פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 189
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
בדיקה אורתופדית שלומי 16/01/2012 | 11:27שלום לד"ר הולצר...אני חולה אשר לוקה באנקילוזינג ספונדיליטיס. אצלי יש פגיעה ב...sij דו"צ.ניגשתי לבדיקה אצל אורתופיד עקב כאבים בברכיים ומפרקי הירכיים להלן תוצאת הבדיקה: מתהלך בצליעה ציר הברך תקין ללא תפליט יציבות שמורה רגישות בהנעת הברך טווח תנועת הברך5-85 . רגישות והגבלה בתנועות רוטציה של מפרקי הירכיים.כיפוף 80 מעלות דו צדדי יישור חסר 20 מעלות רוטציה פנימית 0 מעלות רוטציה חיצונית 0 מעלות.האם הבדיקה מראה הגבלה ניכרת במפרקי הירכיים?והאם לפי בדיקת הירכיים ישנה אצלי כוויצה כיפופית?האם בברכיים יש סוג של הגבלה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקה אורתופדית - תשובה דר' איתי הולצר 16/01/2012 | 14:33שלום שלומי. תוצאות הבדיקה שאתה מפרט מעידים על הגבלה קשה בפרקי הירכיים הבאה לידי ביטוי בעיקר ב 0 מעלות סיבוב פנימי וחיצוני. חסר יישור של כ 20 מעלות - זו ההגדרה לכוויצה כיפופית. גם בברכיים מתוארים טווחים מוגבלים בעיקר בכיפוף - טווח תקין הינו 120-130 ואצלך מתועד 85 מעלות.
כאבי ברכיים אלבכרי רינה 16/01/2012 | 09:00לד"ר שלום, לצערי אני מועמדת לניתוח להחלפת ברך. אני בת 73 חולת סכרת, סטנד בלב, אבי עורקים בקוטר של3.7 . שאלתי: האם זה לא מסוכן ניתוח כנ"ל, ואם כן, אודה חכב' מה מידת הסיכון ובין היתר במידה וכן אנותח מהו זמן ההחלמה? תודה על תשומת הלב, ר נ ה ,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ברכיים - תשובה דר' איתי הולצר 16/01/2012 | 14:00רינה שלום. הסיכון הניתוחי נקבע על ידי מרדים/מה, בד"כ במסגרת מרפאה טרום ניתוחית. על פי הנתונים שאת מוסרת, אין ספק שאת נמצאת בסיכון ניתוחי מוגבר בהשוואה לאוכלוסיה בריאה לחלוטין. ניתוחי החלפת ברכיים מתבצעים במרבית המקרים באוכלוסיה מבוגרת הסובלת במקרים רבים ממחלות רקע שונות באחוז גבוה של הצלחה. מצד שני, מדובר בניתוח לשיפור איכות חיים ולא מתוך הכרח מוחלט. יש להעריך את ה 'עלות-תועלת' (סיכון מול סיכוי) מבחינתך בביצוע הניתוח ומדובר בסופו של יום בהחלטה אישית שלך. שלב הראשון של ההחלמה אורך מספר שבועות (2-3) ומתמקד בהחלמת הפצעים הניתוחיים במקביל להשגת טווחים ותפקודי בסיסיים במסגרת פיזיותרפיה עצמית ומודרכת. שיקום והחלמה מלאים אורכים מספר חודשים (בממוצע 3-6). כמובן שמשך זמן זה יכול מאד להשתנות ותלוי במספר גורמים כמו רקע רפואי, תפקוד לפני הניתוח, הצלחת הניתוח, מוטיביציית המטופל/ת ועוד.. בהצלחה
ארתרוסקופיה ברך יוסי 15/01/2012 | 11:19שלום ד"ר, ב1.1 עברתי ארתרוסקופיה בברך, כרגע המצב הוא שאין ממש נפיחות אבל עדיין קשה לי לקפל את הרגל זאת מן תחושה שהשריר מאובן או תפוס לא יודע איך לקרוא לזה בדיוק זה לא כואב אבל מרגיש לא טוב האם זה בסדר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ארתרוסקופיה ברך - תשובה דר' איתי הולצר 15/01/2012 | 23:19שלום יוסי. שבועיים לאחר כל ניתוח, הינם שלב מאד ראשוני של החלמה. תופעות שונות יכולות להיות מהלך טבעי בשלב זה - כגון כאבים, תפיחות . הידרדרות מצב, או הופעת תסמינים חדשים (לדוגמא: חום, אודם מקומי, הפרשה מפצעי הניתוח וכדומה) מצדיקים בדיקה דחופה. מאחל לך החלמה מלאה
כאבים בברך לילד בן 15,לאחר לזיה סחוסית רותי 11/01/2012 | 11:37שלום לך הבן שלי סובב את הברך במהלך טיול שנתי, המצב היה מאוד לא טוב, ולמרות טיפולים של הידרותרפיה, תרופות ופיזיותרפיה המצב לא הוטב. הוא עבר ניתוח לזיה סחוסית לפני שנתיים וחצי. ולאחרונה המצב מאוד הורע, הוא מפסיד ימי לימודים, אינו מסוגל ליישר את הרגל, הברך נראית לא פעם נפוחה. נשלח לצילום MRI, על מנת לבדוק אם חלה הרעה במצב הברך. אשמח אם תוכל לחוות דעתך עם דיכוי שומן במישור T2 עם דיכוי שומן במישור הסגיטלי, בתהודת P.D הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות . ACL- בחתכים אלכסוניים מכוונים לרצועת ה PD במישור אקסיאלי , ובסדרת DESS , הקורונלי התוויה קלינית: מעקב אחר חבלה. ממצאים: מודגמת בצקת לשדית פוקאלית תת קורטיקלית באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי עם אי סדירות מינימלית של הקורטקס המכסה ואות חריג מינימלי בסחוס בסמוך. לא ניתן לשלול נזק אוסטאוכונדרלי התחלתי. דרוש המשך מעקב. ייתכן כביטוי לרפיון הרצועה ללא עדות להיפרדות הרצועה ACL – מודגם מנח הוריזונטלי של רצועת ה מאחיזותיה הגרמיות. ללא עדות לקרע ברור של הרצועה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים תקינים. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . סיכום: כמתואר אשמח אם תמליץ לנו על רופא אורטופד המתמחה בתחום הברכיים באיזור הצפון, גם באימייל. תודה לך רותיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בברך בנער בן 15 - תשובה דר' איתי הולצר 11/01/2012 | 23:52שלום רותי. איני ממליץ על שמות ספציפים של קולגות במסגרת הפורום. אני ממליץ לחפש אורתופד עם תת התמחות בתחום ילדים ו/או ספורט.
תשובת מומחה כאבים בברך בנער בן 15 - תשובה דר' איתי הולצר 11/01/2012 | 23:52שלום רותי. איני ממליץ על שמות ספציפים של קולגות במסגרת הפורום. אני ממליץ לחפש אורתופד עם תת התמחות בתחום ילדים ו/או ספורט.
אתה יכול להסביר לי על מימצאי הבדיקהרותי 12/01/2012 | 14:11
תשובת מומחה הסבר הממצאים - תשובה דר' איתי הולצר 13/01/2012 | 15:11שלום רותי. על פי ממצאי הפיענוח המפורטים יש כניראה פגיעה סחוסית קלה, תוך מפרקית בחלק פנימי של עצם הירך. בנוסף, יש חשד לפגיעה חלקית ברצועה הצולבת הקדמית. אני ממליץ לפנות למומחה בתחום ולשלב במקביל פיזיותרפיה ספציפית - דוגמת 'אפוס-תרפיה'. פני לכתובת הדוא"ל שלי - itaiholzer@gmail.com ואשמח להוסיף פרטים. בכבוד רב דר' הולצר
תודה לך על התשובהרותי 13/01/2012 | 19:14סופ"ש נעים וחמים גם לילדים בני גילו, יכולים לעזור הנעליים? אני מכירה אותם מהדודה שלי, היא הולכת איתם בבית, והולכת למעקבים
תשובת מומחה המשך תשובה דר' איתי הולצר 14/01/2012 | 01:48'אפוס' - מדובר בפיתוח ישראלי חדשני וייחודי המאפשר לבצע אבחנה וטיפול באופן פרטני ותפקודי, לבעיות שונות בכל הגילאים. הנעליים הינם למעשה מכשיר הפיזיותרפיה. ניתן לקבל מידע באתר שלהם.
תודהרותי 14/01/2012 | 12:35
שלום לד"ר איתי דני 10/01/2012 | 17:18ד"ר שלום לפני כחצי שנה נחבלתי מנפילה על אזור האגן שספג מכה . גם היום אני עדין חש בכאבים בעיקר בישיבה ממושכת , וגם לאחר מאמץ פיזי, לרוב זה עובר לאחר מנוחה וגם עוזר לי שאני שם כרית מים חמים על האזור. בצילום האגן נרשם כך: "מודגמת היסתידות צמודה לגבול חיצוני של אצטבולום שמאלי. בספק מוקד לוסנטי עם גבול סקלרוטי בצוואר הירך ימני- אמיתי? " לצערי אני רגיש לבדיקות מיפוי ולכן לא בוצע מה זה אומר תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' איתי הולצר 10/01/2012 | 22:00שלום דני. הממצא באזור האצטבולום יכול להתאים למצב לאחר חבלה או לשינויים כרונים שחיקתיים. הממצא בצואר הירך אינו חד משמעי על פי הפיענוח ויכול להתאים למספר דברים ובאותה מידה יכול להיות חסר משמעות או אף לא אמיתי. לא בהכרח יש קשר בין ממצאים אלה לכאבים מהם אתה סובל. ct ללא חומר ניגוד או mri יכולים להיות תחליף למיפוי כאפשרות להמשך ברור. בכל מקרה, לצורך אבחנה יש צורך בתהליך מסודר הכולל תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמייה עצמן (לא הפיענוח בלבד).
כאב ברגל הדס 09/01/2012 | 13:58אני סובלת מכאב בשוק שמקרין כאב לכל הרגל זה זמן רב. לאחר בדיקות רבות וMRI שעשיתי התגלה נגע רקמתי בגודל 4 ס"מ שלא ניתן לממשו. פניתי לכירורג שאמר שאני צריכה לפנות למי שמבצע ניתוח ברקמות הרכות, ויש לסמן את הנגע לפני הניתוח באולטרסאונד ובאותו יום לנתח. רציתי לדעת למי אוכל לפנות, מי מבצע ניתוח שכזה? בתודה.פתח בחלון חדש
פירוט הMRIהדס 09/01/2012 | 14:04הבדיקה בוצעה במישורים שונים במשקולי ערכי T2,T1,STIR וכן T1 כולל סריקות לאחר הזרקת גדוליניום עם וללא SPIR כולל פרוטוקול THRIVE. באספקט המדיאלי של שריר הסולאוס השמאלי מודגם תהליך רקמתי בעל שוליים מעט לובולריים במימדים 22*11 מ"מ- סריקה 33 ב-T2 אקסיאלי. השריר אינו מערב את השומן התת עורי או את השלד המודגם. לתהליך אות מעורב במשקול T1 עם מרקם מעט רשתי. לתהליך אות זוהר במשקול STIR. קיימת האדרה משמעותית של התהליך לאחר הזרקת גדוליניום. קיים רושם לשלוחות עדינות פסיות משולי התהליך בכיוון כלי הדם הטביאלים האחוריים. לא נצפה אות חריג במח העצם בשלד המודגם. כלי דם ועצביפ ראשיים באזור הסריקה ב.מ.פ. שומן תת עורי ב.מ.פ.
תשובת מומחה כאב ברגל - תשובה דר' איתי הולצר 09/01/2012 | 23:17שלום הדס. ניתוחים להסרת נגעים בגפיים מבוצעים בד"כ במחלקות אורתופדיות (גם במחלקות פלסטיקה - במידה והנגע שטחי). סימון הנגע באמצעות אולטרה סאונד הינה טכניקה מקובלת המתבצעת במרבית בתי החולים בארץ. הממצאים המתוארים ב mri דורשים המשך ברור ובהתאם החלטה על טכניקת הטיפול. אני ממליץ לפנות למרפאת חוץ אורתופדית בבית חולים. במידה ויש חשש לממאירות - אני ממליץ לפנות למחלקת אורתופדיה אונקולוגית הקיימת במספר מצומצם של בתי חולים.
החלצה מארתוסקופיה חן חיים 08/01/2012 | 14:57שלום רב, עברתי שבוע שעבר ניתוח ארתוסקופיה, בניתוח לא מצאו כלום הכל תקין. בפיזוטרפיה אמרו לי מהיום השביעי של הניתוח לכופף מעט את הברך, אך הדבר קשה לי נורא. יש לי כאבים ונפיחות שלא מאפשרים לבצע כפיפה בברך (אולי בצקות, נפיחות). בכל מקרה הסיכות נורא מציקות לי. האם עליי לחשוש שמא הברך נפגע לי ולא אוכל לכופף אותה? והאם עליי לגשת לקופ"ח הביקורת רק ביום חמישי. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה החלמה מארתרוסקופיה - תשובה דר' איתי הולצר 09/01/2012 | 22:59שלום חן חיים. אתה נמצא בשלב מאד מוקדם לאחר הניתוח. תופעות שונות יכולות להיות מהלך טבעי בשלב זה - כגון כאבים, תפיחות . הידרדרות מצב, או הופעת תסמינים חדשים (לדוגמא: חום, אודם מקומי, הפרשה מפצעי הניתוח וכדומה) מצדיקים בדיקה דחופה. מאחל לך החלמה מלאה
ארתרוסקופיה ברך בן אביטל 05/01/2012 | 14:34שלום ד"ר, עברתי לפני כארבעה ימים ארתרוסקופיה בברך והאזור של הירך מעל הברך עדיין נפוח וקשה, מה גם שבאמצע הניתוח נשבר לרופא כלי מתכתי בתוך הברך חלק ממנו הוצא ועוד חלקיק קטן ממנו שקע בתוך הסחוס מה דעתך האם יש מקום לדאגה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ארתרוסקופיה ברך - תשובה דר' איתי הולצר 05/01/2012 | 23:06שלום בן אביטל. 4 ימים לאחר ארתרוסקופיה הינם שלב מאד מוקדם. תופעות שונות יכולות להיות מהלך טבעי בשלב כה מוקדם כגון כאבים, תפיחות ונוקשות באזור הניתוח. הידרדרות מצב, או הופעת תסמינים חדשים מצדיקים ברור. לגבי מהלך הניתוח שאתה מתאר - אין בידי הנתונים להעריך את משמעותם - אני ממליץ לפנות תחילה לרופא המנתח לקבל הסבר מלא. מאחל לך החלמה מלאה
ארתרו' ברךבן אביטל 06/01/2012 | 12:56הבנתי, כרגע אין משהו מיוחד אין אפילו כאבים רק הנפיחות והנוקשות זה מה שמדאיג אותי, איך אמורים לטפל בזה ע"י קירור הרגל עם קרח? וגם לא נתנו לי מהבית חולים שום אנטיביוטיקה שום כלום כתבו במכתב שחרור הפעלה עצמית של הברך וביקורת עוד שבועיים אצל המנתח.
תשובת מומחה ארתרו' ברך - תשובה דר' איתי הולצר 06/01/2012 | 13:26אתה לא אמור לקבל אנטיביוטיקה!. אפשר לשים קרור מקומי- אבל לא על עור חשוף ולא למשך זמן ארוך מידי - לחצי שעה כל פעם, מעל מגבת או חבישה אלסטית. עוד שבועיים ביקורת זה מה שמקובל.
ארתרו' ברךבן אביטל 06/01/2012 | 13:59אוקיי תודה רבה לך ד"ר ושבת שלום שיהיה לך.
בן 17, כשלושה חודשים וחצי לאחזר שחזור ACL רון 04/01/2012 | 16:22שלום רב, אני נער בן 17, לפני כשלושה חודשים וחצי עברתי ניתוח שחזור רצועה ACL ושני המיניסקוסים. הניתוח עבר בשלום רב, וכבר לאחר חודש וחצי שבתי לפעילות מלאה, כמובן בשילוב טיפול פיזוטרפיה מאומץ. לפני כשבוע, עשיתי תנועת יישור הרגל במהירות, שלאחריה החלו כאבים עזים במקום שרק גברו, התוצאה היא שהברך התנפחה מאוד ואף חמה במקצת מהברך הבריאה. אין לי קשר עם הרופא המנתח... מה עלי לעשות כטיפול ראשוני?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שלושה חודשים וחצי לאחר שחזור acl - תשובה דר' איתי הולצר 04/01/2012 | 22:43שלום רון. בשלב ראשון אל תבצע מאמצים לא הכרחיים, כדאי לשאול קביים מ'יד שרה' או 'עזר מציון'. אפשר לשים קומפרסים קרים ולקחת משככי כאבים על פי הצורך והמינון המומלץ. יש להתעקש ליצור קשר עם הרופא המנתח או המחלקה שבה בוצע הניתוח. אם זה לא מסתדר אז פנה לבדיקת אורתופד, רצוי מומחה ברכיים ולהגיע עם כל המסמכים הרפואיים וההדמיות (צילומים, mri וכדומה) שבידך. מאחל לך החלמה מהירה.
שבר פתלוגי אביבה 29/12/2011 | 15:18מבקשת לדעת מה המשמעות של שבר פתולוגי בירך וכיצד מטפלים בו אם בכללפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר פתולוגי - תשובה דר' איתי הולצר 29/12/2011 | 21:37שלום אביבה. שבר 'רגיל' נגרם בעקבות חבלה במנגנון מסוים בעצם בריאה. 'שבר פתולוגי' הינו שבר בעצם לא תקינה. ייתכן ומעורבת גם חבלה, אבל לא כזו שהיתה שוברת עצם בריאה. עצם יכולה להיות חולה/לא תקינה מסיבות שונות, כמו גרורה מגידול ממאיר או גידול שפיר מקומי הגורמים לאזור חולשה בעצם. הסיבה הכי שכיחה לשברים פתולוגים, היא ירידה במסת העצם - אוסטאופורוזיס (המכונה 'בריחת סידן') באוכלוסיה המבוגרת. הירידה במסת העצם ובאיכותה מערבת את רוב עצמות הגוף אך מספר מקומות מועדים יותר להישבר עקב העומס בו הם נושאים או בעקבות היותם חשופים לחבלות כמו עצם הירך, חוליות עמוד שדרה או שורש היד. במקרה של שבר בירך בעקבות אוסטאופורוזיס, הטיפול המומלץ במרבית המקרים הינו ניתוחי. כמובן שיש להתיחס להרבה נתונים לפני החלטה על טיפול - בעיקר הקשורים למצב המטופל/ת וסוג ומידת חומרת השבר. שבר על רקע גרורה/גידול הינו מצב מורכב יותר הדורש בד"כ התיחסות שונה - ברור נוסף, טכניקות ניתוחיות וטיפול שונות.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד