פרידה לא ברורה, עזרה בקבלת החלטה בבקשה.
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944
פרידה לא ברורה, עזרה בקבלת החלטה בבקשה. Jacob 11/06/2016 | 08:40שלום רב, הכרתי מישהו באורח פלא בעבודה ממש במקרה, נפגשנו אחת ל3 ימים תוך כדי העבודה, ולאחר 3 שבועות נאלצנו לטוס יחד ל5 ימים. יש לציין שהבחורה כרגע יוצאת עם מישהו שמבוגר ממנה ב30 שנה, ולא שלמה עם זה אך עדיין רוצה להשאר איתו עד כדי תחושת מיצוי. היא יודעת שהיא לא רואה את העתיד איתו ביחד, וגם היא לא רוצה כי שניהם במקומות שונים לגמרי, אך עדיין היא בוחרת להשאר איתו. אז טסנו, ביומיים הראשונים, התנהגנו כרגיל, ולאחר מכן נכנס יין יצא סוד, אכלנו ארוחת ערב, עם יין, ואז התחלנו לשפוך את כל הרגשות שיש לנו אחד על השניה, והתאהבנו, פשוט התאהבנו. 3 ימים בילינו יחד, ממש כמו זוג מאוהב דברנו צחקנו טיילנו, הכל בהרגשה זוגית טוטלית מלאה, תוך כדי שהיא ביום הראשון שהתחברנו היא אמרה שהיא חוזרת לארץ היא נפרדת ממנו. ביום השני, היא קצת חששה, ואמרה שכנראה זה לא יקרה כי היא באמת רוצה להגיע לתחושת מיצוי איתו, אבל היא מאוד שמחה בקשר שלנו. חזרנו לארץ, לפני שהורדתי אותה בבית, התחבקנו התנשקנו, ממש ברגש ומלא אהבה. ומאז פשוט אנחנו ממש ממש מבולבלים, היא לא רוצה לעבוד איתי יותר כי זה קשה לה לראות אותי, אפילו שבקשתי ממנה לחזור להיות חברים פשוטים כמו לפני הטיסה, אבל היא אומרת שזה קשה לה, והיא רוצה קצת זמן לבד לחשוב ולעכל. אני יודע ששנינו מרגישים את אותו הדבר, שנינו אוהבים מאוד מאוד אחד את השניה, וחושבים על עתיד משותף ביחד, אבל איך היא רוצה שכרגע ניפרד, מאשר לחשוב על עתיד משותף ביחד, אני מפחד שעכשיו נתנתק ולא נחזור להיות בקשר כמו פעם. אני באמת יודע ומרגיש ששניניו משדרים על אותו גל, היא פשוט לא משחררת כרגע מהמערכת הזוגית שהיא נמצאת בה למרות שהיא לא בטוחה בה. אני לא יודע מה לעשות? לוותר ולהיפרד בינתיים כמו שהיא בקשה? להלחם? להתקשר אליה מדי פעם? לא יודע מה לעשות, הלב שלי שבור ואני לא מתפקד כמו שצריך, מקווה לעזרה נכונה, תודה מראש!הוסף תגובה
תשובת מומחה פרידה לא ברורה עדית רונן סתר 13/06/2016 | 16:41שלום לך, כן, זו אכן סיטואציה מאד מבלבלת וקשה: כיצד להרפות, כשאתה מרגיש שאתם נמשכים ומסתדרים ורוצים להיות יחד. אך נשאלת השאלה: מדוע הבחורה אותה הכרת, מחזיקה בקשר השני. מה זה אומר, שאינה משחררת את המערכת הזוגית ההיא? באופן כללי, היא פועלת נכון מבחינת בריאות הקשר ומבחינה מוסרית, בכך שאינה רוצה להחזיק בו זמנית בשני קשרים זוגיים. אכן, צריכה להתקבל החלטה, שתאפשר לכם להתחיל את הקשר שלכם באופן נקי וברור ובריא, ללא תחושות של הסתרה, אשמה, או חוסר אמון. אתה נשמע מאוהב, וכן, זה טוב וקשה גם יחד. מקווה שתצליח להחזיק מעמד, עד היותה פנויה לגמרי בשבילך, כדי שתתחילו ברגל ימין. המון הצלחה! עדית.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ייעוץ זוגי ומשפחתי
-
אימון זוגי
-
טיפול משפחתי
-
שיטת אימגו לטיפול זוגי
-
טיפול זוגי
רופאים בתחום

ד"ר מיכאל קון ברטשניידר פסיכיאטריה
5 ( 6 חוות דעת )
"ד"ר קון ברטשניידר הוא רופא חכם, רגיש, רב ידע ודייקן. מהרגע הראשון הרגשתי שאני בידיים מקצועיות ואנושיות. רופא נדיר"
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי

עדית רונן סתר