פורום כירורגית כלי דם - עמוד 82
התייעצות לגבי תשובת דופלר מרים 19/05/2019 | 14:32אני בת 74 ברקע אוסטאופורוזיס ודליות בשתי הרגליים. בדופלר קיבלתי את התשובה הבאה - וריד ספנה שמאלי וסעיפיו מדגימים אי ספיקה קשה לכל אורך הגפה. וריד ספנה ארוכה ימני בלתי ספיק בחלקו הדיסטלי של הירך. קצת נלחצתי ...האם המצב מסוכן ומצריך ניתוח..או שאפשר לטפל באמצעים שמרניים ? ואם כן אילו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופלר ד"ר אסף לבנון 20/05/2019 | 09:19השאלה המרכזית לצורך החלטה טיפולית הינה האם יש תלונות כלשהן הקשורות לבעיית הורידים? מה הסיבה שנשלחת לביצוע הבדיקה? כמו כן האם יש מחלות נוספות מעבר לאוסטאופורוזיס? האם יש טיפול תרופתי קבוע?הוסף תגובה
דופלקס ורידיםמיכל 25/07/2019 | 14:49צהריים טובים עברתי ניתוח לשבר בטבור לפני חודש החל נפיחות אודם פיצעי לחץ ברגל שמאלי וכאב הלכתי לבית חולים מס פעמים באסף שלא יודעים מה זה עשו דופלר ודופלקס שהם אומרים אין כלום היום עברתי בדיקת דופלקס שגילה שיש קריש בדם ו DVT חדש בקשו לגשת לרופא דחוף אין רופאים אני חולת סוכרת לב פקטור אנגינה אסטמה ומערכת חיסון ירודה האם חייבת ללכת למיון אני מקבלת אספירין מודה על היחסהוסף תגובה
תשובת מומחה דופלקס ד"ר אסף לבנון 25/07/2019 | 15:28המקרה לא לגמרי ברור ואני רוצה יותר פרטים . אנא השאירי מספר טלפון בתגובה ואתקשר אלייך בהקדם האפשרי. אם לא נוח להשאיר כאן, שלחי מספר טלפון להתקשרות למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
APLA ומכשיר גלי רדיו למיצוק העור (מכשיר ביתי) גל 11/08/2019 | 13:18שלום ד"ר, ברקע APLA. אפיזודות שונות של קרישיות יתר. האם יש מניעה שאשתמש במכשיר הנ"ל ? (הכוונה בעיקר לעור כף היד והזרועות)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה apla ד"ר אסף לבנון 11/08/2019 | 21:17צר לי אך איני מכיר את המכשיר ואת שיטת פעולתו. לדעתי - אם יש ספק אז אין ספק: לא להשתמש. אנחנו משתמשים באנרגיית גלי רדיו כדי לסתום כלי דם שטחיים. השילוב של אנרגיה זו עם מצב של קרישיות יתר הוא בעייתי בלשון המעטההוסף תגובה
נימים מיטל 08/08/2019 | 07:50שלום.בגיל צעיר עשיתי הזרקות קצף ל3 פסים בקייר בזמנו.בדיעבד איפה שדקר נהיו לי נימים ובשתי הרגליים.לפני 20 שנה.עד לפני שנה לא היה שינוי במצב.השנה האחרונה כולי התמלאתי ב2 הרגליים ואפילו בצידי הפה.מאחר ואיך שהתחילו לצאת(כאב בהתחלה היה אדום)הלכתי לר.משפחה וכלי דם.איך אני יכולה לעצור את זה בפנים?ומה הסיבה שפיתאום בבום יצאו לי.דופלר רגליים תקין.בשנה האחרונה סבלתי משריפה בירך שמאל(אולי מהבלט דיסק) וקפיצת שריר סביב הפה ועין.לא יודעת אם קשור.אשמח להכוונה.בת 41הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נימים ד"ר אסף לבנון 08/08/2019 | 15:04שלום מיטל, הודעתך מאוד לא ברורה וגם את שאלותייך לא כל כך הצלחתי להבין . אנא נסי לנסח בשנית.הוסף תגובה
שטפי דם מרובים בכל הגוף אילנית 02/08/2019 | 14:20שלום רב. בתי בת 14. חולה אונקולוגית.גידול נוירואנדוקריני גרורתי לכבד. מטופלת טיפול ביולטגי עם טוריסל לאחרונה הופיעו בבת אחת שטפי דם מרובים מאוד בכל חלקי הגוף. ללא חום או מחלת רקע, תפקודי קרישה כולל pt,ptt,טסיות, wvf תקינים. שטפי הדם ממשיכים להופיע.... רעיון מה עוד לבדוק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שטפי דם ד"ר אסף לבנון 02/08/2019 | 15:35שלום אילנית איני מכיר את התרופה שביתך מקבלת אך אולי כדאי לברר עם האונקולוג המטפל האם זו יכולה להיות תופעת לוואי. לפני כן רצוי בכל זאת לברר אפשרות מחלה זיהומית כלשהי שאחד מביטוייה הוא פריחה (שאולי נראית לך כשטפי דם) העדר החום לא שולל אבחנה של זיהום כלשהו במטופל עם דיכוי חיסוני יחסי- תופעה שכיחה בחולים אונקולוגים. בשורה תחתונה הכי חשוב לערב את האונקולוג המטפל ואם הבדיקות לא עדכניות כלומר ממש ממועד הופעת "שטפי הדם" יש לחזור עליהם ולקחת גם ספירה ומדדי דלקת.הוסף תגובה
שלום רב דוד 23/07/2019 | 10:28בעקבות ניתוח שאבא שלי עבר נוצר זיהום , לאחר שביקרנו אותו נאמר לנו שכל מי שבא איתו במגע נדבק בחיידק בשם פסאודומונס. שאלתי היא מה ההשפעה של החיידק ? האם הוא יכול להיות מסוכן לאנשים בריאים ? האם יכולות להיות השלכות לנשים בהריון ? וכיצד ניתן לבדוק אם בכלל? בברכההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זהום ד"ר אסף לבנון 23/07/2019 | 11:42שלום דוד. הגעת לפורום הלא נכון. זהו פורום בנושא בעיות כלי דם. שאלתך אינה בתחום עיסוקי ואני ממליץ שתחפש פורום של מחלות זיהומיות. אם לא תסתדר חזור לפה ואנסה לעזור ע"י התעניינות עם קולגות בתחוםהוסף תגובה
פצע בקרסול רגל שמאל איפה שיש נימים ולא מחלים עדיין סילביה 20/07/2019 | 17:43שלום שמי סילביה הילה פריש, בת 61 פלוס. עובדת עדיין כסייעת לגננת. סובלת מורידים ברגליים מההריון השני וזה גם תורשתי במשפחתי. עברתי בעבר 2 ניתוחי ורידים ברגל שמאל פלוס זריקות. מזה כ-3 שבועות התחיל פצע בקרסול ברגל שמאל. שמתי בהתחלה משחת ונו קשטן ואז רופאת המשפחה נתנה לי בהתחלה אנטיביוטיקה צפוויט 500 מ"ג וכשמסרתי שהתרופה גורמת לי לשילשולים החליפה לי לציפרודוקס 500 מ"ג שהיא אכן יותר טובה אבל אין עדיין שיפור. לפני שבוע הלכתי לביקור רופא שם נתנו לי רק לשים משחת פוסידין על הפצע ולקחת משהו נגד כאבים. כי הכאב אם מתחיל זה כמו סכין ברגל. הרגל גם סגולה מהקרסול עד אמצע השוק. ביום חמישי האחרון כשהייתי שוב אצל רופאת המשפחה שלחה אותי למיון בבית חולים מאיר. שם הרופא הסתפק בלתת לי נוסף לאנטיביוטיקה משחת וולטרן ושלח אותי הביתה בציינו שזה רק טרומבוסיטיס שטחי. מיום חמישי המקום עדיין לא בסדר ויש עדיין כאבים. אני דואגת כי אני לא רואה ממש שיפור ויש עדיין כאבים לפעמים והרגל עדיין סגולה. וכבר הוצאתי כספים על תרופות. אני מבקשת לציין שאני גם מטופלת בתרופות פרופקס מיקרופירין ונומרלול כיוון שסבלתי בעבר מהפרעות בקצב פרוזדורי הלב וסובלת גם מלחץ דם גבוה. ביום חמישי צריך להיות לי תור לדופלר לרגליים. כי לפני זה לא היה. אשמח לשמוע ממך ד"ר לבנון האם יש משהו אחר שאפשר לעשות כדי לקדם החלמה לרגל שלי. תודה רבה מראש סילביה הילה פריש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פצע בקרסול ד"ר אסף לבנון 21/07/2019 | 08:41שלום סילביה. תארת בפירוט רב את כל ההסטוריה אך לצערי לא אוכל לתת עצות בלי לבדוק אותך ולראות את ממצאי בדיקת הדופלקס של הורידים. את יכולה לשלול לי את מכתב השחרור מהמיון במאיר? שלחי למייל asaflev67@gmail.com.הוסף תגובה
קושי רב בהליכה אורלי חסון 23/10/2016 | 14:39הי , בעלי בן 57מתקשה ללכת יותר מ-10 מ' חולה לב,לאחר מספר התקפים,סוכרתי (לאחרונה בבדיקה דם 150).בבדיקת דופלר רגלים + PVR + מאמץ- רגל ימין - הפרעה קלה בעורקי השוק הבא לידי ביטוי לאחר מאמץ. רגל שמאל - הפרעה בינונית עד קשה בסגמנט פמורו פופליטאלי ובעורקי השוק עם סימנים לאיסכמיה לאחר מאמץ. אינדקס קרסול זרוע : במנוחה 0.63 לאחר מאמץ 0.31. ב- CTA עורקי הבטן, האגן, הירכיים והשוקיים- אאורטה התת-כלייתית- מפרצת תת כלייתית של האאורטה ברוחב 3 ס"מ עם טרומבוס דופני. מימין:CIA – עם הצרות קלה.EIA -עם הצרות קלה. IIA -עם הצרות קלה. משמאל: CIA -עם הצרות בינונית. EIA -עם הצרות קלה עד בינונית. SFA -חסום דיסטלית לאורך סגמנט קצר. להלן הממצאים שאינם וסקולרים: תפליט פלאורלי בינוני עד ניכר מימין. ציסטות פשוטות בכליות. שאר אברי הבטן והאגן ללא ממצא מיוחד. בוצעה גם בדיקה דופלקס עורקי הצוואר . להבחנתך והכוונתך אודה בברכת מועדים לשמחה ושנה טובה אורליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
***טיפול חדשני לכלי דם ברגלייםR4you 09/12/2016 | 12:26דרושים משתתפים למחקר חדשני, במסגרת ב"ח לניאדו,שסובלים ממחלת הרגל האיסכמית, שאינם מסוגלים להשלים הליכה של 50 מטרים, סובלים מכאבים ברגליים בעת מנוחה ואובחנו עם חסימה קריטית בכלי דם ברגל.חולים אלו יקבלו טיפול חדשני, המבוסס על רפואה תאית, שמטרתו לחדש את זרימת הדם לרגלהטיפול בחינם. ויש החזר הוצאות נסיעה. ניתן להירשם דרך האתר R4you.co.il או לינק ישיר למחקר: https://www.r4you.co.il/?s=%D7%9B%D7%9C%D7%99+%D7%93%D7%9D או במייל: r4you2016@gmail.comהוסף תגובה
טיפול חדשני לרגליםאורלי חסון בשם אלפונסו חסון 11/12/2016 | 17:17מעוניין לשמוע פרטים ואולי להשתתף בניסוי ניתן לייצור קשר לנייד 050-5710557 או 054-2888499הוסף תגובה
כאבים ברגל שמאל מתקשה בהליכה כאבים לאחר50מטרשלמה 13/05/2019 | 20:31מעונין בפרטיםהוסף תגובה
תשובת מומחה טיפול חדשני ד"ר אסף לבנון 14/05/2019 | 15:04שלום לך שמי ד' אסף לבנון אני המנהל החדש של פורום זה. שאלתך מתייחסת ככל הנראה למחקר שפורסם ב2016 - אין לי קשר אליו. אם אתה רוצה עזרה נא רשום לי פרטים: גיל, מחלות רקע, טיפול תרופתי קבוע, תאר את בעיית כלי הדם שלך וצרף גם בדיקת דופלר עורקי רגליים אחרונה - אם יש ברשותךהוסף תגובה
קש/יים בהליכה של מעל כ 150 מטרנתן 07/07/2019 | 17:54בבדיקת דופלר של עורקי הרגליים קיבלתי תשובה:הפרעה בסגמנט פמורו- פופליטאלי בבדיקה במנוחה בלבד. לא ניתן לבצע בדיקת מאמץ עקב עורקים בלתי לחיצים.הוסף תגובה
תשובת מומחה קשיים בהליכה. ד"ר אסף לבנון 07/07/2019 | 17:58שלום רב לא שאלת שאלה!! אני מניח שאת/ה רוצה לדעת מה המשמעות של ממצאי הבדיקה. לפני שאוכל להתייחס לכך אני צריך לדעת פרטים על הרקע הרפואי שלך: 1. גיל ומין 2. מחלות רקע וטיפול תרופתי קבוע 3. סיבת ביצוע בדיקת הדופלרהוסף תגובה
כאבי שרירים בשתי הרגליים לאחר הליכה של כ 150 מטרנתן 07/07/2019 | 18:09אני בן 83 לאחר החלפת מפרק ברך לפני כ 8 שנים והחלפת מפרק ירך לפני שנה וחצי.שני המפרקים ברגל ימין. באותה רל שבר בזנב הירך לפני שנתיים. תרופות: וקטור ללחץ דם (מאוזן) ליטורבה (סטטין) קרטיה. מה משמעות תוצאת הבדיקה ? בתודההוסף תגובה
דופלר עורקי צוואר אסתי 04/07/2019 | 12:01אני בת 71 סובלת מכאבי ראש תוצאות דופלר עורקי צוואר: מימין-הצרות בינונית בעורק הפנימי.הצרות המודינמית 25% -49% בעורק הפנימי על ידי רובד פיברוטי.אין לזהות כיב משמאל אין הפרעה המודינמית ואין ממצא אנטומי פתולוגי חוליות-זרימה תקינה תת בריחי- זרימה תקינההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת דופלקס עורקי צוואר. ד"ר אסף לבנון 04/07/2019 | 12:22הממצאים בבדיקה אינם מסבירים את כאב הראש, ככל הנראה אין קשר. הממצא המדובר בעורק הימני הינו ביטוי לקיום טרשת עורקים אך מצריך טיפול אגרסיבי בגורמי הסיכון: יל"ד, סכרת, הפרעת שומנים ועישון. בנוסף טיפול באספירין - אם את לא מקבלת ומעקב דופלקס אחת לשנה.הוסף תגובה
בדיקת דופלר צוואריאסתי 04/07/2019 | 13:28תודה על תשובתך המהירה לא הבנתי מה פירוש "הינו ביטוי לקיום טרשת עורקים".אולי הכוונה ל"אינו"? בבדיקות הדם אין בעיה של גורמי סיכון.אבקש להתחיל לקבל אספירין תודההוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר אסף לבנון 04/07/2019 | 14:47התכוונתי ל"הינו" כפי שכתבתי במובן חיובי ולא ל"אינו" במובן שלילי. אנסה להרחיב: טרשת עורקים הינה מחלה אשר גורמי הסיכון העיקריים שלה הם- סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי. יש אנשים שיש להם מספר גורמי סיכון ואין להם טרשת שבאה לידי ביטוי ביום- יום ויש כאלה שיש להם רק רקע משפחתי ובכל זאת יש להם ביטוי כלשהו של טרשת עורקים. לא ציינת האם יש אצלך גורמי סיכון כלשהם והאם הם מאוזנים, בכל מקרה הביטוי אצלך הוא ביטוי שנראה רק בבדיקת הדופלקס והוא בשלב זה חסר משמעות בהיבט של טיפול פולשני אלא רק טיפול מניעתי כפי שכבר כתבתי.הוסף תגובה
וריד בולט בשוק אנה 03/06/2019 | 09:26בת 44, סובחלת מזה שנים מנימים סביב הקרסוליים שכואבים בעת עמידה ממושכת ועייםפות, ומורידים בשוקיים. כעת בתחית הריון שני, ואחד הרודים החל לכאוב בצורה נוראית. ממש כאב בלתי נסבל, בעמידה, בישיבה, בשכיבה, בכל מצב ובכל שעה. מה עושים? למי פונים. איך מטפלים והאם ניתן בהריון לטפל בכלל? האם הביטוחים המשלימים מכסים את הטיפול? הצילווווהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה וריד בולט בשוק ד"ר אסף לבנון 03/06/2019 | 11:13שלום אנה את יכולה לשוח תמונה של הוריד הכואב בשוק?הוסף תגובה
שליחת צילוםאנה 03/06/2019 | 13:02אשמח לשלוח צילום, אבל להיכן? כאן לא ניתן להעלות תמונותהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך ד"ר אסף לבנון 03/06/2019 | 16:52asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
שלחתי לך צילום למייל שלשוםאנה 05/06/2019 | 10:26אשמח לתשובתךהוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 05/06/2019 | 10:58ראיתי את התמונות ששלחת, לא נראה שקיים שם תהליך דלקתי ברור אשר מצריך טיפול תרופתי. לא מקובל לבצע טיפול פולשני במהלך הריון בנושא ורידים אם לא חייבים. ממליץ לך להמנע מעילות המחמירה את הכאב ולהשתמש בגרב אלסטית. ניתן לנסות גם למרוח משחת וולטרן באופן מקומי. כל ההמלצות לעיל בערבון מוגבל כי צריך לבדוק אותך פיזית. הכי טוב שתגשי לכירורג כלי דם באזור מגורייך.הוסף תגובה
וריד כליתי אלי 30/05/2019 | 18:32לאחר ניתוח אפנדציט גילו כי יש לי הרחבה אנבריזמתית של וריד כליתי מימין? מז זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרחבה ד"ר אסף לבנון 30/05/2019 | 22:35שלום אלי. נשמע שמדובר בממצא אקראי שאינו קשור כלל לניתוח שעברת. הייתי מעדיף לראות את דיסק הבדיקה בעצמי כדי לתת לך חוות דעת יותר מדוייקת. צור קשר דרך המייל שלי ונראה איך מתקדמים asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת מיסב הבלוטה
-
נוירופיברומטוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
ניתוח כריתת תוספתן
בדיקות קשורות
-
סימון לפני ניתוח
-
רצף גנטי BRCA
תרופות קשורות
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
פולידוקנול
מונחים קשורים
-
אמתחת (בורסה)
-
אנתרופומטריה

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ