פורום עקמת - עמוד 27
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב.
בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים.
החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981.
עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים.
אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת.
מנהל פורום מדרסים.
-
בעיה מטרידה ומציקה אחרי שפעת חזקה
יניב 05/04/2016 | 20:26שלום אני בן 21 מקווה שתוכל לעזור לי. בעיות בריאות שיכולות לעזור להבין את שורש הבעיה: אלרגיה לאבק. מעיים רגישות ובטן רגישה עם רפלקס וצרבות מידי פעם. עקמת קלה בינונית בחזה ימין למעלה,עמוד שדרה לא יציב,עיוות קל בחזה שמאל בטן שמקרין למעלה ושנוגעים מציק מעט. לפני שלושה שבועות חליתי בשפעת חזקה עם חום גבוה והמון נזלת ואף סתום, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה החום ירד והנזלת לקח זמן יותר עד שעבר.(לוקח פרוביוטיקה) עד עכשיו אוזניים סתומות ונוזלים באוזניים לפי הרופא. לוקח נזוקורט אקווה. מאחרי השפעת ובעיקר בימים האחרונים כאבי שרירים בעיקר בחזה העליון ובגב גם בעקמת וגם בצד שמאל. במוצ"ש הופנתי למיון עקב כאבי שרירים חזקים שחששתי לבעיית לב. בדיקות דם כולל צילום ואקג תקין. ריאות תקינות. לוקח אקמול מידי פעם עוזר לכאב.בביה"ח אמרו לי אופטלגין מעדיף לוותר.לפעמים בישיבה מרגיש כובד או לחץ קל בחזה מלווה בנשימה כבדה או קוצר נשימה קל. שמתי לב לחוסר יציבות ברגליים וכאילו חולשה בצד אחד של הגוף השמאלי. מה אני אמור לעשות חוץ להיות רגוע? לחכות כמה ימים אולי יעבור? ללכת לתרגילי פיזיותרפיה לעקמת ולכאבים?יתכן וזה מהעקמת הכאבים והנשימה כתוצאה משפעת? שאני נוגע בשרירי החזה הכאבים מתגברים, חושש לעשות ספורט. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בעיה אחרי שפעת
אורתוטיסט שמואל להב 09/04/2016 | 17:39היי יניב, השאלה אמורה להיות מופנית לרופא המשפחה שלך, אך אשיב בכלליות. כששוכבים זמן ארוך מהרגיל, כמו במצב של שפעת, השרירים נחלשים במקצת ולכן כמעט תמיד יש כאבים בשרירי הגוף (חלק מהסימפטומים המעידים על בוא השפעת הם כאבי שרירים) . אני מעריך שהעקמת שלך לא גדולה והגיף מאוזן וכשאתה בריא השרירים מחזיקים את המבנה הגרמי ללא מאמץ וללא כאבים, אולם במצב של חולשת שרירים כמו בשפעת האיזון מופר ולכן אתה עלול למצוא עצמך עם כאבים מתמשכים שירדו לאט לאט. עצתי, המתן כמה ימים והכאבים ייעלמו. לאחר שהכאבים חלפו דאג לשמור על גוף בריא, תתעמל ואל תשמין, בכדי לא להעמיס על עמוד השדרה. בהצלחה ובריאות מלאה, שמוליקהוסף תגובה
-
-
תחושת נימול ועקמת
יולי 11/03/2016 | 13:27שלום, יש לי עקמת בזווית של בערך 50 מעלות ולאחרונה אני מרגישה תחושת נימול בצד ימין של הגב העליון ( מקום העקמת) האם תחושה זאת היאבסדר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקמת ותחושת נימול
אורתוטיסט שמואל להב 12/03/2016 | 09:57יולי שלום, לפני תשובתי אני צריך כמה תשובות מצל: 1. האם יש לך מחוך? אם כן, איזה סוג? כמה סמן? 2. מה גובהה של כל אחת משתי העקמות שלך? ומה גודלה? 3. בת כמה את? שמוליקהוסף תגובה
-
תשובה
יולי 12/03/2016 | 11:431) אין לי מחוך. 2) יש לי עקמת רק גבית בזווית של 50 מעלות אני בת 15 עוד שבועיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נימול
אורתוטיסט שמואל להב 12/03/2016 | 14:36יולי, 1.כמה זמן חלף מהמחזור הראשון? 2.מדוע אין לך מחוך? שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת
יולי 12/03/2016 | 19:17חלפו 3 שנים, ואין לי מחוך כי יש לי כבר ריסר של 4+ ולא המליצו על כך בזמן..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גמר צמיחה
אורתוטיסט שמואל להב 12/03/2016 | 20:36יולי שלום, צר לי, נראה לי שלא הגעת ליעוץ לרופא הנכון! גופך מסיים צמיחה רק בריסר 5 !! כל עוד לא הגעת לריסר 5 גופך עדיין צומח ויכול להשתנות לטובה ולרעה. לפי המחקרים האחרונים רק חודשיים לאחר שרואים ריסר 5 באמת מסיימים צמיחה. כל עוד את ללא מחוך ועדיין לא סיימת צמיחה העקמת שלך עלולה להחמיר !! אשר לשאלה המקורית, בד"כ אין תחושת נימול בעקבות עקמת אלא אם העקמת היא צווארית. עקמת צווארית יכולה ללחוץ על חוטי עצב היוצאים מאזור החוליות הצוואריות לכוון הכתף והיד. אשמח אם תוכלי להעביר אלי למייל shmulik@barzelay.co.il את צילום ע"ש שלך. שמוליקהוסף תגובה
-
-
עקמת 55 מעלות-דחוףףף
עטרה 04/03/2016 | 08:09היי אני עטרה ,כעוד שבוע אהיה בת 14.בשבוע הבא ביום חמישי,אני אאלץ לעבור את ניתוח העקמת בשל כך שהגעתי ל55 מעלות.בעיקרון אני עוברת את הניתוח על רקע Cp קל במרכז רפואי מאיר.האם בשל הcp שיש לי אחוזי הסיכון להיות משותקת גבוהה?האם זה בית חולים טוב?וגם בעיקרון הייתי צריכה לעבור את הניתוח בקיץ בבית החולים סורוקה אבל בשל תקלה טכנית נאלצנו לדחותו וכאשר הגעתי לבדיקה רפואית במרכז מאיר המנתח לא ידע שום ודבר על התיק הרפואי שלי..הוא פשוט אמר לי להתכופף וזהו..הוא אמר שיש צורך ניכר לבצע את הניתוח..וקבע לי מועד חדש ל10 במרץ...האם זה מספיק?יש לי על מי לסמוך?שוב אני חוזרת זה על רקע cp ,גם ראיתי כתבה שילד יצא מאותו בחת חולים ומאותו ניתוח משותק לגמרי..זה בית חולים טוב?הרופאים אכפת להם מהבנאדם שעומד מולם..או שהם לא נושאים כל אחראיות..יש להם איזשהו חיוב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח לתיקון עקמת..
אורתוטיסט שמואל להב 04/03/2016 | 08:57היי עטרה, הניתוח הזה הוא לא ניתוח חירום ! מה גובה הריסר אצלך? (ריסר=גיל עצמות, זו הדרך לדעת מתי את מסיימת צמיחה) שמוליקהוסף תגובה
-
-
עקמת 60 מעלות
אתי 02/03/2016 | 20:43שלום , בתי בעוד חודשיים בת 14. עם עקמת של 60 מעלות. בגיל 12 + גילנו שיש לה עקמת הלכנו למומחה והציע טיפול במחוך. לאחר כמה חודשיים בתי הורידה את המחוך (בוסטון)ולא היתה מוכנה לשים אותו. השבוע הלכנו למעקב וגלינו שהעקמת 60 מעלות. וכמובן שהרופא אמר שהיא צריכה ניתוח. הנתונים שכתב שהיתה בגיל 12 פלוס (עקמת טורקאלי אפקס D11 רייסר 0) ועכשיו כתב בבדיקה אחרונה בצילומי BENDING מתישרת לזויות טובות. החלטנו לקחת אותה לטיפול בשיטת שרוט עם מחוך ריגו ל23 שעות . מקווה מאד שיעוזר (חשוב לציין שקבלה מחזור לפני כחודש פעם ראשונה) מה דעתך על השיטה ? ועל המחוך? האם יכול לעזור ולמנוע את הניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בעקמת גבוהה 60 מעלות
אורתוטיסט שמואל להב 02/03/2016 | 21:03אתי שלום, חגורת בוסטון היא חגורה שעשיתי כבר לפני 45 שנים, זו חגורה די מיושנת.. שיטת שרוט לא מתקנת !!! זו שיטת התעמלות מכוונת שעוזרת ליציבה ! לא לעקמת !! אני מבין שביתכם לא קבלה הסבר טרם עשיית המחוך הראשון מהמכון שם עשו את המחוך, ולכן לא השתמשה בו כיאות. אני מניח שלבתכם יש ריסר 1 או 2 , בריסר 5 היא מסיימת צמיחה, מכאן שזה הרגע האחרון לנסות לעזור לבת שלכם! מקובל שמעל 50 מעלות עושים ניתוח ! בדר"כ למחוך אין יכולת ללחוץ על עקמת גבוהה מחמישים מעלות. אם תחליטו לעשות זאת הבת צריכה לדעת שכאן אין משחקים !! אסור להורידו מהגוף ! בנוסף אתם חייבים להגיע למקום המקצועי ביותר שיש לו ניסיון בעקמות גבוהות! אין זמן למשחקים. האם את יכולה להעביר אלי את צילום הרנטגן שלה? למייל: shmulik@barzelay.co.il עוד הערב, בברכה, שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת 60 מעלות
אתי 02/03/2016 | 21:42שלחתי לך למייל אתיהוסף תגובה
-
-
עקמת 45 מעלות
שירן 28/02/2016 | 22:36היי, אני בת 29 ויש לי עקמת 45 מעלות .. בשנה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים בשכמה השמאלית כשאני ישנה הרבה זמן על הגב . מבחינה אסטטית העקמת מאוד מפריעה לי משום שכל הצד השמאלי יותר בולט מהצד הימני וזה לא נעים. האם חייב לעשות ניתוח ? והאם יש סיכוי להיות נכה לכל החיים? פוחדת מהניתוח יש לי 2 ילדים בבית..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האפשרויות לטיפול בעקמת בגיל מבוגר
אורתוטיסט שמואל להב 01/03/2016 | 11:17היי שירן, בד"כ עקמת בסדר גודל שלך לא מכאיבה. האם את מתעמלת? שומרת על טווח תנועה? מגמישה את המפרקים? מקובל לומר שניתוח נשקל מעבר ל 50 מעלות ואת פחות מכך. את לא נכה!! פתרון אסטטי נעשה אך ורק ע"י ניתוח. כפתרון אסטטי אנחנו עושים מידי פעם מעין פתרון שמעבה את הצד השקוע כך שמאחור הגב נראה יותר אסתטי. צרי קשר ונדבר על כך 0522450955.הוסף תגובה
-
-
עקמת 40
דורין 23/02/2016 | 10:43שלום. בתי בת 17 אובחנה עם עקמת 40. בעיקר סובלת מכאבי ברכיים. מחזור כבר קרוב ל 4 שנים. האם מצב זה מחייב ניתוח? האם אפשר לטפל בדרך אחרת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקמת 40 מעלות
אורתוטיסט שמואל להב 25/02/2016 | 13:40שלום, תגובתי מסוייגת מפני שאני לא רואה את הגב של הבת, בד"כ מנתחים עקמת מ 50 מעלות ומעלה. עד 23 מעלות נמצאים במעקב בלבד, מ 23 מעלות עד 50 מעלות מטפלים בעקמת דרך מחוך. המחזור מרמז אך לא מדויק, ראי בסיכום הביקור האחרון של הרופא המטפל איזה מספר רשום תחת סעיף : רייסר. אם הוא 5 ביתך סיימה צמיחה ואין דרך לטפל בעקמת. עד ריסר 5 ניתן לטפל במחוך. הורים לא יודעים בדרך כלל שיש לבדוק את הגב בערך בגיל 12 וכן לעיתים ההורים מתפתים לטיפול לא נכון והתוצאה היא עקמת חמורה. מקווה שעזרתי, שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת
דורין 25/02/2016 | 13:44תודה על תשובתך. לא מופיע רייסר. שאלתי היא אם היא סיימה צמיחה ולא ניתן לטפל בעקמת אז מה הפיתרון? תודה דוריןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עד מתי ניתן לטפל?
אורתוטיסט שמואל להב 25/02/2016 | 20:50היי דורין, אם היא סיימה צמיחה (כל עוד לא יודעים מה הריסר או לא רואים את צילום האגן. אין לדעת שהיא סיימה צמיחה) אזי היא תוכל לחיות חיים מלאים ללא בעיות ואין צורך בריאותי לטפל או לנתח. במקרה כזה הניתוח הוא קוסמטי בלבד. האם את בטוחה שהיא סיימה צמיחה? שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת
דורין 25/02/2016 | 20:57שלום לך. שוב אין לי מושג אם סיימה צמיחה ובהפניה לא כתוב הריסר. האם אוכל לשלוח לך תמונה של הצילום? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
צילום אגן
אורתוטיסט שמואל להב 25/02/2016 | 21:23כן. לכתובת : shmulik@barzelay.co.ilהוסף תגובה
-
-
אבחון עקמת
אמא מודאגת 11/02/2016 | 17:30שלום רב בבדיקה שגרתית אצל רופאת הילדים היא אמרה שהיא רואה S בגב העליון של ביתי בת ה 11.5 . הפנתה אותנו לאורטופד ילדים. האורטופד בדק את הילדה - כופף אותה קדימה ואמר שהכל תקין לגמרי. הוא הראה לי שעמוד השדרה ישר ואין הבדל גובה בין הצדדים. הוא אמר לי שלא בודקים עקמת בחלק בו הרופאה הראתה לי את הבעיה. האם אני יכולה להיות רגועה ? האם זה נכון ? מה אומרת צורת ה S בחלק העליון שהרופאה ראתה ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
איבחון עקמת
אורתוטיסט שמואל להב 11/02/2016 | 18:52שלום לך, אני מסכים עם דאגתך. גשי לאורטופד שמתמחה בעקמות. אם את לא מכירה צלצלי אלי להכוונה. 0522450955הוסף תגובה
-
-
שאלה
ליאור 02/02/2016 | 19:27מדוע מנתחים עקמת דווקא מ50 מעלות? והאם עקמת כזאת יכולה לגרום לחוסר חמצן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מדוע מנתחים ע"ש מעל 50 מעלות עקמת?
אורתוטיסט שמואל להב 02/02/2016 | 23:10ליאור שלום, מקובל בעולם שקשה להתמודד עם עקמת גבוהה מחמישים מעלות מכמה סיבות: אסטטית, קשיים בתנועת עמוד השדרה-הכיפוף מוגבל, לחץ על הריאות כתוצאה מעיוות הצלעות-הנפח של הריאות לא אופטימלי ומפריע לנשימה, כתוצאה מהעיוות עלול להיות לחץ על הלב, כלאמר, העקמת לא גורמת לחוסר חמצן אך מפריעה, בעיקר בזמן שצריך להכניס הרבה חמצן לגוף כמו בריצה או בכל התאמצות, לכמות חמצן הרצוייה להכנס לריאות בכל נשימה. את הסיבה שמחוך "שנו" מקובל, הוא מנסה ליישר או לשמור מהחמקה גם את הפיתול וגם את העיקום. ורק שני מכונים בארץ למדו בגרמניה לעשות מחוך כזה, אנחנו ברמת כן ומכון ביפו. מקווה שעשיתי סדר. שמוליק, מכון אורטופדי ברזילי-להב.הוסף תגובה
-
-
עקמת 50 מעלות
אנונימי 28/01/2016 | 17:22שלום, אני בת 15 עוד מעט ולפני כחצי שנה התגלתה אצלי עקמת שאז הייתה לפי אבחון הרופאים 43 מעלות,לאחר חצי שנה של בדיקות וטיפולים עשיתי צילום חדש וגילו כי העקמת הגיעה ל50 מעלות. ביקרנו אצל כמה רופאים שאמרו שאני חייבת לעשות ניתוח אבל הניתוח הוא קוסמטי בלבד ואם לא אעשה אותו לא יגרם נזק. אתמול, שמענו עוד רופא והוא אמר כי יש סיכון בעתיד שאכנס להריון לא יהיה לי מספיק חמצן וכו׳. רציתי לשאול מה באמת יקרה במידה ולא אכנס לניתוח, ומה המשמעות בעתיד לגבי העקמת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
העקמת החמירה ל 50 מעלות, מה לגבי העתיד?
אורתוטיסט שמואל להב 29/01/2016 | 17:26שלום אנונימית, בכדי שאוכל לענות השיבי, בבקשה, על השאלות הבאות: מה גיל העצמות שלך? ראי בסיכום הביקור אצל הרופא מה גודל הריסר? לפני כמה זמן קיבלת מחזור ראשון? איזה טיפולים עשית בחצי שנה האחרונה? עני כפי יכולתך ואחזור בתשובות. שמוליק, אורטוטיסט מומחה לעקמת.הוסף תגובה
-
עקמת 50 מעלות
אנונימי 29/01/2016 | 18:13קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה. גיל העצמות לא ידוע. גודל הריסר-3 מחזור ראשון לפני שנתיים וחצי ועשיתי בעיקר פעילויות ספורט כמו שחייה, התחלתי טיפול כירופרקט, ביקרתי אצל פיזיותרפיסט.הוסף תגובה
-
עקמת 50
אנונימי 30/01/2016 | 10:02תיקון טעות- גודל הריסר +4הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד לא מאוחר לתקן כמה טעויות!
אורתוטיסט שמואל להב 30/01/2016 | 19:50את לפני סוף צמיחת הגוף, אני מעריך שיש לך עוד כחצי שנה של צמיחה. בזמן זה תוכלי להחמיר את מצב העקמת או לשמור מצב, זה תלוי בטיפול הנכון שתקבלי בחודשים הקרובים. כמה עובדות: כל עוד לא סיימת צמיחה ניתן להחמיר או להועיל לעקמת, לכשתסיימי צמיחה לא ניתן יהיה להשפיע על עמוד השדרה אלא רק בניתוח. מטפלים בעקמת שבין 23 מעלות ל 50 מעלות אך ורק באמצעות מחוך מיוחד המותאם לגוף. זו ההתמחות שלי !! אין פעולה אחרת שעוזרת לעצירת או תיקון חלקי של העקמת !! אך ורק מחוך.. (לצערך הבנת זאת על בשרך) נערה מסיימת צמיחה בריסר 5. כל עוד לא סיימת צמיחה ניתן לעזור לך באמצעות מחוך. הניתוח הוא קוסמטי בעיקרו אך גם עוזר לאיכות החיים. עקמת מעוותת את נפח הריאות ולכן בכל נשימה נכנס פחות חמצן לגוף - זו הסיבה שאת מתנשפת מהר יותר מהחברות שלך בשעת מאמץ כגון בריצה. אם לא תטפלי בעקמת את עלולה לסבול מכך בשארית חייך, ליבך עלול "לסבול" מלחץ, שהוא תוצאה של מחסור בנפח, אך לא יהיה סיכון לעובר. המשמעות הנוספת היא אסטטית. צר לי שקבלת ייעוץ לא נכון ולכן "טיפלת" במצבך בצורה לא נכונה, אך, יכול להיות שעדיין יש סיכוי לעזור לך. צלצלי אלי ל: 0522450955 וננסה לעזור לך.הוסף תגובה
-
שאלה
אנונימי 31/01/2016 | 15:26ממש תודה על התגובה וההתייחסות. אם אני בוחרת להשתמש במחוך אני אצטרך לשים אותו רק עד סוף הצמיחה שלי? או גם מעבר לכך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
השימוש במחוך מוגבל
אורתוטיסט שמואל להב 31/01/2016 | 15:37רק לזמן הצמיחה. ברגע שסיימת לצמוח את מפסיקה בהדרגה את השימוש במחוך.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דורבן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארטרוסקופיה של הקרסול
רופאים בתחום
ד"ר אלכסנדר ברמנט
אורתופדיה
4.5
( 25 חוות דעת )
"הרגשתי שאני בידיים טובות ותוצאה תהיה טובה,וככה קרה👏"
פורומים נוספים בתחום
פורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמתפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
פיט סטפ פרו
אורתוטיסט שמואל להב
ד"ר דן צין