פורום פריצת דיסק - עמוד 32
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
CT גב תחתון אבי 10/08/2015 | 10:09שלום אני בן 28 (192 ס"מ 109 ק"ג) נשלחתי ע"י אורטופד לבדיקת CT בעקבות כאבי גב עזים שחלפו אך עדיין חוזרים לסירוגין כאבי גב בעוצמות שונות תוצאות הבדיקה: D12-L1 : שינויים פצאטריים קלים L1-L2: שינויים פצאטריים קלים L2-L3 : בלט אנלוס דיפוזי, מעט לכיוון נקב ימין. שינויים פצאטריים דו"צ, הצרות קלה בנקבים. ללא הצרות משמעותית תעלה. L3-L4 : בלט אנלוס דיפוזי, מעט לכיוון ימין. שינויים פצאטריים דו"צ, הצרות קלה בנקבים. ללא הצרות משמעותית תעלה. L4-L5: בלט אנלוס דיפוזי ומרכזי. שינויים פצאטריים דו"צ, הצרות בנקבים עם לחץ על השורשים. ללא הצרות משמעותית תעלה. L5-S1: בלט אנלוס דיפוזי. שינויים פצאטריים דו"צ, הצרות בנקבים עם לחץ על השורשים. ללא הצרות משמעותית תעלה. ישנו גם ממצא לוואי בחתכים תחתונים רושם לעיבוי רקטום. אין לקבוע בוודאות אם הממצא אמיתי או בעקבות התכווצות מפני שהממצא הודגם בחתכים התחתונים בלבד. במה זה מגביל אותי? כמה דחוף אני צריך לראות רופא? ומה צריך לעשות כדי לשמור על עמוד השדרה מהחמרה של הממצאים? תודה אביפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינויים שחיקתיים ד"ר רפאל לוטן 10/08/2015 | 13:59שלום רב, לגבי הממצאים בע''ש מתני מדובר בשינויים ניוונים והדרך לטפל בהם היא חיזוק שרירי ליבה ומשככי כאבים לפי הצורך, לאחר ייעוץ אורטופד. לגבי הממצא ברקטום יש לפנות לכירורג כללי. בריאות שלמה.
תשובת מומחה בלט/פריצת דיסק ד"ר רפאל לוטן 08/08/2015 | 23:27ההבדל הוא במידת החריגה של תוכן הדיסק מעבר לגבול אחורי של החוליות ולכן גם מידת הלחץ העצבי/כאב/פגיעה עצבית.
כמה בלטי דיסק מה עושים? יואל 07/08/2015 | 09:48ד"ר שלום יש לי בצוואר כמה בלטי דיסק ברצף אני סובל מכאבים ביד ובכתף ותחושת עקצוצים לאורך כל היד (לא אזור ספציפי)מורגשים בעיקר בעת התכופפות/רכינה קדימה ומה שמרגיע אותי זה להרים את היד מאחורי הראש. 1. מה עושים כשיש כמה בלטים שבMRI רואים שלוחצים על העצב? איך יודעים איזה מהם גורם לבעיה וכדאי לשאוב/לנתח? בלטים אפשר לשאוב? 2.האם תרופות מסוג אתופן עוזרת מעבר לעניין הקלת הכאבים גם להבריא את הדלקת באזור הבליטת דיסק? 3.האם יש תרופה ממולצת לכך? תודה יואלפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלטי דיסק ד"ר רפאל לוטן 08/08/2015 | 08:58שלום, 1. השאלה מה עושים כש...? אינה רלבנטית מאחר וצריך לזהות איזה מהם הוא הרלבנטי לכאביך, מעבר לכך לא כל בלט דיסק בפענוח בעל משמעות קלינית, ההיפך רובם ללא משמעות. לגבי השאלה איזה מהם הוא המשמעותי יש לשמוע את תלונותיך, לבצע בדיקה גופנית ולבחון את בדיקות הדימות. לגבי שאיבת דיסק עמדתי ידועה (ניתן לקרוא תשובות מפורטות בפורום) שכן מדובר בפעולה זעיר פולשנית וזעיר תועלתית, חימום מרכז הדיסק לא יגרום לשאיבתו ולא לצמצומו וזאת לאור היעדר הגיון מנחה בפעולה וממספיק חולים שעברו בדיקות הדמיה לאחר פעולה זו ללא כל שינוי בממצאים. 2. קבוצת התכשירים נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים כגון אטופן עוזרים גם לתהליך דלקתי. 3. כבר הבנת שהתשובה דורשת בירור. בריאות שלמה.
פריצת דיסק אדל 06/08/2015 | 17:33ד"ר לוטן שלום! בעקבות כאבי גב קורנים לרגליים עם תחושת הרדמות בכפות רגלים נשלחתי לCT ובעקבותי MRI. נמצאו בעמ"ש תחתון בלטי דיסק שלוחצים את העצב. נשלחתי אחר כך ל-EMG/NCT שבפענוח כתוב שהם תקינים. אני לא מבינה איך זה ייתכן??? הרי יש לי כאבים והרדמות -למה לא רואים את זה בEMG/NCT/ האם זה הגיוני??פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פער זמן ד"ר רפאל לוטן 06/08/2015 | 21:45אם בדיקת ה-emg מבוצעת בסמוך לתחילת הסימפטומים קיימת סבירות שהבדיקה תהיה תקינה. לוקח זמן )כחודשיים( עד שהשינויים בעצב באים לידי ביטוי ב-emg.
תודה -לגבי מועד..אדל 07/08/2015 | 09:41תודה ד"ר. הסימפטומים התחילו למעלה משנה או יותר לפני בדיקת הEMG... (בהתחלה ניסיתי פיזיותרפיה והידרותרפיה ולקח זמן עד שעשיתי בירור הדמייתי..) האם יכול להיות שלמרות לחץ על העצבים והסימפטומים העצביים - זה לא תמיד בא לידי ביטוי בEMG ?? יכול להיות שאחרי שנה וחצי מהאירוע האקוטי - הסימנים בEMG נעלמים? (והייתי צריכה לעשות EMG קודם על מנת לראות סימנים בבדיקה זו)? תודה ושבת שלום ונפלאה
תשובת מומחה EMG לא בדיקה מדויקת ד"ר רפאל לוטן 08/08/2015 | 08:52הכל אפשרי מאחר ובדיקת ה-EMG אינה בדיקה מדויקת עם שונות בין בודקים. אין בדיקה העומדת בפי עצמה, תמיד צריך שילוב של קליניקה, דימות ובדיקות עזר אחרות על מנת להבין את התמונה הכללית. שבת נפלא ובריאות שלמה.
פריצת דיסק והריון גאיה 04/08/2015 | 08:45שלום לד"ר, אנילפני כניסה להריון עם פריצות דיסק L5L4S1 כואבת מאוד ולא יכולה לעבוד,חופשת מחלה ארוכה. אני מאוד מאוד מפחדת להכנס להריון ועם זה אני לא מוכנה לעשות ניתוח, רוצה קודם הריון, יהיה הכאב אשר יהיה. כמובן לאחר פרוצדורות של שאיבת דיסקים וזריקות.עד כמה אסבול בהריון?עד כמה חמור יהיה?נוסיף לזה שאני לא צעירה,44. הניתוח לא מבטיח לי חיים טובים יותר ויש סיכויי לזיהומים, כמו כל ניתוח פולשני ואני לא רוצה לקחת סיכון.זה הריון IVF יקר מאוד. תודה על תשובתך, אני ממש מוטרדתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה דילמות ד"ר רפאל לוטן 04/08/2015 | 11:36שלום, לא ניתן לצפות עד כמה תסבלי בהריון מבחינת עמוד השדרה. לכל ניתוח יש סיכונים כמובן ולכן תפקידך להעריך את התועלת בניתוח מול הסיכון ומול רצונך הברור בהריון לאור גילך. ההחלטה אכן קשה אולם היא בלעדית שלך. בכל מקרה בהצלחה.
תודה רבה על תשובתך המהירה.יישר כוחגאיה 04/08/2015 | 18:15תודה רבה
פריצת דיסק l5-s1 ציפי 24/07/2015 | 01:12שלום רב לפני כשישה שבועות עברתי ניתוח כריתת דיסק עקב פריצה ב l5-s1 עם הקרנה ולחץ חזק מאוד על רגל ימין במשך 8 חודשים. גם היום אחרי שישה שבועות מהניתוח הלחץ על הרגל לא השתחרר, אך הכאבים פחתו. אחרי הניתוח הרופא הסביר שבגלל הזמן הממושך מרגע הפריצה ועד הניתוח, גם כשכרתו את הדיסק העצב נשאר מעוך ורק ימים יגידו אם הוא ישתקם. שאלתי: האם יש בכלל סיכוי לשיקום העצב במצב כזה ואם כן מה צריך לעשות ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דילמה ד"ר רפאל לוטן 25/07/2015 | 21:26שלום רב, יתכן וההסבר שקיבלת אכל מסביר את המשך הלחץ אך יש מקום לשקול דימות חוזר לשלול פריצת דיסק חוזרת או לחץ שארי. על כך יש לשוחח עם המנתח שלך. לגבי הסיכוי לשיקום יש להמתין, מדובר בתהליך פנימי בעצב שאינו מושפע מפעילותך או התערבות חיצונית למעט שחרור הלחץ בניתוח.
כריתת דיסקציפי 31/07/2015 | 02:47דר לוטן מודה לך מאוד על ההתייחסות!!! היתה לי ביקורת אצל המנתח והוא טען שאין צורך כרגע בצילום כי כנראה ההחלמה שלי איטית מאוד. אני שכחתי לציין שאני סובלת מפיברומיאלגיה. האם ייתכן שבגלל זה ההחלמה שלי איטית?? בכל מקרה אמר לי לחזור אליו בעוד 6 שבועות. לחזור לפעילות למרות הכאבים החזקים והלחץ על הרגל והפנה אותי להידרוטרפיה. אני בכל זאת מודאגת מאוד כי התקפות הכאב חזקות ותכופות והכאב ממש מכניע אותי בכל פעולה שאני מנסה לעשות ופוחדת שהמצב יחמיר. מה דעתך? האם בכל זאת לנסות לחזור לתיפקוד? לא יכול להיגרם לי נזק חמור יותר? אובדת עצות !!!
תשובת מומחה דילמות נוספות ד"ר רפאל לוטן 31/07/2015 | 15:34הי ציפי, בחרת במנתח שלך, הניתוח עבר בשלום והוא מרוצה. אז למנ את מחפשת ייעוץ מעבר לכך? במקורות כתוב - עשה לך רב, והכוונה היא לרב ולא לרבנים. בשלב הזה כדאי להמשיך עם התכנית של המנתח. בריאות שלמה.
תוצאות בדיקת MRI ללא חומר ניגוד אח 29/07/2015 | 15:56שלום, זה מה שנכתב לי לאחר בדיקת MRI ללא חומר ניגוד: ממצאים: התיישרות של עמוד השדרה המותני עם עיבוי של הלרודוזיס התקין. גובה תקין של החוליות והדיסקים. אות תקינה מהחוליות. .L4-L5 מדיסק T2 ירידה באות רצף ללא בליטה של הדיסקים וללא היצרויות של התעלה או פורמינות. L1-L2-L3 - מ בליטה דיפוזית מינימלית של הדיסקים , שינויים ניווניים קלים בפצטים. ללא היצרות L3-L4 - ב של תעלה ספינאלית. יש היצרות קלה של פורמין ימני. בשילוב עם אבדיקרים . ANNULAR FISSURE בליטה דיסק דיפוזית קלה עם L4-L5 - ב הקצרים יש היצרות בינונית של התעלה הספינאלית . הצירויות קשות של הפורמינות. בליטה דיסק דיפוזית בינונית. בנוסף הרקמה רכה באזור של הרצס הלטרי מימין L5-S1 - ב 1.1 ס"מ. הממצא X1.0X1.6 - הממצא הזה מודד כ .S1 ואחורית לחלק העליון של גוף החוליה למיקום CAUDA EQUINA - גורם היצרות קשה מאוד של תעלה הספינאלית בדחיה של ה שמאלי ואחורי. יש גם היצרויות קשות של הפורמניות. בליטה דיפוזית של הדיסק ובנוסף רקמה רכה שקרוב לוודאי מהווה L5-S1 - התרשמות: 1. ב אקסטרוזיה של חומר מהדיסק שגורם להיצרות קשה של התעלה והפורמניות. החומר הזה נמצא בחלק הימני של התעלה והרצס הלטרלי הימני. רוב הסיכויים שמדובר בחומר מהדיסק בלבד ביחס לדיסק ולכן לא ניתן לשלול T2 אבל יש לציין אות יחסית גבוה של הרקמה הזאת ברצף ולכן מומלץ השלמה של הבדיקה NERVE SHEATH TUMOR אפשרות שמדובר בתהליך כגון עם חומר ניגוד. האם לבצע את הבדיקה? מה עוד יכול לגרום לאות גבוה ב T2? האם אבחנה מסוג זה שכיחה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לעשות או לעשות ד"ר רפאל לוטן 29/07/2015 | 20:051. כדאי להשלים את הבדיקה עם הזרקת חומר ניגוד 2. לא מדובר באבחנה שכיחה 3. הדיון לא רלבנטי עד לבדיקה עם ההזרקה בהצלחה
פריצת דיסק רון 17/07/2015 | 22:28שלום אני עומדת לעבור ניתוח פריצת דיסק מפחדת מאוד עד כדי רעידות אשמח אם מישהו עבר את הניתוח ב l4. L 5 לשוחח עימו איך חוזרים לשגרה אחרי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חששות ד"ר רפאל לוטן 19/07/2015 | 01:16שלום רב, חששותיך הגיוניים ביותר אך מדובר בניתוח סטנדרטי אשר כאשר מתנהל כצפוי/רצוי מניב שיפור בכאב המקרין לאורך הרגל/יים. בד"כ במידה וללא סיבוכים למחרת משתחררים. חזרה לעבודה משרדית תוך כ-6 שבועות (תלוי בהמלצות המנתח שלך). בהצלחה.
מומחים בניתוחרון 25/07/2015 | 17:48אשמח לקבל את רשימת במומחים בתחום לניתוח פריצת דיסק l4 l 5 לחוות דעת בהקדם
תשובת מומחה רשימת מנתחי עמוד שדרה ארצית ד"ר רפאל לוטן 25/07/2015 | 21:24ניתן לחפש רשימה זו בבתי החולים הציבוריים/פרטיים בארץ. אין מומחה ספציפי לניתוח כריתת דיסק L4-5, מדובר בניתוח שגרתי.
ספונדילוליזיס וספונדלוליסטזיס אלי 19/07/2015 | 00:13היי ד"ר, אשמח להבהרה קלה אודות המושגים וסיבות גרימתם: ספונדילוליזיס- מצב בו יש שבר מאמץ באזור הPars interarticularis הבנתי שיש מספר סוגים- אני מתעניין בספונדלוליזיס דיספלטי ואיסטמי. האם הראשון (דיספלטי) יכול להחמיר לשני (איסטמי)? אילו בדיקות יכולות לאפיין בצורה מדוייקת את אזור ה-Pars interarticularis מהבחינה על אופי היווצרותו לצורך הגדרת סוג הספונדילוליזיס (דיסלטי מול איסטמי)? ספונדלוליסטזיס- מצב בו חוליה מחליקה ע"ג אחרת. להבנתי הנ"ל קורה עקב חוסר איזון ב-Gravity line של הגוף וידוע רק אצל בני אדם. האם הנ"ל למעשה מוכיח כי אינו יכול להיות מולד, שכן יש צורך בעמידה על 2 וכן הליכה לשם היווצרות הבעיה? (למשל, נכים מלידה בכיסא גלגלים לא יסבלו מספונדלוליסטזיס) תודה רבה מראש :)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ספונדילוליזיס וליסטזיס ד"ר רפאל לוטן 19/07/2015 | 01:20שלום רב, תוכל לקרוא על הנושא במגוון אתרים כולל שלי (www.spines.co.il) . באופן פרקטי אם קיים ספונדילוליזיס הוא אינו מתקדם בין סוג לסוג מאחר ומדובר בחוסר איחוי פארס אשר מופיע כתוצאה מסיבות שונות. לגבי הליסטזיס אכן מדובר בהחלקה בין החוליות - לעיתים מדובר במצב מולד (גם הליזיס) ולעיתים התפתחותי. מקרי הליזיס הטראומטי נדירים. לסיכום מאחר וכנראה התגלו אצלך ממצאים אלה כדאי לפנות למנתח עמוד שדרה על מנת לשקול אם יש צורך בהמשך בירור או טיפול. בריאות שלמה.
חידודאלי 20/07/2015 | 15:33ד"ר ראשית תודה על תשובתך. קראתי רבות אודות המאפיינים של הספונדילוליזיס והליסטזיס. שאלתי היא האם במצב של ספונדלוליזיס דיספלסטי, יכול להתפתח ספונד' איסטמי נכוח העובדה שהפארס לא התפתח כראוי ולמעשה מגביר את הסיכוי לספונד' איסטמי? אזי הנ"ל שכיח יותר בקרב הסובלים מדיספלסטי עם נטייה לאיסטמי מאשר לבעלי פארס תקין ובו מצב של איסטמי נדיר יותר? האם אני צודק באבחנה? לגבי הליסטזיס- לא הצלחתי להבין כ"כ איך הנ"ל יכול להיות פגם מולד, שהרי מהמחקרים שקראתי דורש משקל על עמוד השדרה לצורך החלקת החוליה קדימה\אחורה. משקל שלא קיים במצב של התפתחות העובר בבטן... קטונתי מלהבין שכן אינני רופא אבל זה נשמע הגיוני, לא? טרם כתיבת ההודעה הראשונה, קראתי באתרך והיית שמח לדעת האם ישנם ספרים\ מאמרים מומלצים על ידך לקריאה מעמיקה יותר אודות תופעות אלו? תודה רבה!
תשובת מומחה חידוד למחדד ד"ר רפאל לוטן 21/07/2015 | 10:12ראשית בספונדילוליסטזיס דיספלסטי הבעיה היא ביצירת אלמנטים אחוריים של סקרום/L5 ולכן ההחלקה עקב החסר הנ"ל ולא על רקע היצרות ליזיס איסטמי - למרות שהכל אפשרי אך לא סביר. לגבי ליסטזיס מולד מדובר בפגם מבני בצורת הסקרום/אלמנטים אחוריים של סקרום/L5 אשר מראש גורמת לליסטזיס אשר יחמיר תחת העומס הפיזיולוגי. לגבי קריאה מעמיקה אתה יכול לחפש ב-PubMed.com - אתר המאמרים המדעיים. בהצלחה.
פריצת דיסק ענקית בגובה l5s1 דחוף ביותר יעל 04/07/2015 | 03:09לאחרונה בתאריך 1.7.15 אובחן הממצא.מאוד מבולבלת ובעיקר ממש חוששת.מעבר למורכבות הרפואית עלי לציין שאני אם חד הורית לילד מקסים בן 3, שצריך אותי. עם יכולת תמיכה מצומצמת בכל הקשור לבעיות בתפקוד הורי על רקע רפואי.לכן מתנצלת על בליל השאלות והבלבול. כרגע מרגישה שאין לי עדיין למי לפנות כרגע ללא כאבים קשים עם לחצים קשים בגב עם חולשה ברגל ימין קושי הזזת אצבעות נימולות וכמובן בהיסטריה. לדברי הרופאים בשל החשש לפגיעה עצבית ממליצים על החלטה על ניתוח בהקדם. מוזמנת לביקורת בעוד מספר ימים כרגע מטופלת בסינקטן. הטבה אולי או wishful thinking אשמח לקבל פרטים על נושא של ניתוחים האם עוזרים יתרונות מול סכנות (הרופא הציג את הנושא כניתוח פשוט ללא תקופת החלמה ארוכה...) אנא מה זה אומר... פתרונות אלטרנטיבים האם כירופרקט פזיו, דיקור...אם כן מתי?האם מיד או לחכות... ומה זה אומר אם אחליט כרגע לא לעשות התערבות כירורגית לחיות עם פריצת דיסק, עד כמה זה משפיע על אורך החיים. כיצד ניתן לדעת האם הנזק הוא פרמננטי? מה תקופת ההתלבטות שלי.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלות רבות ד"ר רפאל לוטן 04/07/2015 | 22:30שלום רב, קצת קשה להתייחס לנושא הדחיפות בניתוח ללא בדיקה גופנית ובדיקת ממצאי הדימות. לגבי הסיכונים/סיכויים עלייך להתייעץ ברופא המנתח שכן אלה משתנים ע"פ הטכניקה הניתוחית בה ישתמש. הסברים כלליים תוכלי למצוא באתרים רבים כולל באתר שלי: www.spines.co.il . במידה ותרצי ייעוץ ניתן לקבוע פגישת ייעוץ. בריאות שלמה.
המשך מעקבyaelim 14/07/2015 | 22:12לאחרונה ממצאי מעקב טובים עם צפי לשיפור עצמוני. המלצה על סד פיני. האם צניחת רגל בעקבות פריצת דיסק יכולה להשתפר בצורה עצמונית, אם כן מתי. האם ניתן לסייע בתוספת פיסיותרפיה כירופרקטיקה... האם הסד הפיני מלמד את הרגל ללכת שלאחר מכן ניתן להסירו או שהוא מונע ממנה תנועה עצמונית? האם יכול לסייע לטיפול בתופעה. רוצה שוב לשאול בצורה חד משמעית האם יכול להיות מצב שבו אני אעשה תזוזה שתגרום לדיסק הסורר לגרום לפגיעה חריפה יותר עד כדי שיתוק?
תשובת מומחה גורמי בלתי ידועים ד"ר רפאל לוטן 15/07/2015 | 09:511. תפקיד הסד הפיני? הסד הפיני אינו קשור בשום אופן לריפוי אלא מונע צניחת כף רגל בהליכה אשר עלולה לגרום לך למעוד ולשבור עצם אחרת בגופך. 2. מתי העצב יתאושש? לא ניתן לדעת, ייתכן ולעולם לא. 3. מה הסיכויים להתאוששות? תלוי במחקרים, הקונצנזוס הוא שלאחר שנה מדובר בתוצאה סופית. 4. מה הסיכוי להחמרה וכיצד? אין נתונים מהימנים על כך. 5. פיזיוטרפיה וכירופרקטיקה? עוסקים בחיזוק הקיים, חסרי משמעות להתאוששות העצב. בריאות שלמה והמשך המתנה סבלנית.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד