פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 103
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
החלפת מפרק ברך פעמיים ברגל שמאל גולן נירה 04/01/2015 | 08:53איזה פתרון יש לך ללימפואדמה? שפרצה אחרי הניתוח השני של החלפת המפרק והכאבים העזים בברך.2 הניתוחים בוצען בהפרש של 4 שנים זה מזה בגלל שבראשון נישברה הפיקה וחלק הושאר בפנים!!!! כן זו שואלת אחות גימלאית שהסבל הוא בלתי ניסבל . גם בטיסות יש הרגשה שהרגל פשוט נקטעת מהמקום.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 05/01/2015 | 22:55שלום. הטיפול בלימפאדמה (אי ספיקה של מערכת הלימפה) מתבסס בד"כ על פיזיותרפיה, עיסוי לימפטי וחבישות לחץ. חשוב לשמור על הגיינה ושלמות העור. לגבי הברך - צריך להכיר את הממצאים בבדיקה גופנית ובבדיקות ההדמיה כדי להעריך את אפשרויות הטיפול.
לימפואדמהגולן נירה 06/01/2015 | 01:56דר הולצר אני הרמותי ידיים,הקופה מחזירה אבל עד שהיא מחזירה אפשר לגבוע. הטיפול ניתן באופן פרטי. ללא טופס התחייבות. בניתוח הראשון הושארה חתיכת פיקה בברך שגרמה לי צרות נותחתי על ידי רופא אחר בבית חולם אחר והתוצאה לימפואדמה. חמורה. לקבל נכות בגיל הזה היום 74 חס וחלילה יוצא מכך שאנו הנשים והרוב נשים נופלות בין הכסאות לא מטופלות מחוסר אפשרות ולא מתוגמלות על טעות שנעשתה על יד רופא מלחתחילה. כולם מרימים ידיים. אם אין לך כסף לטיפול דינך נחרץ.ובגילי אני עדיין רוצה להנות מהחיים ולא לסבול ולשבת בבית
כאבי גב תחתון וברכיים. איב 04/01/2015 | 08:41שלום אני בגיל 65.9 היה לי נמק בברך ימיין. כעת בצילום רואים נפיחות נכרת ותפליט . אין הצרות מדורים. ESR60 הומלץ על ניקור. אני הולכת כ6 פעמים בשבוע בין 6-8 ק"מ ביום. לפעמים יש לי כאב חד בתחילת ההליכה ואחר"כ זה עובר . ההליכה מהירה האם להמשיך .זה יכול לגרום לבעיה.. כמו כן הגב מקופל שאני קמה מכסא מיטה בבוקר עד שאני מתישרת. עושה תרגילי חיזוק בבית. לוקחת לפעמים נרות וולטרן+אסיול. האם להמשיך את הספורט. תודה איבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 05/01/2015 | 23:23שלום. חשוב להמשיך ולהפעיל את הברך במתכונות שונות כמו שחיה, הליכה במים, אופני כושר, התעמלות ופיזיותרפיה. נשמע שאת עושה נכון ולא צריכה לחשוש מהמשך הפעילות.
מפרק ירך חיים 05/01/2015 | 13:36שלום אני בן 42 לאחר החלפת מפרק ירך 7 חודשים כיום אם כאבים והגבלת הליכה לאחר 5 דקות כאבים מאזור המפרק ועד כף הרגל. ברצוני לברר מה ניתן לעשות במצב זה. כבר עשיתי הכול הידרותרפיה ו פיזיותרפיה. תודה ויום טובפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 05/01/2015 | 23:14שלום. בשלב ראשון צריך לנסות ולהבין מה מקור הכאבים - הניתוח עצמו, מפרק הירך המוחלף או מפרקים אחרים בגפה (ברך, קרסול, כף רגל). יתכן גם שהכאבים מוקרנים מעמוד שדרה מותני. גם כאבים בעקבות הניתוח והמפרק שהוחלף יכולים לנבוע מסיבות שונות כמו: אי יציבות, עמדה לא תקינה של המשתלים, שרירים ורצועות שאינם מתפקדים כמו שצריך ועוד. תהליך האבחנה מתחיל בתשאול, ממשיך בבדיקה גופנית ואז מגיע בד"כ שלב של בדיקות נוספות (בדיקות דם, הדמיות שונות). בהתאם למקור הכאבים ניתן יהיה לשקול את אפשרויות הטיפול
כאבים בברכיים עמית ראובני 01/01/2015 | 20:27שלום לך אני סובל מברך שמאל שנים רבות ממכה שקיבלתי ככול הנראה שחיקה של הפיקה. לאחרונה כתוצאה משברי מאמץ התפתחה לי דלקת כרונית בברך הימנית שהיתה מלווה בחריקות וכאבים עזים הכאבים בברך זו קרוב לשנתיים מיואש ומתוסכל שאין פתרון אני עובד כנהג על אוטומט ונוהג שעות רבות ומרגיש את הכאבים בברך... השאלה שלי האם אני מחמיר את הבעיה או לעזוב את העבודה הזו...??? מה שקרה לי זה החמרת מצב ובעיה במדור הקידמי בברכיים...פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 04/01/2015 | 22:57שלום. נהיגה כשלעצמה לא מחמירה מצב ברכיים. חשוב להפעיל את הברכיים גם כשהן בריאות וגם כשהן פגועות. פעילות מים מכל סוג (שחיה, הליכה במים ועוד) ואופניים הינן פעילויות מומלצות כמו גם פיזיותרפיה ספציפית.
כאבים בברכייםעמית ראובני 05/01/2015 | 17:27ראשית כול תודה על ההתיחסות ד"ר איתי פשוט אני מודאג כי בברך ימין יש לי דלקת ותפיחות סביב הפיקה וכאבים קרוב לשנתיים ואני לא רואה שזה מחלים אני מסכים איתך שצרייך להפעיל את הברך אני נוהג לסירוגין ועם הפסקות פשוט אני מפחד שזה יחמיר לי... ויש לי עוד שאלה למה כשסובלים מברך אחת גם השניה מתחילה עם בעיות...???
תשובת מומחה המשך ד"ר איתי הולצר 05/01/2015 | 22:58באופן טבעי כאשר ברך אחת פגועה הברך השניה נושאת בעומס רב יותר ומועדת יותר לפגיעה או שחיקה. לגבי הברך הימנית - פנה למומחה/ית בתחום להעריך את אפשרויות הטיפול
כאבים מוטי 01/01/2015 | 20:17שלום רב, בן 52 סובל מפסוריאזיס ודלקת מפרקים פסוריאטית,בשל כאבים עזים באגן ביצעתי mri אגן ופרקי ירכיים להלן תוצאות הפענוח. איך ברשותי בדיקות קודמות להשוואה. להלן תיאור הבדיקה והממצאים: MRI ﬠצמות אגן ופרקי ירכיים. פרטים קליניים: פסוריאזיס. תוצאות: הודגמה ﬠמדה תקינה של ראש הירכיים באציסבולום דו צדדי. נצפו שינויים ניווניים קלים בלברום גרמי ואי סדירות לוחיות ארטיקולריות בראש הירכיים דרגה מינימלית ללא נוזל יתר בחלל המפרקים. אין לראות בצקת בלשד ﬠצם. בפרק ירך מימיו יש לציין בהתגרמות במﬠבר צוואר - ראש באספקט לטרלי. אין לשלול תסמונת צביטה. פרט לכך הודגמה בצקת בחיבור של גידים גלוטאוס מדיוס ומינימוס המשתרﬠת ﬠד למﬠבר מוסקולו-טנדינוטי יותר מימין. הודגמה בצקת בשרירים פרא-ספינלים מסביב למפרקים פצטלים בגובה של L4 – L5 L5 – S1 בﬠיקר מימין. שינויים של החלפה שומנית של לשד ﬠצם באזור מפרקים סקרואיליאקלי דו צדדי. יותר משמאל, ללא בצקת תת כונדרלית - השינויים יכולים להתאים לתהליך דלקתי כרוני. לסיכום: 1.שינויים מינימלים בפרקי ירכיים דו צדדי יותר מימיו, ﬠם ﬠיבוי גרמי קל במﬠבר ראש צוואר. 2.איר לראות שינויים ארטריטים בולטים במפרקים. 3.enthesopathy חריפה בגידים גלוטאליים דו צדדי, יותר מימיו ושרירים פרא-ספינלים מסביב למפרקים פצטלים בגובה L5-S1, L4-L5 בברכה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 04/01/2015 | 22:54שלום. הממצאים המשמעותיים יותר בבדיקה - דלקות בחיבורים של השרירים והגידים לעצמות האגן והירך - יכול להתאים להתלקחות של פסוריאזיס. SIJ sacro-illiac - joint החיבור בין עמוד השדרה לעצמות האגן. סוג של מפרק עם מעט טווח תנועה הנוטה להיפגע במחלות דלקתיות כמו פסוריאזיס. דלקת במפרקים אלה שבאה לידי ביטוי בבדיקת ה MRI יכולה לגרום לכאבים באזור האגן והירכיים. דווקא מפרקי הירכיים עצמם לא נראים מעורבים על פי הבדיקה. ייתכן ויש מקום לבצע הזרקה תחת שיקוף או אולטרה סאונד למפרקים אלה גם כאפשרות טיפול וגם לחדד את האבחנה לגבי מקור הכאב. כדי לדון במקרה ספציפי צריך להכיר את הממצאים בבדיקה גופנית ולעבור על בדיקת ה MRI עצמה.
תוצאת MRI דניאל 31/12/2014 | 17:59שלום אני חייל בן 20 שסבל מכאבים בעת ריצה לאחר ביצוע בדיקות קבלתי תוצאה שעלי לחכות זמן רב בכדי להבין את תוכנה. קרע מניסקלי אחורי. נזק תת כונדרלי בLFC .עיבוי קל של הACL. אשמח לקבל חוות דעת מה עלי לעשותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 01/01/2015 | 05:56שלום. תוצאות ה MRI מעידות על מספר פגיעות: קרע במניסקוס (לא ציינת אם מדיאלי/פנימי או לטרלי/אחורי)- מבנים בצורת סהרון ובמרקם דמוי גומי, בעלי תפקיד חשוב בפיזור העומס בברך ובתנועתיות של המפרק. פגיעה סחוסית מקומית (לא מצויינת דרגת החומרה) בעצם הירך LFC-lateral femoral condyle - ראה תמונות באינטרנט. מראה לא תקין של הרצועה הצולבת הקדמית (ACL), אך ללא עדות לקרע. פגיעות אלה יכולות להיות תוצאה של חבלה ספציפית או עומס רב ו חבלות 'זעירות' (micro-trauma) במהלך השנים. פגיעה במניסקוס מצדיקה במקרים רבים ניתוח, פגיעה סחוסית - בהתאם למיקומה, גודלה ודרגת חומרתה. כדי לחוות דעה במקרה ספציפי צריך להכיר את ממצאי הבדיקה הגופנית ולעבור על בדיקת ה MRIעצמה.
ניתוחים מתקדמים ורדה גל 25/12/2014 | 13:52אשמח לדעת מהם הניתוחים המתקדמים ביותר הקיימים היום למצב של סחוס שחוק לגמרי. האם האופציה היחידה היא החלפת כל מפרק הברך והשתלה של ברך "מלאכותית"?פתח בחלון חדש
ניתוחים מתקדמיםליאור 25/12/2014 | 18:19רציתי לשאול אותך בקשר לברכיים איזה סוג עבודה מומלצת לבעיות אלו...?? ומה לגבי זריקות וכדורים כי לסבול בלתי אפשרי...? זה ליאור אם את זוכרת...
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 26/12/2014 | 07:06שלום. אין בידנו עדיין טיפול לשחיקת סחוס מלאה ומפושטת פרט לניתוח החלפת ברך - במהלכו מוחלפים קצוות העצם והסחוס השחוק במשתלים מלאכותיים עשויים מתכת ופולימר דמוי פלסטיק. לסובלים מבעיות ברכיים מומלץ למצוא עבודה שאינה כרוכה בעליה וירידת מדרגות, עמידה ממושכת וכריעה על הברכיים.
היי ורדה,יואב 31/12/2014 | 15:46היי ורדה, יש צורך בנוסף לצילום רנטגן לעבור אבחון מלא של המצב התפקודי על מנת לקבוע האם יש צורך החלפת ברך. במצב שבו יש שילוב של שינויים ניווניים קשים וירידה משמעותית באיכות החיים ובנוסף הטיפולים השמרניים לא הצליחו אז כדאי בהחלט לשקול ניתוח להחלפת מפרק ברך ואף לתכנן בקפידה את השיקום שלאחריו. אני הייתי ממליץ לך בחום לבוא ולהבדק באחד המרכזים של אפוסתרפיה על מנת לבדוק האם עוד ניתן להקל לפני החלטה על החלפת ברך או לחילופין לעשות הכנה פיזית לקראת ניתוח שכזה. בברכת בריאות שלמה, יואב, פיזיותרפיסט מומחה, אפוסתרפיה - 09-9615111
ניתוח שבר עם תזוזה בפלטה שרינה 30/12/2014 | 01:03שלום רב, אני כבר חודשיים וחצי לאחר ניתוח שבר בפלטה פיקה בברך.עדיין לא יכולה לכופף את הברך . עושה פיזיותרפיה ביתית האם יש טיפולים מומלצים אחרים כדי להביא לשיפור מהיר יותר? אני שייכת למועדון חמישים. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 30/12/2014 | 10:24שלום. שברים בפיקה לא מטופלים בד"כ באמצעות פלטה כי אם באמצעות ברגים, מסמרים, חוטי תייל. סוג הניתוח הינו אחד הגורמים המשמעותיים בהמלצות להמשך תהליך השיקום - הפעלה מלאה לעומת חלקית וכדומה. כדי לחוות דעה ולהמליץ על טיפול במקרה ספציפי צריך להכיר אותו לפרטיו ולא ניתך לעשות זאת בהתכתבות...
תשובהשינה11 30/12/2014 | 14:38תוה על תשובתך. רציתי לדעת האם טיפול בהידרותרפיה או האפוסתרפיה יוכלים לעזור במקר של ניתוח שב בפיקה עם חוטי תייל?
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 30/12/2014 | 23:41הידרותרפיה יכולה תמיד להוסיף אך אין לה תפקיד או צורך ייחודי במקרה של שיקום לאחר שבר פיקה. אפוסתרפיה בהחלט יכולה לעזור בנושא חיזוק וסינכרון עבודת השרירים.
תיקון ציר הרגל ראובן 28/12/2014 | 14:50שלום לך ד"ר הולצר האם אתה מבצע ניתוח לתיקון ציר הרגל ? יש לי שחיקה שנים רבות בברך השמאלית ולאחרונה יש בעיות גם בברך ימין... האם תוכל לעזור לי או להפנות אותי אציין שיש לי רגלי o ??פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 29/12/2014 | 22:54שלום. זה אינו תחום ההתמחות שלי, אבל אני משתף פעולה על בסיס קבוע (גם בניתוחים) עם אורתופד בכיר ומנוסה מהמובילים בתחום זה בארץ. אני לא ממליץ שמית (לטוב או לרע) על קולגות במסגרת הפורום. אשמח, להיפגש במסגרת מרפאה - להבין את הבעיה, לבדוק ,להמליץ ולייעץ - בהתאם לפרטי המקרה.
בורג שהשתחרר לאחר ניתוח שחזור רצועה צולבת בברך רן 17/09/2013 | 09:18שלום וחג שמח, לפני מספר שנים עברתי ניתוח לשחזור רצועה צולבת קדמית בברך. לאחר הניתוח והשיקום, חזרתי לפעילות ספורטיבית (חובבנית) מלאה ולמעט כאבים לא משמעותיים מדי פעם, ההחלמה הייתה מצוינת. לאחרונה איתרתי בליטה בצד הברך והתברר כי בורג השתחרר וכי יש להוציאו, ונאמר לי כי בינתיים אין כל מניעה להמשיך בפעילות גופנית כרגיל. הייתי שמח לדעת: 1. האם יש לכך השפעה על יציבות הברך? 2. במה כרוכה פרוצדורה של הוצאת הבורג? 3. מה השלכותיה וזמן השיקום ממנה? 4. האם השתחררות כזו של בורג הינה דבר שכיח? 5. האם השתחררות של בורג מספר שנים לאחר הניתוח אכן אינה משפיעה על קיום פעילויות ספורטיביות? בתודה מראש, רןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה לאחר ניתוח שחזור ACL דר' איתי הולצר 17/09/2013 | 22:31שלום. לא ניתן לחוות דעה לגבי מקרה ספציפי מבלי להכיר אותו לפרטיו. הקיבועים המוכנסים במהלך ניתוחי שחזור רצועה נועדו לגשר את משך הזמן שלוקח לרקמות הביולוגיות ליצור חיבור ביולוגי חזק דיו. ניתוח להוצאת בורג שהוכנס בניתוח קודם אמור להיות פשוט, אך לא נטול סיכונים והסתבכויות. במידה והוא מתנהל כמתוכנן לא אמורה להיות תקופת שיקום משמעותית - זמן החלמת הפצע - כ 10 ימים, ללא הגבלות משמעותיות במהלך ימים אלה. השתחררות ברגי קיבוע הינה סיבוך מוכר - לא שכיח אך בהחלט לא נדיר. באופן עקרוני לא אמורה להיות הגבלה בחזרה לפעילות מלאה.
פעילות גופנית לפני שיישלף הבורג שהשתחרררן 18/09/2013 | 09:11תודה על התשובה המפורטת. האם ככלל ישנה מניעה לעסוק בפעילות גופנית בשלב זה, דהיינו לפני שהבורג שהשתחרר יוצא בניתוח? בתודה, רן
תשובת מומחה המשך דר' איתי הולצר 19/09/2013 | 21:37כפי שציינתי בתשובה הקודמת - לא ניתן לחוות דעה ולהמליץ על המשך פעילות/טיפול במקרה ספציפי בהתכתבות... באופן עקרוני אם מדובר רק בגירוי עורי עקב התבלטות של קצה הבורג ואין פגיעה ביציבות הברך - ניתן להמשיך בפעילות.
ניתוח להוצאת הבורג אחרי שחזור רצועה צולבת קדמיתאא 21/12/2014 | 00:52האם תחושת כאבים עזים בברך אחרי הוצאת הבורג זה דבר נורמלי?
תשובת מומחה המשך ד"ר איתי הולצר 22/12/2014 | 21:23שוב שלום. תלוי כמה זמן אתה אחרי הניתוח. ימים עד שבועות- זמן סביר בו עלולים להיות עוד כאבים. חשובה המגמה - אם יש שיפור משבוע לשבוע אין סיבה לדאגה.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד