פורום חרדה - עמוד 368
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מחשבות שלא מרפות ופחדים קשים מורי 29/07/2019 | 09:44שלום דר מה שלומך? התייעצתי איתך מספר פעמים פה קודם כול רוצה להודות על האנושיות שבך ועל הרצון לעזור ללא תמורה אז ככה לפני כמעט חודשיים העלתי מינון של ssri מ40 מג ל50 מג עקב הרעה במחשבות הטורדנית. אני מטופלת קוגנטיבית התנהגותית בחשיפות ( טיפול cbt( כל הזמן הפחדים שלי הם סביב תחלואה נפשית( סכיזופרניה התקפים פסיכוטים) המחשבות לא עוזבות אותי לרגע כל היום אני חושבת בראש שאני עושה שטויות מדברת שטויות ולא מודעת לעצמי כאילו שיש לי מחלת נפש התקפים פסיכוטים שאני לא מודעת להם.אני כבר לא יודעת מה לעשות זה גורם לי לבכות ולהרבה דה רילאזציה ויש לי שני ילדים קטנים בבית רציתי לשאול מה אתה חושב שיכול לעזור במצב הזה.לתשובתך ועזרתך אודהפתח בחלון חדש
קראתי פה בפורום עכשיו משהו כולי רועדתמורי 29/07/2019 | 10:02בנוסף קראתי כאן עכשיו שדפדפתי על מישהו שרושם קול שאומר לרצוח ולהתאבד כולי רועדת ומדמיינת שאני שומעת גם קול כזה ושרצחתי והתאבדתי מחשבות שגומרות אותי אין לי כבר כוח
תשובת מומחה מחשבות שלא מרפות ופחדים קשים ד"ר יששכר הרמן 31/07/2019 | 17:55נראה מהפניות שלך שבהדרגה יש איזה שיפור, ואת בתהליך של החלמה. בכל תהליך כזה יש נסיגות. וזה מה שקורה לך כעת. נראה כי את משוטטת בפורום, ולכן נתקלת בכל מיני הודעות של אחרים שמשפיעות עליך לרעה. המסקנה - אולי כדאי להמנע מלשוטט בפורומים ?
קראת את ההודעה הראשונהמורי 31/07/2019 | 20:55שלום דר' הרמן תודה. על המענה קראת את ההודעה הראשונה על זה שכל הזמן אני חושבת שאני בהתקף פסיכוטי ולא מודעת זאת מחשבה שלא עוזבת אותי בכלל איך אפשר להתגבר על זה?
תשובת מומחה כשהחרדה תפחת המחשבה הזו תחלש ולבסוף תעלם. ד"ר יששכר הרמן 31/07/2019 | 23:36
החלפת כדורים יואב 31/07/2019 | 02:37לאחר 5 חודשים עם ציפראלקס 30 מ"ג שבהתחלה עזר .ואחרי חודשיים כבר לא עזר.החליט הפסיכיאטר היום להחליף לאמא שלי(בת 80)לואיפקס מינון התחלתי 75. ובהדרגה להעלות ל-225. האם זה מינון שיעול לעזור בדכאון קשה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החלפת כדורים ד"ר יששכר הרמן 31/07/2019 | 18:06עקרונית מקובל להציע טיפול בויאפקס במינונים כאלה למי שטיפול ב- SSRI (כמו ציפרלקס למשל) לא עזר להם לצאת מהדיכאון. אין לי אפשרות להעריך דרך הפורום אם טיפול זה אכן מתאים לאמך.
מה פשר הביטויים שנכתבו עלי ג׳ון דו 30/07/2019 | 12:37שלום רב אשמח לדעת מה הכוונה במשפט, חשיבתו לעיתים צירקומסטנציאלית? מה זה ריבוי תלונות סומטיות? מה זה הפרעות חרדה עם ביטויים כפייתיים? אשמח מאוד אם תוכל לכתוב בשפה פשוטה שיהיה לי קל להבין. תודה מראש והמשך עבודה נעימהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה מה פשר הביטויים שנכתבו עלי ד"ר יששכר הרמן 31/07/2019 | 18:04חשיבה צירקומסטנציאלית = חשיבה במהלך עקיפני, כלומר לא מדבר ישר לעניין, אלא מסביב לנושא. זה אפייני לאנשים כפייתיים למשל, הנוטים לדבר באריכות יתר. לא תמיד זה סימן של בעיה. ריבוי תלונות סומטיות = הרבה תלונות של מחושים גופניים (כאבים בכל מיני אברים, תלונות על תפקודי גוף - עצירות, שלשול, ועוד ועד..) הפרעת חרדה עם ביטויים כפייתיים = כפי שמרמז השם, מעיד כי האדם סובל מחרדה, ונטייה לסבול במקביל ממחשבות חודרניות, או תופעות אחרות המאפיינות OCD.
הפסקת ציפרלקס ריקי 29/07/2019 | 14:43שלום רב, אני נוטלת כ 4 שנים ציפרלקס מאז אבי זל שנפטר, אני מעוניינת להפסיק והבנתי שיש להפסיק בהדרגה. מעוניינת כבר להפסיק, אשמח לתשובתך, תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפסקת ציפרלקס ד"ר יששכר הרמן 31/07/2019 | 17:59בעיקרון אפשר לשקול הפסקת טיפול תרופתי רק אם מצבך תקין לחלוטין משך שנה לפחות. אם היה לך חרדה/דיכאון זמן ממושך יותר - אז יש ליטול את הטיפול כמניעה למשך הזמן הארוך יותר. עדיף להתיעץ עם פסיכיאטר אם נכון עבורך להפסיק. אם מחליטים להפסיק כדאי לרדת לחצי המינון שאת לוקחת למשך 3-6 שבועות, ולראות אם מתחילה החמרה חוזרת, אם זה קורה - לחזור מיד למינון מלא. אם לא - ניתן להפסיק. ושוב - חיוני להתיעץ עם פסיכיאטר פנים אל פנים לצורך החלטה על הפסקת טיפול.
סיפטומים של חרדה מתמשכת נופר 23/07/2019 | 16:06היי ד"ר, נבדקתי כ"כ הרבה - קרדיולוג , בדיקות דם , ניורולוג (בדיקה גופנית) ,אף אוזן גרון. לאחר ההתקף הראשון פשוט נכנסתי ללופ של בדיקות. אני הולכת לטיפול CBT ומתחילה להבין את האבסורד בכך שאני חושבת שיש לי הכל חוץ מחרדה. אשמח לדעת האם קפיצות שרירים ותחושה של זרמים , בעיקר ברגליים, בירך האחורית .. זה משהו שנתקלת בו? או שיש לי צורך להמשיך את הלופ שלי? אציין שלפני יומיים לקחתי קלונקס ולא הרגשתי את הקפיצותפתח בחלון חדש
נופרנופר 24/07/2019 | 13:40אציין שנכנסתי ללופ של בדיקות, המטפלת CBT הגדירה את זה כחרדת בריאות כי היה טריגר לפני ההתקף הראשון. כשאני מתסכלת אחורה בחודשיים האחרונים ומחפשת דברים טובים אז חזרתי לאכול , אני ישנה בלילה כרגיל. לא מפחדת ללכת לישון מחשש להתעורר. פשוט קשה לי לקבל את המצב שאני צריכה להגיד לעצמי על זה כל הכבוד. אבל האם זו התקדמות? כי פיזית אני מרגישה שלא קל לי. הנשימות, המצברוח ..
תשובת מומחה סיפטומים של חרדה מתמשכת ד"ר יששכר הרמן 25/07/2019 | 20:09חרדה יכולה לגרום כמעט לכל תחושה שניתן להעלות על הדעת. כלל לא נדיר לשמוע תלונות כשלך (קפיצות שרירים ותחושה של זרמים) עקב חרדה. אם את מצליחה להתעלם מזה - זו בהחלט התקדמות. הטיפול היעיל ביותר - SSRI.
סימפטומים של חרדהנופר 29/07/2019 | 09:51היי , תודה על התשובה. התחלתי לקחת אתמול רסיטל. האם התסמינים האלה של הנשימות, ההתעסקות סביב זה והתחושה שזה מאמץ - זה אמור לעבור?
בעיות נפשיות ספורט 28/07/2019 | 00:28היי, 1. רציתי לשמוע את חוות דעתך לגבי ספורט ובעיות נפשיות. השאלה היא שאלה כללית כי כל מקרה לגופו אבל אשמח לשמוע אם לדעתך ספורט אמור להקל בצורה משמעותית על הסובלים מבעיות נפשיות כאלה ואחרות והאם יש מחקים שהוכיחו את זה? והאם גם הליכה מהירה נחשבת לדעתך לספורט לעניין הבעיות נפשיות? 2. נתקלתי לאחרונה במוצקר טבעי שנקרא רליקווה לדיכאון וחרדה? אשמח לשמוע את חוות דעתך לגביו במידה ולא שמעת אשמח אם תקרא עליו בלינק ותחווה את דעתך: https://www.reliqua.co.il/the-productפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיות נפשיות ד"ר יששכר הרמן 28/07/2019 | 20:091. ספורט זה תמיד טוב (בתנאי שלא מדובר באקסטרים, כמובן). הליכה מהירה נחשבת לספורט לצורך זה. בזמן פעילות גופנית יש הפרשה של אנדורפינים, וזה גורם להפחתת חרדה העלאת מצב רוח. יש לא מעט מחקרים על כך. 2. לגבי המוצר שציינת. מה שהצלחתי לראות הוא שהחוקרים שבדקו את המוצר הזה הראו במחקר על חולדות/עכברים שלחומר זה השפעה מפחית חרדה ודיכאון. זה רק שלב ראשוני במחקר, כדי לקבל אישור לתרופה ממש יש להשקיע עוד הרבה. עובדה היא כי הרבה פעמים מה שפועל נהדר על עכברים לא משפיע כלל בבני-אדם, כך שהדרך להעלות טענה בדוקה מדעית שאכן מדובר במשהו יעיל היא עוד ארוכה מאד. יתירה מזו, לא ראיתי מחקר שהראה שזה בטוח. אני מאד מאד חשדני וסקפטי לגבי כל מיני תערובות של צמחים מהרפואה המסורתית (גם בסין וגם במערב, ואפילו מהמאדים) - יש שם לפעמים דברים בעלי תועלת, אבל יש עוד הרבה יותר דברים חסרי ערך ואף מזיקים.
מועד נטילת הכדור כדור 28/07/2019 | 00:21באחת התשובות שלך ציינת כי סרוקסט יכול לגרום לחלומות מוזרים. וזה באמת קרה לי אחרי שלקחתי את הכדור בשעה 8 בערב. השאלה שלי אם במידה ואקח את הכדור בשעה 13-14 בצהריים, זה עדיין עלול לגרום לחלומות מוזרים? בבוקר אין לי אפשרות לקחת בשעה קבועה כי לעיתים אני קם מאוחר יותר.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מועד נטילת הכדור ד"ר יששכר הרמן 28/07/2019 | 20:03נטילת הכדור בצהרים פחות נוטה לגרום לחלומות.
לגבי לוריוון שיר 27/07/2019 | 20:04אני סובלת מידי פעם מסחרחורות , עשיתי את כל הבדיקות, הבעיה שהכדורים לסחרחורות לא ממש עוזרים, אבל כשאני לוקחת חצי לוריוון זה עוזר לי להתמודד. אני מאוד חרדתית ובזמן הסחרחורות אז עוד יותר חרדתית. שאלתי - לקחתי במשך השבוע רק 3 חצאי לוריוונים , ז"א חצי לוריוון יום כן יום לא .האם יתכן שזה יוצר כבר תלות? אני מרגישה קצת צורך לקחת שוב, אבל מנסה להימנע. אם אקח עוד זמן מה רק מידי פעם, מה הדרך הנכונה להוריד את המינון ולהפסיק? הפחתה הדרגתית? האם מינון כזה נמוך יכול לגרום לסוג של היתמכרות? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה לגבי לוריוון ד"ר יששכר הרמן 27/07/2019 | 20:22על פי המינון והמשך שציינת הסיכון להתמכרות הוא קטן מאד. יחד עם זאת אם הבעיה כל כך ממושכת, ולא נמצאה סיבה רפואית חיוני להתיעץ עם פסיכיאטר. הוא יוכל למצוא לך פתרון טוב יותר מאשר לוריבן.
ציפרלקס והריון תמיר 27/07/2019 | 14:36שלום, אישתי תסיים בימים הקרובים לקחת ציפרלקס, לאחר שלקחה כחודשיים בעקבות חרדות. אנו רוצים להתחיל בנסיונות להרות רק לאחר שתהיה "נקיה" מהכדור בגוף שלה. מחשש שלא תהיה שום פגיעה בעובר ובתהליך תקין את ההריון. כמה זמן עלינו לחכות מרגע שנפסיק לקחת את הכדור?פתח בחלון חדש
שכחתי לציין - כדור 10 ג' פעם ביוםתמיר 27/07/2019 | 14:37שכחתי לציין - כדור 10 ג' פעם ביום
תשובת מומחה ציפרלקס והריון ד"ר יששכר הרמן 27/07/2019 | 20:20במרבית המקרים טיפול של חודשיים בציפרלקס אינו זמן מספיק. יש סיכון של ממש שהפסקת הטיפול בשלב זה תגרום לחזרה של החרדה. מצד שני ציפרלקס אינה תרופה מסוכנת בהריון, יש לא מעט מקרים של נשים שהרו וילדו תחת טיפול בציפרלקס. אם רוצים להיות ממש ממש בטוחים כדאי להתיעץ עם יחידה טרטולוגית (יחידה העוסקת באופן מקצועי בנושא תרופות בהריון, ולה יש את הידע הכי עדכני ומהימן), ר' למשל כאן: https://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/health_centers/Pages/Teratology.aspx בכל מקרה - אין להפסיק את הטיפול בציפרלקס ללא התייעצות מוקדמת עם פסיכיאטר.
פעם חרדה תמיד חרדה? אפרת 27/07/2019 | 01:27שלום אני בת 28. בתקופה האחרונה עברתי משבר קשה ופניתי לפסיכולוג על מנת לדבר על הבעיות שלי אך כנראה שההצפה של כל הבעיות שיש בחיי גרמה לי לחוות התקף חרדה קשה - ברגע שיצאתי מהפגישה הרגשתי לא טוב במהלך כשלושה ימים במהלכם נטלתי חצי כדור לוריוון פעם ביום עד שחזרתי לעצמי (על דעת עצמי -לא פניתי לרופא). המשכתי לתפקד כרגיל וכעת אני מרגישה טוב.מיד אחרי שכל האירוע הזה נגמר פניתי לטיפול cbt כי חששתי שכל המצב הזה יחזור על עצמו והטיפול עזר לי להבין הרבה דברים ועשה לי סדר בחשיבה וברגש. כמו כן הטיפול הפך את החרדה לפחות מאיימת בעיני. הבעיה היא שלפעמים אני חוששת שהמצב עלול לחזור. ושאני אצטרך לקבל כדורים דבר שאני מוכנה להמנע ממנו בכל מחיר. האם יכול להיות שטיפול סיביטי "ירפא" חרדה בלי שום טיפול תרופתי? מצד אחד אני מרגישה רגיל לגמרי אבל מצד שני החשש שהכל יחזור קיים..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פעם חרדה תמיד חרדה? ד"ר יששכר הרמן 27/07/2019 | 20:14הפרעת חרדה היא הפרעה המופיעה בכל גיל בחיים. בלמעלה ממחצית המקרים היא נוטה להישאר, ולקבל מהלך ממושך של שנים רבות, עם תקופות של הרעה, ותקופות של הקלה יחסית. אם במקרה שלך מדובר באירוע קצר, יתכן ו- CBT הפסיק את החרדה, החזיר אותך לאיזון והכל בסדר. אם לצערך את משתייכת למחצית המקרים בהם החרדה חוזרת שוב ושוב תצטרכי טיפול תרופתי. במקרה כזה הטיפול העיקרי בהפרעת החרדה הוא בתרופות נוגדות דיכאון (SSRI, או SNRI). תרופות אלו אינן ממכרות, והן לרוב יעילות מאד ויכולות לסלק את החרדה ולאפשר תפקוד ואיכות חיים. פעמים רבות יש להעזר בהן לשנים, כיוון שהתרופות אינן יכולות לרפא את החרדה, אלא רק לסלק את הסימנים ואת הסבל. ועוד משהו: הרבה מקרב הסובלים מחרדה הנרתעים מהטיפול התרופתי השמרני מחפשים תחליף, ונופלים בפח של ה"טיפולים הטבעיים". יש מבחר עצום של טיפולים הנושאים כותרת של "טיפול טבעי". המשותף לטיפולים הטבעיים הוא שאין הוכחה מדעית ברורה ליעילותם. גרוע מכך, אין הוכחה ברורה לכך שהם בטוחים יותר (!!). מסיבות שונות יש בציבור דעה שגויה כאילו טיפולים טבעיים הם בטוחים ויעילים יותר. בעוד שהאמת היא הפוכה. הטיפולים הנמכרים תחת הכותרת "טבעי" הם ללא פיקוח, רובם המכריע כלל אינו יעיל, ויש ביניהם שהם מסוכנים ממש. במקרים לא מעטים מדובר בהונאת הציבור, ויש פעילות אכיפה כנגדם (אמנם אכיפה שאינה מספקת ולא מספיק יעילה בשמירה על בריאות הציבור).
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד