פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 115
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ממצאים בבדיקת MRI בברך
נדבית4 28/07/2014 | 16:02שלום רב, בעקבות כאבים חזקים בברך עברתי בדיקת MRI. הממצאים הם: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגם סדק לכל עובי הסחוס המכסה את הפצט המדיאלי של הפיקה (חתך 24 סדרה 7). הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, מודגמת פליקה מדיאלית מעובה (חתך אקסיאלי 24 סדרה 7, סגיטלי 11 סדרה 4). ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . 1. מה זה אומר וממה נגרם המצב? 2. מה הטיפול הטוב ביותר ותוך כמה זמן אפשר לחזור לפעילות רגילה ותקינה? האם פיזיוטרפיה יכולה לעזור? 3.האם עדיף להימנע מהליכה והעברת משקל על הברך כמה שיותר? הכאבים כבר השתפרו פעמיים ואחרי הליכה המצב החמיר שוב בכל פעם (כרגע מסתובבת עם קביים). כמו כן, אם אני לא נזהרת והולכת רגיל, אני שומעת ומרגישה "קליקים"/שחיקה בתוך הברך. תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 28/07/2014 | 23:52שלום. פליקה - מיתר/רצועה של רקמה רכה היכולה לעיתים לגרום לתנועה לא חלקה של הברך בזמן כיפוף, לעיתים מלווה בכאב. אם התלונות והממצאים בבדיקה גופנית מתאימים לממצא ב MRI- ניתן לטפל בבעיה זו באמצעות ניתוח ארתרוסקופי פשוט יחסית. סדק בסחוס הפיקה יכול להיגרם מחבלה או מאמץ יתר. הטיפול במצב זה משלב: 1. הימנעות מהפעלת עומסים על הברך (הליכה ועמידה ממושכות, עליה וירידת מדרגות, קפיצות וכדומה). 2. הפעלת הברך בכיפוף ויישור ללא עומסים במסגרת פיזיותרפיה ובאופן עצמי לאחר הדרכה- מגדיל את סיכויי ההחלמה של הסחוס. תהליך ההחלמה יכול להימשך מספר רב של שבועות/חודשים בודדים. -
תודה רבה ושאלה קטנה
נדבית4 29/07/2014 | 18:39בתזוזה של הברך אני מרגישה "קליקים" ומעין שיפשוף בברך. האם בכל זאת כדאי להזיז את הברך או שעדיף להשאיר אותה במצב יציב? אם ביציב - האם עדיף כפוף או ישר? האם כדאי להשתמש בברכיה או בתחבושת מייצבת אחרת במשך שעות היום? שוב - תודה רבה! -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 29/07/2014 | 19:07לא ניתן לנהל מקרה רפואי בהתכתבות...באופן כללי כדאי להמשיך ולהניע את הברך ואפשר לנסות להשתמש בברכיה. -
תודה רבה!!!
29/07/2014 | 19:20
-
-
כאב כרוני בברכיים בקדמת הברך...
ישראל 23/07/2014 | 10:12שלום לך ד"ר הולצר בעבר נפלתי וקיבלתי מכה בפיקת ברך שמאל עברתי שתי אורטוסקופיות שלא העוילו נותרתי עם כאב כרוני... לאחרונה התפתחה לי דלקת בברך ימין הברך הבריאה התגלתה בצקת בבדיקה הכאבים בלתי נסבלים... בשני הברכיים ככול הנראה יש לי שחיקה של הפיקות קליקים וחריקות... אייך ניתן להתמודד ומה לגבי אחוזי נכות...? בתודה ישראל...?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 24/07/2014 | 23:11שלום. כדי לדון במקרה ספציפי צריך להכיר אותו לפרטיו - הממצאים בבדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה. באופן כללי, הטיפול השמרני מתבסס על פיזיותרפיה, שימוש בברכיות, משככי כאבים וזריקות תוך מפרקיות. כאשר הפגיעה חמורה ומפושטת והטיפול השמרני אינו עוזר יש לשקול ניתוח החלפת ברך.
-
-
תהליכים סיצטיים באצטובולם
נתי 24/07/2014 | 13:30שלום עשיתי צילום הדמייה ונרשם לי תהליכים ציסטיים באצטובולם?? רציתי לדעת מה זה?? ועל מה זה מעיד תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 24/07/2014 | 23:16שלום. תהליך שחיקתי-דלקתי-כרוני במפרק הירך גורם ליצירת חללים קטנים (ציסטות) בעצמות המפרק - ראש עצם הירך והחלק האגני הקעור הנקרא אצטבולום (ראה תמונות באינטרנט). כמובן שכדי לתת תשובה מדויקת במקרה ספציפי צריך להכיר את פרטי המקרה ולעבור על הצילומים עצמם, לא רק הפיענוח
-
-
כאב בברך
עמרם 18/07/2014 | 12:47לכבוד הרופא המטפל קופ"ח כללית צפון הנדון: נודל עמרם ת"ז 030210686 תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול T1, T2, PD במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. במסגרת בירור כאבי ברך. מודגם אות חריג המתאים לשינוי בצקתי לשדי ב- MTC יתכן סטרס גרמי, סריקה 16 והסריקות השכנות ב- STIR קורונלי. ללא הדגמת מוקד נזק תת-כונדרלי משמעותי נלווה. תפליט בינוני בבורסות ובחלל המפרק. ניוון מוצינוזי של ה- ACL . הרציפות והציר שמורים. PCL מודגם שמור יותר. רצועות קולטרליות שמורות. סחוס פטלו-פמורלי, רטינקולום שמורים. סחוס מפרקי מדגים מספר מוקדי אי-סדירות קלים במדור המדיאלי, ראה לדוגמה סריקה 21 והסריקות השכנות ב- T1 קורונלי, ללא הדגמת פגמים בעובי מלא. המדור הצדדי שמור. מניסקוסים: המניסקוס הפנימי מדגים אות חריג רוחבי החוצה את הקרן האחורית החשוד לקרע. שינוי מוצינוזי בקרן הקדמית. המניסקוס הצדדי עם שינוי מוצינוזי מתון יותר בשתי הקרניים . בסריקת הגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטה קטנה מסוג בייקר . לסיכום: נזק מניסקאלי מדיאלי אחורי בעיקרו. תפליטים במדורים שהוזכרו. ניוון מוצינוזי של ה- ACL ובדרגה קלה יותר של ה- PCL . שינויי OA במדור המדיאלי של מפרק הברך. שאר הממצאים כמפורט. בתודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 20/07/2014 | 14:53שלום. הברך מחולקת ל 3 מדורים: מדור פנימי (medial) - הפונה לברך השניה, מדור חיצוני (lateral) ומדור בין הפיקה ועצם הירך (ראה תמונות באינטרנט). ממצאי ה MRI מעידים על פגיעה במדור פנימי/מדיאלי בסחוס ובמניסקוס. כמו כן יש שינויים קלים ברצועות הצולבות ובמניסקוס שבמדור החיצוני/לטרלי מצב זה אופייני לתהליך שחיקתי כרוני שפגע בעיקר במדור הפנימי ובדרגה קלה מערב את שאר חלקי הברך. אפשרויות הטיפול תלויות בממצאים בבדיקה גופנית ובתלונותיך, לא בממצאי ה MRI. הטיפול יכול להיות שמרני (מתבסס בעיקר על פיזיותרפיה) או ניתוחי - בהתאם כאמור לממצאים בבדיקה גופנית
-
-
גידול מעל מפרק הירך
שרה 14/07/2014 | 16:52שלום וברכה אני בת 54 לפני כשבוע בוצע ניתוח להוצאת הגידול מעל מפרק הירך צד שמאל. CT- שינויים ניווניים קלים של מפרקי הSIG פרקי הירכיים. ו סימנפיזיס פוביס. הוצא בניתוח הגוש ונשלח לביופסיה. הממצאים: נמצא גוש קשה בגודל 5.5 כפול 4 כפול 3.8 ס"מ. פני השטח גבשושים בחתכים. כמעט כל הקטע תפוס ע"י גידול לבנבן עם קשריות מטושטשת. באבחון מיקרו סקופית- האבחנה: SARTOMA HIGH GRADE STORISORM (5.5 ס"מ) DIANETER שאלתנו- אם ניתן להרחיב במה מדובר בדיוק (באיזה סוג גידול) ומהו הטיפול היעיל ביותר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 14/07/2014 | 23:05שלום. אני מניח שיש שגיאת כתיב וכוונתך ל SARCOMA (ולא SARTOMA). 'סרקומה' הינו תהליך ממאיר הדורש טיפול משולב של תרופות (כמוטרפיה) וניתוחים. אני ממליץ לפנות בהקדם ליחידה 'אורתופדית אונקולוגית' -
גידול מעל מפרק הירך
שרה 14/07/2014 | 23:14תודה על תשובתך המהירה הפנו אותי לד"ר קולנדר יהודה מאיכילוב עמ"נ שנקבע תור לניתוח. שאלתי באיזה שלב זה נמצאה ואם אתה יכול הגיד לי לפי הנ"ל מהו סוג הסרקומה ומה הם סיכויי ההחלמה תודה רבה -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 16/07/2014 | 00:07האורתופדיה האונקולוגית באיכילוב נחשב לאחת המחלקות המובילות בתחום בעולם- את בידיים טובות! לא ניתן לדעת על סמך הנתונים שמסרת לדעת את סוג הסרקומה, שלב המחלה וסיכויי ההחלמה - הביופסיה ובדיקות ההדמיה לכלל הגוף יתנו את התשובה לשאלותייך. מאחל לכם החלמה מלאה.
-
-
סרקומה סינוביאלית בברך
נינה 03/05/2014 | 03:54שלום רב ד״ר זו תשובת ה אם אר איי האם תוכל בבקשה להסביר לי מה זה אומר ? והאם זה טוב שזה לא pvns , ומה הקשר בביומכניקה של ההליכה ?? האם מומלץ לחזור ללכת רגיל איך שהיית לפננ או שזה מזיק ?? בין ידך הכמינות אני שמה את התשובה תודה מראש התשובה הייתה : בוצעו סדרות בשלושה מישורים T2, T1 עם דיכוי שומן. הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגוד עקב הריון של הנבדקת. הבדיקה בוצעה למעקב אחרי גוש רקמה רכה מאחורי ברך שמאל. בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מה- 22/2/2014. שוב הודגם תהליך תופס מקום גדול בשוק האחורי. נראה כי הוא יוצא מהפוסה הפופליטאלית ומתמשך כלפי מטה. בגלל גודלו הגדול קשה לקבוע את מוצאו אך הוא בלתי נפרד מכל השרירים האחוריים של השוק העליון כולל הסולאוס והגסטרוקנמיוס ויתכן שגם הפלנטריס. מדובר בתהליך אגרסיבי. בתוכו יש אזורים מולטי ציסטיים. גודלו לפחות: אורך של 15 ס"מ, רוחב של 8 ס"מ ו- 7 AP ס"מ. בגלל המרכיב המולטי ציסטי שבתוכו, לאור גילה של הנבדקת והמיקום הממצא מתאים בראש ובראשונה לסרקומה סינוביאלית. אבחנה מבדלת כוללת סרקומה מסוג אחר. אבחנות מבדלות אחרות הינן בסבירות נמוכה בהרבה. הממצא צמוד ובלתי נפרד מהקומפלקס הנוירו וסקולרי הטיביאלי. יש בצקת גם מעל ומתחת לגוש. יש בצקת בלשד העצם בטיביה הפרוקסימלית, בצד הלטרלי קדמי יתכן עקב שינוי בביומכניקה של ההליכה. לסיכום: תהליך תופס מקום גדול ואגרסיבי בשוק האחורי עם מרכיב מולטי ציסטי בתוכו . באבחנה מבדלת סרקומה סינוביאלית או סרקומה מסוג אחר. אפשרויות אחרות כמו PVNS הינן בסבירות נמוכה בהרבה. יש עליה קלה בממדים מאז הבדיקה הקודמת אשר יכולה לנבוע מעליה אמיתית או מבחירת מנח מעט שונה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סרקומה סינוביאלית - טיפול בהקדם האפשרי!
ד"ר איתי הולצר 04/05/2014 | 21:22שלום נינה. את צריכה לפנות בהקדם האפשרי לרופא/ה המשפחה למחלקה 'אורתופדיה אונקולוגית' בבית חולים איכילוב - עוד השבוע! על פי ה MRI יש לך סוג של גידול באזור הברך והשוק. את תתצרכי כניראה טיפול משולב, הכולל גם ניתוח. המחלקה האורתופדית האונקולוגית בבית חולים איכילוב היא מהמובילות בעולם בתחום זה. החלמה מלאה -
סרקומה סינוביאל
נינה 05/05/2014 | 13:36שלום לך אני התחלתי טיפול כימותרפי של אדרמצין וטקסול כבר עשיתי 2 טיפולים ברמבם . בהתחלה שלחו אותי לניתוח באיכולוב אצל דר קולנדר אך הוא סירב לעשות כי זה יפגע ברגל בגלל שהגוש גדול צריך קודם להקטין ואחר כך ניתןח. אני בהריון שבוע 27 יילדו אותי ב 34 אחר כך נתחיל קרינה ואחרי אם אר אי לבדיקת מצב גוש אחרי טיפול יעשו לי ניתוח. האם הסדר לדעתך כך נכון ? והאם יש סיכוי להחלמה מבלי לפגוע ברגל ? -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 05/05/2014 | 23:23שלום. מתכונת הטיפול המוצעת לך נשמעת הגיונית. אני לא יכול להעריך במתכונת הזו את הסכנה לפגיעה ברגל - תשאלי את הרופאים המטפלים שלך - להם יש את כל הנתונים להעריך את מצבך החלמה מלאה ולידה מוצלחת -
טיפול באוסטוסרקומה
עדי 09/07/2014 | 17:08אמא שלי עברה ניתוח להסרת בגידול הניתוח לא עבר בהצלחה וכבר עברנו שני סוגים של טיפול כימו. אייך אפשר לדעת מה הוא הטיפול היעיל ביותר? אני מרגישה שבבית חולים שאנחנו מטופלים עושים על אמא שלי נסויים -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 09/07/2014 | 21:00תחומי ה'אונקולוגיה' ו'אורתופדיה אונקולוגית' הינם עולם שלם של ידע שאינו בתחום ההתמחות שלי. אני מכיר את רופאי האורתופדיה האונקולוגית באיכילוב הנחשבת מחלקה מובילה בקנה מידה בינלאומי. אני בטוח שתוכלי לקבל שם יעוץ הולם. בהצלחה!
-
-
פענוח תוצאות MRI
אלינור 07/07/2014 | 10:59כתוצאת מחבלה סיבובית (נקיעה צידית של פיקה עם רנדוקציה עצמונית) עברתי ניתוח ארטרוסקופי שהדגים כונדרומלציה בדרגה 4 של הפיקה בפצט הפנימי עם סדקים סחוסים ב RIDGE. במהלך הניתוח בוצעה הטריית איזור נגע הסחוסי עד לקבלת שוליים סדירים. לאחר זמן מה לאור ממצא MRI ובו הודגם קטע של חסר ו/או שחיקת סחוס ההיאליני, מלווה בארוזיה גרמית ברכס הפיקה וחשד לגוף חופשי בגודל 1-2 ס"מ, עברתי ניתוח ארטרוסקופי נוסף אשר הדגים פגיעה סחוסית בדרגה 2-3 ב 30% מהפיקה. במהלך הניתוח בוצע כונדרופלסטיה ובהמשך בניתוח פתוח בוצע שחרור ליטרלי של הרטינקולום הלאטרלי ופליקציה של הרטינקולום המדיאלי. כיום אני עדיין סובלת מכאבים עזים, קשיים בהליכה ובנשיאת משקל על הברך(כיפוף וכדומה) וכן תחושה של התנגשות בין העצמות (מלווה בכאבי תופת) שגורמת לצליעה. ישנם 2 גופים חופשיים שיוצאים לסירוגין ו"מטיילים" בברך וגורמים להגבלות בתנועת הברך, צליעה וכן לכאבים. יש לציין כי אני בחורה צעירה בת 26, בעלת גמישות יתר ולפני החבלה לא הייתה לי כל בעיה ו/או כאבים בברכיים ורק לאחר החבלה החלו הכאבים וההגבלות בברך המדוברת. להלן תוצאות ה MRI העדכני : "...שינויים אוסטאוארטריטים במדור הפמורו-פטלרי עם פגם סחוסי דרגה 2 והידקקות משמעותית של הסחוס במרכז הפיקה. באספקט האחורי והפרוקסימלי של ה -PCL נצפה מבנה אובלונגטה בממדים של 19 מ"מ באורכו ו- 1 ס"מ באנטרו-פוסטריורי. יש גופיף נוסף בצורה עגולה ובקוטר של 14 מ"מ באספקט המרכזי והעליון של הפוסה האינטר קונדילרית.. לסיכום: ללא עדות לממצא מניסקאלי או רצועתי. ללא הדגמת פגם אוסטאוכונדרלי קונדילו-טיביאלי חיצוני או פנימי. אוסטאוארטריטיס פמורו-פטלרי מתקדם ויתכן פגם אוסטאוכונדרלי ישן בפאסט המדיאלי ובמרכז הפיקה. שני גופיפים סופרה סנטימטרים באספקט האחורי של הפוסה האינטר קונדילרית ופארא קונדילרים פנימיים." אני אשמח לפענוח תוצאות ה MRI ואם ישנם פתרונות לגבי התנגשות העצמות, אני אשמח לשמוע. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 08/07/2014 | 23:57שלום. הפגיעה המשמעותית בברך על פי היסטורית המקרה שלך והממצאים ב MRI- פגיעה/שחיקה משמעותית בסחוס הפיקה ובסחוס עצם הירך מול הפיקה. אין פתרונות טובים/פשוטים למצב זה בגילך. הטיפול השמרני מתבסס על פיזיותרפיה במתכונות שונות. יש מספר אפשרויות ניתוחיות כמו ארתרוסקופיה, כריתת הפיקה, החלפה חלקית של מפרק הברך - של המדור ה'פטלו-פמורלי' patello-femoral - ראי תמונות באינטרנט.
-
-
נפיחות בכף רגל
leena 24/06/2014 | 18:00שלום רב ישלי סרקומה סינוביאלית בברך ואני בטיפול כרגי התחילו כאבים חזקים כמו צירי חשמל בכף רגל עם נפיחות מרגישה חום בכף הרגל בנוסף לנימולים שהיו לפני כך המצב מחמיר הרופא אומר שצפוי לכך כי הסרקומה בברך מקשה תנועת דם עד לכף הרגל .האם זה כן כך או ממליץ לבדוק את זה ברצינות יותר?? עם תחילת הסרקומה בברך יכולתי ללכת עכשיו אחרי שהופיע גם נפיחות בכף רגל מהצד אני לא יכולה להניח עקב והולכת על קצה אצבעות תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 25/06/2014 | 21:49שלום. בעיה בעמוד שדרה מותני מהווה סיבה מאד שכיחה לכאבים מהסוג ובמיקום שאת מתארת - יש מקום לבדוק אפשרות זו. טיפול כמוטרפי ו/או הקרנתי יכולים גם כן לגרום לתופעות שאת מתארת -
הנקה וקרינה ביחד? הולך
לינא 26/06/2014 | 14:04אתמול ילדתי ;) וביום ראשון מתחילה הקרנות שאלתי האם מותר להניק אחרי טיפול כימותרפי שעברתי ותוך כדי קרינה שאני מתחילה השבוע הבא ? האם זה יחליש אותי או כדאי כן להניק ? (הבת שלי פגית) -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 26/06/2014 | 21:38ברכות, מזל טוב! לא ניתן להניק במקביל להקרנות וכימוטרפיה. איני מכיר את המקרה שלך לפרטיו אבל נראה לי שאחרי שהצלחת ללדת בשעה טובה, את חייבת לדאוג לעצמך - לאמא של התינוקת... שיהיה בהצלחה -
היפרתרמיה בנוסף לקרינה
לינא 30/06/2014 | 16:16שלום רב היום עשיתי טיפול קרינה ראשון והציע לי הרופא לשלב עם זה היפרתרמיה (מכשיר חדש בארץ שעובד בחימום) החימום הזה לא כלול בסל תרופות זה מכשיר שנמצא בבית חולים רמבם אבל הינו שייך לחברה פרטית http://www.oncomed.co.il/ כל טיפול עולה 3500₪ ואני צריכה פעם בשבוע לשלב את זה זאת אומרת 5 טיפולים בגלל שזה סכום רציני אני רוצה לוודות אם זה באמת עוזר או סתם פרסום ושיווק? כי לא הזכירו לי את הדבר הזה קודם, ופתאום רק היום הציעו אותו , אני צריכה להחליט מקווה שתעזור לי אם מוכרת לך החברה הזאת צירפתי האתר שלהם שתראה במה מדובר המון תודה -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 01/07/2014 | 20:27שלום. זה אינו בתחום התמחותי וניסיוני. אני ממליץ להישמע להמלצות הרופאים המטפלים שלך -
היפרתרמיה
לינה 04/07/2014 | 13:14הבעיה שהאונקולוק לא ממליץ כי זה עלול לסבך הניתוח והמנתיח כן ממליץ השתגעתי ולא יוגעת איך להחליט -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 06/07/2014 | 12:16אני יכול לחשוב על שתי אפשרויות מבחינתך: 1.לפנות לחוות דעת נוספת אצל רופא/ה המתמחה בתחום. 2. להחליט להישמע להמלצות אחד מהרופאים המטפלים הנוכחיים שלך על בסיס הנסיון שלך ותחושת האמון שלך בהם -
סינוביאל סרקומה
לינא 06/07/2014 | 13:41אני עכשיו בהדסה הגעתי לייעוץ במכון שרת מקווה שבחרתי כתובת נכונה -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 06/07/2014 | 22:20איחולי החלמה -
טיפול חדש
לינא 06/07/2014 | 23:45שלום הביקור היום בהדסה היה מעניין אבל אני לא יודעת להחליט האם אתה יכול לעזור קיבלתי הצעה שונה לגמרי שהיא טיפול כימותרפי באפסוסמיד ולא קרינה הרופא אטנרת זה לא הזמן להקרנות ואני לא יודעת להחליט תוכל לעזור לי? אם כן תשלח לי מייל ואני אסביר לך הכל במפורט -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 08/07/2014 | 23:38תחומי ה'אונקולוגיה' ו'אורתופדיה אונקולוגית' הינם עולם שלם של ידע שאינו בתחום ההתמחות שלי. אני מכיר את רופאי האורתופדיה האונקולוגית באיכילוב הנחשבת מחלקה מובילה בקנה מידה בינלאומי. אני בטוח שתוכלי לקבל שם יעוץ הולם. בהצלחה!
-
-
כאבים בברך
שדוא 06/07/2014 | 03:04שלום !מאוד אשמח אם תעזור לי בעלי מ חודש ינואר התחיל להרגיש כאב בברך(שוק עליון) ועד עכשיו .כאב שהולך וחוזר לפעמיים ממש כואב ולפעמיים הכאב נעלם- הכאב חזק ש קר לו והוא לוקיח תרופה אז אחרי רבע שעה הכאב נעלם ....אין סימנים של ירידה במשקל או חום בכלל ...אחרי בדיקות שכל פעם אומרים ש סיכוי ל שומן ולשבר-עשינו בדיקת מיפוי עצם בבדיקה נמצא חשד ל osteognic sarcoma ועשינו mri בבדיקה הזו נמצא בסיכום של התוצאות כך(מודגם נגע בעל אות חריג אקצנטרי במטאפיזה המקורבת הלטרלית של הטיביה הימנית בעל שוליים לא מוגדרים לנגע אות נמוך בעיקרו במשקלt1 אות זוהר בעיקרו עם מוקד אליפטי מרכזי של אות נמוך בפרוטוקול stir מוקף בצקת לשדית אזורית המתמשכת עד לשליש המקורב של הטיביה הימנית לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה טבעית לא סדירה עם דופן מעובה בעלת צורה סמילונרית המתמשכת לאורך דיאפיזה .ראה סריקה9 והסריקות השכנות בT1 עם גדוליניום במישור הקורונלי.מודגם הרס קליפתי של האספקט הצדדי של הטיביה המקורבת הימנית עם פריצת תוכן לרקמות הרכות השכנות הכוללת עיבוי פריאוסטאלי והסננה של השוליים העמוקים ביותר של הרקמה .כל המרכיבים מתאדרים לאחר הזרקת גדולניום ממדים מקורבים של תהליך 6.3_3_2.7 ללא הדגמת תהליכים נוספים בשלד או ברקמה הרכה השינוים הבצקיים מתמשכים בשוליים העליונים עד לאיזור החיבור של הגיד הפטלרי לטיביאל טוברוסיטי מימין כלי דם ועצבים ראשים חוצים את אזור הסריקה בגדר הנורמה עד פה!!! הרופא אמר ש יכול להיות שזה סרטן עצם התחלתי או זיהום ו יש לו ניתוח בסוף החודש עכשיו מה הסיכוים ומה אפשר להבין מהבדיקה הזו??? אני מאוד מקווה שתעזור לי לפחות להבין על מה מדובר ואיך להתמודד עם הדבריםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 06/07/2014 | 12:22שלום.הממצאים בבדיקת ה MRI מעלים אכן חשד לגידול. אני מניח שהמטרה בניתוח המתוכנן לו לקחת דגימה (ביופסיה) של רקמה מהאזור החשוד ולבדוק אותה. סביר להניח שיהיה צורך גם בבדיקות/פעולות נוספות.התעקשי לקבל מהרופאים המטפלים הסבר מלא על איך הם רואים את המצב ומה התוכנית שלהם להמשך ברור וטיפול. -
המשך לכאבי הברך
שדוא 06/07/2014 | 14:00נכון מאוד .הניתוח הזה הוא הולך לעשות אותו אבל ביופסיה פתוחה ככך הם הסבירו אנחנו זוג שרק עכשיו לפני חודש התחתנו ואני מאוד מפחדת אז דרך טיפול ולהתעקש אני לא יודעת איך !אתה יכול להמליץ לי על דרך ויש לי שאלה למה הרופא אמר שהוא מרחיק ממש הגידול והוא חושב שזה זיהום ולמה 7 חודשים ועד עכשיו אין סימנים שהוא באמת חולה!!! האם 7 חודשים לא מספיק בשביל לזהות סרטן! בעלי בן 29 .הניתוח עדיין רחוק שזה בסוף החודש ואני מפחדת כי כבר הרבה זמן אנחנו מחכים ואני לא רוצה שזה יתפשט!!!במידה וכן יש לו מה כדאי לעשות דרך הטיפול והאם יש סיכוי להחלמה מזה!!! אני מאוד רוצה לדעת התשובות ואני אשמח לעזרה . שנדע להתמודד ולהבין את המצב הזה תודה מראש -
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 06/07/2014 | 22:19אני מבין את החרדה והמצוקה שבה אתם נמצאים. אני לא יכול על בסיס הנתונים האלה ובמתכונת הפורום לקבוע אבחנה, טיפול ולהעריך סיכויי החלמה. נסי לפנות טלפונית למחלקת אורתופדיה אונקולוגית בבית חולים איכילוב ולהעביר את פרטי המקרה. אפשר לנסות לקבל חוות דעת באופן פרטי - חפשי מומחה/ית לאוורתופדיה אונקולוגית
-
-
החלפת מפרק ירך צד ימין
auf 03/07/2014 | 10:10האם ממלץ לבצע ניתוח בגישה קידמית כפי נעשה באסף הרופא או ניתןח מהצדפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 03/07/2014 | 21:58שלום. לכל גישה ניתוחית יש יתרונות וחסרונות - אם היתה גישה עדיפה באופן מוחלט היו נזנחות הגישות האחרות. שתי הגישות המקובלות בעולם הן: 1. גישה קדמית-צידית. 2. גישה אחורית. אחוז קטן מאד מניתוחי החלפת מפרקי ירך בעולם ובארץ מתבצע נכון להיום בגישה קדמית. ניתוח בגישה זו (המוכרת מזה שנים רבות) מעורר עניין מחודש במהלך שנים אחרונות. ניתוח בגישה קדמית המבוצע על ידי מנתח/ת מנוסה/ת בטכניקה זו הוכך כבעלת יתרון בתהליך השיקום בטווח הקצר . לא נמצא עד היום יתרון לניתוח בגישה זו בטווח הבינוני והארוך (שנה ומעלה לאחר הניתוח). מצד שני, ניתוח בגישה זו קשה יותר, במיוחד במצבים מסויימים (לדוגמא מטופל/ת הסובל/ת מעודף שמקל) ומיקום המשתלים במהלך הניתוח קשה יותר להערכה ומגדיל בכך את הסיכון למיקום לא תקין שלהם. כמו בכל גישה יש סכנות ספציפויות לפגיעה בכלי דם ועצבים בהתאם למבנים האנטומים שבקרבת שדה הניתוח.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד