פורום חרדה - עמוד 370
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
גמילה מלוריוון ורמוטיב דנה 09/07/2019 | 17:20הי אני סובלת מחרדה מתח ודיכאון אני לוקחת 3 לוריוון ומתחילי לקחת רמוטיב לאחר שלא הצלחתי עם הלוסטרל עקב בחילות... רציתי לשאול איך להוריד בהדרגה את מינון הלוריוון לפחות בהתחלה מ3 ל2? כדי להימנע מתופעות לוואי שאני ככ רגישה אליהן שאלה שניה האם יש אפשרות שבניסיון שני לקחת לוסטרל הגוף מגיב עוד יותר קשה מהפעם הראשונה? זה מה שקרה ליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה גמילה מלוריוון ורמוטיב ד"ר יששכר הרמן 09/07/2019 | 22:41עקרונית כדאי להפחית כל תרופה מרגיעה בהדרגה. אם את מטופלת בלוריבן, ועדין סוןבלת מחרדה צפוי שתתקשי מאד להפחית את הלוריבן. במצב כזה עדיף להמשיך בלוריבן ללא שינוי, במקביל ליטול טיפול שיסלק את החרדה ורק לאחר מכן לנסות להפסיק את הלוריבן. טיפול כזה חייב להעשות ע":י פסיכיאטר, פני לפסיכיאטר.
דר' הרמן נוטלת תחליף לציפרלקס של טבע מיה 09/07/2019 | 01:45קיבלתי תחליף לציפרלקס של חברת טבע משום מה בכללית אין ציפרלקס. לצערי הוא לא משפיע עלי טוב כמו הקודם החרדה חוזרת לי..סובלת מחרדה מדחייה שפגעה בתפקוד והרגשתי התקדמות נפלאה עם ציפרלקס שאיפשרה לי להתמודד מה לעשות ?פתח בחלון חדש
מה עוד יעיל לחרדה מדחייה?מיה 09/07/2019 | 01:51אשמח לקבל עיצות כמומחה ורואים שאתה מנסה לעזור. מה עוד יעיל נגד חרדה מדחייה? זה נראה לי סוף העולם
תשובת מומחה דר' הרמן נוטלת תחליף לציפרלקס של טבע ד"ר יששכר הרמן 09/07/2019 | 22:29מכתב מהפסייאטר שלך ובו המלצה לקבל את התרופה המקורית ולא תחליף יכול לגבות אותך למול קופת החולים. במקרה כזה הם נוטים לאשר רכישה של התרופה המקורית. בנוסף ניתן לרכוש את התרופה המקורית בבית מרקחת פרטי (עם המרשם של קופת חולים). זה לא יקר.
תרופה מתאימה טלי 07/07/2019 | 10:45דר שלום רב אני סובלת זמן רב ממתח חרדה שמוביל לדיכאון, הטריגר היה טיפולי שיניים שכשלו וכאבים וחוסר אונים ניסיתי לקחת לוסטרל בהתחלה זה היה טוב אך בחצי כדור כבר התחלתי להרגיש רע עם בחילות קשות, הפסקתי ולאחר זמן ניסיתי שוב, בניסיון השני כלל לא הצלחתי להגיע לחצי כדור מייד הרגשתי רע בעבר ניכשלתי גם עם ציפרלקס מאותה סיבה של הבחילות שהורגות אותי!!! כרגע אני מנסה לקחת רמוטיב.... אך אם זה לא יעזור רציתי לשאול אותך אם יש מה לנסות בפעם ה3 לוסטרל? או סימבלטה? או מירו שהמליצו לי בעבר ובשל תופעת העייפות חששתי לקחת אני נורא רגישה לתרופות ומגיבה לא טוב גם לקלונקס הכי עוזר לי כרגע זה רק הלוריוון אשמח לעצתך🙏פתח בחלון חדש
רגישות לתרופותגבריאל 08/07/2019 | 06:38במצב כזה עוזר מאוד לקחת עוד תרופה ביחד עם הלוסטרל. וולבוטרין או אדרונקס למשל.
תשובת מומחה תרופה מתאימה ד"ר יששכר הרמן 09/07/2019 | 22:26לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להציע טיפול.
חרדה ופחד גילי 03/07/2019 | 00:30שלום דר' אני בת 26 לפני חצי שנה חוויתי התקפי חרדה ופחד מאנשים(פשוט התחלתי לשים לב לזה שאני לא מסתכלת על אנשים לפעמים מביישנות. ואז נהיה לי אובססיה לעיניים שזה גרם לזה להחמיר,קושי להסתכל לצדדים,נבהלת בקלות זה נוצר כנראה עקב פיטורים ממקום עבודה וצרחות שנפנו אלי מהמנהלת. גם חוויתי במהלך השנה פרידה מבן זוג שהיינו אמורים להתחתן. אני מטופלת אצל פסיכולוג כרגע והמצב ממש השתפר אבל הפחד עדיין נשאר במיוחד בעבודה כשמנכל בא או אנשים בוהים בי קשה לי להסתכל אני עובדת מול בית קפה וזה ממש מקשה עלי אני מנסה להתעלות על זה אבל עברו כבר כמה חודשים וזה עדיין לא עבר. תמיד הייתי ביישנית והיתה לי חרדה חברתית אבל לא בקטע של פחד לסובב את הגב נגיד במקום העבודה. או לאכול/לעשות דברים שיגרמו לאחרים או למשפחה להסתכל עלי וזה גורם לי לבושה ובחיים לא התביישתי מהמשפחה וכבר כמה חודשים שאני מתביישת בבית שזה גורם לי לחוסר נוחות אני רוצה להרגיש חופשיה. אם אני עובדת עם מישהו נוסף ועושה דברים הולכת או מתעסקת במשהו זה גורם לי ישר להתבייש ובקושי ללכת אני מרגישה מאובנת באותו רגע ולא רוצה שיסתכלו עלי וקשה לי נורא להסתכל באותו רגע שזה קורה גם אם זה מישהו שאני מכירה ומרגישה בנוח איתו. זה מקשה עלי בעבודה הפסיכולוג אומר שזה יעבור. אני לא נוטלת כדורים בכלל רק ואבן פעם ב..ולא בעד זה אני רוצה שאולי תמליץ לי על משהו שיוכל לקדם את הריפוי ולהסיר את הפחד הזה. אני עושה ספורט שוחה חדר כושר ומשתדלת לצאת לבלות עם חברות,דייטים. אבל הפחד הזה בעיניים שלא היה לי אף פעם לא עובר גם בעבודה בכל פעם שאני מזיזה את הראש לצד אני מתקשה נפשית,מודעת להליכה וברגע שאני מודעת ההליכה נעשית כבדה יותר והידיים גם והכל מביישנות. השאלה אם אתה מכיר את התופעה הזו ותוכל לעזור לי תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה ופחד ד"ר יששכר הרמן 05/07/2019 | 14:59מה שאת מתארת הוא הפרעת חרדה המציקה לך כבר כמה חודשים. משבשת את איכות החיים, ומאיימת לפגום, או אף פוגמת גם בתפקוד הרגיל שלך. הפרעת חרדה היא הפרעה המופיעה בכל גיל בחיים. בלמעלה ממחצית המקרים היא נוטה להישאר, ולקבל מהלך ממושך של שנים רבות, עם תקופות של הרעה, ותקופות של הקלה יחסית. הטיפול בהפרעת החרדה הוא בתרופות נוגדות דיכאון (SSRI, או SNRI). תרופות אלו אינן ממכרות, והן לרוב יעילות מאד ויכולות לסלק את החרדה ולאפשר תפקוד ואיכות חיים. פעמים רבות יש להיעזר בהן לתקופה ממושכת, אפילו לשנים, כיוון שהתרופות אינן יכולות לרפא את החרדה, אלא רק לסלק את הסימנים ואת הסבל. טיפולים בתרופות מרגיעות כמו ואבן אינם מומלצים, על אף ההקלה המהירה שהן נותנות, כי השפעת התרופה המרגיעה נוטה לדעוך מהר, ואז יש צורך להעלות מינון, ובמקרים רבים מגיעים להתמכרות. חרדה הנמשכת ולא מטופלת נוטה להחמיר, לפגום באיכות החיים יותר ויותר ולפגום בתפקוד, גרוע מכך ללא טיפול החרדה מתקבעת, ואז קשה יותר לטפל בה, ובמקרים רבי זה גורר החמרה בצורה של דיכאון. הטיפול התרופתי יכול במקרים רבים למנוע את כל הסיבוכים האלה. ועוד משהו: הרבה מקרב הסובלים מחרדה הנרתעים מהטיפול התרופתי השמרני מחפשים תחליף, ונופלים בפח של ה"טיפולים הטבעיים". יש מבחר עצום של טיפולים הנושאים כותרת של "טיפול טבעי". המשותף לטיפולים הטבעיים הוא שאין הוכחה מדעית ברורה ליעילותם. גרוע מכך, אין הוכחה ברורה לכך שהם בטוחים יותר. מסיבות שונות יש בציבור דעה שגויה כאילו טיפולים טבעיים הם בטוחים ויעילים יותר. בעוד שהאמת היא הפוכה. הטיפולים הנמכרים תחת הכותרת "טבעי" הם ללא פיקוח, רובם המכריע כלל אינו יעיל, ויש ביניהם שהם מסוכנים ממש. במקרים לא מעטים מדובר בהונאת הציבור, ויש פעילות אכיפה כנגדם (אמנם אכיפה שאינה מספקת ולא מספיק יעילה בשמירה על בריאות הציבור). פני לפסיכיאטר בהקדם, ואל תדחי את נטילת הטיפול התרופתי. הדחייה רק מאריכה את סבלך.
לכול מבקרי הפורום!משה 05/07/2019 | 17:22התשובה כאן של ד''ר הרמן נותנת באופן ישיר ועקיף כמעט על 80אחוז מהשאלות שנשאלות כאן במהלך השנים רק הניסוח והשמות משתנים אני צלמתי מסך מציע לכולם לעשות כך יש בתשובה פה כמעט מענה להכל גילוי- מטופל מזה 10שנים בSsri שתודה לאל הציל את חיי ואפשר לי ללמוד להתחתן ולהקים בית שמח עם אשה שני ילדים ולחיות כמו אדם נורמטיבי שבת שלום וחודש טוב
חזרה לפריזמה סימה 30/06/2019 | 21:36מה הסיכוי שטיפול בפריזמה עם שתי הפסקות הפסקות יעזור גם בפעם השלישית ?פתח בחלון חדש
בנוסףסימה 30/06/2019 | 21:38בפעם השנייה היו חרדות קשות והעלנו מינון מ 20 ל40 ואז הורדנו שוב ל 20...האם הפעם הכדור גם יעזור ?
תשובת מומחה חזרה לפריזמה ד"ר יששכר הרמן 05/07/2019 | 14:49כלל חשוב הוא שטיפול שעזר בעבר צפוי בד"כ לעזור גם בעתיד. לכן אם החרדה חוזרת כדאי לנסות תחילה תרופה שעזרה כבר בעבר. יש לא מעט מקרים בהם יהיה צורך במינון מוגבר. במקרה כשלך כדאי להעלות ל- 40 בהקדם, ולתת 6-12 שבועות לתרופה לפעול.
מירו מנחם 30/06/2019 | 21:04האם ניתן לחצות כדור מירו 45 מג כך שכל חצי יהיה 22.5 מג ולשמור את החצי השני , יש לציין שיש קו באמצע הכדור ? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתן לחצות את הכדור. ד"ר יששכר הרמן 05/07/2019 | 14:46
תשובת מומחה מה יותר גרוע? מחלה נפשית(דכאון.חרדה)או מחלה גופנית(סרטן.) ד"ר יששכר הרמן 05/07/2019 | 14:44זו שאלה יותר מתחום הפילוסופיה. בפועל היו מטופלים שאמרו לי שהחרדה קשה להם יותר ממחלות גופניות.
הזיות בעירות ברגע היקיצה (לת) עודד 05/07/2019 | 14:42שלום ד"ר , אני נרדם חולם ומייד מתעורר אין לי מושג למה , לקחתי כדור שינה פעם ראשונה בחיים לפני שבוע ומאז זה ככה. איך שאני נרדם אני חולם ומיד מתעורר- ממש כמה דקות. לעיתים קרובות אני רואה את המשך החלומות בחדר. נניח חלמתי חלום והוא לא נגמר והתעוררתי אני רואה מין מסך מוקרן את המשך החלום(אני מודע ועירני לחלוטין) זה דיי מלחיץ אבל עם הזמן קיבלתי את זה הבעיה שאין לי הסבר לזהפתח בחלון חדש
טיפול בחרדה ואוסידי עמידים xuck 30/06/2019 | 12:52שלום דר' האמת שאני די מיואש. כעשרים שנה שאני מאובחן כסובל מחרדה והפרעת פאניקה עם אגורפוביה. אני מאוד מוגבל בהתניידות ובתפקוד היומיומי ולמעשה אני לא בדיוק "חי". טופלתי כמעט בכל התרופות והטיפולים האפשריים (כולל כמובן טיפול קוגנטיבי התנהגותי אך לא היה שיפור שהחזיק לתקופה ארוכה או שהיה ממש משמעותי. התאשפזתי גם כמה פעמים כאשר החרדות וההתקפים גברו וקרו גם בבית ולא יכולתי להיות לבד אפילו לרגע ושם הוסיפו אבחנות כמו אוסידי, דיכאון וגם הפרעת אישיות. לאחרונה התאשפזתי שוב והרופא החליט שלדעתו כל האבחנות אינן נכונות ושבעיקר יש לי אוסידי (פחות טקסים וחזרות, יותר במחשבות והמון ספקות) ונעשה ניסיון שונה להוריד אותי מכל התרופות ולטפל ב ACT (טיפול גל שלישי של CBT). כארבעה חודשים לאחר נסיון הטיפול, נראה שהמצב הרבה יותר גרוע ואני על סף אשפוז חוזר. הייתי שמח לדעת האם יש סיכוי לטיפול ב ECT במצבים כאלה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בחרדה ואוסידי עמידים ד"ר יששכר הרמן 05/07/2019 | 14:38ECT אינו מותווה ל- OCD.
פחדים קשים שלא עוברים מורי 30/06/2019 | 08:55שלום דר' הרמן היקר ושבוע טוב לא יודעת אם תזכור אותי אבל כתבתי לך כמה פעמים פה אני העלתי מינון לפני חודש ויומיים של פאקסט מ40 ל50 הפחדים שאני אקבל התקף פסיכוטי מהמינון הגבוה של הכדור לא עוברים לי אני כל הזמן חושבת שאני אקבל התקף מאני ויחשוב שאני המשיח ויכולה לרפא אנשים וכו' ואז מאשפזים אותי בשער מנשה ואני לא מודעת לעצמי.. ואולי אני בהתקף בכלל ואני לא מודעת לעצמי כל היום יש לי מחשבות קשות לא רק על זה על כל מיני דברים מתי יש סיכוי שהעלאת המינון תפחית קצת את המחשבות והאם עדיין יש סיכוי לקבל התקף מהעלאת המינון אני ממש מפוחדת מהחרדות יש לי הרבה דה רילאזציה ואני עם שני ילדים קטנים בבית וזה מפחיד אותי כבר קשה לי מה אתה מייעץ לי לעשות ומה אתה חושב על המצבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פחדים קשים שלא עוברים ד"ר יששכר הרמן 05/07/2019 | 14:37בשלב זה של הטיפול יש פשוט להמשיך, ולתת לתרופה לפעול ולעשות את עבודתה. צפוי שכ- 6-9 שבועות לאחר העלאת המינון תתחיל הקלה חלקית, ובהמשך זה ילך ויוטב. יכולים גם להיות ימים של הרעה בדרך, וזה טבעי נורמלי ותקין. הסיכוי להתקף פסיכוטי או מני הוא זניח, ולא צפוי לקרות אצלך.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד