פורום חרדה - עמוד 140
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שתיה מתוקה שתיה מתוקה 24/03/2023 | 14:35יש לי חרדות ואני מרגיש ששתיה מתוקה מגבירה אותן זמנית, האם כדאי לשקול להפסיק לשתות?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כדאי להפסיק את השתיה המתוקה לא רק בגלל זה. ד"ר יששכר הרמן 25/03/2023 | 07:52
הפסקת נטילת ציפרלקס מוריה 12/04/2018 | 20:32שלום ד"ר אני נוטלת ציפרלקס מחודש ספטמבר האחרון.. בעקבות התקפי חרדה ובהתייעצות עם פסיכיאטר שאמר שאני מאוד גבולית מבחינת הצורך לקחת את הכדור... החלטתי לנסות והאמת שלא הרגשתי שהכדור ממש עוזר או עושה משהו באופן מיוחד... לפני כשלושה שבועות בערך הרגשתי לא כל כך טוב (לא קשור לחרדות או לכדור) סוג של וירוס בבטן.. ויצא שחכתי לקחת כמה ימים את הכדור וגם ככה הייתי די חצויה כל פעם שלקחתי אותו אז החלטתי ככה פשוט להפסיק לקחת.. חלפו כאמור כשלושה שבועות ותודה לאל אני לא מרגישה לא טוב או משהו כזה.. יצא גם שהתחלתי השבוע טיפול פסיכוטרפיסטי.. שאלתי היא האם אין בעיה שפשוט הפסקתי לקחת את הכדור ולא בהדרגה? פשוט שמעתי דעות לכאן ולכאן... ושאלה שנייה תוך כמה זמן יוצאת השפעת הציפרלקס ממחזור הדם? האם ייתכן שאחרי למעלה משלושה שבועות פתאום יתחילו חלילה תופעות או משהו כזה? תודה רבה מראש!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפסקת נטילת ציפרלקס ד"ר יששכר הרמן 13/04/2018 | 17:23הסיבה העיקרית להמלצה להפסיק בהדרגה טיפול בציפרלקס היא עקב העובדה כי הפסקה פתאומית יכולה לפעמים לגרום לאי נוחות, הפסקה איטית מונעת זאת. אם לא היו לך קשיים עקב הפסקת הטיפול - אין כל סיבה לדאגה ולא לחשש כלשהו מהפסקה פיתאומית. לציפרלקס זמן מחצית חיים יחסית ארוך - 27-32 שעות (יותר מיממה), כך שיכול לקחת כשבוע עד שהוא מתפנה, אבל ההשפעה יכולה להמשך עוד כמה שבועות לאחר שהתרופה כבר יצאה מהגוף. לאחר 3 שבועות לא צפוי שיחלו תופעות עקב הפסקת הציפרלקס. אם יש תופעות של אי נוחות, או מתח המתחילות 3 שבועות ויותר לאחר הפסקת טיפול בציפרלקס זה לרוב סימן שהחרדה שפחתה עקב השפעת הציפרלקס חוזרת. במקרה כזה - חידוש הטיפול יכול להעלים את החרדה בתוך כמה שבועות.
הפסקת נטילת ציפרלקסמוריה 14/04/2018 | 18:55תודה רבה על התשובה!
אני בחול ושכחתי לקחת חבילה נוספתמריאנה 22/03/2023 | 17:36שלום רב אני נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג מזה קרוב ל 8 שנים בעקבות טראומה במשפחה ומרגישה מעולה וגם לא היו לי תופעות לוואי כשהתחלתי להשתמש בתרופה. כרגע אני בארצות הברית וגיליתי ששכחתי חבילה נוספת של התרופה והבוקר נטלתי את הכדור האחרון. אני חוזרת ארצה בעוד 6 ימים. האם עלי לחפש בדחיפות רופא שיסכים לתת לי מרשם אם מישהו יסכים או פשוט להתמודד עם גמילה חד פעמית?
תשובת מומחה כלל לא בטוח שתסבלי מתופעות של אי נוחות בגלל הפסקת הציפרלקס, לרוב אין כל קושי. ד"ר יששכר הרמן 25/03/2023 | 07:49
אלפרליד מלכה 22/03/2023 | 12:56אני בת 60 נוטלת 10 מג ציפרלקס בבוקר. עקב חרדה אני נוטלת 0.25מג כל בוקר ואחהצ. אולם לאחרונה המינון לא מספיק . לחץ הדם עולה עם התגברות החרדה. לחץ בחזה או קוצר נשימה. האם רצוי להעלות מינון או לקחת ואבן?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אלפרליד ד"ר יששכר הרמן 25/03/2023 | 07:48אלפרליד היא תרופה ממכרת מאד, אולי יותר מכל הבנזודיאזפינים. לא ניתן במצב שאת מתארת להמליץ לך על טיפול דרך פורום.
מה בעצם קורה ארי 20/03/2023 | 11:18לאחר שהותחל טיפול תרופתי כנגד סימפטומים גופניים של חרדה ולאחר שהטיפול הצליח למשך כמה שנים . מה בעצם קורה לאדם , שלפתע בוקר אחד , התרופות מפסיקות להשפיע ויש או להוסיף ,או לשנות תרופה . איך קורה שהתרופה/תרופות פתאום מפסיקות להשפיע ? הרי יום לפני המינון הספיק . האם נכון להניח שהגוף מסתגל למינון הנכון והאדם צורך כל תקופה מסויימת מינונים הולכים וגדלים .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מה בעצם קורה ד"ר יששכר הרמן 25/03/2023 | 07:45אין הסבר טוב לתופעה זו, יש רק השערות.
ציפרלקס וחרדת בריאות מוני 11/03/2023 | 20:14נוטל כחודשיים ציפרלקס 10 מ"ג לצורך טיפול בחרדת בריאות, לאחר שעברתי אירועים רפואיים טראומטיים. מורגשת השפעה, אבל היא פחותה ממה שקיוויתי - עדיין יש לי כשני התקפי חרדה בשבוע, כשבעבר היה כל יום. לצד זה, מלוות אותי תופעות לוואי לא סימפטיות כמו שלשולים, מה שמחמיר את החרדה. מאוד אשמח לעצתך ד"ר, אם עליי להחליף את הכדור (הרופאה הציעה לוסטרל), או להמשיך להתמיד בנטילתו בתקווה שהאפקט יתגבר עם הזמן. תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ציפרלקס וחרדת בריאות ד"ר יששכר הרמן 18/03/2023 | 11:06אם יש השפעה חלקית כדאי לרוב להעלות את המינון ולא להחליף תרופה שקצת עוזרת.
ציפרלקס וחרדת בריאותמוני 18/03/2023 | 23:10אם המינון יעלה, זה לא יגביר את תופעות הלוואי? אני מוצא את עצמי לוקח קלבטן בתדירות שבועית...
תשובת מומחה ציפרלקס וחרדת בריאות ד"ר יששכר הרמן 25/03/2023 | 07:44זמנית יתכן והעלאת המינון תגביר את תופעות הלוואי, אך בהמשך תופעות הלוואי חולפות, ואילו ההשפעה נוגדת חרדה מתחזקת.
קלונקס וקלונוטריל יואב 18/03/2023 | 00:05היי ד"ר הרמן. אני לוקח קבוע כבר 9 שנים קלונקס 1 מ"ג.לאחרונה אני פשוט לא מוצא בבתי המרקחת.מציאים בקופה חלופה גנרית מחו"ל בשם קלונוטריל שהיא זהה לקלונקס. כחירום אם לא משיגים קלונקס הבנתי שזה בסדר לקחת את התחליף. השאלה היא האם קיימת בעייה חודש אחד לקחת קלונקס וחודש אחר לקחת קלונוטריל וחוזר חלילה? זה לא "משגע" את המוח היות ובטח קיימים הבדלים מסוימים בפירוק וספיגה התרופה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קלונקס וקלונוטריל ד"ר יששכר הרמן 18/03/2023 | 11:44אין שום בעיה לעבור מקלונקס לקלונוטריל ובחזרה בתנאי שהמינון זהה.
איזון תרופתי מקצועי- לחיות ללא חרדה בכלל? חרד 17/03/2023 | 23:58ד"ר שלום. יש לי חרדות מאז שאני ילד והן גרמו לי לסבל רב.אחרי שירות צבאי ניסיתי כמה ניסיונות עם צמחי מרפא, הגברת ויטמינים ולאחר מכן את התרופה רמוטיב שנתנה לי רופאת המשפחה למשך 3 חודשים. אף אחד מהם לא עזר לי. שמעתי כ"כ הרבה על תרופות הנקראות SSRI שממש משנות לאנשים עם חרדה את החיים לטובה אך חששתי לקחת אותם בגלל תופעות לוואי הרבות שקראתי עליהן ובפרט השמנה ואין-אונות. הגיע מצב בו כנראה עקב הניסיונות "לטפל" בחומרים לא קונבנציליים החמירה החרדה עד להתקפי חרדה יום-יומיים וקשים מאוד. לראשונה, "זחלתי" לפסיכיאטר בדחיפות באופן פרטי הוא איבחן חרדה משמעותית ואמר להתחיל מיד ציפרלקס 10 מ"ג. להפתעתי, זה בכלל לא הזיז לי, לא לחרדה הבסיסית ולא להתקפי החרדה גם לא במינון 20 מ"ג.הפסיכיאטר הוסיף רמרון עד 45 מ"ג וגם זה לא עזר פרט לשינה עמוקה. בוצעה החלפה לויאפקס XR תוך עלייה במינון והיות ולא הייתה גם תגובה טובה, הוסף לכך קלונקס 2 מ"ג. רק הדבר היחיד שעצר ממש את התקפי החרדה וחזרתי לנקודת "האפס" בה יש חרדה כללית ואין התקפי חרדה. עם השנים, הרגשתי שהטיפול התרופתי פחות עוזר כבר ופניתי לייעוץ נוסף בו הומלץ למקסם את מינון הויאפקס ל-300 מ"ג ובמקביל להפחית את הקלונקס בהדרגה ל-1 מ"ג. בחלוף שלושה חודשים ללא שום שינוי לטובה- הוסף אריפליי עד 5 מ"ג ככדור מחזק. זה לא עזר וגרם לאקתיזיה ולכן הופסק בתיאום עם הפסיכיאטר היועץ. כאן כבר ממש נכנסתי לייאוש והתדרדרתי לדיכאון והחלטתי לחזור לפסיכיאטר הראשון שטיפל בי שנים. הוא אמר שמינון הקלונקס נמוך עבורי והיות ואני מאוד סובל עליי לחזור למינון קלונקס 1.5 - 2 מ"ג ומקביל את הויאפקס להוריד ל-225 מ"ג. זה פחות או יותר לאחר מספר חודשים הביא להטבה והקלה במצב הנפשי אבל חרדות כללית ברקע יש תמיד ובנוסף אני לא רוצה להיות תלוי בקלונקס במינון כזה לכל חיי. היות ונעשתה אוגמנטציה עם אריפליי וזה לא עזר וגרם לאקתיזיה, מה האופציות האחרות לחיזוק שיכולות להילקח בחשבון? בזמן אני מנסה את החיזוק, אסור במקביל להפחית קלונקס אלא רק כאשר מגיעים למצב מאוזן עם החרדות ב-100% וביציבות לאורך זמן של חודשים רבים? קיימת אפשרות אצל מי שסובל כרונית מחרדות לצאת ממצב ככזה ולחיות ללא חרדה בכלל באמצעות איזון תרופתי מקצועי גם בלי הקלונקס?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איזון תרופתי מקצועי- לחיות ללא חרדה בכלל? ד"ר יששכר הרמן 18/03/2023 | 11:43הפרעת חרדה היא הפרעה המופיעה בכל גיל בחיים. בלמעלה ממחצית המקרים היא נוטה להשאר, ולקבל מהלך ממושך של שנים רבות, עם תקופות של הרעה, ותקופות של הקלה יחסית. הטיפול בהפרעת החרדה הוא בתרופות נוגדות דיכאון (SSRI, או SNRI). תרופות אלו אינן ממכרות, והן לרוב יעילות מאד ויכולות לסלק את החרדה ולאפשר תפקוד ואיכות חיים. פעמים רבות יש להעזר בהן לשנים, כיוון שהתרופות אינן יכולות לרפא את החרדה, אלא רק לסלק את הסימנים ואת הסבל. ללא טיפול תרופתי הסבל פשוט ימשך, וגרוע מכך, חרדה שאינה מטופלת נוטה עם הזמן להתקבע, קשה יותר לטפל בה והיא לעיתים גוררת דיכאון. לעכב את תחילת הטיפול זו טעות שלצערנו הרבה עושים, וגורמים לעצמם נזק. טיפול תרופתי (גם אם הוא מיותר) אינו מזיק, ודווקא עיכוב בתחילת הטיפול עלול לגרום לנזק שקשה מאד לתקן אותו. זה המקרה שלך, לאחר שהתעכבת בטיפול כעת קשה יותר לאזן אותך. עם זאת ניתן להגיע לאיזון טוב רק שזה דורש הרבה מאד סבלנות. במצב כשלך יתכן וכדאי לעשות בדיקה גנטית להתאמת הטיפול, ראה כאן: https://neuropharmagen.ctsgenetics.co.il/
רוצה לחזור למצב ההתחלתי עומר 17/03/2023 | 12:30בגלל חרדה חברתית, נתן לי רופא המשפחה ציפרלקס בהתחלה 10 מ"ג ואחר כך 20 מ"ג.לצערי זה לא עזר בכלל.הפסקתי ואז פקדו אותי התקפי פאניקה.ניסיון לחזור לציפרלקס לא עזר,גם תוספת חיזוק לא עזר ולכן ניתן לי קלונקס 0.5 מ"ג פעמיים ביום. לאחר כשנה היה ניסיון להפחית את מינון הקלונקס בהדרגה.זה גרם למצב של חרדה קשה ובלתי נסבלת ולכן הפסיכיאטר המליץ לחזור לקלונקס. האם נגזר עליי לקחת את הקלונקס ככדור קבוע אחרת אסבול מאוד מהתגברות חרדה ובעקבות כך פגיעה בתיפקוד הכללי? אני רוצה לחזור למצב ההתחלתי בו סבלתי "רק" מחרדה חברתית בלי התקפי הפאניקה שהתחילו לאחר הפסקת הציפרלקס ומכאן התגלגל המצב לכך שאני נזקק לקלונקס כדי לשמור על נורמליות ברמת החרדה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רוצה לחזור למצב ההתחלתי ד"ר יששכר הרמן 18/03/2023 | 11:40לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להשיב לך.
תרופות שעלולות להגביר חרדה מנשה 16/03/2023 | 19:12איזה תרופות עלולות להגביר חרדות וכדאי למי שסובל מהפרעת חרדה שלא לעשות בהם שימוש? ידוע לי על סטרואידים פומיים. יש תרופות נוספות?סוגי אנטיביוטיקה שונים?תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תרופות שעלולות להגביר חרדה ד"ר יששכר הרמן 18/03/2023 | 11:39תגובות של חרדה נרשמו עקב כמעט כל תרופה - תרופות הרדמה, משככי כאבים, מרחיבי סימפונות, sympathomimetics, anticholinergics אינסולין, תרופות טירואידליות, תרופות למניעת הריון, אנטיהיסטמינים, תרופות לטיפול במחלת פרקינסון, נוגדי כיפיון, ליטיום, נוגדי פסיכוזה, נוגדי דיכאון. אין זה אומר שעליך להמנע מכל התרופות האלה, שכן ההשפעה שונה מאדם לאדם ומה שגורם לאחד לחרדה עוזר לאחר.
חרדה וטורדנות משולבת טרוד 13/03/2023 | 21:27שלום ד"ר,יש לי חרדות כלליות ובנוסף כל הזמן המוח חושב ככה שאינו "פנוי" לדברים אחרים. זה כמובן פוגע בריכוז. הטיפול התרופתי בחרדות ובמחשבות מטרידות הוא לרוב בכדורי SSRI. הבעיה היא ש-SSRI במינון נמוך עד בינוני - לא משנה לטובה או לרעה את ההרגשה. SSRI בטווח המינונים הגבוה גורם אצלי להחמרה קשה של חרדות. חשוב לי לציין שההחמרה הקשה בחרדות שציינתי במינונים הגבוהים של ה-SSRI היא לא זמנית אלא נמשכת גם אחרי 3 חודשי טיפול במינון גבוה אחיד (לוסטרל 150 מ"ג). מה אפשר לעשות במצב כזה כדי שאוכל להרגיש טוב ללא ראש מוטרד כל הזמן ללא כל סיבה? מעניין לציין- כאשר אני אוכל לאפה שאוורמה כמו שאני "אוהב" ומרגיש שפינקתי את עצמי- יש לי זמנית הקלה בחרדות ובמחשבות המטרידות. זה קשור לרמת סוכר/ טריפטופאן שמייצר הגוף בגלל האוכל הכבד? תודה:-)פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה וטורדנות משולבת ד"ר יששכר הרמן 18/03/2023 | 11:33לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להשיב לך.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד