פורום רפואה סינית - עמוד 47
אבנר מן
פסוריאזיס רונן 20/09/2010 | 21:59שלום, אני סובל מהתקפי פסוריאזיס חוזרים שמתבטאים ביובש נוראי בעפעפיים, במרפקים באצבעות בידיים ובעוד מקומות בגוף. הטיפולים הקונבנציונלים לא ממש עוזרים ואם כן לא לתקופה ארוכה. האם רפואה סינית היא אופציה בבעיה מסוג זה. ואם כן מה הטיפול שאתה ממליץ תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רונן שלום יוסי לוי 21/09/2010 | 09:13פסוריאזיס היא אכן בעיה שהטיפול בה קשה. למרות שעיקר ביטוייה נמצאים על העור, כביכול השיכבה החיצונית והפחות מסובכת של הגוף, בסיסה עמוק פנימה. התפרצויות של המחלה בתואם עם מצבי לחץ ריגשיים ועוד רק מעצימים את הקשר ואת הידיעה שטיפול חיצוני ברמת העור לא אמור לתת מענה מרפא אלא מענה מרגיע. בגלל שזו אחת המחלות בה הקשר ההדוק בין מצב ריגשי למצב גופני כל כך הדוק - לרפואה הסינית יש תשובות מתאימות במיוחד. בהצלחה. יוסיהוסף תגובה
פטריה וגינלית נירית 19/09/2010 | 10:13יוסי שלום. אני בת 31 ואני סובלת מפטריה וגינלית רוב הזמן. יש פעמים שאני מרגישה את זה בגרד והפרשות ויש פעמים שאני לא מרגישה ושאני הולכת לבדיקה שגרתית אצל רופא נשים הוא אומר לי שיש לי פטריה. כמובן שאני כל הזמן בטיפול של נרות ומשחה ונמאס לי מזה. האם יש לך פיתרון לזה ברפואה הסינית בדיקור או באיזה טיפול ביתי? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש ושבוע טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נירית שלום יוסי לוי 19/09/2010 | 10:23פטריה וגינלית היא ענין עקשן ובגלל זה היא דורשת טיפול מכמה חזיתות יחדיו. התזונה חייבת להיות, לפחות לתקופה הראשונה, מאד מסויימת וכזו שאינה מזינה את הפטריה, פעילות גופנית צריכה להיות כזו שמחזקת את מערכת החיסון שתפקידה לחסל את הפטריה ודיקור שיודע לשלב ולחזק את שתי המטרות ועוד. צריך לקחת בחשבון שמדובר על תקופת מאמץ לאחריה תינמק הפטריה. בהצלחה.הוסף תגובה
בהמשך לתשובתךנירית 20/09/2010 | 18:53אתה יכול להמליץ לי על תזונה? מה לאכול או לא לאכולהוסף תגובה
תשובת מומחה נירית שלום יוסי לוי 20/09/2010 | 20:30בגדול פטריות מאד אוהבות מתוק וקמח לבן כך שצריך להמנע מהם. אבל זה בגדול. בשביל להיות מדוייק צריך לאבחן את האיברים המסויימים שאצלך חלשים וצריך להתאים להם תזונה מחזקת ואת זה צריך לעשות במפגש עם מטפל מתאים. כמו שכתבתי - לא הייתי מציע לך להתמודד רק בחלק מהחזיתות אלא בכולן יחד. לפעמים כדאי לחכות עד שניתן להתגייס להכל ואז להילחם בשביל לנצח. אשמח אם אוכל להאיר דברים נוספים. יוסיהוסף תגובה
דלקת עינים מציקה רענן 15/09/2010 | 20:22שלום רב מאד מאד סובל מדלקת עינים עקשנית בלפריטס בעפעפים טופלתי במגוון טיפולים קובנציאלים שלא סייעו מצד שני דיקור 8 טיפולים לא פתרו בעיה אפילו עשה לי כאב באוזן יש גם יובש מציק וגירוי בעינים ורגישות לאור התחיל כדלקת עינים ויראלית מה מומלץ לעשות??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת עיניים יוסי לוי 16/09/2010 | 09:26רענן שלום הבעיה המורכבת שציינת חייבת להיות מטפולת במספר חזיתות הכוללת המלצות לתזונה מתאימה והנחיות לתרגילי נשימה בנוסף לטיפול בדיקור. יתכן שהטיפול בדיקור לא עזר מסיבות רבות. עצתי היא לחפש מטפל אחר או שיטת טיפול אחרת - כמו הומאופתיה למשל. מצטער שאין לי עצות לעבודה עצמית פשוט זה מהמצבים המחייבים התערבות טיפולית בהצלחה יוסיהוסף תגובה
קוצר נשימה אצל תינוק רחל 15/09/2010 | 08:31שלום יוסי בני בן 9 חודשים וכבר 3 חודשים רצוף פעם בחודש הוא מתקרר וצריך לעשות לו אנהלציות השבוע הוא התקרר והתחיל עם קוצר נשימה. הרופאים די מלאו אותו בסטרואידים באינהלציה וגם כדורים. אין צורך לאמר שלא ממש הייתי מרוצה מהעניין אבל חשבתי שהטיפול יעזור. לצערי 5 ימים אחרי הטיפול האינטנסיבי הזה הוא עדיין עם קוצר נשימה. הרופאים אומרים שישי לו " דרכי נשימה רגישות" לא ממש ברורו לי מה אפשר לעשות עם זה. שמעתי מחברה שדיקור יכול לעזור, האם אפשר לטפל בבעיה זו עם דיקור ? אם כן האם אתה מתמחה בדיקור תינוקות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רחל שלום. יוסי לוי 15/09/2010 | 11:19"דרכי נשימה רגישות" זו דרך לומר שמערכת החיסון של הילד עוד לא מספיק חזקה. אכן יש דרכים לחזק את הילד ודיקור זו אחת הדרכים היעילות. המטרה בטיפול היא לחזק את הריאות כדי שתוכלנה להתמודד עם כל מחולל מחלה לא רצוי. הטיפול בד"כ מהיר ויעיל ברמה של כמה מפגשים בודדים. וכן, אני מתמחה בדיקור תינוקות. בהצלחה.הוסף תגובה
בצקת נירה 14/09/2010 | 07:14שלום. אבקש להוועץ בענין בצקת. לפני כשלש שנים התחילה בצקת - נשללה סבת לב וכליות והבצקת קימת מרגיזה ומעצבנת - חשבתי על אלרגיה סמויה למזון - אך לא הצלחתי לגלות את הסוד . איך ניתן להפטר מן הדבר הזה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נירה שלום יוסי לוי 14/09/2010 | 08:55אשמח לעוד פרטים כדי לדייק בתשובה - גילך, האם הבצקת הופיעה בסמוך או בעקבות ארוע כלשהו, היכן ממוקמת הבצקת, האם יש ימים בהם היא יורדת או עולה ועוד .הוסף תגובה
פרטים לבקשתךנירה 14/09/2010 | 18:48אני בת 70. ירדתי במשך מס שנים כ 20 ק'ג בליווי דיאטנית מקצועית ואכילה מסודרת של הרבה מאד ירקות בכל הצורות וכל שאר מיני המזונות בצורה מבוקרת ואז הופיעה הבצקת שכמובן באה לידי ביטוי במשקל המתנדנד - אציין ששבתי מטיול בחו'ל במשקל מופחת ומשהגעתי המשקל החל לעלות מיד מן היום השני ועלה ועלה - הבצקת בלילה ובבקר נראית ומורגשת באצבעות הידיים - במשך היום נראה שהבטן נפוחה ועם השעות הבצקת יכולה להראות במידה ברגליים הייתי אצל אנדוקרינולוגית שאמרה שזו תנגודת לאינסולין אבל מעולם לא היה לי סכר. עשו ברורים רפואיים של תפקוד לב וכליות - התעלומה נותרה והבצקת בעינה. אודה על כל ביטוי של מחשבה. נירההוסף תגובה
תשובת מומחה נירה שלום . 2 יוסי לוי 14/09/2010 | 19:51תודה על הפרטים. אני הייתי מציע לנסות לבצע צעידה יומית כדי להזרים את הדם ואת הנוזלים ברמה מואצת. חילוף החומרים יזורז ואח"כ הייתי מנסה כל דבר אחר. בעיני הרפואה הסינית הייתי בודק איברים פנימיים שאחראים על חילוף חומרים ועל הנעת נוזלים. בכל מקרה - יתכן שהתופעה באה להעיד על מותשות של איבר מסוים או על הסתגלות של כל המערכת בעקבות השיבה הביתה. בכל מקרה הייתי מציע לצעוד כמה ימים, 4-5 ואח"כ לראות מה קורה. אשמח אם תרצי לשתף בפורום. ערב נעים ובהצלחה יוסיהוסף תגובה
בצקתנירה 14/09/2010 | 19:56תודה אני צועדת - שנים. שעה ביום . חילוף החומרים מטופל - סובלת מתת פעילות של בלוטת המגן ומקבלת הורמון אלטרוקסין - ועדין - התעלומה בלתי פתירה כנראה - או אולי... חתימה טובה. נירההוסף תגובה
תשובת מומחה נירה 3 יוסי לוי 14/09/2010 | 21:00אני שמח לשמוע. כדאי באמת לבדוק את פעילות הבלוטה. כמו כן כדאי לראות אם יש משהו אחר בגוף כמו קושי בנשימה או כל חולשה אחרת. אני מנסה להעלות רעיונות אבל אם אין תשובה - כדאי לגשת למטפל שיוכל לאבחנך בעזרת כלי האבחון שלו ואז לתת רעיונות לפתרון. באיחולי פתרון מהירים. יוסיהוסף תגובה
גזים אצל תינוקות נועה 13/09/2010 | 10:00יוסי שלום יש לי תינוקת בת חודש וחצי והיא סובלת נורא מגזים אני מניקה מלא. השאלה שלי איך אני יכולה להקל על כאבי בטן שלה אולי במה שאני אוכלת או אולי בדיקור. תודה ויום טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נועה שלום יוסי לוי 13/09/2010 | 10:54גזים בתינוקות בחודשים הראשונים לחייהם קורים מפני שמערכת העיכול מסתגלת לתפקידה. לרוב מדובר על שלושת החודשים הראשונים. צריך לדעת שזה שכיח מאד ושזה עובר. לא הייתי ממליץ על טיפול בדיקור אלא במקרים קיצוניים או אם הגזים ממשיכים גם מעבר לגיל שלושה חודשים. כדאי לבדוק אם התזונה שלך כוללת מזונות נוחים לעיכול ומעבר לזה יש מוצרי מדף מצוינים בבתי מרקחת לתופעה זו. בהצלחה. יוסיהוסף תגובה
דלקות גרון (אנגינה) נעמה 12/09/2010 | 23:15אני בת 27 וסובלת כבר הרבה שנים מאנגינה אני לוקחת הרבה מאוד אנטיביוטיקה (לפחות פעם בחודש) האם דיקור או משהו אחר ברפואה הסינית יכול לעזור לי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נעמה שלום יוסי לוי 13/09/2010 | 09:53חזרה כרונית של אנגינה מעידה על חולשת מערכת החיסון. בגילך חולי חוזר כזה הוא משהו שחשוב לתת לו תשומת לב וכמובן ששימוש רב באנטיביוטיקה מחליש יותר. טיפול בדיקור יחד עם תזונה מתאימה וכמובן פעילות גופנית יעשו את העבודה באופן היעיל ביותר. כן, הרפואה הסינית מאד חזקה בלחזק מערכות פנימיות כמו מערכת החיסון. בהצלחה יוסיהוסף תגובה
דיקור בהריון יעל 12/09/2010 | 14:27שלום, אני בחודש שישי להריוני עם שתי פריצות דיסק (L3-L4, L5-S1) התחלתי לטפל בשיאצו והמליצו לי לעשות דיקור סיני במקביל אשמח לקבל קצת יותר אינפורמציה לגבי זה, מה היתרונות של דיקור? איך זה יכול לעזור לי בשילוב עם שיאצו? האם בטוח בהריון? אני לא בהתקף כרגע, אך הכאבים מתחילים להתגבר. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יעל שלום יוסי לוי 12/09/2010 | 15:20ההמלצה לטיפול משולב חכמה מאד. כיוון שגופך נמצא לפני המאמצים הגדולים שלו, משקל שיעלה ומשאבים גופניים שידרשו לעובר, מאד מומלץ לחזקך. הדיקור מאד נקודתי ביכולתו לחזק להבדיל מהשיאצו שהוא יותר כללי ולכן הם משלימים יחד. אשר לסכנות - בשלב המתקדם הזה של ההריון אין סכנה בדיקור. הייתי ממליץ על מטפל עם נסיון בכדי להשיג יעילות מכסימלית. בהצלחה.הוסף תגובה
דלקות אוזניים חוזרות נעמה 12/09/2010 | 09:54הילד שלי בן שנתיים וחצי וסובל מדלקות אוזניים חוזרות כל פעם מחדש טיפות אנטיביוטיקה ועכשיו רוצים לעשות לו פקקים. אני לא מעונינת בניתוח הזה ובנוסף אני לא מעוניינת להמשיך עם האנטיביוטיקה. האם יש לך פיתרון ברפואה הסינית? אשמח לקבל עזרה...תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נעמה שלום יוסי לוי 12/09/2010 | 10:57בעיות אוזניים בגיל של בנך הן שכיחות מאד. צרוף נסיבות של חולשת מערכת חיסון יחד עם הצטברויות נוזלים חוזרות יוצרות דלקות אוזנים כרוניות. הטיפול בכפתורים יעודו לאפשר לנוזלים לצאת החוצה דרך חור ניקוז קבוע בעור התוף. התשובה של הרפואה הסינית שונה במהותה - אני רוצה לגרום למצב בו הגוף יספוג את הצטברויות הנוזלים וידאג לכך שלא ישנו. חיזוק מערכת החיסון ודרכי הנשימה הן המטרות העיקריות בטיפול בדיקור. בגלל שכיחות התופעה יש נסיון רב והטיפול בה מאד יעיל. אשמח לסייע. בהצלחה. יוסיהוסף תגובה
טיפול במיגרנה ג'ני 10/09/2010 | 16:47שלום, אני בת 30. כ-10 שנים אני סובלת ממגרנות עם תופעות מקדימות של טישטוש ראיה, עיקצוצים ביד, ברגל ובלשון וקשיים בדיבור. המיגרנות בתדירות משתנה. בשבועיים האחרונים ההתקפים חזרו על עצמם כבר 3 פעמים. אני בשבוע ה-6 להריון, יכול להיות שהעלייה בתדירות המיגרנות קשורה לכך? האם ניתן לעשות משהו כדי להקל על מצבי? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ג'ני שלום יוסי לוי 10/09/2010 | 21:00מיגרנות הינן עליה מהירה של חום ואנרגיה כלפי מעלה. לחום יש נטיה לעלות למעלה, חום בטבע עולה וקור יורד, וכשהוא עולה עם הרבה כוח - נוצר "עודף" בחלק העליון של הגוף. והוא שמקרין גם על יתר הדברים. התפיסה הסינית שהכל הוא יחסי מעניקה שתי סיבות לעליית החום המדוברת - חום מעודף, פשוט כמו התפרצות הר געש או חום מחוסר שמשמעתו העדר קור ואז החום הינו מדומה אך עדיין חם. אני מקבל את הנחתך שיש קשר בין עליית המגרנות לבין היותך בהריון כיוון שהריון דורש מהגוף הרבה מאד משאבים ובעיקר אלה המקררים את הגוף בד"כ כך שחסר בגוף חומר "מקרר". זה אשר לסיבות. אשר לכאבים עצמם - מאד לא בריא לעבור הריון כשאת מטופלת בכדורים, אם אכן את לוקחת, משככי כאבים. גם גופנית זה לא כדאי וגם נפשית. יתכן ששכיחות התופעה תרגע עם התקדמות חודשי ההריון. אפשר לעשות שני דברים - או לחכות עוד שבועיים ואז לראות אם יש שינוי או ללכת לטיפול. דיקור יכול לעשות נפלאות עם המצב. חשוב במקרה זה ללכת למטפל ותיק ומנוסה עקב תחילת ההריון. מקווה שהצלחתי להבהיר קצת. המון בהצלחה יוסיהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
פלדנקרייז
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
נורטריפטילין
מונחים קשורים
-
מיינדפולנס
-
דיקור (אקופונקטורה)

פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםכירופרקטיקה
בפורום כירופרקטיקה ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל שוורץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירופרקטיקהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואי

ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
ד"ר מיכאל שוורץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס