פורום עקמת - עמוד 28
אורתוטיסט שמואל להב
שמואל להב, אורתוטיסט ומנהל את מכון אורתופדי ברזילי-להב.
בעבר: יושב ראש איגוד המכונים האורתופדיים.
החל משנת 1971 החל לעבוד במכון אורתופדי ברזילי, קיבל תואר מוסמך והכרת מעמד של משרד הבריאות בשנת 1981.
עובד עם משרדי הממשלה השונים, כגון: הבריאות, האוצר ועוד. עובד עם בתי החולים הגדולים ועם מיטב הרופאים והמרפאות האורתופדיות והשיקומיות בארץ. שמואל מעביר הרצאות לקהל הרחב ובפני צוותים רפואיים.
אורתוטיסט שמואל להב מנהל פורום עקמת.
מנהל פורום מדרסים.
-
עקמת
דורית 26/01/2016 | 14:10שלום רב אני בת 37 האורתופד אמר שיש לי עקמת קלה יחסית האם ניתן להשתמש במחוך בגיל שלי בנוסף אני צריכה מדרסיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקמת לאחר סוף גדילה
אורתוטיסט שמואל להב 27/01/2016 | 09:03דורית שלום, בגילך - כלומר, לאחר סוף צמיחה, לא נהוג לעשות מחוך (אם כי כבר עשיתי מחוך לבת 50). אם את שואלת "אוכל לעשות מדרסים אצלכם?" - כן, תוכלי. אם תקבעי תור אלי נוכל לדבר גם על עמוד השדרה וגם על הצורך במדרסים. בהצלחה, שמוליק מכון אורטופדי ברזילי-להב ביאליק 79 אמת גן, פינת ז'בוטינסקי 03-6121070הוסף תגובה
-
-
עקמת ואפידורל
לירן 21/01/2016 | 11:11שלום רב, אני בת 29 יש לי עקמת שטופלה במחוך ובגבס אני לא יודעת מה המעלות המדויקות של העקמת שלי ... האם הדבר ישפיע על אפשרות מתן אפידורל בלידה? האם ידוע לך אם אני צריכה לדאןג למסמכים מסוימם להראות לרופא המרדים בגלל העקמת שלי??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקמת ואפידורל
אורתוטיסט שמואל להב 21/01/2016 | 20:50היי לירן, זו שאלה לרופא הנשים שלך. לא נראה לי שתהיה למרדים בעייה. אם את יודעת באיזה ביה"ח תלדי, צלצלי לשם ותתיעצי איתם. מזל טוב ! 💐הוסף תגובה
-
-
אשמח שתענה
הדס 20/01/2016 | 17:00היי להב צהריים טובים יש לי שאלה עברתי תאונה דרכים לפני 8 חודשים אחרי התאונה הרגשתי כאבים תופת ברגל והגב התחתון הכאבים ממש היו קשים אני לא יכולה לשכב בכלל לא להיסתובב במיטה. עשיתי מיפוי עצמאות וגם סיטי ואמרנו לי שם שיש לי עקמת בגב פעם ראשונה שאני שומעת שיש לי את זה אני בטוחה שזה מהתאונה כי בחיים לא היה לי ככה כאבים הרופא משפחה אמר לי שאני צריכה להוכיח שזה קרה מהתואנה ושכנע את האורטופד? מה אפשר לעשות במצב שכזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עונה
אורתוטיסט שמואל להב 20/01/2016 | 17:57הדס שלום, מטבע הדברים תשובתי כללית, בד"כ תאונות לא גורמות לעקמת מלבד אם יש קרע בשריר שיושב מצידי עמוד השדרה. אם יש לך (בדקי בקופה) צילום עמוד שידרה / ריאות ישן תוכלי לעשות השוואה אליו. עקמת בערכים של עד 23 מעלות - קרוב לוודאי שאת לא היית יודעת עליה אלמלא אירועים שכאלה. עקמת גדולה יותר הייתה משפיעה על הצורה (מותן אחת לא דומה לרעותה) והיית יודעת על כך לפחות מהפן האסטטי.הוסף תגובה
-
-
תרמיל גב שמתאים למעשנת עם עקמת קלה
דנה 26/12/2015 | 22:14היי, אני בת 35, עם עקמת קלה (הולכת כפוף כבר הרבה שנים) בלי סימנים יוצאי דופן. אני גם מעשנת הרבה שנים ופתיחה של בית החזה גורמת לי לקשיים קלים בנשימה. יש במשיכה לאחור של הכתפיים צד חיובי? רציתי לדעת איזה תרמיל יתאים לי לנשיאה של הרבה ציוד. למה לשים לב כשאני בודקת את התיק? איך צריכה להיות החלוקת משקל? איפה צריך תמיכה מיוחדת וכו'. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תיק לטיול
אורתוטיסט שמואל להב 18/01/2016 | 09:59דנה שלום, אני לא מבין גדול בתיקים, תוכלי להתייעץ עם המוכרנים בחנויות לציוד למסעות. עקמת קלה לא צריכה להפריע לך, העישון כן !! שימי לב שהתפרים חזקים, יש אחריות לתיק, יש רצועות רחבות בכתפיים לחלוקת עומס טובה יותר, שניתן להצמידו גם באזור הבטן ושיש ריפוד בחלקים הנוגעים בגוף. טיול מוצלח !הוסף תגובה
-
חגורת כתפיים
דנה 18/01/2016 | 18:15תודה רבה. העקמת מפריעה לי בעיקר משיקולים אסתטיים. בעבר השתמשתי בחגורה מיוחדת שמושכת את הכתפיים לאחור. כיום החגורות האלו עדייו מומלצות לשימוש? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חגורה למתיחת כתפיים
אורתוטיסט שמואל להב 18/01/2016 | 21:47יש שממליצים על החגורות. אני לא חסיד שלהם מפני שהחגורה גורמת להתמכרות ומחלישה את השרירים. אני חושב שהתעמלות ממוקדת לכתפיים חשובה יותר.הוסף תגובה
-
-
עקמת וכאבי גב
נתי 16/01/2016 | 21:36שלום, אני סובלת מכאבי גב תחתון מזה כחודש , החמירו עם הזמן ועשיתי שתי זריקות בשבוע שעבר ללא הטבה . כרגע הכאבים מפושטים בגב, חזקים יותר בצד שמאל וישנה השפעה על הרגליים ועל ההליכה . בצילום כתוב עקמת בינונית , כל השאר תקין .לפני כשנתיים היה כתוב עקמת קלה. אני בת 24, בגיל 3 חודשים עברתי ניתוח לב אשר פגע בצד השמאלי של הגוף . מה ניתן לעשות ? האם זה יחלוף מעצמו ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקמת וכאבי גב
אורתוטיסט שמואל להב 18/01/2016 | 10:06נתי שלום, מרגע שסיימת צמיחה, אני מעריך שבין גיל 14 ל 18 , אין שינוי לרעה במצב העקמת. ההבדל במינוח בין העקמת הקלה לבינונית קרוב לוודאי שהוא עקב פרשנות שבין שתי רופאים. את צריכה שרירי גב/בטן חזקים, הם ישמרו עלייך וירחיקו אותך מכאבים, אם את יכולה תעברי במכון שלי ונוכל לבדוק אם את צריכה מדרסים, אם כן זה ישפר גם את מצב הגב. בד"כ הכאבים חולפים מעצמם ובאם לא תעשי מעשה (למשל, חיזוק שרירים) הכאבים יחזרו שוב. בריאות שלמה, להב שמואל- אורטוטיסט מומחה . ביאליק 79 פינת ז'בוטינסקי ברמת גן, 03-6121070הוסף תגובה
-
-
עקמת לבת 12 של 52 מעלות
אילנה 16/12/2015 | 21:26בתי מועמדת לניתוח עקב עקמת של 52 מעלות. אנחנו מאוד חוששים כי הרופא אומר שהצלחת הניתוח 50% ,ולא הבנו מה הכוונה. הוא לא ממש עונה...תפקודי ריאה תקין. אתמול עשינו לה mri. האם דרך mri גם אפשר לדעת אם המעלות נשארו או השתפרו? נאמר לנו שהניתוח מורכב ומסוכן. ותהיה לה נכות כל החיים!?השאלה מה הסכנות להשאיר אותה כך עם פיזיוטרפיה צמודה? בקיצור,מה יותר מסוכן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח ל 52 מעלות
אורתוטיסט שמואל להב 16/12/2015 | 21:45אילנה שלום, האם ביתך קיבלה מחזור ראשון? מי הרופא? ממתי הצילום? שמוליקהוסף תגובה
-
עקמת לבת 12 וחצי
אילנה 16/12/2015 | 21:59ד"ר עובדיה המליץ על ניתוח והסביר שעקב הגיל שלה והחומרה-ההצלחה הרפואית תהיה רק 50%,אך למראית העין זה כן ייראה ישר. לא הבנתי מה הכוונה. הצילום רנטגן מחודש יוני, ואתמול עשינו פעם ראשונה mri טיפלנו בה בינתיים בכל מיני דרכים, השאלה אם אפשר איכשהו לשלוח לך את ה- mri? אנחנו נורא בלחץ כי יש לה תור לניתוח בפברואר. היא הכי נמוכה בכיתה-לא קבלה מחזור. תודה רבה, אתה מאוד נחמד!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח לבת 12.5
אורתוטיסט שמואל להב 16/12/2015 | 23:59אילנה שלום, ד"ר דרור עובדיה מתמחה בעקמת ע"ש ילדים. להערכתי הוא אמר שהניתוח מתקן רק 50% מהעקמת. אני מעריך שצילום רנטגן היום יראה שהעקמת החמירה, אולי ל 55 מעלות. (חצי שנה חלפה מהצילום הקודם). מקובל היום להגיד שבאופן סטטיסטי עקמת מעל 50 מעלות חייבת ניתוח אם כי לאחרונה טיפלתי בעזרת מחוך בעקמת של 65 מעלות (שהגיע אלי בטעות, אך בינתיים אנחנו רואים שיפור במצב רק בעזרת המחוך) .כתבת שטיפלתם בה בכל מיני דרכים, אך הטיפול היחיד שהיה יכול לעזור לה הוא הטיפול במחוך וגם זה רק אצל מי שמבין בעשיית מחוכים. צלצלי אלי מחר בבוקר 0522450955 ונדבר על זה. בהצלחה, שמוליק מכון אורטופדי ברזילי-להב, ביאליק 79 פינת ז'בוטינסקי ברמת גן.הוסף תגובה
-
-
עקמת בגיל 20
בת20 29/11/2015 | 01:43שלום גיליתי לפני כשנה שיש לי עקמת, לא יודעת כמה מעלות אך הרופא אמר שהיא קלה. העקמת באזור שבין השכמות ולכן השכם מאוד בולט, ואני לא יכולה לגעת בגב עם היד הזאת. מבדיקה ביתית בערך 12 מעלות. בנוסף, הכתפיים שלי מאוד מסובבות פנימה ובולטות למעלה ופנימה, זא יש לי שקע בין הצואר לכתף האם זה קשור ? האם פזיותרפיה רלוונטית ? האם יש אפשרות להחמרה ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקמת בגיל 20
אורתוטיסט שמואל להב 29/11/2015 | 08:54בוקר טוב, כל עוד אין באפשרותי לבדוק הרי ברור לך שתשובתי תהיה כללית. עקמת קלה היא עד כ 22 מעלות. לאחר סוף צמיחת הגוף, כשלוש שנים לאחר קבלת מחזור ראשון אצל בנות, אין דרך לטפל בעקמת. הדבר היחיד שיכול להקל בגיל זה היא התעמלות מכוונת/פיזיוטרפיה, בעקבות ההתעמלות הזו תוכלי , קרוב לוודאי, להוסיף לטווח התנועה בכתפיים. השקע קשור, הכתף זזה קדימה ולכן נוצר מעין שקע. בד"כ אין החמרה לאחר שהגעת לבגרות. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה
בת 20 29/11/2015 | 09:04הכתף זזה קדימה בצד אחד, אבל בשני הצדדים הכתפיים מורמות..הוסף תגובה
-
-
סקוליוזיס קל ועמשצ ישר
עדן 20/11/2015 | 20:00- האם ריקוד בלט יכול לסייע בחיזוק , או שהטיפול הוא רק פיזיותרפיה לטווח ארוך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חיזוק של מה?
אורתוטיסט שמואל להב 22/11/2015 | 09:10עדן שלום, מה מיקום העקמת? מה גובהה במעלות? שמוליקהוסף תגובה
-
סקוליוזיס קל ועמשצ ישר
עדן 22/11/2015 | 09:25סקוליוזיס בחוליות טורקיליות על פי האורטופד שלי זווית זניחה. מנח לא נכון של חוליות סי 5-6 ו3-2הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדקי עם הפיזיוטרפיסטים
אורתוטיסט שמואל להב 22/11/2015 | 15:36הם יודעים איזה סוגי פעילויות טובים בכדי לתקן מנח. שאלי אותם לגבי בלט או גם פעילויות אחרות. בהצלחההוסף תגובה
-
-
SOMTING
7 18/11/2015 | 23:04אם נופלים ממיטה דאבל ( קומותיים) יכולים לקבל שיתוק ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השאלה לא קשורה לעקמת. כל נפילה, במיוחד מגובה של כמטר ושמונים, יכולה
אורתוטיסט שמואל להב 19/11/2015 | 10:39לגרום לשיתוק, תלוי בזוית הנפילה ובמיקום נקודת המגע עם הרצפה.הוסף תגובה
-
-
עקמת?
חן 05/11/2015 | 20:00שלום אני בת 22 מאז שאני בבית הספר היסודי סובלת מכאבים וכןעמוד השידרה למטה שהלכו והחמירו בגיל ההתבגרות האורטופד אמר עקמת אפסית אך הכאבים כלל לא אפסייםם התחלתי פיזיותרפיה ביציבה שיפור אך לא משמעותיבשכיבה מרגישה עצם השכם השמאלית בולטת וכואבת לאחרונה אני מכניסה את הראש לבפנים או כפי שהפיזיו אמרה סנטר בפנים צואר ארוך מרגישה תזוזה רצינית בעמוד השידרה אך קראתי שעקמת אינה בעיה של יציבות אז מה זה? יש לי בעיה של יציבות של הראש? עקמת אפסית עווברת?קראתי מקרים אצל אנשים שהעקמת עברה להם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עקמת וכאבי גב
אורתוטיסט שמואל להב 08/11/2015 | 09:24חן בוקר טוב, מספר עובדות: עקמת לא גורמת לכאבים. אין מחקרים שמוכיחים שעקמת מתקנת את עצמה! עם השנים (בגילאי 70 ומעלה) עקמת יכולה להחמיר. כדי לשמור על עצמך את חייבת שרירי גב חזקים וגמישות במפרקים. אם הלכת למומחה לעמוד שידרה שאמר לך שהעקמת שלך אפסית, אזי זו לא הסיבה לכאבים. אני מציע שתלכי לרופא שמומחה לעמוד שידרה, מומחה שזה עיסוקו, עם צילום עמוד השדרה האחרון שיש לך ותתייעצי אתו. בהצלחההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דורבן
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארטרוסקופיה של הקרסול
רופאים בתחום
ד"ר דן פרט
אורתופדיה
5
( 27 חוות דעת )
"דוקטור דן פרט הוא רופא מדהים, מקצועי, אכפתי, המסור למטופלים שלו בצורה בלתי רגילה.
קשוב בצורה יוצאת מן הכלל, מהווה דוגמה ומופת לרופא
ממליץ עליו בחום."
פורומים נוספים בתחום
פורוםעקמת
בפורום עקמת ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום עקמת
אורתוטיסט שמואל להב