פורום ביוץ והזרעה - עמוד 260
ד"ר גיל ירושלמי
-
רירית רחם דקה
שואלת אנונימית 07/10/2015 | 22:19שלום אני בת 36 עם רירית רחם דקה -סדירה עם מספר ממצאים שקופים שחלה ימנית עם ציסטה 27 מ"מ-שחלה שמאלית תקינה -בדיקת בטא נעשתה ב 30/9 והתקבל כשלילי אינני לוקחת גלולות ולא מקבלת מחזור ואין לי ביוץ -האם יש טיפול לכך והאם אני אוכל להכנס להריון נוסף?היה הריון קודם עם רעלת הריון חמורה ביותר-ובסופו לידה רגילה שהשלייה הוצאה בצורה ידנית כי נדבקה לרחם .מה עליי לעשות קבעו לי תור לאולטרסאונד רק עוד חודש ואין לי בכלל מחזור ולא מתכוון להגיע לפי האולטרסאונד האחרוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
רירית רחם דקה
ד"ר גיל ירושלמי 07/10/2015 | 23:34שלום. לא ציינת כמה זמן אין מחזור. במידה והמחזור לא מגיע מספר חודשים יש מספר צעדים שצריך לבדוק. ראשית בדיקת פרופיל הורמונלי ובהמשך מעקב ביוץ באמצעות בדיקות גם ואולטראסאונד. שנית - נטילת גלולות למניעת הריון למשך שבועים על מנת לוודא קבלת מחזור. שלישית ביצוע היסטרוסקופיה אבחנתית להערכת חלל הרחם.הוסף תגובה
-
המחזור לא מופיע כבר חודשים
אנונימית 08/10/2015 | 00:38המחזור לא מופיע חודשייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר גיל ירושלמי 08/10/2015 | 23:00עניתי לך לגבי הצעדים שיש לבצע - פני לרופא נשים להתחלת בירור.הוסף תגובה
-
-
ביוץ
000 07/10/2015 | 17:59שלום,התייעצות: כ-12 ימים לאחר המחזור אני בודקת ביוץ בעזרת מקלוני ביוץ.עד היום שהוא היום ה19 עד כה ראיתי פסים על גבי המקלונים אך הפס השני לא בצבע הפס הכהה. אלא יותר בהיר. המחזור שלי מגיע כל 27-35 ימים כשבממוצע הוא 30 יום. יכול להיות שהמקלונים לא קוראים את ההורמון כראוי? אפשר להסתמך עליהם שהם וודאים? ביצעתי בדיקות לפני כחודש, והכל תקין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביוץ
ד"ר גיל ירושלמי 07/10/2015 | 23:30הייתי מנסה סוג אחר של מקלוני ביוץ בד״כ הם די מדויקים והפס השני מופיע סביב הביוץ. במקרים נדירים כשיש רמות lh בסיסיות גבוהות יתכן ומופיע פס שני.הוסף תגובה
-
-
שאלה לד"ר ירושלמי
לי 07/10/2015 | 12:49שלום ד"ר! אני מנסה כבר כמה חודשים להכנס להיריון עפ"י מעקב ביוץ (בבית), בחודש שעבר קיבלתי איקקלומין, ובערך שבועיים אחריו קיבלתי מחזור , קצת מוזר אבל מחזור, (במקביל עשיתי בדיקות היריון והיו שליליות). לאחר המחזור הרגשתי לא טוב. בחילות חולשה במשך שבועיים. בימים האחרונים היה לי ביוץ, והיום - 3 ימים לאחר הביוץ היו לי כתמים חומים..החודש אני בלי איקקלומין. רציתי לדעת מה יכול להיות פשר הדבר? אני שבוע וחצי לפני מחזור ובכלל החודש האחרון היה מוזר לא יודעת אם זה ההורמונים של האיקקלומין עדיין משפיעים..(מצטערת על אורך ההודעה). אודה לתשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר גיל ירושלמי 07/10/2015 | 23:28אני לא ממליץ על שימוש באיקקלומין בלי מעקב זקיקים באולטראסאונד ובדיקות דם. יתכן שמה שאת מתארת נובע בעקבות השימוש באיקקלומין למשל היווצרות ציסטה אשר משבשת את הביוץ התקין. לסיכום אני ממליץ שתבצעי בדיקת אולטראסאונד ובמקביל רמות e2 ופרוגסטרון כך נוכל להבין את מה שהולך במחזור הזה.הוסף תגובה
-
-
חום גבוה בעקבות שימוש באורוגסטן 200
תמר 06/10/2015 | 22:17ערב טוב, עשיתי הזרעה ב25.9 ומאז אני מקבלת טיפול תומך 3 פעמים ביום של אורגסטן 200. ביומיים האחרונים הרגשתי שעולה לי החום. אתמול 37.5 אך היום מעל 38. אני אמורה לעשות בדיקת היריון בעוד יומיים, האם עליי לדאוג מהחום? או להפסיק את השימוש בתרופה? כי בתופעות לוואי של התרופה כתוב חום.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חום גבוה אוטרוגסטן
ד"ר גיל ירושלמי 06/10/2015 | 22:25חום מעל 38 סביר שלא נובע מאוטרוגסטן ולכן כדאי להיבדק למקור חום במיוחד אם מלווה בכאבי בטן או הפרשה חריגה. במאמר מוסגר בד״כ אין צורך להוספת תמיכה בפרוגסטרון אחרי הזרעה אלא במקרים חריגים.הוסף תגובה
-
תודה
תמר 06/10/2015 | 22:50קודם כל תודה על תגובתך המהירה! האמת שאני מרגישה מצוין ללא תופעות נוספות מלבד החום שגם הוא משתנה. ללא כאבי בטן או הפרשות חריגות. אני משערת שקיבלתי את התמיכה מכיוון שלפני ההזרעה נתן לי הרופא להזריק חוץ מגונאל גם צטרודייד למניעת ביוץ מוקדם(דבר שקרה לי פעמייפ ובגללו פיספסתי כבר שתע הזרעות. אם התופעת חום הזו תימשך, אכן אבקר במרפאה ואבדוק מה העניינים. תודה והמשך שבוע נעיםהוסף תגובה
-
-
שאלה
אושרתי 06/10/2015 | 16:26שלום רב ד״ר , בתאריך 25/9-27/9 התבקשתי לקיים יחסים לפי מעקב זקיקים ותוצאות של בדיקות הדם. אתמול 5/10 התחילו כמו כאבי מחזור ודימום קל שהפסיק אחרי כמה דקות. ומאתמול הפרשה חומה כהה מאוד. שלחו אותי היום לבטא ויצא פחות מ3 כביכול שלילי. והפרוגסטרון 61 . השאלה שלי היא האם לא מוקדם מדי לבצע בטא רק 12 ימים מהמועד הראשון שהתבקשתי לקיים יחסים ? והאם רלוונטי לעשות בדיקה חוזרת עוד כמה ימים. או שבגלל רמת הפרוגסטרון שהיא כבר 61 הייתה כבר אמורה להיות תשובה חיובית ? בנוסף רציתי לשאול בגלל שהרופאת הפריון הסכימה שננסה שני מחזורי טיפול טבעיים וזה כבר השני (אחרי הפלה יזומה של שק ריק) כדאי כבר לשקול טיפול תרופתי ? . אציין שחלות פוליציסטיות מחזור ממוצע 40 יוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר גיל ירושלמי 06/10/2015 | 16:46במידה וקיום היחסים היה רק על סמך מעקב זקיקים ולא היתה זריקת אוביטרל הייתי חוזר על בדיקת בטא בעוד יומיים.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
שאלה 06/10/2015 | 16:55תודה... לא הזרקתי כלום הכל על בסיס של מעקב זקיקים בלבד ובדיקות דם . ואם התשובה שלילית עוד יומיים יש טעם לבקש להתחיל טיפול תרופתי כלשהו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה נוספת...
ד"ר גיל ירושלמי 06/10/2015 | 17:50ההחלטה על התחלת טיפול תרופתי מסתמכת על מספר גורמים כמו משך אי הפריון, גיל האישה, רזרבה שחלתית, נתוני הזרע ועוד ולא ניתן לתת תשובה מספקת במסגרת הפורום הזה. במידה ואת רוצה להיוועץ את יכולה לקבוע פגישה.הוסף תגובה
-
-
טיפולי פוריות בפעם הראשונה
הלוחשת לתינוקות 03/10/2015 | 19:39שלום לכולם וחג שמח, שאלתי היא כזאת... תאריך המחזור האחרון שלי היה ב24.9.15 (לפני 9 ימים), התחלתי טיפול בזריקות גונאל F בפעם הראשונה ביום ה5 למחזור שלי. את הזריקות לקחתי 4 ימים (אתמול הפעם האחרונה),היום הייתי במעקב אולטרסאונד + בדיקות דם. האחות , לאחר שקיבלה את התוצאות והתייעצה עם הרופא, התקשרה אלי היום בצהריים לעדכן אותי להפסיק להזריק כי אני מבייצת. לנסות להכנס להירון רגיל ע"י קיום יחסים היום ומחר ולהגיע שוב ביום א לביקורת. וכך היה..., קיימנו יחסים ישר אחרי . עכשיו שמתי לב לאחר שיש לי הפרשה חומה כבר מהבוקר, בניגוב של הנרתיק, יש הפרשה דמית ממש קלה. שאלתי היא האם זה נורמלי? האם למישהי זה קרה גם? יכול להיות שאני מקבלת מחזור אחרי 9 ימים בלבד מהמחזור הקודם??? מיותר לציין כי המחזורים שלי הם סדירים (כל 27-28 ימים). אני קצת בלחץ מישהו יכול בבקשה לעזור???? ערכי בדיקות הדם שעשיתי ביום שישי האחרון הם: ESTRADIOL (E-2) = 494 pmol/L PROGESTERONE = 15.5 nmol/Lהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפולי פוריות
ד"ר גיל ירושלמי 03/10/2015 | 19:58הבדיקות אכן מראות שאת מבייצת. קשה לדעת על סמך הנתונים שמסרת מדוע הביוץ הקדים אבל זה היה קשור מן הסתם לגונאל שנטלת. הפרשה דמית יש לפעמים סביב הביוץ אבל גם יכול להיות קשור לקיום יחסים - הייתי פונה בנושא לגינקולוג להיבדק.הוסף תגובה
-
הלוחשת לתינוקות 03/10/2015 | 20:03תודה על תשובתך... להמשיך להזריק או לחכות עם זה ? אני פשוט מפחדת שאת כל 5 הזריקות שעשיתי עד עכשיו היו לחינם... או שהגוף שלי לא מגיב טוב להזרקות... גם עכשיו יש הפרשה דמית מועטה אומנם, אך קיימת. האם יכול להיות שאחרי 10 ימים אני אקבל שוב מחזור???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפולי פוריות
ד"ר גיל ירושלמי 03/10/2015 | 23:35ברור שלהמשיך. יתכן ויהיה צורך בשינוי של הפרוטוקול אבל בשביל זה צריך את כל הנתונים. במידה ואת לא בהריון תקבלי מחזור בערך בעוד שבועיים אולי מעט פחות. ההפרשה הדמית עכשיו אינה מחזור.הוסף תגובה
-
הלוחשת לתינוקות 04/10/2015 | 02:25וואו, תודה!!! ההפרשה הדמית נעלמה עכשיו. נשארו רק כאבים וטיפה, ממש טיפה כמה נקודות של הפרשה חומה. אני ממש מקווה שזה לא סימן לשום דבר מלחיץ.. יש עוד סיכוי שאני בהריון החודש? בכל מקרה, מחר אני אגש לקופת חולים לבצע שוב מעקב ובדיקות דם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפולי פוריות
ד"ר גיל ירושלמי 04/10/2015 | 21:45יש סיכוי שאת בהריון. כדאי לבצע בדיקת בטא בדם בעוד שבועיים.הוסף תגובה
-
טיפולי פוריות
הלוחשת לתינוקות 04/10/2015 | 21:50וואו!!! איזה כייף לקבל ממך תשובות... כמעט אמרתי נואש במיוחד אחרי שהייתי היום שוב בקופת חולים לאולטאסאונד ובדיקות דם ... האחות שוב התקשרה ואמרה כי לפי התוצאות היה זקיק שבייץ , לא בטוחה אם היה היום שישי המדובר או לא וכנראה שאני לא בהריון. רוב הסיכויים שמדובר בביוץ שלא צלח... לי זה לא אומר כלום. עדיין יש סיכוי שהקלטתי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר גיל ירושלמי 05/10/2015 | 00:28אם קיימתם יחסים ביום הביוץ יש סיכוי להריון. בכל מקרה החודש אין מה להמשיך להזריק.הוסף תגובה
-
טיפולי פוריות
הלוחשת לתינוקות 05/10/2015 | 14:39הי ותודה רבה על תשובותיך המקצועיות ובמהירות... רק עוד דבר קטן שכבר מדאיג מעודד עדיין מדממת.... אומנם דימומים מעטים וגם הפרשות שחורות . חשוב לציין כי נקודות קטנות שחורות יש כל הזמן ודימומים אחרי יחסי מין. יכול להיות שזה טבעי אחרי טיפולים? זה קרה כבר? זה כבר שבוע של דימומים. עזרה בבקשה... יכול להיות שצילום הרחם שעשיתי לפני כחודש פצע אותי ובמקום רגיש. קצת בלחץץץץהוסף תגובה
-
טיפולי פוריות
הלוחשת לתינוקות 05/10/2015 | 15:29בנוסף.... תוצאות האולטרסאונד של אתמול: זקיקים קטנים בשתי השחלות שחלה ימין- מבנה עכור 14*17 מ"מ. מה זה אומר??? ותוצאות בדיקות דם: ESTRADIOL (E-2) = pmol/L 312 ירידה מיומיים לפני שהיה 480. ו.. PROGESTERONE = nmol/L 9.6 ירידה מ15.5 שהיה לפני יומיים. מה זה אומר???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות בדיקות
ד"ר גיל ירושלמי 05/10/2015 | 17:37זה אומר שהיה ביוץ. פרוגסטרון מעט נמוך בבדיקה אבל לא הייתי מייחס לזה חשיבות בשלב זה.הוסף תגובה
-
-
כניסה להריון
000 05/10/2015 | 12:54האם יש צורך בשכיבה על הגב אחרי קיום יחסים כדי להיכנס להריון? ואם כן, האם 5 דקות שכיבה מספיקות? לאחר מכן בשינוי תנוחה רוב הנוזל נשפך...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כניסה להריון
ד"ר גיל ירושלמי 05/10/2015 | 13:265 דקות זה מספיק. אין בעיה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כניסה להריון
לירוש 03/10/2015 | 12:07שלום, אני ובעלי רוצים להיכנס להריון. אשמח לקבל תשובות על מספר שאלות: 1. בקיום יחסי מין אני ובעלי משתשים במעט מים כדי להקל על החדירה. זה בסדר? 2. לאחר קיום היחסים רוב הנוזל יוצא. (גם לאחר שכיבה של כ10 דקות) האם זה בסדר? 3. מהי התדירות המומלצת לקיום יחסים? ב4 החודשים האחרונים קיימנו על בסיס יום-יומי. כעט אנחנו מנסים בשיטת יום כן-יום לא. יש בכך הגיון ? או עדיף לקיים יחסים בתדירות יותר גבוהה? תודה רבה!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כניסה להריון
ד"ר גיל ירושלמי 03/10/2015 | 14:511. כן אין בעיה. 2. גם אם יוצא נוזל הזרע מצליח להיכנס - זה בסדר. 3. פעם ביום או יומיים. אפשר להשתמש לערכת ביוץ לשיפור התזמון על מנת לקיים יחסים ביום הביוץ. במידה ואת מנסים כבר לפחות חצי שנה כדאי להתחיל לברר למשל לבצע בדיקת זרע.הוסף תגובה
-
כניסה להריון
לירוש 03/10/2015 | 18:48תודה על תשובתך המהירה! בארבעת החודשים הראשונים לנסיונות השתמשנו בחומר סיכה ורוק כדי להקל על קיום היחסים. האם יתכן והנוזלים הללו מקשים על הכניסה להריון? בנוסף, לפני כשלושה חודשים בעלי היה עם חום גבוה. יש לכך השפעה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כניסה להריון
ד"ר גיל ירושלמי 03/10/2015 | 19:54חומר סיכה עשוי לפגום בזרע. לפעמים למחלה יש השפעה זמנית על איכות הזרע. בכל מקרה אם את מעל גיל 35 וחלפה חצי שנה הייתי פונה להיבדק. במידה ואת יותר צעירה אפשר להמתין.הוסף תגובה
-
-
עזרה בעניין הביוץ
אפרת 03/10/2015 | 12:37היי צריכה עזרה.. בכל חודש כאשר אני בודקת את הביוץ עם ערכות ביוץ ביום ה 17 מופעים לי 2 פסים.. זה אומר שהביוץ שלי מתרחש ביום ה 17 או ביום למחרת (דהיינו ביום ה 18) ?? תודה..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עזרה לגבי ביוץ
ד"ר גיל ירושלמי 03/10/2015 | 14:52הביוץ בדכ מתרחש למחרת הופעת 2 קווים בערכת הביוץ.הוסף תגובה
-
תודה על התגובה המהירה
אפרת 03/10/2015 | 16:30😊הוסף תגובה
-
-
פעילות גופנית מאומצת
000 03/10/2015 | 12:26היי האם זה בסדר לקיים פעילות גופנית בזמן הנסיונות להיכנס להריון? ריצה של כ5 קילומטרים ביום... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פעילות גופנית
ד"ר גיל ירושלמי 03/10/2015 | 14:52אם את רצה באופן קבוע 5 קמ ליום אין בעיה מבחינת כניסה להריון.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אנדומטריוזיס
-
הריון בסיכון גבוה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
אולטרסאונד תלת-מימד במיילדות ובגינקולוגיה
-
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
חומצה פולית
-
מונחים קשורים
-
הפריה
-
בתולים
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יוסי הר-טוב