פורום רפלקסולוגיה
צילה סמל רצון צילה סמל רצון, בעלת הקליניקה "אלאורם" – קליניקה לרפלקסולוגיה, עיסויים, עיסוי לימפטי וטיפול אנרגטי מרחוק. מפתחת הקורס הדיגיטלי "דואט עם אנדו" – להקלה על כאבים לחולות אנדומטריוזיס (בעבודה עצמית של עד 7 דקות ביום). מומחית לבצקות ולמצבים פרודלקתיים, מומחית לסטרס פיזי ונפשי. בעבר התמקצעתי בתחום העיסויים בכל הנוגע לגב תחתון, מחלת נהגים ועוד. בנוסף לכל הנ"ל, אני גם ארומתרפיסטית במקצועי. למדתי טיפול באמצעות פרחי באך, עיסוי בקני במבוק, עיסוי בטכניקות מתקדמות, עיסוי הריון, טיפול באמצעות כוסות רוח כולל הקזת דם (חיג’אמה), דמיון מודרך, קינזיוטייפ ועוד. הקליניקה מתמחה בעיסוי לימפטי לאחר ניתוחים אסתטיים, סטרס פיזי ונפשי ומצבים פרודלקתיים (פיברומיאלגיה, בצקות, מחלות אוטואימוניות, אנדומטריוזיס ועוד). עיסוי לימפטי הוא למעשה עיסוי למערכת ניקוז הרעלים של הגוף. כאשר היא בעומס, מצטברים רעלים (טוקסינים) שעלולים לגרום לבצקות או להחמיר כאב ממחלה קיימת. בטיפול בסטרס אני משלבת רפלקסולוגיה, ארומתרפיה, עיסויים, דמיון מודרך ועוד. במסגרת הטיפול האנרגטי אני מתמחה בפירוק והרכבה של חוזים נשמתיים – לשחרור דפוסים ישנים ויצירת חוזים מיטיבים. האני מאמין שלי... אני מאמינה ביחס אישי לכל מטופל.ת – ממש שירות פרא-רפואי אישי. עוזרת לנשים לאחר ניתוח למצוא את עצמן מחדש בתוך הגוף המנותח, להשתחרר מהבצקות ולהרגיש טוב יותר עם עצמן ועם גופן. אני יושבת עם כל מטופל ומטופלת כדי להבין את מקור הבעיה, ועובדת לפי זה מתוך ידיעה שככל שנקלף את שכבות הבצל – נגיע לעומק העניין, ויהיה קל יותר לטפל בשורש הבעיה, בין אם היא פיזית או רגשית. לאחר שנים של ניסיון בתחום הטיפולי, אני עדיין מתרגשת לראות את השיפור במטופלים – את שחרור הסטרס (באמצעות רפלקסולוגיה, ארומתרפיה ושיטות נוספות) ולראות א.נשים שרוצים לטפל בעצמם ולהרגיש טוב יותר.
כאבים בכל הגוף דמוי שפעת אנונימי 20/11/2025 | 15:47שלום אני שבועייפ אחרי הפלה בשבוע מתקדם. אתמול עשיתי טיפול רפלקסולוגיה וקמתי היום עם תסמינים של דמוי שפעת.. כל הגוף כואב לי.. זה נורמלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בכל הגוף דמוי שפעת צילה סמל רצון 23/11/2025 | 10:52הי יקרה, מצטערת על אובדנך. סליחה ששואלת- כתבת הפלה בשבוע מתקדם, האם מדובר בגרידה/ לידה שקטה או פרוצדורה ניתוחית אחרת? במידה וכן- האם המטפל.ת היה מודע.ת? והאם הרפלקסולוג.ית עם מומחיות ספיציפית לפריון? לשאלתך- יכולה להיות ריאקציה לאחר טיפול ועד 72 שעות מהטיפול ועם זאת הגוף אחרי טראומה ולכן הסיכוי לריאקציה גדול יותר ( לכן שאלתי על פרוצדורה ניתוחית כי לרוב מחכים יותר זמן לפני טיפול למעט במקרים מסוימים עליהם שאלתי קודם)?הוסף תגובה
כאב במרכז כף הרגל, האם רפלקסולוגיה תעזור? א.ו 02/11/2025 | 09:20היי, יש לי כאב כרוני במרכז כף הרגל? האם רפלקסולוגיה תוכל לעזור? ומה הכאב הזה אומר מבחינת הרפואה הסינית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב במרכז כף הרגל, האם רפלקסולוגיה תעזור? צילה סמל רצון 02/11/2025 | 12:45שלום א.ו לפני שאני עונה בצורה כזו או אחרת חשוב להבין איפה בדיוק במרכז כף הרגל ובאיזו רגל. מרכז כף הרגל זה אזור די נרחב, האם אנחנו מדברים על החלק המרכזי בכף הרגל עצמה או אל נקודה בחלק הצידי הפנימי של הרגל באזור הקשת? האם רגל שמאל? רגל ימין? לכל אחד מהפרמטרים יש רפלקס אחר ומשמעות שונה. מה גם שברפלקסולוגיה יש לכל רפלקס 3 צדדים- הפיזי, הרגשי והאנרגטי ( הפיזי כפיזי, רגשי כרגשי והאנרגטי מסמן חולשה של איבר או מצב עוד לפני שמרגישים זאת בפועל בגוף/ בבדיקות - הרי ברפלקסולוגיה אפשר לחוש/ לראות דרך כפות הרגליים דברים רפואיים שיגיעו לפני השטח/ לידי סימפטום רק בעוד כחצי שנה ), השאלה היא בעצם מה המיקום המדויק כדי שנוכל להקדם משם. לגבי האם רפלקסולוגיה יכולה לעזור כאן? רפלקסולוגיה יכולה לעזור להרבה א.נשים ולהרבה מצבים וכמו שאין אף תרופה שמשפיעה על כולם אותו הדבר כך גם ברפלקסולוגיה ( או בכל טיפול אחר לניסיוני) תמיד יהיה אחוז מסוים שיגיב פחות ונדרשים מספר טיפולים כדי לראות אם אכן אין אף תגובה לטיפול , מה גם שכאן איננו יודעים עוד במדויק את המיקום ולכן אין אנו יודעים בדיוק במה מדובר כדי להשיב במדויק על השאלההוסף תגובה
תשובת מומחה רפלקסולוגיה לסטרס צילה סמל רצון 30/10/2025 | 11:38מיכל שלום, לשאלתך- טיפול רפלקסולוגי אכן יכול לעזור להפחית תחושת סטרס בטווח הקצר, יכול להגביר את העמידות לסטרס ואף להפחית את תחושת הסטרס הכללית לאורך זמן בטיפול מתמשך ( כמובן שרפלקסולוגיה וטיפול רפלקסולוגי אינם יכולים להוות תחליף לטיפול תרופתי במידה וקיים - אלא כטיפול תומך).הוסף תגובה
רפלקסולוגיה לכאבי ראש וסינוסים ת. ש. 30/10/2025 | 09:15שלום רב, אני סובל מנזלות שלא עוברות, ואז הסינוסים כואבים וכבדים, כאבי ראש, ומגיע לאנטיביוטיקה. האם יש משהו בתחום הרפלקסולוגיה שעשוי לעזור בנושא? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רפלקסולוגיה לכאבי ראש וסינוסים צילה סמל רצון 30/10/2025 | 10:51שלום, לשאלתך- אכן אפשר לקבל בעצם מעין טיפול מונע ברפלקסולוגיה- תיחזוק קבוע של אחת לשבוע/ לכל המרוחק אחת לשבועיים של טיפולי רפלקסולוגיה בדגש על מערכת החיסון, סינוסים ופינוי טוקסינים (מערך פינוי רעלים בסיסי ברפלקסולוגיה ) יכול מאד לעזור לאורך זמן - לעמידות מערכת החיסון והגוף בהקשר הזה , בנוסף גם יוכל לעזור לכאבי ראש ומיגרנות באופן כלליהוסף תגובה
טינטון רונן אבני 04/01/2015 | 13:04אימי סובלת מטינטון שכנה שלה המליצה לה על טיפול ברפלקסולוגיה לטינטון. לא מצאתי על זה שום דבר. האם הטיפול יכול לעזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טינטון מר חגי דומב 06/01/2015 | 19:24שלום רונן ראשית כן הרפלקסולוגיה יכולה בהחלט לעזור בתופעת הטינטון אולם יש צורך במידע נוסף שכן הטינטון יכול להופיע מסיבות רבות כגון חשיפה לרעש,פגיעה בצוואר, וירוס,דלקת אוזניים,פגיעה במפרקי הלסת ועוד ,הטיפול עבור כל סיבה הוא שונה.אי לכך נדרש מידע נוסף כדי לדעת באיזו אסטרטגיה יש לפעול. על מנת שאוכל לתת לך תשובה ממוקדת אני זקוק למספר נתונים כגון,גיל המטופל, היסטוריה בריאותית, האם יש מידע/אבחון רפואי מהי הסיבה לטינטון.הוסף תגובה
טינטון מתריד באוזניםשולמית 13/02/2023 | 19:54שלום, אני לומדת שנה ב ברפלקסולוגי ולמטופלת הסטאג שלי יש טינטון באוזן שמאוד מטריד אותה זה התחיל ב2016 בעקבות ניתוח של הוצאת גידול שפיר שגרם גם לאיבוד שמיעה באוזן שמאל. השאלה איך לעזור לה עם זה האם לעבוד על מערכת השתן כי האוזניים מקבילים לכליות וגם להוסיף את האוזניים. סימנים ברגל- בשתי הרגלים באצבע מס1 ו2 הן ממש דבוקות אחת לשניה בצע אדום ופטרת בציפונים, וכן יש פלישה של אויר בכל כף הרגל המון קילופים. אשמח לקבל חוות דעת(=הוסף תגובה
חוסר תחושה באצבעות רגליים (לת) אביגדור 04/11/2022 | 18:08שלום רב. אני בן 74 עם סכרת מאוזנת מזה 30 שנה וכולסטרול מאוזן בתרופות. אני סובל מכאבים בעמוד שדרה תחתון ולפני חודשיים קיבלתי זריקת אפידורל. השבוע בבדיקה שגרתית אצל האחות בקופת החולים הסתבר שיש לי חוסר תחושה ב3 אצבעות אמצעיות ברגל ימין. כמו כן עלי לציין שאני מנהל אורח חיים מתאים למחלות הרקע שלי כולל הליכות של 7 ק"מ 4 פעמים בשבוע. שאלתי מה צריך לעשות עם חוסר התחושה באצבעות ולמי עלי לפנות. אשמח לתשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נקודת הלבלב שי 19/03/2011 | 09:58שלום, יש לי כאב קבוע וממש "גולה" בכף רגל שמאל בנקודה שלפי מפת רפלקסולוגיה זה הלבלב. מה המשמעות הפיזיולוגית של זה או ההוליסטיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה נקודת הלבלב גב' יעל רוקח 21/03/2011 | 00:35שי, מבחינה פיזית הלבלב אחראי על יצירת אנזימים המשמשים לפירוק החלבונים, הפחמימות והשומנים במערכת העיכול, וביצירת הורמונים (אינסולין וגלוקגון) האחראים על פירוק וויסות רמת הסוכר בדם. מבחינה הוליסטית, העזרה, במערכת העיכול, לפירוק החלבונים, הפחמימות והשומנים הינה עזרה בפירוק חוויות החיים. עזרה ב'עיכול' השגרה והחוויות היותר קשות בחיינו. העזרה בויסות רמת הסוכר בדם הינה עזרה בספיגת המתוק בחיים, השמחה. כשאדם צורך יותר מתוק בתזונה הוא למעשה מתקשה ביצירת שמחה ואופטימיות. למעשה, הלבלב מתעסק בשיגרת החיים ובשמחת החיים. הכאב שאתה מתאר, מציין רגישות בלבלב, חוסר איזון בתפקודו. מה גילך?, כמה זמן אתה חש בכאב? חג שמח, יעלהוסף תגובה
המשך21/03/2011 | 06:44אני בן 37 ללא סכרת ושמתי לב לכך כמה חודשיםהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך גב' יעל רוקח 22/03/2011 | 17:04היי, האם בזמן האחרון אתה צורך יותר סוכר? האם בחודשים האחרונים חל בחייך שינוי 'קשה לעיכול'? יעלהוסף תגובה
קאריןקארין 27/09/2022 | 02:44היי יעל, מה שלומך? שמתי לב לתשובה שענית לבחור ששאל. לאחרונה הייתי אצל מעסה שהיא גם רפלקסולוגית מוסמכת, וכאב לי בנקודות של הלבלב. היא אמרה לי את אותם הדברים שרשמת פחות או יותר. כשלא מתוק בחיים, אז קשה ללבלב לפרק את הסוכר. אני בת 28, לא צורכת הרבה סוכר. אוכלת דבר מתוק עם הנס קפה בבוקר, אולי עוד פרי במהלך היום, וזהו. הייתי שמחה לשמוע האם יש דרך לאבחן ולהבין איך לטפל. קארין.הוסף תגובה
ציפורן מעובה (לת) שיר 04/09/2022 | 21:19התחילה להתעבות לי הציפורן ברגל מאמצע הציפורן היא מתחילה להתעבות אשמח לדעת איך לגרום לציפורן לחזור לקדמותה כמו בתחילת הציפורן שהיא כן דקה רק מהאמצע מתחיל העיבוי תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ציפורן מעובה לימור 06/05/2012 | 22:20שלום, אני רוצה לשאול על ציפורן מעובה בכף הרגל. למדתי שציפורן מעובה מעידה על כך שהמטופל עבר שלב של הישרדות, התמודדות, סכנה או איום כלשהו על הקיום הפיזי שלו. (צובר שכבות של אדמה בשביל תחושת ביטחון, האחזות) השאלה שלי, מה זה אומר כאשר ציפורן מסוימת, דווקא היא מעובה, ואחרות לא. למשל ציפורן של אצבע 3 ו-4. תודה!! לימור.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ציפורן מעובה גב' יעל רוקח 10/05/2012 | 00:58לימור, לרוב, ציפרן מעובה הינה תופעה הנובעת מפטרת, לכן הייתי מוודאת כי אין המדובר בכך. בנוסף למה שציינת, הציפורן מייצגת את שערות הראש. הם אף עשויים מאותו חומר קרני.(שניהם נמצאים בקצוות הגוף, אינם מכילים עצבים, אך קשורים לגוף באמצעות שורשים המוזנים ע"י הגוף). הייתי בודקת אפשרות לקשקשים, קרקפת שומנית, נשירת שיער. כמו כן, אם אכן מדובר בפטרת- הייתי שמה דגש על מערכת החיסון. יעלהוסף תגובה
תודהלימור גול 10/05/2012 | 09:08תודה יעל, אז אין משמעות לציפורן מסוימת מעובה, חוץ מפטרת באותה הציפורן? גם יש סוגים שונים של ציפורן מעובה. על מטופל אחד בקופת חולים ראיתי ציפורן מעובה ממש!!! כזאת שמתרחבת בעובי שלה לכיוון קצה הציפורן, כאילו מילאו אותה ... כמו כאלו סיבים בפנים. ויש ציפורן מעובה, שהיא לא מגיעה לעובי כזה, היא כולה פשוט יותר עבה מציפורן רגילה, נראה כמו משהו יותר קבוע כזה. אז רוצה לשאול - אם אין עוד סיבה (גם רגשית) לציפורן מסוימת (!) שעבה יותר, חוץ מפטרת. תודה.הוסף תגובה
תשובת מומחה בכיף.. גב' יעל רוקח 10/05/2012 | 19:41לימור, כאמור, ציפורן מעובה נובעת מפטריה, ולא משנה כמה היא עבה. מנסיוני, פחות משנה היכן יש פטרת, ויותר מעניין אותי למה יש פטרת?? - הסיבה לפטרת היא מערכת חיסונית חלשה. מערכת חיסון חלשה, עד כדי לאפשר לפטריה את התנאים ה'נוחים' לה, הינה חלשה גם ברמה הנפשית!. כעת הייתי בוחנת את החולשה בחוסן הפיזי והנפשי. יעלהוסף תגובה
סבבה. תודה רבה :)לימור 10/05/2012 | 19:43הוסף תגובה
הציפורן בכף הרגל הגדולה מעובהאנט 18/07/2021 | 12:27הציפורן הגדולה בכף הרגל מעובה וכאשר אני גוזרת אותה יש מין אבקה לבנה על פניו אינה כואבת והצבע בסדר אשמח ליעוץהוסף תגובה
ציפורן מעובהשיר 01/09/2022 | 23:04דוקטור בהמשך לתשובתך חוסר חפיפה מספקת של שיער הראש עלול לגרום לציפורן עבה(גם לי יש ציפורן ששלושת רבעי ממנה התעבתה והשאר נראה רגיל-זאת אומרת היא העיבוי התחיל מאמצע הציפורן)ואשמח כם לדעת איך ניתן לטפל בעיבוי שתחזור להיות דקה כמו החצי השני של הציפורן..אגב משייפים או כל דרך אפשרית להחזירה לקדמותה.. תודה רבההוסף תגובה
כאבים אחרי טיפול רפלקסולוגי (לת) מאיר 19/07/2022 | 14:04לפני שבועיים עשיתי טיפול רפלקסולוגי, המטפל לחץ על 3 נקודות ברגל בעצמה אדירה, עד שצעקתי מרוב כאב (הוא אמר לי שזו שיטה מיוחדת שהוא פיתח). בימים הראשונים לאחר הטיפול דוקא לא הרגשתי כאב מיוחד, אך משעברו הימים אני מרגיש תחושת כאב לא נעימה בכף הרגל השמאלית, (באיזור של ''גב הרגל'' עד האצבע האמצעית, שם הוא לחץ בעצמה, נראה לי שזה האיזור של 'עצב הנוירומה') סוג הכאב לא ברור לי, אם אני נוגע שם כואב לי, אחרי הליכה שגרתית כואב לי, מזה יכול להיות? הרפלקסולוג טוען שאם כואב לי סימן שעדיין המקום לא משוחרר, אבל אני מפחד לחזור אליו. אשמח לתשובה במהרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות נוגדות דיכאון
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
עיסוי רפואי
תרופות קשורות
-
פרופוקסיפן
-
פאמציקלוביר
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
פיט סטפ פרו
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס