פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 104
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
ניתוח אורטוסקופיה בברך בפעם שנייה אבי 25/12/2014 | 14:27שלום ד"ר הולצר אברתי ניתוח אורטוסקופיה בברך ימין לפני כ 10 שנים, מאז שנת 2007 אני סובל שוב מכאבים באותה ברך, המצב מחמיר, בבדיקת mri שביצעתי בשנת 2012 נמצא עדות לקרע במיניסקוס המנדיאלי, כל הזמן יש החמרה ולאחרונה אף הגבלות ביישור ובכיפוף, הומלצתי לניתוח חוזר באותה ברך, שאלתי: האם אחרי ניתוח נוסף ההחלמה קשה יותר? האם קיימות סכנות ו/או סיבוכים לאחר ניתוח חוזר באותה ברך? האם כתוצאת ניתוח שני עלולה להישאר לי נכות מסויימת בתפקוד הרגל? (אני ניזון בשאלה זאת משמועות...) תודה אביפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 26/12/2014 | 07:03שלום. ניתוח ארתרוסקופי נוסף אינו כרוך בד"כ בסיכונים גבוהים יותר מניתוח ראשוני. כך גם לגבי השיקום. כל זאת בהנחה שאין פגיעות נוספות פרט לקרע חוזר במניסקוס.
השתלת "גומי" בברך ורד גל 02/12/2014 | 13:54שלום יש לי שחיקת סחוס מלאה בשתי הברכיים מה שהופך אותי למועמדת להחלפת הברכיים. היום סיפרה לי חברה שבמקום החלפה ל"פרוטזה" היא עברה תהליך של ניקוי הברך והשתלה של גומי (כמה שהבנתי. מעין חלק שמחליף למעשה את הסחוס). היכן אוכל לקרא חומר על ניתוח כזה. האם הוא מומלץ יותר מאשר החלפת הברך? (אני בת 61 וסובלת מבעיות ברכיים למעלה מ 20 שנה. הבעיה היא תורשתית. אבי החליף בימי חייו פעמיים את שתי הברכים וביתי בת ה 29 כבר סובלת מבעיות של שחיקה). אני גם, לצערי, שמנה מדי. אמנם עושה מאמצים לרדת במשקל ומצליחה אבל מאוד מאוד לאט. (הורדתי כ 3 ק"ג בלמעלה מחודשיים. ונמצאת בטיפול אצל דיאטנית).פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 02/12/2014 | 23:53שלום. אין ניתוח במתכונת שחברתך תארה לך. אין מענה ניתוחי לשחיקה מתקדמת ומפושטת של סחוס פרט להחלפת ברך. קרוב לוודאי ומדובר בערבוב מושגים והסברים שנתנו לחברתך לגבי אפשרויות ניתוחיות שונות ודרגות פגיעה שונות של המפרק. אני ממליץ לפנות בעצמך למומחה/ית בתחום הברך / החלפת מפרקים ולקבל הסבר מלא על מצבך ואפשרויות הטיפול.
בזמן שאת מחכה לניתוח (או מתלבטת)ימית 05/12/2014 | 15:41אבא שלי במצב דומה התחיל לקחת תוסף תזונה בשם ארט3 פלקס בהמלצת מטפל אלטרנטיבי. זה אמור להקל על הכאבים וגם לעצור את ההדרדרות של המצב. אצלו זה מאוד עזר והוא בינתיים דוחה את הניתוח כבר כמה זמן. כדאי לברר אם זה יכול להתאים גם לך.
השתלת גומי בברךליאור 07/12/2014 | 17:35שאלה לי אלייך ורד גל אייך את מתמודדת עם הכאבים אני גם סובל מזה בערך...???
התמודדות עם כאבי ברכייםורד גל 09/12/2014 | 14:30שלום ליאור אני סובלת מהבעיה כבר עשרים שנה לפחות. בזמנו הייתי לוקחת כל מיני כדורים לטיפול בדלקת שנוצרת. אבל הפסקתי כי הם לא ממש טובים לקיבה וכו'. היום אני משתדלת לעשות התעמלות מתאימה כדי לא לדרדר את מצב השרירים (הסחוס כבר גמור לגמרי ואין מה לעשות) -פלדנקרייז בהנחיה אישית, שחיה, יוגה בקבוצה, ועוד. כשאני יודעת שאני צריכה ללכת הרבה או כשהכאבים מחריפים אני לוקחת אקמול אחד או שניים. אני עם נעלי אפוס כבר שש שנים לפחות זה לא סייע לשימור המצב שהיה קיים אז. אבל כשאני צריכה לעמוד הרבה על הרגליים אני נועלת אותם ובדרך כלל זה יותר קל. אבל שוב, לא ממש פותר את בעיית הכאבים. בדרך כלל פשוט סובלת בשקט (איזו גיבורה).
ארט3 פלקסורד גל 09/12/2014 | 14:34תודה ימית. בזמנו מישהו אמר לי על התוסף הזה אבל כנראה קיבלתי שם לא נכון ולא הצלחתי למצא עליו דבר באינטרנט. אשמח לשמוע חו"ד של ד"ר הולצר על התוסף. בפרסום שלהם הם כמובן מבטיחים הרים וגבעות. השאלה אם יש בזה גם חומרים משככי כאבים ואולי זה מה שעושה את ההקלה.
התמודדות עם כאבי ברכייםליאור 09/12/2014 | 19:13אפשר להתייעץ איתך בטלפון אולי? וסליחה אם זה מפריע...??
יעוץורד גל 09/12/2014 | 19:29אשמח ליעץ אבל לא חושבת שיש לי משהו נוסף לספר יותר ממה שכתבתי. לא רוצה לכתוב כאן את הטלפון שלי.
יעוץליאור 09/12/2014 | 20:54סבבה תודה בכול אופן...
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 09/12/2014 | 23:00שלום. לצערנו, אין עדיין בעולם תכשיר/תרופה/תוסף/מכשיר המשקמים סחוס פגוע, לא כל שכן 'מצמחים' סחוס חדש.
שלום ורד,יואב 17/12/2014 | 13:13שלום ורד, נכון להיום מטופלים שסובלים מבעיה של שחיקה בסחוס המפרקי בברכיים ומצב מוגדר "חמור " יש להם רק אלטרנטיבה של החלפת מפרק ברך. אך יש משמעות להכין את הגוף גם לשלב השיקום והכנה גופנית ומנטלית לקראת הניתוח. מאוד עוזר לדעת את השלבים השונים של השיקום שלאחר הניתוח על מנת להקטין את חוסר הוודאות בתהליך השיקום. כמו כן במצבים שבהם איכות החיים ירדה באופן משמעותי ניתוח להחלפת ברך יכול לתת איכות חיים טובה מאוד לאחר כחצי שנה של תהליך שיקומי הדרגתי. ככלל כיוון שמדובר בשתי הברכיים ולא עושים את הניתוחים הללו יחד כדאי לדעת שבין הניתוחים עובר בדרך כלל פרק זמן של בין חצי שנה לשנה, כך שמדובר בתהליך שיכול לארוך קרוב לשנה וחצי בסה"כ לאחר החלפת שתי מפרקי הברכיים. אני ממליץ לך בחום גם לפנות לאפוסתרפיה לעזרה לקראת הכנה לניתוחים אלו ועזרה בין הניתוחים ולאחריהם על מנת לקבל מקסימום עזרה ותמיכה. בברכת בריאות שלמה, יואב, פיזיותרפיסט מומחה, אפוסתרפיה - 09-9615111
אפוסתרפיהורדה 25/12/2014 | 13:50תודה על ההמלצה על אפוספתרפיה. יש לי את הנעליים האלה יותר משש שנים. המצב לא השתפר אלא הדרדר. אולי היה מתדרדר יותר מהר ללא הנעלים ואולי לא. אף אחד הרי לא יכול לדעת. אני נעזרת בהם כשאני צריכה לעמוד הרבה על הרגליים. אבל אחר כך סובלת מכאבים ברגליים (שרירים שמתפקדים אחרת) למשך יום לפחות. בקיצור אליה וקוץ בה.
קרע במיניסקוס מדיאלי - ברך שמאל יובל 24/12/2014 | 15:26שלום רב, אבקש את עזרתכם. בן 27, רץ כבר כ-4 שנים בצורה די קבועה, משהו כמו 3 פעמים בממוצע בשבוע, כשעה בכל פעם. ביולי השנה החלו כאבים בברך, שהלכו והחמירו. הפסקתי לרוץ והלכתי לראות לאורטופד. התסמינים כללו כאב לאחר פעילות שאינה קלה (למשל אחרי כמה דק' ריצה). אין מוגבלות בתנועה, "נעילה" של הברך או קליקים וכו'. אורטופד ראשון העיף מבט בברך, קבע שמדובר בדלקת ברצועה, והפנה לפיזיותרפיה. לא אהבתי את הגישה והלכתי לאורתופד נוסף של קופ"ח - שכלל לא הסתכל בברך וקבע על סמך הסיפור שמדובר ב"ברך רצים". גם הוא הפנה לפיזיותרפיה והנחה לבצע פעילות שלא כואבת. הפיזיותרפיסטית הנחתה לא לרוץ כלל חודש אלא רק לחזק את הברך, ולאחר החודש לחזור לריצה בהדרגה ועם חבישה. ביצעתי ולאחר כחודשיים (חודש רק חיזוק ואח"כ חיזוק+חזרה הדרגתית לריצה) לא חלה הטבה במצב. בשלב זה הלכתי לרופא נוסף, מומחה לברכיים (ד"ר קירשינסקי אם מישהו מכיר), שבדק בצורה יסודית יותר והפנה ל-MRI, מתוך חשש שמדובר בנזק למיניסקוס. הוא הנחה להפסיק כל פעילות - ריצה וגם פיזיותרפיה. לדבריו הטיפול במצב זה הוא ניתוחי בלבד. בתוצאות ה-MRI נכתב: "נראה קרע במיניסקוס המדיאלי. הקרע מערב את הקרן האחורית וגוף המיניסקוס, הוא אופקי ומגיע למשטח התחתון ולשולי המניסקוס. תהליך ציסטי מוארך נראה מקיף את הקרן האחורית של גוף המיניסקוס - ציסטה מניסקלית. " שאר הפרמטרים תקינים (מיניסקוס לטרלי, רצועות, סחוסי פיקה וטרוכלאה, גידי מנגנון יישור, ללא נוזל מוגבר, אות מוח עצם תקין). האם באמת הטיפול היחיד הוא רק ניתוח? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 24/12/2014 | 23:59שלום. קרע במניסקוס אינו מחלים בד"כ מעצמו. לעיתים ניתן לחזור לתפקוד כמעט מלא גם ללא ניתוח תחת טיפול פיזיותרפי - בד"כ כאשר מדובר בקרע קטן או במיקום פחות משמעותי בתנועתיות הברך. על פי הנתונים שאתה מוסר קרוב לודאי והטיפול המומלץ הינו אכן ניתוחי - גיל צעיר, פעיל גופנית וללא שיפור לאחר חודשיים טיפול שמרני.
תפירה של הלטרל מיניסקוס לינור 23/12/2014 | 14:51כשנה לאחר הניתוח סובלת מכאבים בפנים הברך שמקרינים לקשת בכף הרגל. קורה ביום יום ולאחר עמידה ממושכת או מאמץ פיזי הכאב מתגבר. כאשר אני מעסה את האזור כדי להקל על הכאב יש ניעה של הסחוס (מין חיכוך או קליקים בברך) בכיפוף קל כ100 מעלות. מה מתרחש שם לדעתך? איך ניתן להקל על הכאב?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 24/12/2014 | 23:54שלום. יש סיבות שונות שיכולות להסביר את הכאבים שלך כמו: פגיעה חוזרת במניסקוס הלטרלי, פגיעה חדשה במניסקוס המדיאלי, פגיעה סחוסית, פגיעה רצועתית ועוד. ייתכן אף שמדובר בכאב מוקרן מהגב או מהירך. אני ממליץ להשלים תהליך מסודר של בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה לפי הצורך.
האם כדאי ניתוח? פענוח mri בתאל 22/12/2014 | 21:50מזה 9 חודשים סובלת מכאבי ברכיים שבעיקר במאמץ, עסקתי בעבר בספורט,בעיקר ריצות וקפיצות חבל אך לאחר הפציעה הפסקתי לחלוטין כל פעילות מאומצת. ישנה פגיעה באיכות חיים עקב כאבי ברכיים בעת מאמץ קטן (הליכה של מעל 500 מטר) "הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס . הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות . מודגם אות חריג הוריזונטלי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי שאינו מערב את המשטח הפרקי . המניסקוס הלטרלי מודגם תקין . המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה שמור . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: ללא ממצא חריג משמעותי . "פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 24/12/2014 | 23:51שלום. הממצא בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי יכול להעיד על קרע, אבל סיכום הפיענוח הינו "ללא ממצא חריג". צריך להכיר את הממצאים בבדיקה הגופנית ולעבור על בדיקת ה MRI עצמה כדי להשלים את התמונה ולהעריך האם ניתוח (ואיזה סוג ניתוח) יכול לעזור במקרה זה
US פענוח תשובה גילי 22/12/2014 | 12:49גיד טיביאלי אחורי דו צדדי הודגם גיד בלתי אחיד לכל אורכו, ללא עדות לקרע.ניתן לזהות טנוסנוויטיס - מה זה אומר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 22/12/2014 | 21:35שלום. הממצאים מתאימים לשינויים כרונים בגיד של שריר שעובר בחלק הפנימי של הקרסול וכף הרגל - יכול להיות תוצאה של מבנה כף הרגל, עומס יתר ועוד סיבות נוספות. אני ממליץ לפנות למומחה/ית בתחום הכף רגל
כאבי ברכיים רחל 17/12/2014 | 20:03לד"ר הולצר שלום אני לוקחת כבר 3-4 שנים דיאצרים (ארט 50 ) למניעת שחיקת הסחוס ולמניעת כאבים בברכיים. נודע לי שישנו תוסף ארטרילArthryl בשקית שמדללים במים ונעשה מחקר מקיף למניעת להרס הסחוס .קראתי על התוסף יש לו תופעות לוואי (הוא כולל נתרן וסורביטול) שעלול לעלות את רמת הסוכר ולחץ הדם. הייתי רוצה לדעת מה דעתך על התוסף בהשוואה לתרופה דיאצריםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 18/12/2014 | 00:02שלום. שני אמצעים הוכחו כיעילים לשמירה ותחזוק הברכיים: פיזיותרפיה במתכונות שונות וירידה במשקל לסובלים מעודף משקל. אין בידנו עדיין תכשיר או תרופה שהוכח באופן חד משמעי שמסוגלים למנוע שחיקה של סחוס מפרקי. ארט 50 הינה תרופה אנטי דלקתית המשפרת סימפטומטית באופן מוגבל וזמני כאבים ולעיתים גם נפיחות המלווים תהליכי שחיקה של הברכיים. arthryl ותוספי מזון דומים משיגים לעיתים גם כן הקלה סימפטומטית (באופן פחות מוכח ועקבי מארט 50), אך לא משנים את מה שמכונה 'מהלך המחלה' - קצב התקדמות הפגיעה במפרק.
לאחר ניתוח אורטוסקופיה ירך סתיו 15/12/2014 | 09:27עברתי ניתוח אורטוסקופיה ירך ב10.12 הכאבים עדיין חזקים כמה זמן ימשכו הכאבים הללו?והאם הקליקים מהרגל טבעיים?.. ועוד דבר אחד כמה זמן בערך שיקום לאחר ניתוח כי הבנתי שזה חצי שנה אבל יכול להיות שזה לא נכוןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 15/12/2014 | 22:47שלום. מדובר ב 5 ימים לאחר ניתוח - שלב שצפויים בו כאבים. זה תלוי כמובן בסוג הפגיעה ומה בדיוק נעשה בניתוח. כך גם לגבי משך זמן השיקום. השיקום לאחר תיקון פגיעה לברלית יכול להימשך חודשים רבים. פנה/י לרופא/ה או למחלקה בה בוצע הניתוח לקבל הסברים ולתאם ביקורת מוקדמת במידה ויש צורך.
שלום סתיויואב 17/12/2014 | 12:52שלום סתיו, לרוב ארתרוסקופיה של ירך מבוצעת אצל חולים עם בעיות של קרעים בסחוס בתוך מפרק הירך (קרע בלברום) או שיש גופים חופשיים בתוך המפרק, לאחר נמק בראש הירך , או כאשר יש צביטה שמקורה במבנה אבנורמלי של צוואר הירך. רוב החולים שעוברים את הניתוח הם בקבוצה הצעירה יותר (פחות מ-50), זמן השיקום משתנה ממטופל למטופל כיוון שהסיבה לניתוח יכולה להיות שונה ומשך הזמן שהמטופל סובל לפני הניתוח היא גם גורם חשוב באורך השיקום . כרגע נשמע שהניתוח היה ממש לא מזמן וזה שלב שאופייני שיהיו בו כאבים. מאוד חשוב הטיפול הפיזיותרפי לאחר ניתוח כזה בשלבים אלו. במידה והכאבים ממשיכים מעבר ל-3 חודשים ממועד הניתוח סימן שהכאבים הם כרוניים ואז כדאי לפנות חזרה לרופא להתייעצות נוספת. אחת הבעיות לאחר הניתוחים הללו שקיים סיכון גדול יותר להתפתחותם של שינויים ניווניים במפרק בטווח הארוך יותר. ולכן כדאי לשלב פעילות גופנית מותאמת, לשמור על משקל גוף תקין. בברכת בריאות שלמה, יואב, פיזיותרפיסט מומחה, אפוסתרפיה - 09-9615111
תשובת מומחה תגובה ד"ר איתי הולצר 17/12/2014 | 23:41תודה על ההתיחסות. אני מסכים עם רוב הנאמר פרט לנושא אחד: עצם הפגיעה במפרק שהביאה לניתוח מהווה סיכון להתפתחות שחיקה ופגיעה של המפרק בעתיד. הניתוחים המדוברים משיגים בד"כ שיפור סימפטומטי ותפקודי - אם נעשו בהצלחה ומהסיבות הנכונות, אבל לא הוכחה עדיין השפעה שלהם לטוב או לרע על הסיכוי לפתח בעתיד שחיקה או פגיעה של המפרק.
כאבי ברכיים זקוק לעצה בדחיפות אליהב 15/12/2014 | 17:58שלום לך ד"ר איתי לפני תשע שנים קיבלתי מכה בפיקת ברך שמאל עברתי שתי אורטוסקופיות שלא הועילו הרצועות והמינסקוס תקינים חי עם כאב בלתי נסבל... לאחרונה כתוצאה ממאמץ בעבודתי ללא חבלה ישירה התפתחה לי דלקת טורדנית סביב פיקת ברך ימין הברך הבריאה שלי... הכאב כבר שנה וחצי ביצעתי פיזיוטרפיות באופן עצמאי טיפול תרופתי ועדיין עם כאבים בשני הברכיים מניסיון הבעיה ככול הנראה שחיקה של הפיקות... אני עובד מעט כנהג על רכב רגיל האם אני מחמיר את הבעיה או איזה סוג של עבודה מתאימה לי...???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 15/12/2014 | 23:47שלום. כאשר יש פגיעה בפיקה הפעולות הקשות והמכאיבות הן כיפוף עמוק של הברך כמו בעת ירידה במדרגות במיוחד אם זה כרוך בנשיאת משקל. גם עבודות המתבצעות בכריעה על הברכיים מכאיבות ולא מומלצות.
כאבים בברכיים זקוק לעצה בדחיפות...אליהב 16/12/2014 | 17:42תודה על התשובה ד"ר איתי, הכאבים אצלי כאשר אני עומד הרבה אציין שיש לי טווח תנועה מלא בשני הברכיים ברוך ה' רצועות ומינסקוסים תקינים הכאב חיצוני סביב הפיקות ולא עמוק... אציין שיש לי בנוסף רגלי o הכול התחיל ממכה בפיקה בעבר ללא שבר חוץ מציסטות שהתגלו... מה אפשר לעשות בבקשה... בתודה אליהב
תשובת מומחה המשך ד"ר איתי הולצר 17/12/2014 | 00:21שלום. צריך לרכז מאמץ בפיזיותרפיה, יש מקום לנסות 'אפוסתרפיה' - ראה מידע באינטרנט. במקרים מסויימים יש מקום לטיפול ניתוחי. לא ניתן להמליץ על טיפול במקרה ספציפי בהתכתבות.
פיענוח MRI שניר 16/12/2014 | 21:26הודגמה בצקת לשדית חזקה בצורת משלוש באזור האפיקונדילוס החיצוני של הפמור. בולטת אי סדירות בפסט הפנימי של הפיקה עם שינויים בצקתיים באזורים הסוב-כונדרלים. מה זה אומר? וכיצד יש לטפל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר איתי הולצר 17/12/2014 | 00:17שלום. הממצאים יכולים להעיד על חבלה או תהליך אחר כמו AVN - תהליך בו נפגעים תאי עצם מסיבה שאינה ברורה בד"כ. אם זו הפגיעה היחידה הטיפול הינו בד"כ שמרני - מתבסס על מנוחה, פיזיותרפיה ומשככי כאבים. פיענוח ה MRI בלבד אינו מספיק לבסס אבחנה - יש צורך גם בסיפור המקרה, ממצאי הבדיקה הגופנית ומעבר על בדיקת הMRI עצמה.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד