פורום מלנומה והסרת שומות - עמוד 37
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
נקודת חן מוג 11/08/2016 | 05:44היי , לפני כ8 חודשים קניתי חומר מאתר שהוא בעצם שורף נקודות חן , הנקודות חן שלי הייתה בעצם הזנב הייתה גדולה ובעבר נבדקה והייתה רגילה ללא סיכון . השתמשתי וכרגע המצב הוא שיש עדיין מין נקודת חן כזו שמתקלפת ולידה נוצר אודם נפיחות קלה שכואב ממש .. נבדקתי אצל רופא והם כינו את זה סינוס פנדורלי משהו כזה ... השאלה אם יש קשר ..פתח בחלון חדש
תוספת לשאלהמוג 11/08/2016 | 06:07ועוד שאלה בנוסף האם יש ממה לחשוש? זה מסוכן ? אני עד עכשיו קילפתי , יש צלקת נוראית שם טיפה נפוח .. ואיפה שציינתי שיש אדמומיות יש מין פיגמנט חום בהיר כזה נראה כמו שפצע מחלים יש לו חום רק עדין כזה ולא מורגש אשמח לתשובה תודה רבה!
תשובת מומחה נקודת חן פרופ' אסתר עזיזי 11/08/2016 | 20:29שלום רב, סינוס פילונידאלי ככל הנראה אינו קשור לשומה שטופלה לפני 8 חדשים. לא ניתן לקבוע ללא בדיקה רפואית האם השומה הוסרה בשלמות בעקבות הטיפול. ממליצה לפנות להמשך טיפול ע"י רופא עור וכירורג בקהילה. מאחלת רפואה שלמה פרופ' אסתר עזיזי
המשך לשאלהמוג 11/08/2016 | 21:30היי תודה , לדעתי היא לא הוסרה בהצלחה .. הייתי שולחת תמונה אם זה לא היה ציבורי .. אני חוששת כי יש זמן לרופא עור שלי
פטרת בין אצבע רביעית לחמישית בשבוע 37 של ההריון גלינה 09/08/2016 | 12:44שלום, אני סובלת מזה כמה שבועות מפטריה המתבטאת בגרד , יובש ואולי שלפוחיות קטנות. איך אפשר לפתור את הבעיה היותי בהיריון בלי לגשת לרופא עור? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פטרת בין האצבעות פרופ' אסתר עזיזי 09/08/2016 | 16:18שלום רב, הפורום הנוכחי מוקדש למלנומה והסרת שומות. ממליצה להבדק ע"י רופא עור בקהילה שיחליט על הטיפול האופטימלי במצבך. מאחלת רפואה שלמה פרופ' אסתר עזיזי
פצע על שומה מאיה 09/08/2016 | 08:39שלום לפני כשבוע וחצי הייתה לי בשומה שיש לי מילדות בפנים נקודה של מוגלה קטנה לאחר שנגעתי בזה נוצר פצע על השומה או בשומה עצמה ועדיין לא עבר האם זה מצריך בדיקה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פצע על השומה פרופ' אסתר עזיזי 09/08/2016 | 16:16שלום רב, ככל הנראה מדובר בגירוי מקומי דלקתי של עור הפנים, שניתן לזרז את הריפוי שלו ע"י תכשיר שימליץ הרופא המטפל. בכל מקרה כדאי להבדק ע"י רופא עור שיבחן את השומה באמצעות דרמטוסקופ ויקבע האם יש צורך בהסרה כירורגית או במעקב תקופתי. מאחלת רפואה שלמה, פרופ' אסתר עזיזי
כיצד ניתן לוודא שCSS שהוצא מגב כף היד לא התפשט לבלוטות לימפה? אורי 07/08/2016 | 22:31כיצד ניתן לוודא שCSS שהוצא מגב כף היד לא התפשט לבלוטות לימפה. לפני כחצי שנה הוצע נגע בגב כף היד שאובחן כ CSS. מה נדרש כמעקב וכיצד ניתן לוודא שהנגע לא התפשט? אילו בדיקות נדרש לבצע? האם בדיקת cea בדם יכולה להעיד על פיזור סרטני?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כיצד לוודא פרופ' אסתר עזיזי 09/08/2016 | 16:13שלום רב, אני מניחה שמדובר ב SCC שמורכב מראשי התיבות של Squamous cell carcinoma (ולא CSS). ראשית ניתן ע"י בדיקה קלינית לוודא שבלוטות הלימפה בבית השחי באותה יד בה אובחן הגידול אינן מוגדלות. אפשר להעזר גם בבדיקת אולטראסאונד של בלוטות בית השחי כדי לעקוב אחר שינוי בגודל הבלוטות במקום. מחלה גרורתית מתפתחת בדרך כלל בבלוטות הלימפה המנקזות את המקום ממנו הורחק הגידול הראשוניץ בדיקת CEA אינה רלבנטית במקרה זה. מאחלת רפואה שלמה פרופ' אסתר עזיזי
תשובת ביופסיה מעיין 02/08/2016 | 12:35קיבלתי תשובה פתלוגית של INTRADERMAL NEVUS WITH CONGENITAL FEATURES, COMPLETELY EXCISED. מה זה אומר ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובת ביופסיה פרופ' אסתר עזיזי 02/08/2016 | 15:35שלום רב, תשובת הביופסיה מבהירה שהשומה שהוסרה מהעור היתה שפירה. היא היתה ממוקמת בשכבת העור המכונה דרמיס (Intradermal) ויש לה מאפיינים של שומה מולדת (Congenital features). היא הוסרה בשלמות. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי
תודה רבהמעיין 03/08/2016 | 08:22ישר כח על המענה המהיר והמקצועי :)
בלוטות לימפה דו צדדיות - פצעים בירכיים רותם 19/07/2016 | 12:45שלום ד״ר. בעקבות תחושת ״גולה״ כואבת במפשעות ניגשתי לבדיקת אולטרסאונד. להלן תוצאותיה: 1. ללא עדות לבקע מפשעתי דו״צ 2. הודגמו בלוטות לימפה מפשעתיות דו״צ בקוטר עד 1.5 ס״מ בחלקם עם עיבוי קורטיקלי. נכתב כי קרוב לודאי מדובר בבלוטות תגובתיות אך נדרשת קורלציה קלינית ומעבדתית. הרופא העריך כי מדובר בפצעים המרובים שיש לי בירכיים ובאיזור- פצעים קטנים ופצעים יותר גדולים ופנימיים... קיבלתי משחה אך עדיין יש כאב בבלוטות... מה יכול להיות? יש ״סיבה לדאגה״???פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלוטות לימפה במפשעות פרופ' אסתר עזיזי 25/07/2016 | 17:41שלום רב, הפורום הנוכחי מוקדש למלנומה והסרת שומות . על מנת לאבחן את הסיבה והטיפול בתופעה אותה את מתארת ממליצה להבדק ע"י רופא עור ו/או כירורג בקהילה. מאחלת רפואה שלמה, פרופ' עזיזי
סרקואידוזיס בעור והזרקת חומצה הילאורונית מיכל 12/07/2016 | 22:56שלום רב לפני כתשע שנים אובחנה אצלי סרקואידוזיס עורית וריאתית. המחלה ברמיסיה מאז ללא טיפול סיסטמי אבל עם הזרקת סטרואידים מקומית נגעים בער (שיצאו בשני מקומות בלבד על צלקות ישנות!). רציתי לדעת האם לדעתך יש מניעה מהזרקת חומצה הילאורונית למילוי קמטים. האם יש נסיון כזה? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרקואידוזיס בעור פרופ' אסתר עזיזי 25/07/2016 | 17:38שלום רב, הפורום הנוכחי מוקדש למלנומה והסרת שומות. לכן מומלץ להוועץ ברופא המטפל בקהילה. בכל מקרה חשוב לשקול היטב את השלכות הטיפול בחומצה היאלורונית בהתחשב בהיסטוריה של סרקואידוזיס עורית. בברכה, פרופ' עזיזי
יבלות ויראליות בכף רגל - שאלות (לת) נעמה 25/07/2016 | 08:51סובלת מיבלות ויראליות ברגליים משך 8-9 שנים. עברתי כל טיפול אפשרי (ורומאל, משחות סליציל עד רמה של 40%, חנקן נוזלי משך כ 5-6 שנים, לייזר צבע הבזקי לפחות 5 פעמים, סלטק, וזה מלבד כל מיני חומרים לחיזוק המערכת החיסונית , וכל תרופת סבתא אפשרית, ולאחרונה גם שלושה חודשים עם אלדרה, וכמובן תקופות של שילובים ) ,כיום הן כבר התפשטו יותר ויותר, ועברו גם לרגל השניה, ויש לי גם תחת ציפורן באחת מהאצבעות ביד. לאחרונה הגעתי למומחה (פרופסור) ידוע מאד (בבית חולים) שקיוויתי שיעזור לי להלחם בהן באופן אימונולוגי. (בלייזר תמיד אמרו לי שעד שמערכת הטיפול שלי לא תטפל בוירוס כלום לא יעזור) הדברים שהציע לי היו : טיפול ב"בליבלת" , חזרה על טיפול ב DUCT TAPE למשך חודשיים, ובמקביל חיסון גרדסיל. כמובן שהוא יודע שהחיסון אינו עוזר לזנים שגורמים לורוקה פלנטריס, אבל לדעתו זה יכול להביא לשיפור בפעולת מערכת החיסון . אני מחפשת על זה חומר קריאה בארץ ובחו"ל, האם עזר למישהו עם יבלות פלנטריות הגרדסיל ואיני מוצאת שום התייחסות. האם נערך מחקר על כך? בנוסף הציע לי לייזר CO2 בבית חולים במרכז (אני מהפריפריה) בהרדמה מלאה. דבר שאני דוחה כל הזמן. משום שקראתי שזה כואב מאד, ויתכנו אחר כך כיבים שאולי לא יחלימו ,וגם היבלות חוזרות. אני עוסקת בספורט וריקוד וכפות הרגליים "חשובות" לי מאד. עלי לציין שאין לי כאבים מהיבלות עצמן, רק מגעיל אותי העור החולה, מלחיץ שזה יעבור למקומות פחות מוצנעים, וכואב רק מהטיפולים בחנקן, בחומצות , ופציעות שנגרמות מקילוף העור. וכמובן שאני דואגת בנוגע להדבקת אנשים הקרובים לי בבית. שאלתי לגבי הגרדסיל (היקר) , לפני שאני מזמינה בקופ"ח - האם זה משהו שעשוי באמת לשפר את רמת תפקוד מערכת החיסון שלי? (אגב, אני בגיל שכבר לא עושים את החיסון ) שכחתי לומר שבבדיקות דם בנושא אחר לגמרי , עליתי על זה שמשך כמה שנים , ה WBC שלי נמוכים מנורמה, ובעיקר הלימפוציטים. זה מחזק את עניין רמת החיסוניות הנמוכה. אבל אף רופא לא נתן לי שום "טיפ" כיצד עוזרים למערכת החיסון. בנוסף קראתי לאחרונה במחקר רפואי אמריקאי גם על תוסףמזון בשם DIM diindolylmethane מבוסס על ירקות ממשפחת המצליבים, שאמור לעזור גם ליבלות ויראליות. האם כדאי לרכוש ? באיזה מינון להשתמש? יש 100 מ"ג מהחומר הפעיל, יש 200, יש 150...במקום אחד קראתי שצריך 6מג לקילו. ומצד שני קראתי על מגבלות לא לצרוך יותר מ400 או יותר מ200 מג ביום.פתח בחלון חדש
יבלות ויראליות חגית 05/07/2012 | 19:46שלום לפני בערך חצי שנה החלו להופיע לי כמה יבלות על כפות הידיים. ניגשתי לרופאת עור וטופלתי בורומאל, כשראיתי שזה לא ממש עוזר, ניגשתי שוב לרופאה, היא צרבה לי את היבלות, לאחר שבוע הכל הפך להיות מאוד דלקתי, חזרתי אלייה, היא נתנה לי משחה אנטיביוטית וביקשה שאחזור שוב. חזרתי אלייה כשביקשה, היא ראתה שהיבלות באותו מצב וצרבה לי שנית. לאחר שראיתי שהצריבה לא עוזרת לי פעמיים ואף גורמת לי לנזק בעור,ניגשתי אלייה שוב וביקשתי לא לצרוב לי יותר ושאלתי אם יש לה פתרון אחר בשבילי היא נתנה לי מרשם לאלדרה, השתמשתי במשחה הזו (לא סיימתי את כל הטיפול) כי ראיתי שאין שום שיפור. אני כבר אובדת עיצות, יש לי קרוב ל-20 יבלות בכפות ידיים, חלקן ממש גדולות. ומה שמטריד אותי זה שזה רק הולך ומחמיר, כל הזמן נולדות להן עוד יבלות. מה אני יכולה לעשות, חשבתי על ניתוח, דיברתי עם כירורג דרך ביטוח מושלם, הוא ציין שאם יש לי הרבה כל כך זה מראה על בעיה המערכת החיסונית והוא ציין שהוא לא יוכל לנתח אותי עד שלא אביא לך אישור מאימונלוג על כל שאין לי שום בעיה בריאותית. הרופאת משפחה שלי לא מעוניינת לתת לי הפנייה לאימונולוג כי לטענתה היא עשתה לי את הבדיקות דם וכולן תקינות. בבקשה ממך, מה אני יכולה לעשות???אני כבר מיואשת, אני בחורה בת 30, זה מאוד לא אסטתי להיות ככה, אני כבר ממש מתביישת שרואים לי את הידיים וחוץ מזה לאחרונה גם זה התחיל ממש לגרד לי ואני מרגישה ממש חוסר נוחות. האם יש עוד משהו שיכול לעזור??ממה זה בכלל נובע כמויות רציניות כאלו לא יבלות? האם את ממליצה על ניתוחים. סליחה שאני כותבת את זה אבל אני כבר לא סומכת על הרופאת עור שהלכתי אלייה. אז אני לא מוכנה לחזור אלייה יותר. את יכולה להפנות אותי למישהו? אפילו באופן פרטי. אני ממש צריכה עזרה תודה חגיתפתח בחלון חדש
יבלות ויראליות16/07/2012 | 17:23שלום חגית, אני מניחה שאכן מדובר ביבלות ויראליות ולא במחלה אחרת... אם אכן כך, קורה שהיבלות גדלות בהשפעת צריבה ו/או טיפול פולשני כזה או אחר. לכן הייתי מפסיקה את הנסיונות החוזרים לצרוב אותן. גם הטיפולים הטופיקאלים שקבלת כגון ורומאל או אלדרה אינם יעילים יותר. ברוב המקרים היבלות נעלמות מעצמן תוך פרק זמן שיכול להיות ממושך. מנסיוני יש מקרים עקשנים כדוגמת המקרה שלך שמגיבים יפה מאד לטיפול ע"י היפנוזה. איני מעודכנת לגבי רופא/ים שעוסקים בכך. בזמנו ניתן שירות כזה בביה"ח וולפסון. יש גם ניסויים קלינים בתכשירים חדשים למריחה שמתקיימים או התקיימו במרפאת עור במרכז הרפואי שיבא. נסי לברר זאת בזמנך החופשי. בהצלחה, פרופ' אסתר עזיזי .
האם מצאת טיפול שעזר???נעמה 24/07/2016 | 10:14חגית שלום, האם מצאת פתרון? לי יש יבלות פלנטריות (בכף רגל ) ואצבע ביד, כבר 9 שנים, ושום רופא , שיטה או טיפול לא עזרו לי. אשמח לדעת אם מצאו דרך לעזור למערכת החיסון שלך. כמוצא אחרון הציעו לי לייזר CO2 עם הרדמה מלאה. אני מאד חוששת. גם עקב ההרדמה , וגם כי קראתי שיתכן שנשארים כיבים שלא נרפאים היטב. וחשוב לי מאד דריכה תקינה על הרגל.
פפילומה ציפי 03/07/2016 | 15:58יש לי פפילומה בצבע העור עם הילה כהה מסביב.היא קיימת כבר לפחות 5 שנים באותה צורה צולם גם בדרמוסקופ.הפלסטיקאי אומר שכמניעה כדאי להסירה.יש לי הסטוריה של מלנומה ולכן אני במעקב . אני מעדיפה כמובן להמשיך במעקב (בודקת מדי פעם גם בעצמי)מה דעתך?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פפילומה פרופ' אסתר עזיזי 04/07/2016 | 07:52הפתרון הפשוט הוא אכן להסירה ללא דיחוי נוסף באופן כירורגי . אפשרות חלופית היא להמשיך ולעקוב אחרי הנגע לאורך זמן ולשקול להסירו רק במקרה שיאובחן שינוי כלשהו בפפילומה, כגון - שינוי בצבע, בגודל, במרקם, ו/או במאפיינים הדרמוסקופים (בהשוואה לאלה שצולמו בעבר) . בברכה, פרופ' עזיזי
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד