פורום פריצת דיסק - עמוד 33
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
פענוח MRI צווארי לירון 13/07/2015 | 13:15שלום, אני הופנתי ל MRI צווארי כי יש לי כאבים בצוואר וכאבים בשורשי כפות הידיים. הלורדוזיס הצווארי שמור. מודגם דקסטרו-סקוליוזיס קודם גופי החוליות גופי חוליות עמוד שדרה צווארי שמורים בגובה ובמנח. קומפלקס דיסק-אוסטאופיט מודגם בגובה C4-C5, זה גורם להשטחה מינימלית של האספקט האנטריורי של החוט מלווה בשינוי אות עדין ביותרבתוכו ( 9 - 8 ). ללא דפורמציה משמעותית של החוט. קומפלקס דיסק-אוסטאופיט מינימלי מודגם בגובה C5-C6 ללא אפקט על החוט. פרט לכך -התעלה הספינלית והפורמינות הנוירליות מרווחות. המעבר הצרביקו-מדולרי שמור. חוט השדרה הצווארי תקין באות ובמבנה. מודגם החזר אות תקין ממח העצם בחוליות עמוד שדרה. רושם: קומפלקס דיסק-אוסטאופיט בגובה C4-C5 הגורם להשטחה קלה ביותר ולשינויי אות מינימליים בחוט. אשמח אם תגיד לי מה זה אומר בתודה מראשפתח בחלון חדש
עוד משהולירון 13/07/2015 | 14:51שכחתי לציין שיש גם כאבים בידיים ולא רק בשורש כף היד
תשובת מומחה לא ניתן לדעת "מה זה אומר" ד"ר רפאל לוטן 13/07/2015 | 21:17שלום, ה-MRI מדגים שינויים ניווניים כגון צמיחת עצם (אוסטיאופיטים) הנלווית לבלט דיסק. לא קיים לחץ ניכר על חוט השדרה אך עדיין קיים בו שינוי סיגנל אשר יכול להעיד על פגיעה מבנית בו. האם מדובר בממצא בעל משמעות? האם יש קשר לתלונותייך? מה הטיפול הנדרש? על כל זאת ועוד לא ניתן לענות בפורום ולכן יש משמעות לבדיקתך ועיון בבדיקת ה-MRI. עלייך לגשת למנתח עמ"ש לייעוץ. במידה ותחפצי ניתן לקבוע תור במרפאתי. בריאות שלמה.
בדיקת MRI עקב בקע דיסק צווארי אתי 10/07/2015 | 16:10שלום רב דר לוטן עקב בקע דיסק צווארי ב5-6cשהראתה בדיקת CT מטופלת במרפאתכם בוולפסון בזריקות . אפשר לאמר שיש הטבה מינימלית , ובקרוב אמורה לבצע MRI. מאחר ואני סובלת מאסטמה האם זה נכון שאת ה MRI צריך לעשות לי ללא חומר ניגוד ? ואם זה נכון האם MRI ללא חומר ניגוד יכול להשפיע על התוצאה ? בנוסף מתענינת לגבי ניתוח בשיטה האנדוסקופית , מה דעתך ? בברכה אתיפתח בחלון חדש
בקע דיסק צווארי MRIאתי 10/07/2015 | 16:11רציתי להוסיף שאני בת 50
תשובת מומחה שאלות רבות ד"ר רפאל לוטן 12/07/2015 | 16:35שלום 1. אין סיבה לעשות mri ראשוני עם גדוליניום. 2. הגדוליניום לא מוזרק בשאלה של פריצת דיזק או שינויים ניווניים 3. אנדוסקופיה תלויה בממצאי mri 4. עד 120 בריאות שלמה
תוצאות סיטי עמוד שידרה מותני מיכלי 07/07/2015 | 12:18שלום דר לוטן, להלן ממצאי הסיטי הנ"ל, אשמח אם תאיר את עיניי, היות שהאורתופד המעיט בהסברים וכרגע שלח אותי לרפואה אלטרנטיבית: הסיטי בוצע לפני חודש: " בגובה L5-S1 שינויים ניווניים בסחוס הדיסקאלי עם ואקום פנומן. בלט דיסק דיפוזי קל ללא לחץ על השק הטקאלי". לגבי שאר החוליות: - L1-L4: "מיבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק". SIJ , (לא כל כך ברור)בגדר הנורמה לפי הפלנר: מודגמת עמדה לורדוטית תקינה. עקמת קמורה שמאלה. לציין שאני בת 47 ומבנה גופי רזה, אם יכול לעזור לך. לציין שהכאבים הם מינוריים, עמומים, מרגישה לעיתים קצת לחץ, אך הם לא משביתים אותי, ישנם ימים שיותר מרגישה ימים שפחות תודה רבה מראש על תשובתך לגבי החוליות שנפגעו וזאת בגלל הרמת משקל כבד (קניות) מאמץ. זה מה שקורה כשלא נזהרים....פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיקר שינויים ניווניים ד"ר רפאל לוטן 08/07/2015 | 06:46ע"פ הפענוח הממצא היחיד בבדיקה הוא שינויים ניווניים בגובה L5-S1 הכוללים את סימן הואקום בדיסק ואת בלט הדיסק. לשמחתך אין לחץ עצבי. לאור הממצאים הנ"ל האורטופד הפנה אותף לרפואה משלימה. בריאות שלמה.
תשובתך אלימיכלי 08/07/2015 | 08:37הי דר' תודה רבה על המענה המהיר. מאחלת לך יום טוב ומוצלח.
בלט דיסקים אילן 24/06/2015 | 04:46שלום ד"ר לוטן, בעקבות תאונה בגב תחתון עברתי MRI אשר בפענוח נרשם בלטים במספר גבהים עם לחץ על השק הדוראלי/טקאלי. עיקר התלונות שלי הם כאבים ומגבלת תנועה וכאב רגלים) (אין תסמינים כמו נימול חום או הרדמות) ב-EMG /NCT לא נצפה נזק שורשי כידוע על פריצת דיסק אפשר לקבל גם נכות נוירולוגית ( וגם נכות אורטופדית (מגבלת תנועה) השאלה היא האם לאור העובדה שאין לי תסמינים נוירולוגים ותוצאת הEMG אני לא יכול לקבל נכות נוירולוגית בנוסף למגבלת התנועה או שגם כאבים הם סימפטום נוירולוגי? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תלוי בממצאי הבדיקה הגופנית בועדה ד"ר רפאל לוטן 25/06/2015 | 06:07בהצלחה
מה הכוונה ממצאי הבדיקה?אילן 26/06/2015 | 09:05בוועדה אורטופדית נקבעו לי 15% נכות בין מגבלות תנועה כעת אני מעוניין לפנות לוועדה נוירולוגית כדי שתינתן לי נכות גם בגין הכאבים בגב ובגין הקרנה של הכאבים לרגלים - האם כאב גב והקרנה לרגלים(שגורמת להפרעה במהלך הליכה מאומצת)היא עניין שמקנה אחוזים נוירולוגיים בעקרון (למרות העדר נימול חום וכו' שהינם סימפטומים נוירולוגיים קלאסיים..) [כאמור בMRI מצאו בלט דיסקים מרכזיים בחוליות מותניות עם לחץ על השק הדורלי ולחץ על העצב)
תשובת מומחה תלוי בבדיקה הגופנית ד"ר רפאל לוטן 27/06/2015 | 22:11הנכות תיקבע על סמך השילוב של ממצאי הבדיקה הגופנית, ממצאי CT/MRI וממצאי EMG/NCV. בהצלחה.
ברשותך אשאל אחרתאילן 28/06/2015 | 02:27האם כאבי גב המקרינים לרגליים הינם סימפטום נוירולוגי (כמו שחום ונימול לדוגמה נחשבים) בתודה אילך
תשובת מומחה לא פורום 'זכותי לי' ד"ר רפאל לוטן 28/06/2015 | 07:34ע''פ ה-emg לא תקבע נכות אלא אם יימצא חסר עצבי בבדיקה. הפורום אינו מיועד לייעוץ משפטי בנושא ועדות או נכות ואיני רוצה להפוך אותו לכזה ולכן לא אמשיך לשאלות בתחום זה. בריאות שלמה.
לא הייתה זאת כוונתיאילן 29/06/2015 | 03:41ומתנצל אם הובנתי לא נכון. סה"כ מה שניסיתי להבין זה האם כאב שמקרין לרגליים הוא סימפטום נוירולוגי. לדעתי זו שאלה ראויה ולגיטימית לשאול בפורום כזה ובגלל זה בשאלתי האחרונה ציינתי "אשאל בדרך אחרת וחבל לי שבמקום לענות תשובה עניינית הבנת זאת כניסיון לקבל יעוץ בענייני משפט וועדות. בברכה אילן
לאילן שלום רבקאופמן משה 04/07/2015 | 12:13לפי תשובתו של הרופא המכובד לשאלתך ובכלל כאשר אנו זקוקים יותר מתמיד לעזרת הרופאים בבעיותינו הרפואיות החמורות והקרדינליות (כוונתי לבעיות מורכבות ומסוכנות להמשך חיינו הנורמטביים ) נוצר מצב ורושם שהרופאים נהפכו לאנשי עסקים יותר מאשר הם רופאים ואנו החולים והסובלים נהפכנו ל"קליינטים " בלבד אני בעצמי אובחנתי לפני שנה בפריצת דיסק והנני מתמודד בעצמי עם הבלבול וחוסר הכתובת היעילה והמוסמכת לפתרון אולטימטיוי של הבעיה
תשובת מומחה הכללה אמוציונלית ד"ר רפאל לוטן 04/07/2015 | 22:26שלום מר קאופמן הנכבד. יש חשיבות בהפרדה בין "בעיותינו הרפואיות החמורות והקרדינליות (בעיות מורכבות ומסוכנות להמשך חיינו הנורמטביים)" לבין שאלות רפואיות משפטיות שאינן מושא הפורום. אכן שאלות אלה בד"כ כוללות עלות כספית, אני מניח שאתה מרוויח כסף עבור עבודתך? ולכן הציפייה שייעוץ רפואי-משפטי יגיע בחינם היא מעט תמימה. לגבי ההתמודדות עם "הבלבול וחוסר הכתובת היעילה והמוסמכת לפתרון אולטימטיוי של הבעיה" הרי שלרוב בעיותינו בחיים אין פתרון אולטימטיבי יחיד וכך גם ברפואה, בנוסף לא תמיד קל לבחור בפתרון האולטימטיבי אשר הרופא הציע. לסיכום מעבר לפלפול הפילוסופי יש צורך בגישה פרקטית מעט יותר כולל ייעוץ "אמיתי" אצל רופא או יותר עד שתגיע לרופא בו אתה מאמין ותאמץ את הטיפול אשר יציע. בריאות שלמה.
אחרי 2 פריצות דיסק מאיר 02/07/2015 | 22:59שלום רב.. אבא שלי בן 56 בעבר הוא סבל משתי פריצות דיסק.. מדי פעם עם השנים הכאבים היו חוזרים והוא היה מטופל בפיזיותרפיה עם מכות חשמל והיה עובר.. בחצי שנה האחרונה הכאבים חזרו בצורה ממש חזקה ומקרין לו לרגל ימין.. השבוע האחקון הוא ממש מגיע למצבין שלא מרגיש את הרגל ולא מסוגל לדרוך עליה.. הפיזיותרפיה לא עוזרת גם לא משחות וכדורים.. רציתי לדעת מה ההשלכות של זה שהוא לא מרגיש את הרגל ? זה יכול להיות נזק תמידי ? מה אפשר לעשות ?האורטופד וגם רופא המשפחה לא המליצו על הניתוח כי אמרו שאחוזי הצלחה לא גבוהים והכאבים לא יעברו אלא שהניתוח רק יגרום לכך שהמצב לא יחמיר.. בבקשה תשובה..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המצב יחמיר? ד"ר רפאל לוטן 03/07/2015 | 12:07קשה להתייחס להמלצת האורטופד ורופא המשפחה מאחר שלא בדקתי את אביך ולא בחנתי את ממצאי הדימות ומאחר שלא מדובר בתחום עיסוקם. לגבי הירידה בתחושה ייתכן ומדובר בפגיעה קבועה אבל בד''כ מדובר בהחמרה זמנית. ניתן לקבוע פגישה להערכת מצבו של אביך.
ממצא רדיולוגי ישן או חדש שירה 24/06/2015 | 04:48שלום ד"ר עברתי MRI עמוד שדרה ובממצא נראו בלטים לוחצים על השק הדורלי ועל העצב. האם ניתן לדעת האם הבלטים האלה הם ישנים (ונגרמו לפני שנים רבות) או שניתן לזהות כי מדובר בממצאים חדשים? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה גיל הממצאים ד"ר רפאל לוטן 25/06/2015 | 06:08לא ניתן לדעת.
mri מותני לימור 22/06/2015 | 20:17שלום רב, לאחר כאב חד בגב התחתון שהקרין לרגל שמאל להלן תוצאות הmri: מנח תקין של עמוד השדרה המותני. המבנים הגרמיים שמורים. צמצום קל של מרווח דיסקלי וירידה בסיגנל הדיסק בגובה L2-L3. הקונוס מסתיים בגובה T12-L1 ובעל מראה תקין. בגובה L1-2 : התעלה והפורמינות פתוחות. שינויים פצטליים קלים. בגובה L2-3 : צמצום מרווח דיסקלי כאמור מודגמת פיסורה אנולרית קטנה עם היצרות משנית קלה מאוד של התעלה. שינויים פצטליים ועיבוי ליגמנטה פלבה ללא היצרות הפורמינות. בגובה L3-4 : שינויים פצטליים ועיבוי ליגמנטה פלבה. התעלה והפורמינות פתוחות. בגובה L4-5 : פיסורה אנולרית פארא צנטרלית ופורמינלית משמאל. שינויים פצטליים ועיבוי ליגמנטה פלבה ללא היצרות התעלה עם היצרות פורמינלית מינימאלית משמאל. בגובה L5-S1 : שינויים פצטליים. התעלה והפורמינות פתוחות האם יש מקום לדאגה? טיפול? האם זה פריצת דיסק? בתודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מקום לדאגה? ד"ר רפאל לוטן 23/06/2015 | 12:46ע"פ הפענוח מדובר בשינויים ניווניים ללא עדות לפריצת דיסק, מאידך מדובר בתרגום לעברית של הפענוח ולא צפייה בדיסק הבדיקה ולכן התשובה בעירבון מוגבל. בריאות שלמה.
פריצת דיסק L4 L5 מוני 21/06/2015 | 14:11בני נפצע לפני כ10 שנים מפיצוץ טנק ועפת למרחק כתוצאה נפצע קשה שברים בגוגולת,חתכך עמוק במפשעה ..ועבר מספר נתוחים.הוא מוכר כנכה צהל.מאז לעיתים עמידתו והליכתו אינה ישרה אלא מעט נוטה לצד.סבל מדי פעם מכאבים אך המשיך הלאה.בשנה האחרונה סבל רבות מכאבי גב ובסיטי ראו פריצת דיסק.האם זה יכול להיות קשור בכך שעף למרחק מהטנק?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קשר סיבתי ד"ר רפאל לוטן 21/06/2015 | 19:59שלום, שאלתך בתחום רפואה משפטית ועוסקת בקשר סיבתי. האם ייתכן וזה קשור? ייתכן מאחר וכל הגוף עף באוויר. השאלה האמתית היא אילו פציעות מוכרות לבנך במשרד הביטחון? תשובות לשאלות אלה ניתנות אל מול עורך דינכם ולאחר מעבר על החומר הרפואי/משפטי אשר ברשותכם ונקרא חוות דעת משפטית. חוות דעת הינן בתחום עיסוקי במידה ותחפצו בכך. בריאות שלמה.
פריצת דיסק L4 L5מוני 22/06/2015 | 17:39תודה אעדכן את בני.
הגבלת תנועת הראש לאחר קיבוע חוליות בצוואר יצחק 20/06/2015 | 16:58שלום רב, אני עומד לפני ניתוח איחוי חוליות בצוואר בגלל שבר בדנס בן חצי שנה ונגע בחוליה C2. הוצע לי לקבע את החוליות C1-C3 או לחליפין את החוליות C1-C4. מה תהיה הגבלת התנועה הצפויה? האם יש הבדל מבחינת התנועתיות בין 2 האפשרויות? תודה! יצחקפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מגבלת תנועה שארית ד"ר רפאל לוטן 20/06/2015 | 22:46הצפי הוא כ-50% מתנועות הרוטציה - סיבוב לצדדים ומגבלה מינורית בכיפוף לפנים ולצדדים. לגבי C3 מול C4 כל גובה נוסף מגביר את מגבלת התנועה. בהצלחה.
צילום MRI פענוח מיכאל 17/06/2015 | 14:05מאחר והתור שלי לאורטפד נקבע ל 02.12.2015 ,ויש ביידי תוצאות MRI אשמח להתיעץ איתך בנושא , לפני כחודש לערך סבלתי מכאבים חזקים בגב תחתון הופנתי לצילום ולהלן התשובה,הבדיקה בוצעה בשקלולT1 T2 FSF, ישור לורדוזה קצה הקונוס המדולרי מודגם בגדר הנורמה המרווח הבין חולייתי L1L2,בגבהים L2-L3'L1-L2'D12-L1 ללא בלט או בקע דיסק הותי,בגובהL3-L4דיסק שחוק,אי סדירות בפני החוליות ושינויים ע"ש מודיק 2 היצרות ניוונית מתונה של תעלת השורש דו צדדי 'על רקע בלטי דיסק ואוסטאופיטים בגובה L4-L5 דיסק נמוך ומיובש היצרות ניכרת של תעלת השידרה על בקע דיסק ימני מרכזי, סובארטיקולרי ופורמינלי מימין ועיבוי של ליגמנטום פלאבום דו צדדי,CSFנראה סחוט בגובה זה , נראית היצרות של רצס ותעלת השורש ההיפס לטראלית בגובה L5-S1 בקע דיסק קטן סובארטיקולרי מימין עם פיסורה ללא לחץ ברור על העצבים ,ארתרופטיה פצטרית מתונה דו צדדית לציין שאני בגיל 58 , מאז הופעת הכאבים יש לי הגבלה בהליכה והקרנות חזקות עד כדי כאבים חזקים לאורך הגב התחתון והרגלים ומגיע עד לאצבעות הרגל , ולפעמים יש לי חוסר תחושה בשלו האצבעות הפנמיות ברגל שמאל ,מה ניתן לעשות בשלב זה עד לביקור אצל הרופא בדצמבר ,כי אני כרגע לא עובד כי כל מאמץ גורם לי להפסיק ולעבור למצב ישיבה תודה רבה על ההתיחסותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תור ממושך ד"ר רפאל לוטן 18/06/2015 | 20:03אכן עושה רושם מפיענוח ה-MRI כי אתה סובל מלחץ עצבי משמעותי אשר מתאים לתלונותיך. ניתן לפנות לרופא מטפל לצורך איזון כאב. מבחינת קיצור תור לאורטופד ניתן לנסות אורטופדים שונים או לפנות דרך משלים/מושלם/משתלם. במידה ותחפוץ ניתן לקבוע תור למרפאתי. בריאות שלמה.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד