, שהתחיל לרשום לי סרוקוואל. לאחר 4 חודשים התחלתי שוב להרגיש שיפור מצב רוח. כיום אני לוקח סרוקוואל 400 מ"ג+סרנדה 50 מ"ג. במשך כמעט שנה התבודדתי בבית וניתקתי קשרים עם העולם החיצון. בחודש וחצי האחרונים, החלטתי שאני רוצה להשתנות, והתחלתי לראות חברים ואף לחפש עבודה. מאז הייתי במספר ראיונות, ואני מרגיש שלמרות השיפור במצב רוח, אני עלול להיקלע לעימותים, אני לא מסוגל לקבל סמכות, ואני מרגיש שאין מצב שאני מסתגל לעבודה בשביל הטווח הארוך. חשוב להגיד שכבר עבדתי בעבר, ואף מקום עבודה לא הסב לי סיפוק. אני חושב שאני במידה מסויימת חריג. שאני לא יודע לשלוט ברגשות שלי, ולפעמים אני נסחף למצבי רוח קיצוניים מבלי סיבה מספקת. ההורים שלי גרושים, והם טוענים שקשה לחיות איתי. הם טוענים שאני סוחט הרבה אנרגיות. אני לא מצליח להבין את זה. בעיניי אני מתנהג בצורה טבעית והגיונית, אבל נראה שלאנשים מסביבי זה לא נראה ככה. לעיתים אני אומר דברים בסיטואציות מסויימות, וחברים שלי טוענים שאין לי טאקט. ושוב פעם, אני לא מצליח לראות את זה. אני אומנם כבר לא מדוכא, אך מצד שני אני מרגיש שיש לי המון בעיות לא פתורות. מה עושים???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' דנה סלומי 15/12/2012 | 21:27מהתיאור שלך, יש סיכוי שאתה סובל מהפרעת קשב. הפרעת קשב לא רק משפיעה על היכולת ללמוד, אלא גם וויסות הרגשות. הנטייה שלך להגיב באופן חזק עם רגשות מוקצנות, חוסר היכולת לעמוד מול סמכות, וחוסר הסיפוק שחוזר על עצמו במספר עבודות, כל אלה הם סימפטומים שמאפיינים הפרעת קשב. בערך 25% מהאנשים הסובלים ממאניה דיפרסיה גם סובלים מהפרעת קשב. אני ממליצה לך לעשות איבחון אצל פסיכיאטר מומחה להפרעת קשב. בהצלחה.
שאלה לגבי תרופה למיקטל קלריסה 13/12/2012 | 20:01שלום רב.אני כ4 שנים לוקחת 40 מ"ג מדי יום של סרוקסט ומרגישה סביר. הרופה החליט להוסיף לי למיקטל.קראתי על התרופה ואני קצת פוחדת לקחת אותה מפני שמדברים יותר מדי על אפילפסיה לגבי התרופה. מה דעתךפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' דנה סלומי 15/12/2012 | 21:16משתמשים בלמיקטל כמייצב מצב רוח. לדיכאון, התרופה יכולה לעזור לתנועדיות של מצב הרוח. ניורולוגים משתמשים בה לטיפול בפרכוסים מסוגים שונים ואין תופעות לוואי של התרופה העלולות לגרום לפרכוסים.
מאניהדיפרסיה ועישון חשיש האם זה אפשרי? אלון 08/12/2012 | 11:38שלום לפני שלוש שנים אבחנו אצלי מאניהדיפרסיה עברתי טיפול של חמישה חודשים בכפר איזון בשדות ים ומאז אני לוקח באופן קבוע כדורים- דיפלפט כרונו 1500 מ״ג ביום, לפני שגילו אצלי את המאניהדיפרסיה הייתי מעשן חשיש וגראס , ומאז שאובחנתי הפסקתי כי כך אמרו לי, השאלה שלי האם היום מותר לי לחזור לעשן מדי פעם אני מאוד מתגעגע לתחושה של העישון וגם שהרבה מחבריי מעשנים וזה מאוד מגרה אותי, בשלוש שנים האחרונות אני מתפקד מצויין עבדתי בעבודה קבועה שנה וחצי ואז פתחתי עסק משלי וסגרתי אותו לא מזמן ואני מתחתן עוד חצי שנה התפקוד שלי הוא מצויין ולכן אני חושב שאני יכול לעשן מדי פעם, מה את חושבת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מרוחיאנה ומאניה דיפרסיה דר' דנה סלומי 09/12/2012 | 21:21אני מבינה את הצורך להרגיש שייך, ואת הגעגועים לגראס. בעשור האחרון בוצעו מחקרים המראים שאנשים שסובלים מהפרעות פסיכיאטריות, קיים סיכוי גדול יותר שיגיבו באופן שלילי למריחואנה. מה שהוכח שוב ושוב הוא שיש סיכוי יותר גבוה לפתח פסיכוזה או חרדה חמורה כתוצאה מעישון מריחואנה. אני לא ממליצה שתסכן את כל מה שהשגת רק כדי להנות מהעישון לפרק זמן קצר.
למיקטל...?! יוסי 01/12/2012 | 11:23שלום רב, הפסיכיאטר שלי רשם לי 200מ"ג למיקטל. שאלתי היא:האם זה משנה אופן לקיחת התרופה? כלומר:אם אקח 150מ"ג למיקטל בערב+50מ"ג בבוקר,או אם אקח 100מ"ג בערב+100מ"ג בבוקר (גם מבחינת תופעות הלוואי הנלוות לכדור)? תודה רבה מאוד מראש.פתח בחלון חדש
עובדה חשובה...יוסי 01/12/2012 | 11:45עובדה חשובה:הגעתי עד למינון זה,מאוד בהדרגה.
תשובת מומחה מינון דר' דנה סלומי 02/12/2012 | 22:11לא משנה, ניתן לקחת בבת אחת או לפצל לפעמיים ביום, לפי הנוחות.
עזרה דחופה יהודא 08/10/2012 | 11:23אני עם מאניה דיפרסיה הובחנתי לפני 6 שנים לקחתי עד לפני שנה ליתיום בשנה אחרונה עברתי ללמיקטל 200 מילגרם יש לציין שעברתי ללמיקטל עקב תופעות לואי של אי חשק מיני לגמרי אני כבר שנה עם למיקטל וגם ללא שינוי אין לי בכלל חשק מיני לפני חודש הפסיכיאטרית נתנה לי סרנדה 25 מילגרם ואיבדתי תזיכרון שוב אין לי חשק מיני בכלל מה עושים???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חוסר חשק מיני דר' דנה סלומי 09/10/2012 | 22:49טני לא בטוחה שהחוסר חשק מיני שלך הוא תוצאה של תופעות לוואי של התרופות. אני ממליצה לעשות בדיקות דם כולל בדיקות של הורמונים. (לאישה - FSH ו-LH, ולגבר - testosterone). יש סיכוי שהחוסר חשק מיני הוא בעצם סימפטום של דיכאון שלא טופל. האם יש לך עוד סימפטומים של דיכאון כמו שינויים בתיאבון, חוסר אנרגיה, חוסר מוטיבציה או חוסר הנאה מהחיים?
שלום יש לציין שעשיתי את כל הבדיקות של ההורמוניםיהודא 12/10/2012 | 21:42והכל יצא תקין והייתי גם אצל פסיכיאטר שהוא גם סקסולוג והוא המליץ על סרנדה כלומר הוא טען שאני בסוג של דיכאון קליני כרגע עם סרנדה כבר חודש ללא שום חשק מיני ואפילו אי יכולת לאונן מה עושים??
תשובת מומחה תגובה דר' דנה סלומי 13/10/2012 | 19:36אני ממליצה להחליף את הסרנדה בתרופה בשם- wellbutrin, שמחקרים הוכיחו שהיא מגבירה את החשק המיני.
אני מתכונן ברצינותיהודא 01/12/2012 | 15:49להפסיק עם כל התרופות כרגע אני על למיקטל ורמרון ועוד ועוד לא זוכר תשמות שלהם תאחלו לי בהצלחה אני מהיום בלילה מתחיל לרדת בהדרגה ובזהירות ככה שתוך חודש וחצי אני נקי מכל הרעלים והכימקלים נ.ב.עוד לא מצאתי פסיכיאטר דובר אמת........!!!!
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד