עקמת בגב
פורום עקמת
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב. בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים. החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981. עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים. אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת. מנהל פורום מדרסים.
עקמת בגב אנונימי 20/07/2014 | 13:38יש לי עקמת בגב שנורא מפריעה לי, רופא אמר עד מלפני חצי שנה בערך שיש לי עקמת של 20 מעלות, על אף שאולי זה לא חמור העקמת נורא בולטת כשאני ללא חולצה. אני נוגע בגב שלי לפחות עשרות פעמים ביום כי הוא מציק לי, אין כאב קבוע אבל בגלל שהוא עקום אני כל הזמן נוגע בו וזה ממש מפריע לי, אני גם מתבייש בזה נורא. רופא הציע לי שחיה אבל אני ושחיה לא הולכים ביחד. בגיל קטן עברתי ניתוח למנינגוצלה בגב, זה קשור? יש משהו לעשות? או שזה לכל החיים?הוסף תגובה
המשךאנונימי 20/07/2014 | 13:40אני בן 17 וחצי.הוסף תגובה
תשובת מומחה עקמת בגב ופיתול עמוד השדרה אורתוטיסט שמואל להב 20/07/2014 | 18:11שלום, עקמת לא גורמת לכאבים! לגבי הניתוח שעברת לא נראה לי שעדיין משפיע עליך היום. עקמת גורמת לפיתול עמוד השדרה. הפיתול מתבטא בעיקר בעצם שכם אחת מוגבהת (בולטת) מהשנייה. באם עדיין לא סיימת צמיחה ניתן לתקן חלקית את הפיתול. בכדי לדעת באם סיימת צמיחה יש צורך שרופא אורתופד יפנה אותך לצילום רנטגן. צלצל אלי 0522450955 שמוליקהוסף תגובה
תגובהאנונימי 21/07/2014 | 08:54ואם הסתיימה הצמיחה, העקמת תשאר לתמיד? אגב, אני גם בתת משקל גוף, אולי בגלל זה גם הגב עקום מאוד? ואני יודע שהגב מחולק ל-2 חצאים כאלו, אז החלק השמאלי של הגב לדעתי גבוה יותר מהחלק הימני והוא בולט כשאני נוגע בגב.. מוכר לך? ואם אתה מתעסק בספורט - האם זה מגביל אותי בביצוע תרגילים במכון הכושר כמו סקוואט?הוסף תגובה
תשובת מומחה עקמת אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2014 | 09:59כן, באם סיימת צמיחה גבך ישאר כמו שהוא. בד"כ תת משקל לא גורם לעקמת. בגלל תת משקל העקמת בולטת יותר לעין. עקמת (אחד הביטויים שלה הוא לעתים כתף מוגבהת) מלווה בפיתול. בד"כ, מהרגע שסיימת צמיחה אין מניעה לעסוק בכל ספורט. בריאות שלמההוסף תגובה
תגובהאנונימי 21/07/2014 | 14:20אתה חושב שכדאי לבדוק במהרה האם הצמיחה הסתיימה? וכנראה בגלל שאני בתת משקל העקמת מאוד בולטת.. במידה ועדיין לא הסתיימה, רצוי שלא אעסוק בסקוואט? ואיך אוכל לתקן אותה? כי גיל 17 וחצי זה מאוחר לדעתיהוסף תגובה
תשובת מומחה מועד בדיקת עקמת אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2014 | 20:30גש לבדיקה. באם אתה לא יודע לאן צלצל ואכוון אותך. וכדאי למהר. באם לא סיימת צמיחה ניתן לעשות מחוך לתיקון הפיתול. אשמח לעזור לך, שמוליק-מכון אורתופדי ברזילי-להב. רמת-גן 03-612-1070הוסף תגובה
תגובהאנונימי 21/07/2014 | 21:57אני מאיזור הקריות ואתה רחוק לי כנראה.. מה זה מחוך? ואם הצמיחה לא הסתיימה כדאי לעצור חדר כושר?הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקת גיל עצמות אורתוטיסט שמואל להב 21/07/2014 | 22:05צלצל מחר אלי 0522450955 לגבי מחוך, מוקדם לדבר. קודם בדוק גיל עצמות.הוסף תגובה
תגובהאנונ 22/07/2014 | 09:41אני לא אוכל להגיע אלייך כי אתה רחוק. אתה מציע לפנות לצילום וזהו? ואם הצמיחה הסתיימה העקמת עלולה להחמיר בהמשך? מה גם שמחוך נראה לא יפה על הגב, אין פתרון ספורטיבי כלשהו?הוסף תגובה
תשובת מומחה עקמת, פיתול ודימוי הגוף אורתוטיסט שמואל להב 22/07/2014 | 11:59אתה מחליט. הדרך היחידה בכדי לדעת באם סיימת צמיחה היא דרך צילום רנטגן, ויפה שעה אחת קודם! העקמת לא מחמירה אלא באם היא גבוהה מחמישים מעלות. הנראות של המחוך לא משנה-מה שחשוב הוא הנראות של הגוף בהמשך החיים. או, באם עדיין ניתן להשתמש במחוך והוא יקטין ולו במעט את הבליטה בגב הרי שהנראות של המחוך בחודשים הקרובים בטלה בשישים לעומת הנראות של הגוף בהמשך החיים! זו דעתי. אין פעילות ספורטיבית ידועה ומוכחת מחקרית שמתקנת עקמת. שמוליקהוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת

אורתוטיסט שמואל להב