פורום רפואה סינית
אבנר מן
רפואה סינית כמניעה וטיפול למחלות מערביות א.ו 10/11/2025 | 11:08האם רפואה סינית יכולה לעזור או למנוע את המחלות המערביות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רפואה סינית כמניעה וטיפול למחלות מערביות אבנר מן 10/11/2025 | 17:57זו שאלה מאוד כללית. יש רשימה של מחלות מערביות, ויש רשימה של מצבי מחלה לפי הרפואה הסינית. אין חפיפה בין הרשימות. כלומר למחלה מערבית מסויימת, יכולות להיות מגוון סיבות - בראיה של הרפואה הסינית. המשמעות היא שברפואה הסינית הטיפול הוא תמיד מותאם אישית למצבו של המטופל, ובהחלט לא מבוצע טיפול לפי השם של המחלה המערבית. המחלה המערבית, ותוצאות הבדיקות המגיעות כחלק מהברור המערבי, הם חלק מהנתונים העומדים לרשות המטפל/ת. ויחד עם זאת הטיפול מבוצע לפי עקרונות האבחון הקיימים ברפואה הסינית. מחלות מסויימות לא ניתנות לפתרון מלא, אלא דורשות טיפול יותר ממושך, או אפילו קבוע. למשל כשקיימת בעיה גנטית מסויימת, או במחלות כרוניות. ועדיין ניתן לטפל ולהקל על הסבל של החולים. זו עובדה מוכרת גם ברפואה המערבית וגם ברפואה הסינית. לגבי מניעת מחלות, ניתן ללמוד הרבה בתחום זה מהידע הקיים ברפואה הסינית, המדגישה את התזונה והרגלי החיים כחלק מגורמי החולי או הבריאות. לרוב המטפל/ת ינסו להדריך ולהמליץ על אורח חיים בריא כדי למנוע החמרה או התפתחות מחלה.הוסף תגובה
דיקור סיני ושיטות אחרות עמית 06/11/2025 | 09:54מה ההבדל בין דיקור סיני לשיאצו או צמחי מרפא סיניים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיקור סיני ושיטות אחרות אבנר מן 08/11/2025 | 21:34דיקור סיני עובד דרך המרידיאנים – מסלולי האנרגיה בגוף – ומעודד תנועה חופשית בערוצים ודרכם גם באיברים הקשורים אליהם. הוא נחשב 'טיפול מבחוץ'. שיאצו, אף הוא 'טיפול מבחוץ', פועל דרך מגע ולחץ עדין על אותם מסלולים, והוא מתאים יותר למי שמעדיף טיפול במגע. צמחי מרפא סיניים 'מטפלים מבפנים' – הם נספגים דרך העיכול ומגיעים אל האיברים, ובכך משפיעים על הגוף מבפנים החוצה. ישנם מצבי מחלה, בעיקר כרוניים, בהם הטיפול בצמחי מרפא הוא הכרחי. בפועל, השילוב בין השיטות השונות יוצר טיפול הרמוני ומדויק מאוד.הוסף תגובה
רפואה סינית לבעיות רגשיות טובה 04/11/2025 | 10:39האם הרפואה הסינית יכולה לעזור בבעיות רגשיות כמו חרדה, מתח או נדודי שינה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רפואה סינית לבעיות רגשיות אבנר מן 04/11/2025 | 18:59בהחלט כן. לפי הרפואה הסינית, רגשות אינם מקור הבעיה באופן בלעדי – אלא הם מושפעים מהמצב הפיזי והמנטלי של המטופל כגון אנרגיה תקועה, אנרגיה חמה או קרה, עודף או חסר וכדומה. יחד עם זאת החשיפה לגורמי מתח משפיעה עלינו גופנית, ויוצרת מצוקה ריגשית וגופנית גם יחד. לימוד של טכניקות הרגעה הניתנות לשימוש באופן עצמאי, כגון מדיטציה ותרגילי נשימה, יכולה לסייע לנו לווסת את המתח הנפשי כחלק משגרת חיינו. דיקור, נשימה, צמחי מרפא ותרגולים עדינים מחזירים לאיזון את התנועה הפנימית ומאפשרים לנפש להרפות. הטיפול לא “מעלים” את החרדה, אלא מביא הקלה וויסות של העוצמות באופן הדרגתי, ובכך מאפשר באופן מודע להחזיר את האיזון והשקט לשגרת חיינו.הוסף תגובה
טיפולי רפואה סינית לצורך השגת שינוי מושיק 02/11/2025 | 09:28כמה טיפולים נדרשים עד שרואים שינוי משמעותי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפולי רפואה סינית לצורך השגת שינוי אבנר מן 02/11/2025 | 12:11התשובה תלויה באופי הבעיה ובמשך הזמן שהיא קיימת. במקרים אקוטיים ניתן לחוש שינוי כבר אחרי טיפול או שניים, ובבעיות כרוניות נדרש תהליך של כמה שבועות, כמה חודשים, ולפעמים למשך שנים. במצבים כרוניים חשוב מאוד לקחת גם צמחי מרפא, כדי לסייע לגוף להצליח בתהליך הריפוי. המטרה אינה “לכבות את הכאב”, אלא להחזיר לגוף את היכולת לרפא את עצמו – וזה תהליך של שיקום, לא קסם. כשהכיוון נכון – הגוף מרגיש את זה מהר מאוד. ברוב המקרים יהיה נכון לתכנן מראש סדרה של 10 טיפולים כדי להשיג אפקט משמעותי.הוסף תגובה
דיקור סיני לעומת טיפול מערבי ט.ש. 30/10/2025 | 09:20באילו מצבים רפואיים דיקור סיני באמת עוזר, ומתי כדאי לשלב גם טיפול מערבי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיקור סיני לעומת טיפול מערבי אבנר מן 30/10/2025 | 17:14דיקור סיני יעיל במגוון רחב של מצבים – למשל כאבים אקוטיים וכרוניים, כאבי ראש, מיגרנות, כאבי גב, בעיות עיכול, חרדה, נדודי שינה, סיוע בשיקום לאחר פציעה או ניתוח, הרגעת מתח וחרדות ועוד. ניתן למצוא מחקרים המעידים על יעילות הטיפול, באתר Pubmed למשל. יחד עם זאת, אני מאמין בשילוב חכם בין העולמות. אני מחפש את הטיפול המתאים ביותר למצב של המטופל, ובשיתוף עם הרפואה המודרנית. לפעמים אני ממליץ למטופל לגבי המשך הטיפול הרפואי שלו, גם ברפואה המערבית. יש מקרים שבהם טיפול מערבי – תרופתי או פיזיותרפי למשל – חשוב להתקדמות בבריאות. המפתח הוא שילוב נכון, ולא “או זה או זה”. להבין מה נכון לגוף שלך כרגע, ולפעול משם.הוסף תגובה
דיכאון שרית 26/07/2025 | 21:18אני סובלת מדיכאון איך מטפלים בדיכאון דרך רפואה סינית. אשמח לטיפ נגד דיכאון תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דיכאון אבנר מן 28/10/2025 | 22:31ניתן לסייע בעזרת רפואה סינית במצבים של דכאון. לפי הרפואה הסינית יכולים להיות מקורות שונים לתחושת דכאון, כמו למשל עייפות גדולה, או תסכול והפנמת רגשות. בתחילת הטיפול המטפל/ת יבדקו דופק ולשון, וגם ישאלו שאלות שונות על מנת להבין מאיפה הדכאון מגיע במקרה הזה. הטיפול המסורתי הוא בעזרת דיקור במחטים (אקופונקטורה), וצמחי מרפא. כיום יש אפשרות לטפל גם ללא מחטים, בעזרת אור מיוחד מסוג אינפרא אדום.הוסף תגובה
תשובת מומחה דיכאון אבנר מן 28/10/2025 | 22:36אם מדברים על טיפים: כדאי לנסות לקחת כדורים של כורכומין, המופק מצמח הכורכום בתוספת של מעט פפרין מפלפל שחור. הם מניעים את זרימת הדם בגוף ובכך גם יכולים לסייע לטיפול בכאבים מסויימים וגם יכולים להועיל בדכאון, בחלק מהמצבים. מומלץ בנוסף לקחת כדורים של אומגה 3, שמועילים במצבי דלקת, וגם מועילים לשיפור מצב הרוח. כמובן אין תחליף לתהליך אבחון מלא ומסודר.הוסף תגובה
קשר גוף נפש ברפואה הסינית מיכל 28/10/2025 | 09:42איך הרפואה הסינית מבינה את הקשר בין גוף לנפש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קשר גוף נפש ברפואה הסינית אבנר מן 28/10/2025 | 22:09ברפואה הסינית יש דואליות בהתייחסות אל הגוף ואל הנפש. הפיזי והנפשי שזורים אחד בתוך השני ומשפיעים הדדית. כל רגש, מחשבה או מאמץ פיזי משפיעים על זרימת האנרגיה – ה“צ’י” – בגוף. מעניין לדעת: פעמים רבות שמות נקודות הדיקור הם דו משמעיים, כלומר לשם הנקודה יש גם משמעות פיזית וגם משמעות נפשית או אנרגטית. כשאנחנו חווים מתח, פחד או עומס רגשי, הזרימה הזו משתבשת – והגוף “מדבר” דרך כאב, עייפות או חוסר איזון. חוסר איזון שמתחיל במימד המנטלי, הרגשי או הנפשי, יכול להשפיע על הצ'י או על הדם. באם לא מטפלים בחוסר האיזון, הפגיעה עלולה להעמיק גם לאיברים הפנימיים או לעצמות למשל. דיקור, תזונה, תרגול נשימה ומודעות מחזירים את הזרימה הטבעית ומאפשרים לגוף ולנפש לפעול יחד שוב.הוסף תגובה
אוזניים אנה 06/05/2025 | 14:29פס שהופיע פתאום בתנוך האוזן בשני הצדדים. מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אוזניים אבנר מן 28/10/2025 | 22:40ברפואה הסינית ניתן לראות ולאבחן את כל הגוף דרך האוזן, וגם ניתן לטפל בכל הגוף. למעשה האוזן נראית בצורת עובר שראשו מופנה כלפי מטה, כך שתנוך האוזן מייצג את הראש. אז חשוב מאוד היכן בדיוק נמצא הפס הזה על גבי האוזן. למשל מוכרת תופעה של התהוות של חריץ בתנוך שמראה על סיכון בהקשר למצב הלב, ולמעשה אומר שכדאי לגשת להיבדק - למשל בעזרת א.ק.ג.הוסף תגובה
גירוד ולאחריו הופעת כתם יפעת 19/03/2025 | 14:05שלום!אני בת 44.אני חווה רצון עז לגרד לעיתים באיזור השכם השמאלית.כשאני מגרדת מופיע לאחר מכן כתם פיגמנטציה באותו איזור.בקופח פניתי לרופאה והיא טענה שאני מגרדת באופן עצמאי ומרצון.נורא נדהמתי מתשובתה.אן לי מושג למה מגרד לי נקודתית באותו איזור כבר המון זמן ואני נמנעת מלגרד כמעט, וגם כשכן אני עושה זאת בעדינות כדי לא לגרום לכתם.בעבר טיפלתי בכתם עם משחות הבהרה,אבל זה חוזר אם אני מגרדת ולו הכי קצת.יש לך מושג מה זה? תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גירוד ולאחריו הופעת כתם אבנר מן 28/10/2025 | 22:47באזור השכמה יש פעמים רבות הצטברות של אנרגיה הקשורה במתח לאורך זמן. משתמשים בדיקור או בעיסוי כדי לשחרר את האנרגיה העודפת הזו. יתכן שהגרוד מעיד על הצטברות כזאת שהגוף 'מבקש' לשחרר אותה. אפשר אולי לעשות זאת יותר בעדינות, כמו סוג של עיסוי, ופחות בגרוד חזק. אפשר להרגיע את הגרוד בהנחת מעט קרח. בנוסף התכהות בעור, ובפרט בהתקרבות לגיל המעבר, יכולה לעתים להיות קשורה בהצטברות מקומית של הורמונים.הוסף תגובה
כאבי גב תחתון הנרי 24/02/2025 | 15:41שלום, אני סובל מכאבי גב תחתון כרוניים בעקבות ישיבה ממושכת בעבודה. שמעתי שטיפול בדיקור סיני יכול לעזור אבל אני מתלבט אם זה באמת יעיל במקרה שלי. איך דיקור משפיע על כאבי גב מבחינה אנרגטית ופיזיולוגית? תוך כמה טיפולים ניתן לצפות להקלה משמעותית? והאם יש מצבים שבהם הדיקור פחות מומלץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי גב תחתון מר יוסי לוי - Dipl CM 26/02/2025 | 17:50כאבי גב תחתון הם מסוג הבעיות הנפוצות בארצות המערב. ישנן סיבות שונות להווצרותן אבל ספק שישיבה קבועה וממשוכת היא מהעיקריות שבהן. לפני כמה שנים פרסם ה FDA האמריקאי חוות דעת שהדיקור הסיני הוא הטיפול היעיל ביותר לכאבי גב. הדיקור בעצם מטפל בשיכוך הכאבים במקביל לחיזוק המקום כדי שהכאב לא ישוב. בגלל שהדיקור לא מערב חומרים חיצוניים אלא מפעיל את כוחות הגוף - הוא בטוח ביותר ברגע שהטיפול נעשה בידי מטפל מוסמך ומנוסה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פלדנקרייז
-
דמיון מודרך
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
מונחים קשורים
-
דיקור (אקופונקטורה)
-
מיינדפולנס

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס