פורום הומאופתיה - עמוד 30
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
היפראקטיביות אצל ילד בן 4 שושי 03/11/2010 | 14:12שלום, לבני בן ה4 יש טווחי קשב וריכוז קצרים והיפר אקטיביות שגורמת לבעיות במיוחד בגן של אלימות כתוצאה מחוסר השקט שלו. הצוות מתוסכל ,גם הוא ואני. האם יש מה לעשות בשביל לטפל בהיפראקטיביות הזו בגיל הזה? אני קצת מיואשת,,,,,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה היפראקטיביות - גיל 4 דר' ND. אסתר יוגב 04/11/2010 | 10:34שלום רב לשאלתך אם יש מה לעשות - התשובה היא יש וצריך ! צריך לבדוק (בדיקה הומיאופטית) מה גורם לחוסר השקט אצל הילד.האפשרויות הן רבות, החל מבעיה פיזיולוגית ועד מתח או חרדה . רק לאחר ברור מאד מדויק מותר לטפל .כאשר אין שקט בגוף או כשיש כאב , קשה מאד להתרכז, בכל גיל. אם הילד מרביץ בגן, כנראה שלא טוב לו. צריך לברר את זה אתו ועם הגננת. קצת מוקדם מדי להתיאש.זה לא יעזור לאף אחד. כדאי למצוא הומיאופט טוב שיוכל לעזור לילד,להורים ויהיה בשיתוף פעולה עם הגן. כל טוב
איך אדע מבין כל ההומאופטים- מי באמת מיומן לנושא?שושי 04/11/2010 | 19:43
תשובת מומחה בחירת רופא - הומיאופט דר' ND. אסתר יוגב 04/11/2010 | 23:08שלום שושי בחירה נעשית בדרך כלל על פי תחושה או מידע. את יכולה למשל להכנס לאתר של הומיאופט מסוים ולהתרשם אם את מרגישה שמענין לך.אפשר על פי נסיונו ,על פי המכתבים שמטופליו כתבו באתר, על פי התרשמותך משיחת טלפון. בדיוק כפי שאת בוחרת רופא . או כל מומחה אחר.
סטרפטוקוק גל 04/11/2010 | 12:55שלום, בתי בת 8, בני בן 5.5. לאחרונה סובלים מדלקות גרון מחיידק הסטרפטוקוק ללא הפסקה. אני נאלצת לתת אנטיביוטיקה ושוב. אנטיביוטיקה שכמובן איננה בריאה. מקבלים תוספת של אצידופוליס, ויטמיו סי, אכינצאה ופרופוליס. האם יש טיפול/תוספי תזונה שיכולים לעזור במניעה ובטיפול? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סטרפטוקוק דר' ND. אסתר יוגב 04/11/2010 | 15:18שלום גל אם החיידק חוזר על עצמו שוב לאחר מתן אנטיביוטיקה, תוספי מזון לא יהיו פתרון מספיק. בדיקה הומיאופטית יסודית תוכל לקבוע מדוע החיידק חוזר ומדוע אין לגוף היכולת להתמודד עם חדירתו לגוף והתרבותו שם. תרופה הומיאופטית תוכל לגמור עם זה ולהביא להבראה כל טוב
קנדידה (לת) דר' ND. אסתר יוגב 04/11/2010 | 10:27שלום שושי כל התכשירים שמנית בשאלתך אינם בתחום הרמדיז=תרופות של ההומיאופטיה הקלאסית ולכן כדאי שתתיעצי עם המטפלת שהמליצה עליהן.R1 הוא קוקטייל המכיל מרכיבים שונים .יתכן שיקל על התסמינים אך אני מסופקת אם יוכל לרפא.בזמן הטיפול בקנדידה יש צורך לשמור על תפריט שאינו מכיל שמרים מכל סוג,חלב,וסוכרים מכל סוג. במקביל ,בטיפול הומיאופטי אנו מנסים למצוא את הסיבה אשר איפשרה לפטריה הזאת לשגשג בגוף ולבנות מצב בו היא לא תוכל להתקיים. באשר לגודל ואיכול גלולות טרום לידה ,כדאי להתיעץ עם בית המרקחת כל טובפתח בחלון חדש
שאלות בעקבות תחילת טיפול בקנדידה (לת) שושי 03/11/2010 | 13:59שלום,אני בת 36, התחלתי טיפול נגד קנדידה אצל נטורופתית ששילבה בטיפול שלי תרופות נטורופתיות והומאופתיות לקנדידה ולכל מיני דברים אחרים שמצאה אצלי. יש לי כמה שאלות בנושא: 1. קיבלתי לנטילה לפני האוכל-פרוביוטיקה וR1. היות ואת שניהם אני אמורה ליטול בבוקר ובערב לפני האוכל-שניהם נפגשים בקיבה במקביל-יש עם זה בעייה? זה יפגע באפקטיביות שלהם? 2. קיבלתי גם טיפות לוטוס בבוקר ובערב-אני אמורה ליטול לפני/אחרי האוכל? או שזה לא משנה-העיקר שיהיה בבוקר ובערב? 3. קיבלתי כדור 1 ביום של קולורקס{לקנדידה} אחרי ארוחה מלאה. לפני הארוחה אני נוטלת ויטמינים{חומצה פולית,ברסל, בי 12 וכ'ו}-האם שוב, יש בעייתיות ששניהם יפגשו בקיבה? 4. קיבלתי'פרה נטל' של חברת נוטרולייף כהכנה להריון-והכדורים פשוט עצומים בגודלם-אני לא מסוגלת לבלוע גודל שכזה. יש לכם המלצה על פרה-נטל של חברה אחרת שגודל הטבלייה ממוצע ולא הזוי??פתח בחלון חדש
הטיפול בבלפריטס רזית כספיאל 27/10/2010 | 16:43שלום רב,מטופל אצל הומאפטת לגבי בלפריטס,חלפו חודשיים לכרגע ללא שינוי כלל,מקווה לשיפור דחוף.מאד סובל יובש,גרד,עיקצוצים,צריבות.ההומאפטת ציין שיש לי רגישות רבה,עד כה הוחלפו מס' רמדיסס,האם מנסיונך במצבים כרונים,דלקתיים,וממושכים ניתן אכן לטפל בדלקות עינים כרוניות,כאלה המוגדרות על ידי רפואת העינים כלא קלות לטיפול? האם מומלץ שימוש בקומפרס חם עם תה קמומיל להפחתת הרגישות באזור,למרות שפעם נסיתי עם תיון ודי צרב לי.האם יתכנו מצבים בהם השיפור בתסמיני הדלקת,יקח זמן ממושך למדי מעל כחודשים,האם הדבר אפשרי? האם בלפריטס נחשבת מצב פתולוגי,עקשן,או מורכב בטיפול בבלפריטס,האם לא היה אמור להיות שיפור דרסטי במצב לאחר חודשים של טיפול? אודה לעזרתך רזית כספיאלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול הומיאופטי בבלפריטיס דר' ND. אסתר יוגב 27/10/2010 | 18:35את שואלת שאלות רבות ,אנסה להשיב לך לפי סדר: ככל שהמחלה ממושכת וקשה - יש לקחת בחשבון טיפול ממושך יותר. במקרים מסוימים אנו רואים שינוי לאחר חדשיים.מן העולה ממכתבך אני מתרשמת שאכן ההומיאופט המטפל מנסה מספר רמדיס (תרופות) כדי להגיע לתוצאות. קומפרסים עם קמומילה עוזרים במידה מסוימת ויכולים להקל על התסמינים,אינני בטוחה שיצליחו לרפא. יש לבדוק האם לא עדיף להשתמש בקומפרס פושר ורטוב יותר בשכיבה עם עיניים עצומות. כל טוב
טיפול בבלפריטס מציק מזל 25/10/2010 | 11:20שלום רב בעלי די סובל מבלפריטס,נמצא כעת בטיפול הומאפטי ללא הרבה שינוי[נקווה לשיפור],יש דמעת,יובש,גרד,צריבה,גירוי,וכבדות בעינים.מצב רגשי די מדוכדך.מוטרד.טיפול קובנציאלי לא ממש שיפר מצב.טיפול הומאפטי הוחלפו מס' רמדיס לכרגע זה המצב.האם יש מצבים בהם הטיפול במצבים כרוניים ממושכים יהיה ארוך מהרגיל,האם ללכת לביקורת אצל רופא העינים? כי לכרגע די סובל בלשון המעטה מה עושים? בברכה מזלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלפריטיס דר' ND. אסתר יוגב 25/10/2010 | 21:24שלום מזל אינך מציינת כמה זמן בעלך כבר נוטל את הרמדי לכן אינני יכולה להעריך אם זמן התגובה הוא סביר או לא.כמובן,ככל שהמחלה יותר "עמוקה" כרונית ומתמשכת, כן צריך לקחת בחשבון זמן ממושך יותר לריפוי.יחד עם זאת ההומיאופטיה יודעת לרפא לחלוטין את המחלה, כאשר יודעים להתחקות אחר גורמיה. מה אומר לכם ההומיאופט בקשר לזמן התגובה?
תגובה מוזרה לטיפול הומאופתי. יעקב 07/10/2010 | 03:29באופן כללי אני טיפוס אלרגי,מה שמתבטא בעיקר בעיטוש המלווה בנזלת שקופה של כשעתיים עם החשיפה לאור בבוקר,או לאבק/ספרים ישנים. לפני מספר שנים נרדמתי ביום לח מאוד עם מאוורר,וקמתי כאשר כל חוליות הגב היו תפוסות וכואבות.לאחר שהכאבים עברו נשארה לי רגישות בכל הגוף המלווה בכובד בראש,רעד בצוואר,רגישות לרעש ולאור,וסחרחורות המלוות בחוסר ריכוז (בעיקר בעונות המעבר). עברתי את כל הבדיקות הנדרשות בקופת החולים אך לא נמצא שום דבר פתולוגי למעט עצם הסחרחורת בבדיקת ENG,אך מומחה אוטונוירולוג שלל בעיה של האוזן הפנימית. ניסיתי טיפול הומאופתי שהתגובה הראשונית לתרופה הייתה החמרה מיידית של כל הסימפטומים,ובעיקר של הסחרחורת יחד עם כאבי שרירים באזור הצוואר והשכמות.לאחר כחמישה חדשים ללא הטבה הפסקתי את הטיפול. שאלתי היא האם נהגתי נכון,או שלעיתים עצם ההחמרה בסימפטומים מראה על נסיון של הגוף לטפל בבעיה,והיה נכון להמשיך באותו טיפול ? כמו כן נראה לי די מוזר שהגבתי בחודשיים הראשונים של הטיפול (ממש לאחר מספר שניות) בסחרחורת.האם תגובה כזו מוכרת,ואם כן,מה ההסבר לה ? תודה רבה ומתנצל על האריכות..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תגובת יתר לטיפול דר' ND. אסתר יוגב 07/10/2010 | 09:04שלום יעקב ידועים מקרים בהם נראית תגובה לטיפול אשר "מוציאה"את הסימפטומים אשר בגינם נדרש הטיפול.הסימפטומים האלה אמורים לחלוף תוך זמן קצר(יום-יומיים או אפילו רק כמה דקות) ואחר-כך אמורה לבוא הטבה משמעותית .ברב המקרים לא נראה החמרה לפני הריפוי. במידה והיתה החמרה כפי שאתה מתאר,יש לידע את ההומיאופט והוא אמור לעשות התאמה מחדש של המינון או החוזק של התרופה. חבל שסבלת תקופה ארוכה כל-כך בלי לשתף את המטפל. מה מצבך כעת?
תודה על התגובה.המשך-יעקב 07/10/2010 | 21:12מאחר וכעת ישנה תקופת מעבר אז אני סובל גם מסחרחורות וגם מכאבים בכל הגוף,ומבחינת האלרגיה זה מלווה אותי לאורך כל השנה.בעוד מספר ימים אני אמור לגשת לאיבחון אצל ראומטולוג ולנסות לברר מה הסיבה לכאבים בגידים ובשרירים (בבדיקות דם ראומטולוגיות הכל היה תקין).אני די חושש שהכיוון הוא פיברומיאלגיה המלווה בתסמונת העייפות הכרונית,כיוון שטיפול אצל פיזיותרפיסט הקל חלקית רק לטווח של מספר ימים,והמטפל גם סבור כי הרקע איננו אורטופדי. לגבי שיתוף המטפל-הייתי במעקב אצלו והוא דווקא הגביר לי את המינון,ושינה רק במעט את רכיבי התרופה.אך לאחר כחמישה חדשים של הגברת הכאב והסחרחורת החלטתי להפסיק את הטיפול כיוון שהיה לי קשה מאוד לתפקד,ולא ראיתי שום היפוך מגמה אם כי התגובות התמתנו במשך הטיפול. האם לדעתך אלרגיה יכולה לגרום לסחרחורת ?-בבדיקת C.T שעשיתי לא היה איבחון של סינוסיטיס,אבל נימצא כי הריריות היו נפוחות מעט. כמו כן האם יתכן קשר בין האלרגיה לכאבי השרירים בכל הגוף ? ושוב תודה רבה !!
???יעקב 18/10/2010 | 23:27
תשובה ליעקבד"ר יוגב אסתר 19/10/2010 | 21:07כאשר הריריות נפוחות,יתכנו כאבי ראש וסחרחורות .חשוב שתדע שלהומיאופטיה יש פתרונות מאד טובים לתופעות אלה אם הטיפול נעשה באופן מדויק ונלקחים בחשבון כל התסמינים.במידה ואין שיתוף פעולה טוב עם המטפל,כדאי אולי למצוא מישהו אחר, כשם שמחליפים כל רופא מטפל אחר אשר לא נותן תשובות מספקות.התרופות ההומיאופטיות הן מדויקות ויכולות להבטיח ריפוי ולא רק הקלה בסימפטומים. כדאי לנסות שוב לפני לקיחת כל תרופה כימית. כל טוב
טיפול בבלפריטס כואב ומציק רננה 18/10/2010 | 21:58שלום רב האם לאור הרגישות העזה שלי בעינים הצריבה והגירוי האם מומלץ במצב דלקתי זה להשתמש בטיפות קלנדולה?,האם צריך ללכת בזמן הטיפול אצל ההומאפת לביקורת אצל רופא העינים,לביקורת? האם יש היום טיפול להרגעת העינים,לא באמצעות טיפות הומאפטיות אלא באמצעות משחה לריסים,או בשתיית משקה כלשהו? האם מומלץ השימוש בתה קמומיל להרגעת העינים? בברכה רננהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלפריטיס דר' ND. אסתר יוגב 18/10/2010 | 22:09כיון שקלנדולה גם היא משמשת תרופה הומיאופטית, יש לברר עם ההומיאופט המטפל אם היא איננה מתנגשת עם התרופה שכבר ניתנה. אין כל מניעה לגשת לרופא לצורך בדיקת עיניים במקביל לטיפול הומיאופטי . בדרך כלל לא נעים להשתמש בתרסיס באיזור העיניים. קיימות משחות לטיפול בריסים אך כיון שהן אינן מכילות חמרים הומיאופטיים לא אוכל להמליץ. בעזרת טיפול הומיאופטי נכון ,אפשר להביא למצב שלא יהיה צורך להשתמש במשחות אשר בלאו הכי לא יכולות לרפא אלא רק להקל לפעמים על הסימפטומים
סובלת מבלפריטס מאד והמלצה על קלנדולה רננה 17/10/2010 | 13:03לד"ר אסתר יוגב שלום,מזה כ 9 חודשים אני סובל מדלקת עינים מציקה בלפריטס בעפעפים[יובש,גרד,צריבה,גירוי] בימי שרב זה בלתי נסבל.בקושי מתפקד.מציק בעבודה ובחיי היום יום.נמצא בטיפול הומאפטי כחודשים ללא שינוי,או הטבה,ואם כן שינוי מזערי.עברו כמעט חודשים וחצי.לאחרונה קיבלתי המלצה על שימוש בטיפות עינים מסוג קלנדולה,לדלקת.העניין שאני די רגיש בעינים לכל חומר שהוא,וטיפול עם תחליפי דמעות עשה ההיפך,האם מומלץ השימוש בטיפות אלה,או שמומלץ כרגע קצת להמתין עם זה,ולחכות לביקורת אצל רופא העינים בעוד כשבועיים? האם טיפות אלה בטוחות לשימוש,כולל לבעלי עינים די רגישות,האם יש להם אישור ממשרד הבריאות? בברכה רננהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלפריטיס ו CALENDULA דר' ND. אסתר יוגב 17/10/2010 | 13:44שלום רננה אם אין שינוי לאחר חדשיים של טיפול הומיאופטי,יש לידע את מי שטיפל ולשקול החלפת התרופה, או המינון.CALENDULA היא תרופה הומיאופטית ולכן אינני מציעה לקחת ללא התיעצות עם המטפל. יש אנשים שהצמח הזה יעזור להם ויש כאלה שלא.לכן כדאי להתיעץ עם המטפל אשר אצלו נערך האבחון המקיף. תרופות הומיאופטיות הן בטוחות לשימוש במידה וניתנת התרופה המדויקת. כמובן שיש אישור של משרד הבריאות,הן מיוצרות בבתי מרקחת מורשים מתוך חומר גלם המיובא מחברות ידועות ב3-4 מדינות במערב אירופה. כל טוב
דרמואיד בשחלה שירה מלמוד 04/10/2010 | 18:28שלום דר' אסתר יוגב, אני בת 21, לפני 6 חודשים עברתי ניתוח לפרוסקפיה להוצאת דרמואיד וציסטה בשחלה הימנית. היום התגלה דרמואיד חדש בשחלה השמאלית (שבזמן הניתוח הייתה תקינה לחלוטין). נאמר לי שהדרמואידים הם מולדים, שאני מייצרת אותם ואין אפשרות למנוע את צמיחתם החוזרת או לחזות את גדילתם. שאלתי: האם יש משהו ברפואה הסינית שיכול למנוע בכל זאת את צמיחתם והפסקת ייצורם על ידי גופי? בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הצטברויות בשחלות דר' ND. אסתר יוגב 04/10/2010 | 20:21שלום שירה ההומיאופטיה יכולה לבדוק את הגורם לתופעה ולרפא. אם בבדיקה לפני חצי שנה השחלה האחת היתה "נקיה" וכעת בכ"ז נמצא ממצא כנראה שלא הכל מולד כדאי לפנות להומיאופט מנוסה כל טוב
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד