התלבטות לגבי ביצוע בדיקת CT
פורום עקמת
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב. בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים. החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981. עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים. אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת. מנהל פורום מדרסים.
התלבטות לגבי ביצוע בדיקת CT מתן 23/02/2019 | 19:23שלום רב. אני בחור צעיר בשנות ה-20 המאוחרות לחיי. לאחר מספר שנים של כאבי גב באזור הגב התחתון (היכן שיש 2 בליטות), התייצבתי אצל אורטופד, שהפנה אותי לבדיקת MRI. לא הצלחתי לעבור את הבדיקה בגלל קלסטרופוביה ואני לא מעוניין לעשות אותה בהרדמה כך שהאופציה היחידה היא בדיקת CT, ואכן הוא רשם לי הפנייה לבדיקת CT. תוקף ההפנייה עומד לפוג בקרוב, ואני בהתלבטות האם לבצע אותה: מצד אחד, 99% סיכוי (כך לדברי האורטופד) שהטיפול לאחר מכן יהיה שמרני; כלומר, בסבירות גבוהה מאוד שבכל מקרה לא תהיה התערבות ניתוחית בבעיה. מצד שני, יש כאבים שצריך למצוא להם סוף סוף פתרון, ואני סובל מהם (לא אכנס בדיוק לפרטי הבעיה אבל זה לא משהו אקוטי שדורש התערבות של משככי כאבים, למשל). מעל כל זה עובדה אחת: רמת הקרינה בבדיקת CT - עצומה. אינני יודע להחליט האם במקרה דנן "שווה" לספוג את הקרינה כדי לקבל אבחנה מדויקת של הבעיה או לוותר על הקרינה ועל הבדיקה וללכת לטיפולים פיזיותרפיים/פילאטיס/שחייה וכד'. אשמח מאוד לשמוע מה עמדתך המקצועית לגבי סוגיה זו, מניסיונך והבנתך. תודה והערכה. מתןהוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקות וטיפול בעקבות תוצאותיהן אורתוטיסט שמואל להב 24/02/2019 | 19:16היי מתן, האם עשית צילום רנטגן בגב התחתון? אם תרצה לעשות תעשה זאת רק באיכילוב, ישנה שם מכונה חדישה המקרינה רק 15% משאר המכונות בארץ. עמוד השדרה בנוי מחוליות ומדיסקים ואם יש בעייה היא תוצר של לחץ מתמשך ו/או חזק על הדיסקים (דיסק הוא כמו גלגל ים, רך יחסית וגמיש). הבדיקות אמורות לאשר שישנה בעייה בדיסק, פריצת דיסק או בלט דיסק שבד"כ במצב זה יש נגיעה/לחץ ב/על חוט עצב ולחץ זה מביא לכאבים. אם שרירי הבטן שלך יהיו חזקים הם ירחיקו אותך ממצב של לחץ על עצב ומכאן פחות כאבים. לעיתים (רחוקות) נותנים חגורה עם קפיצים לתמיכה בעמוד שדרה תחתון, לעיתים מדרסים שמתקנים את תנוחת כף הרגל עוזרים. אשמח לעזור לך אם תגיעה אלי. בתיאום כמובן. כמי שמופנה מהפורום הבדיקה/ייעוץ ללא תשלום. בהצלחה שמואל להבהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דורבן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארטרוסקופיה של הקרסול
רופאים בתחום

ד"ר דן פרט אורתופדיה
5 ( 27 חוות דעת )
"דוקטור דן פרט הוא רופא מדהים, מקצועי, אכפתי, המסור למטופלים שלו בצורה בלתי רגילה. קשוב בצורה יוצאת מן הכלל, מהווה דוגמה ומופת לרופא ממליץ עליו בחום."
פורומים נוספים בתחום
פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת

אורתוטיסט שמואל להב