שלום אני בת 18 השבוע , מתאמנת בחדר כושר הרמת משקולות , זה התחביב שלי שאני אוהבת ורוצה לפתח גוף שרירי קצת , אני שוקלת 47 גובה 1.61 ועושה אימונים חזקים , אני עושה סקוואטים (כשהמשקוםות על הגב ויורדיפ ועולים ) הטכניקה שלי מעולה , ואני הגעתי לאמה שאני מרימה בסקוואט 60 קילו , זה יותר ממשקל גוף , בחודשיים האחרונים הפסקתי לעשות סקוואט , כי התחיל לי כאב גב תחתון והמשכתי לעשות סקוואט חשבתי זה השריר שלי פשוט , והבנתי , עשיתי טעות , עכשיו בחודשיים האלה הגב שלי כואב כ-5 פעמים בשבוע בעיקר כאשר אני יושבת על כיסא מול המחשב וחודשיים ללא מכון , אני מרגישה אי נעימות , אני מאוד דואג ומפחדת שיש לי פריצת דיסק , אני יותר לא יעשה משקל כבד ואפסיק סקוואט להרבה זמן , יש לי כמה שאלות , זה יכול להיות פריצת דיסק ? זה לא הכי כואב אבל כואב גב תחתון ממש ליד החוליות שאלה שניה , זה בסדר שאחזור להתאמן בלי סקוואט ובלי משקולות על גב? שאלה שלישית אני צעירה עשיתי טעות של 60 קילו, ואני רוצה להיות בריאה , יש טיפול לזה ? 100% ? שלא יהיו לי יותר כאבי גב איך שלא היה לי כאבי לפני שהתחלתי להתאמן? תודה!
היי מרי, שימי לב שההתכתבות הזו מלפני 10 שנים. כל אדם הוא עולם... ולא בטוח שמה שעבד לאחד יעבוד על מישהו אחר. כאב נתפס כתוצאה מקונפליקט רגשי או פסיכולוגי המשפיע על איברים מסוימים בגוף. כאב גב תחתון שקשור לזרמים ברגליים בישיבה ובעמידה אך לא בשכיבה, עשוי להתפרש כמחובר לקונפליקט מסוים הקשור לחוויות של תמיכה, תנועה קדימה בחיים, או תחושות של עומס ואחריות. הגב התחתון קשור בדרך כלל לנושאים של תמיכה בסיסית והרגשת יציבות בחיים. אם קיימת תחושת חוסר תמיכה או קושי לשאת על הכתפיים "משקל החיים" במצב מסוים (למשל, בזמן עמידה או ישיבה), זה עלול להתבטא בכאבי גב תחתון וברגליים. ההקלה במצב שכיבה עשויה להצביע על כך שהגוף מגיב לשינוי בתנוחה או לחץ פנימי נפשי, המתרחש כאשר אין את אותן תחושות של עומס או אחריות. לכן, ייתכן שהקונפליקט או המתחים שמתבטאים בגוף שלך קשורים לנושא מסוים שמופעל בזמן עמידה או ישיבה, כמו תחושת חוסר יציבות, פחד מהתקדמות, או רגשות עמוקים הקשורים לתחושת אחריות. מקווה שזה יעזור לך להבין את הסיבות לכאב לפני שאת מנסה "לפתור" רק את הכאב. דנה רובין
הוסף תגובה
אותה בעיה כמו שלך
מרי30/09/2024 | 13:59
ויקטוריה שלום, אומנם עבר זמן רב :) אבל האם עבר לך אני חווב כבר 4 חודשים אותו מקרה כמו שלך. יש לך עצות איך להעביר את הכאב? הייתי מתאמנת ואני מרגישה שהגב לא אותו דבר, זרמים וכאב גב תחתון שמפיע על רגליים בישיבה ועמידה לא בשכיבה
את מוזמנת ליצור עימי קשר 052-5396668 אנסה להתאים לך ולאביך את הטיפול המתאים ביותר.
הוסף תגובה
המשך
ויקטוריה12/06/2014 | 16:33
תודה על כל התשובות , הגב שלי לא נרגע אם אני שוכבת , רק אחרי שעות שינה , בשכיבה גם כואב , אז הוא תפוס ..? תודה רבה , ואני רוצה בבקשה לדעת איך אפשר להגיע אליך לבדיקה , וכמה עולה פגישה , בנוסף אבא שלי סובל מפריצת דיסק שהשביתה אותו והוא היה במיון ,אם תוכל לתת לו טיפול, ולבדוק אותי.. תודה:)
נראה שיש לך פשוט גב שנתפס בצורה אקוטית ומייצר לך כאב חד שיכול להיות מפושט, מתגבר ונרגע בתנוחות שונות ומשתנה לפעמים במיקומים. המלצתי היא לגשת לטיפול מתחום הטריגר פוינט טראפי
הוסף תגובה
המשך ותשובות
ויקטוריה11/06/2014 | 22:07
תודה על התשובה המהירה אני שכבתי על המיטה על גב ובדקתי : 1) רגל שמאל וימין 20 סנטימטר החזקתי חצי שניה וגם 90 מעלות חצי שניה אני לא מרגישה שום כאב בישבן או בגב . 4)הגב שלי כואב כאשר אני יושבת הרבה זמן או עומדת הרבה זמן , אני מרגישה אי נעימות וזה מתחיל לכאוב ולפעמים כאב עמום , ופשוט אי נעימות באחת מן הרגליים , זה בגב תחתון ואם אני לוחצת חזק ממש ליד חוליות השדרה זה לא נעים וכואב קצת , בשכיבה זה נרגע אבל עדיין קצת כואב אבל אם אני אקח לי שעת שינה זה יעבור , לקראת הבוקר זה עובר לא מופיע שום כאב , מופיע לקראת הערב בדרך כלל . 5. לא זכור לי כאב שהשבית אותי זכור לי פשוט כאבים חזקים שאי אפשר לסבול וצריך לקחת משכך כאבים , ואני בדרך כלל נמרצת פשוט בזמן האחרון יש לי עייפות מוגברת גם , וכל חיי הייתי קשורה לספורט הייתי בלרינה , רקדנית היפ הופ , חוג עיצוב גוף , ועכשיו מכון כושר .. 6. יש לי נויטרופילים נמוכים וליפוציטים גבוהים , זה יכול להיות קשור לגב? תודה רבה!!!!!
קודם כל צריך להרגע !!! גם אם יש לך פריצת דיסק ועדיין אינני יודע מה יש לך זה לא סוף העולם וטיפלתי ואני מטפל בעשרות אנשים עם פריצות דיסק שחזרו להתאמן ואף מבצעים אימונים אקסטרימיים. אשמח לדעת: 1. בשכיבה על הגב כשהרגליים ישרות ואת מרימה רגל שמאל כעשרים סנטימטרים מעל האדמה ומחזיקה כחמש עשרה שניות האם יש כאב בגב או בישבן. 2. באותו מנח אם את מרימה את הרגל לאט עד מצב של כ 90 מעלות האם יש כאב מתגבבר? 3. כנ"ל לרגל ימין. 4. את אומרת שכואב לך 5 פעמים בשבוע. האם הכאב נעלם בשכיבה, מנוחה או כל מנח אחר? 5. האם היה אי פעם כאב חד וחזק, כאב שהששבית אותך?
הוסף תגובה
ועוד
השואלת11/06/2014 | 15:03
וגם לפעמים כשאני יושנת אני מרגישה לא נעים לאורך כל רגל שמאל , תחושה לא נעימה תודה!
היי, לפני 3 ימים התחיל לי כאב בחזה בצד ימין רק שאני לוקחת נשימה עמוקה, במצב של מנוחה או נשימה רגילה אין לי כאב, מה זה יכול להיות? אני עושה אימוני כוח עם משקולות ורצה פעמיים בשבוע, האם יש לזה קשר והאם אני יכולה להמשיך לרוץ במצב כזה
אני אתייחס לשאלתך לפי הגישות של הרפואה הגרמנית החדשה (GNM) וקונסטלציה משפחתית. 1. הריפלוקס: GNM מקשרת בעיות בקיבה ובוושט לקונפליקט של "לא יכולה לעכל" משהו במובן הרגשי. הלחץ הנפשי שציינת יכול להיות הDHS (Dirk Hamer Syndrome) שהתחיל את התהליך. 2. כאבי גב: לפי GNM, כאבי גב קשורים לקונפליקט של "חוסר תמיכה" או "הרגשת חוסר ערך". הטריגר פוינטס עשויים להיות ביטוי של קונפליקט מתמשך בתחום זה. 3. כאבים באוזן: GNM מקשרת בעיות באוזניים לקונפליקט שמיעתי, כמו "לא רוצה לשמוע" משהו או מישהו. 4. כאב בין החזה לגרון: אזור זה עשוי להיות קשור לקונפליקט של "פחד בטריטוריה" או קושי ב"בליעה" של מצב או מערכת יחסים. 5. החמרה בכאבי הגב: לפי GNM, זה עשוי להצביע על כך שאת נכנסת לשלב הריפוי של הקונפליקט הקשור לתחושת הערך העצמי או התמיכה. לפי הקונסטלציה המשפחתית: 1. דפוסים משפחתיים: הסימפטומים שאת חווה עשויים לשקף דפוסים או קונפליקטים לא פתורים במערכת המשפחתית שלך. 2. נאמנות סמויה: יתכן שאת "נושאת" באופן לא מודע כאב או קושי של מישהו אחר במשפחה, מה שמתבטא בסימפטומים הפיזיים. 3. איזון מערכתי: הכאבים והסימפטומים עשויים להיות ניסיון של המערכת המשפחתית לאזן את עצמה, כאשר את "לוקחת על עצמך" תפקיד מסוים. 4. קשר בין-דורי: יתכן שהסימפטומים קשורים לאירועים או טראומות שהתרחשו בדורות קודמים במשפחה. המלצות משולבות: 1. התבוננות פנימית: נסי לזהות אירועים או מצבים בחייך שעשויים להיות קשורים לתסמינים, במיוחד בהקשר המשפחתי. 2. עבודה רגשית: התמודדות עם הקונפליקטים הרגשיים שזיהית עשויה לסייע בהקלה על הסימפטומים. 3. חקירת היסטוריה משפחתית: בדקי אם יש דפוסים או אירועים במשפחה שעשויים להשפיע עליך. 4. תרגילי מודעות: תרגול מדיטציה או מיינדפולנס יכול לעזור לך להתחבר לגופך ולזהות דפוסים רגשיים. זכרי, גישות אלו מציעות פרספקטיבה אלטרנטיבית ואינן מחליפות טיפול רפואי קונבנציונלי. חשוב להמשיך במעקב רפואי מסודר ולפנות לעזרה מקצועית כאשר את מרגישה צורך בכך.
הוסף תגובה
שאלה דומה
עמי27/09/2024 | 20:44
היי אני בת 23, מתאמנת 2-3 בשבוע אימוני כוח, אוכלת בריא סה״כ . יש לי ריפלוקס במשך שנה וחצי שהתחיל מלחץ נפשי וטריגר פוינט לאורך הגב כ-8 שנים. התחילו לי בחודש האחרון כאבים באוזן שמאל והשבוע הרגשתי שכל פעם שאני לוקחת נשימה ארוכה כואב לי בין החזה לגרון וגם באוזן אני מרגישה את זה. הכאבים בגב החמירו מאוד ביחד עם זה. אין לי כיוון מה לבדוק ולמה זה שייך.
נורא קשה לתת מענה בפורום. למען שאדע לתת כיוון אנא פרטי: גיל גובה משקל האם את פעילה גופנית כמה זמן הכאב קיים והאם כל היממה וכל מה שרלוונטי על מנת שאוכל להתייחס
בהתאם לנתונייך אני רק מחזק את המלצתי לטיפול בטריגר פוינט טראפי. את הבדיקה החצי שנתי רצוי לבצע בכל מקרה כמעקב נכון לאורך זמן.
הוסף תגובה
בהמשך לשאלתך
מור26/07/2013 | 12:05
תודה על התשובה המהירה, אני מתאמנת בערך כשנה פעמיים בשבוע אימוני כוח ופעמיים בשבוע ריצה, משקלי 53 וגובה 1.67 בת 28, יש לי אסתמה אבל לא רציני , זה קרה לי יום אחרי שעשיתי אימון כוח והעלתי קצת משקלים.
חסרים לי פרטים על מנת לתת לך תשובה מלאה (גיל, משקל, האם את מתאמנת כבר תקופה ארוכה או שרק התחלת והאם יש מחלות או בעיות ברקע) אבל אנסה לענות לך. כאב בעת מאמץ שאינו נמשך לאחר מכן ונרגע מייד לרוב מעיד על המצאותם של טריגרים בשרירים מסוימים הגורמים לכאב. הטריגר הינו מנגנון פיזי בגוף העוזר לו לכווץ שרירים במהירות ועלולים להשאר מכווצים לאחר גמר ה"בעיה" ובכך לייצר את הכאב במאמץ עתידי הנרגע המנוחה. נכון לתאורך הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול הנקרא טריגר פוינט טראפי וכמו לכל מתאמן הייתי ממליץ לך אם לא ביצעת זאת לגשת לבדיקה גופנית כללית אצל רופא המשפחה שלך. המלצתי היא לבצע בדיקה גופנית כוללת ובה גם בדיקת מאמץ פעם בחצי שנה. אם תשלחי לי את החסר אנסה להיות ספציפי יותר.
שלום אני בן 26 וזה מספר שבועות שיש לי קנאקים וקליקים בכל פלג גוף עליון. יש פעמים שיש גם כאבים שעוברים ממקום למקום באופן רנדומלי, פעם בגב בשכמות פעם בצוואר פעם בחזה ופעם בשתי הצלעות. יש תנועה אחת מיוחדת שגורמת לקאנקים חזקים בחזה זה כשאני מושך כפתיים אחורה זה עושה לי קנאקים חזקים בעצם הבריח הימנית וזה לא מפסיק כל עוד אני עושה את אותה התנועה. לפעמים הכאב מלווה גם בשריפה במקום והוא מאוד מטריד אותי. יש לי כמה בלטי דיסק בצוואר אבל בצוואר פחות כואב לי אלא יותר בגב ובחזה. האם יש סיבה לדאגה?
היי בן, אני עונה לך בהתאם לגישה הוליסטית שמבינה שהגוף והנפש קשורים וכל כאב הוא סימן דרך הגוף לטפל ברגש, לכן חייב להתייחס לכאב ולחקור (ללכת לטיפול ולהבין מה "יושב" שם שמכאיב לך) אחרת הכאב יחמיר. אתייחס לשאלתך באופן הוליסטי, תוך התמקדות בקשר בין הגוף, הנפש והרגשות: 1. הקונפליקט הרגשי: לפי גישה זו, הסימפטומים שאתה חווה עשויים להיות קשורים לקונפליקט רגשי או טראומה שטרם פתרת. הכאבים באזור החזה והגב העליון יכולים להצביע על תחושות של חוסר ערך עצמי או קונפליקט הקשור ליחסים עם אחרים. 2. שלב הריפוי: הקנאקים והכאבים הנודדים עשויים להצביע על כך שאתה נמצא בשלב הריפוי. לפי הגישה, זהו סימן חיובי המעיד על כך שגופך מנסה לאזן את עצמו ולהתגבר על הקונפליקט. 3. סמליות הסימפטומים: - החזה והצלעות: יכולים לסמל הגנה רגשית או קושי ב"לנשום" במובן הרגשי. - הגב והשכמות: עשויים לייצג עומס רגשי או תחושה של חוסר תמיכה. - הצוואר: יכול לסמל גמישות מחשבתית או קושי ב"לסובב את הראש" לכיוונים חדשים בחיים. 4. התנועה הספציפית: התנועה של משיכת הכתפיים לאחור, שגורמת לקנאקים בעצם הבריח, יכולה לסמל קונפליקט הקשור לאחריות או לנטל שאתה מרגיש שאתה נושא. 5. המלצות לפי הגישה: - התבוננות פנימית: נסה לזהות אירועים או מצבים בחייך שעשויים להיות קשורים לתסמינים. - עבודה רגשית: התמודדות עם הקונפליקט הרגשי שזיהית עשויה לסייע בהקלה על הסימפטומים. - קבלה: הבנה שהסימפטומים הם חלק מתהליך הריפוי יכולה לסייע בהפחתת החרדה סביבם. 6. שילוב גישות: למרות שהרפואה ההוליסטית מספקת פרספקטיבה, חשוב לשלב אותה עם גישות רפואיות קונבנציונליות. מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי הסימפטומים הפיזיים, במיוחד לאור בלטי הדיסק שציינת. זכור, גישה זו מציעה פרספקטיבה אלטרנטיבית ואינה מחליפה ייעוץ רפואי מקצועי. חשוב להקשיב לגופך ולפנות לעזרה מקצועית כאשר אתה מרגיש צורך בכך.
היי אני בת 23, מתאמנת 2-3 בשבוע אימוני כוח, אוכלת בריא סה״כ . יש לי ריפלוקס במשך שנה וחצי שהתחיל מלחץ נפשי וטריגר פוינט לאורך הגב כ-8 שנים. התחילו לי בחודש האחרון כאבים באוזן שמאל והשבוע הרגשתי שכל פעם שאני לוקחת נשימה ארוכה כואב לי בין החזה לגרון וגם באוזן אני מרגישה את זה. הכאבים בגב החמירו מאוד ביחד עם זה. אין לי כיוון מה לבדוק ולמה זה שייך.
מנקודת מבט הוליסטית ולפי הגישה שבה אני מטפלת, הכאבים שאת חווה עשויים להיות קשורים לרגשות, וטראומות בעבר. הנה מספר כיוונים שמתייחסים לאלמנטים השונים והקשר שלהם לגוף: אלמנט האוויר (ריאות והקשר לנשימה): כאב בחזה ובגרון, במיוחד בעת נשימה, עשוי לרמוז על חוסר איזון במרידיאן הריאות. האוויר קשור לתקשורת, זרימה והתחדשות. קשיים בנשימה יכולים להצביע על תחושת מחנק רגשי או קושי בביטוי עצמי, אולי רגשות מודחקים הקשורים למתח שאת חווה. אלמנט המים (כליות והאוזניים): כאבים באוזן שמאל יכולים להיות קשורים למרידיאן הכליות, שמקושרים לאוזניים מבחינה אנרגטית. אלמנט המים מייצג פחדים עמוקים וביטחון בסיסי. ייתכן שהכאבים באוזן מסמנים פחדים מודחקים או חוויות של חוסר ביטחון או חרדה שצפות ומופיעות. אלמנט האש (לב והקשר לרגשות אינטנסיביים): תחושת הכאב בין החזה לגרון עשויה להצביע על חוסר איזון במרידיאן הלב. אלמנט האש קשור לאהבה, התלהבות, אך גם לעומסים רגשיים כמו חרדה או כעס שהצטברו ולא זכו לביטוי מלא. טראומות עבר וטריגר פוינט: הכאבים בגב והקשר לטראומה רגשית מתמשכת יכולים להוות סימן לכך שטראומות רגשיות ישנות מתבטאות בגוף דרך נקודות כאב כרוניות (טריגר פוינט). הגוף עשוי לאחסן רגשות לא מעובדים במערכת השרירים, והכאבים יכולים להיות תזכורת לצורך בעיבוד הטראומה הזו. הכאבים שאת חווה עשויים להיות תוצאה של חסימות אנרגטיות ורגשיות שמבקשות להשתחרר - לכאב יש נטייה להחמיר כשאנחנו לא מטפלים במה שיצר אותו מלכתחילה. לפי גישה של הרפואה הגרמנית החדשה, שהוקמה על ידי ד"ר רייק גיארד המר, ריפלוקס קשור לקונפליקט של "לא להיות מסוגל לבלוע" או לעכל סיטואציה מסוימת בחיים – יכול להיות קונפליקט אישי או מקצועי שגורם לתחושה של "חוסר יכולת לבלוע" את המצב או הפחד מלהיות מוצף. הקונפליקט הזה משפיע על הוושט והקיבה ברמה הביולוגית, כאשר הגוף מגיב דרך ריפלוקס על מנת לשקף את הקושי הנפשי לעכל את המצב. ממליצה על טיפול שמשלב תת מודע. טיפלתי במאות מקרים של כאבים שברגע שהטראומה שוחררה ברמה הרגשית הכאב נעלם לחלוטין! סוגי טיפולים שיכולים לעזור לך: קינסיולוגיה, מוח 1, טיפול אנרגטי, אורתופדיה רגשית. יכולה לפנות אלי בפרטי ואנסה למצוא לך מטפל באזור שלך. 052-8595121
שלום, אני חולת טרשת נפוצה בת 39 עם קשיי הליכה וספסטיות ביד ורגל שמאל. היום נפלתי על צד שמאל ונחבלתי בצלעות. כואב לי בשינויי תנוחה מישיבה לעמידה, כשאני מתמתחת מצד לצד וגם כשאני משתעלת. הכאב ממש מתחת לחזה, לא יכולה להגיד שהוא חד אבל מרגיש מעבר לכאב של מכה. האם עליי לגשת לצילום? ממש מנסה להימנע מלהגיע לבתי חולים... תודה
כאב בצלעות (גם אם זה ממכה) עלול להיגרם מתחושה שאת לא מספיק מוערכת, או לא הרגשת מספיק אהובה בילדות (צד שמאל של הגוף קשור לאמא). כדי להפחית את הכאב צריך להבין מה יצר אותו אחרת כל פעולה שהיא עוסקת רק בכאב היא פלסטר.. ממה שאת מציינת כל צד שמאל שלך שקשר גם להליכה וגם ליד קשורים ליכולת שלך לעשות - האם את מוצאת שהרבה פעמים "מרימה ידיים"?, רגליים - האם את מצליחה "לעמוד על שלך" - בגלל שזה צד שמאל של הגוף מדובר על דברים שקשורים לבית - ילדים , זוגיות, משפחה..