פורום חרדה - עמוד 404
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חרדה ותסמינים גופניים אפרת 21/12/2018 | 11:58מגיל צעיר אני סובלת מחרדות ופחדים ממחלות (כנראה בעקבות ניתוח שעברתי כשהייתי בת 10 ובעקבות מחלות הסובבים אותי) בתקופות קשות נעזרתי בטיפול תרופתי אבל אחכ למדתי לשלוט בהתקפי החרדה והפסקתי...אך מדי פעם זה מבצבץ ועולה.. שאלתי היא האם חרדה יכולה לגרום לסימפוטמים של גוש בגרון (כבר למעלה מחודש) וצרבות? אני מאוד סובלת ונתנו לי כבר טיפול תרופתי לצרבת אבל עדיין אין שיפור.. נבדקתי גם אצל רופא אאג שלא מצא דבר ואמר שזה כנראה פסיכוסומטיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה ותסמינים גופניים ד"ר יששכר הרמן 22/12/2018 | 14:52חרדה יכולה לגרום כמעט לכל תחושה שהיא. תחושת גוש בגרון היא תופעה מאד מאד מוכרת עקב חרדב. צרבת היא תופעה מוכרת עקב חרדה. אם נבדק ולא מצאו סיבה לתחושות הללו זה מחזק את ההערכה שמדובר בתחושות גופניות עקב חרדה.
רגישות יתר מוזרה אילן 11/12/2018 | 14:27שלום דר יששכר בתקופה אחרונה אני מרגיש סוג של רגישות יתר כאילו לא יכול לגעת יותר נכון מפחד לגעת בדברים זבוב עובר לידי אני נבהל כאילו דבר הזוי בנוסף אני מרגיש סוג של ערפול ניתוק כזה הייתי אצל פסיכאטר שאמר שאין לי סיזכורפניה אבל נתן לי כדור הרגעה ואני קצת חושש שזה אינו הטיפול היעיל האם זה יכול להיות סוג של טראומה תודה תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה רגישות יתר מוזרה ד"ר יששכר הרמן 19/12/2018 | 09:20מה שאתה מתאר מעיד על חרדה. לא ניתן דרך הפורם להעריך מעבר לכך.
המשךאילן 24/12/2018 | 19:28גם שלוקחים קלונקס קבוע כבר שנים? פשוט נדפק לי המוח כהר..שאלה נוספת האם זה נכון שסרטונים 90 אחוז נמצא במעיים תודה
חרדות עינת 21/12/2018 | 13:52העלתי מינון לפני חודש בדיוק של ssri. לפני יומיים שלושה החלו לפתע ללא כל שינוי בחיים חרדות חזקות אי שקט טוטלי מחשבות טורדניות כינוס לתוך עצמי כאילו הראש חווה סיוט אחד גדול. מעניין שמול אנשים מדברת רגוע מתפקדת אך בתוכי מתפוצצת. זה מלווה אותי 24 שעות. מתארת שאין לך תשובה מה קרה גם אני לא יודעת אבל מה מציע לי להרגעה. חצי לורוין בקטנה ממש ממתן מה המכסימום שיכולה לקחת אני ישנה בלילה יוצאת מהבית אבל החרדות מאד מאד חזקות . שאלתי את הפסיכיאטר שלי נתן לי תשובה תמתיני בסבלנות קחי גג עד כדור לורוין וגם רק כשיש צורך. אני סובלת מאד לא יודעת כמה לקחת לא רוצה להתמכר אבל איזו ברירה יש לי. האם יש משהו יותר חזק מלורוין להרגעת החרדות הקשות?..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדות ד"ר יששכר הרמן 22/12/2018 | 14:55לא ניתן להשיב לך דרך הפורום, מה שאת מתארת מחייב בדיקה, אבחון והערכה מלאים לפני מתן המלצה. לא ניתן להמליץ טיפול תרופתי דרך הפורום.
מחזור בת אל 20/12/2018 | 14:03כבר לא יודעת מה לעשות. 5 חודשים על כדורים מינון הועלה לפני חודש קצת פחות. לא מרגישה שיפור ניכר. היו ימים בודדים ממש טובים. בגדול החרדות סביבי מקשה עליי לחזור לשוק העבודה. טופלתי באמת בכל מיני סוגי טיפול להקל התנהגותית. העניין התרופתי קצת מייאש הייתי בטוחה שעד עכשיו 5 חודשים ייעלמו החרדות. הפסיכיאטר אמר לי עדיף להעלות מינון מלהחליף תרופה. מפחדת קצת מלהמשיך להעלות מינונים זה לא כמו לשים פלסטר?..האם העלאת מינונים תתיש אותי פיסית עד כה לא סבלתי מעייפות..פתח בחלון חדש
המשךבת אל 20/12/2018 | 14:08לגבי המחזור קיבלתי השבוע יומיים הייתי באופוריה טובה מהיום ה3 חרדות בקיצוניות..מרגישה שהגוף השתגע..ומטופלת הורמונלית .הגיוני. שיש כזו קיצוניות ממצב טוב למצב קשה?
תשובת מומחה מחזור ד"ר יששכר הרמן 22/12/2018 | 14:50לא ניתן להשיב לך דרך הפורום, מה שאת מתארת מחייב בדיקה, אבחון והערכה מלאים לפני מתן המלצה. המחשבה כי "להעלות מינונים זה כמו לשים פלסטר" - איננה נכונה.
חרדות עד אי שקט ומחשבות לא טובות אסף 18/12/2018 | 19:48שלום דר אני סובל שנים תקופות שונות בעיקר בגלל הפסקות עבודה מחרדות אני מטופל ב15 מג ציפרלקס בתקופה האחרונה אני מלא חרדות ואי שקט הרופאה החליטה לתת לי סרוקוול בהדרגה ל100מג אני כל היום יושן ושפוך ולא מסוגל לעשות כלום אני פוחד להוריד את המינון כדי שהאי שקט לא יחזור אבל לא מסוגל לתפקד בכלל הייתי עושה ספורט..אני מרגיש עכשיו שאין לי טיפת אור של אופטימיות מה לדעתך עליי לעשות בבקשה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ראה תשובה לפנייתך הקודמת. ד"ר יששכר הרמן 19/12/2018 | 10:34
שינוי בטיפול התרופתי ועצה ממךאסף 20/12/2018 | 11:10סליחה דר אבל אני לא מוצא את התשובה הקודמת בכל אופן הרופאה היום הורידה לי את הציפרלקס ל10 מ"ג והוסיפה לי את הסרוקוול ל150xr במה זה אמור לעזור לי בגלל שאני כל הזמן בכעסים שאני מודע לזה שרק אמי יכול לעזור לעצמי וזה גורם לי למחדבות ואי שקט ורגיעה חשבתי כבר על כל טיפול כמו ניזי חשמל או היפנוזה העיקר שיהיה לי מעט הרגשה של אור אופטימיות ולא כל הזמן לחץ שאני מאבד את עצמי תודה רבה על העזרה דר יששכר
תשובת מומחה שינוי בטיפול התרופתי ועצה ממך ד"ר יששכר הרמן 22/12/2018 | 14:46עקרונית, ההשפעה המרדימה של סרוקוול נוטה עם הזמן לחלוף, כך שצפוי שזה בהמשך יפריע לך הרבה פחות. ממה שאתה מתאר עדיין אין סיבה לשקול נזעי חשמל. היפנוזה לא תזיק, לא תמיד זה עוזר. לא ניתן להציע לך טיפול דרך הפורום ללא בדיקה אבחון והערכת מצב מלאה.
חרדות ותחושת ניתוק Jonisboy 19/12/2018 | 22:43היי דוקטור, לפני כחצי שנה קיבלתי התקף חרדה חזק עקב עישון גראס ומאז החיים שלי השתנו מקצה לקצה. בהתחלה הייתי סובל מחרדות לא פשוטות, מחשבות קיומיות, חרדה קיומית, תחושת ניתוק ומחשבות טורדניות- מה שהביא אותי להתחיל לקחת ציפרלקס.כבר תקופה של 3 חודשים שאני לוקח את הכדור והוא באמת איזן ושיפר בקצת את המצב, מה שכן בתקופה האחרונה חזרה לי התחושת ניתוק,אני חושב הרבה על זה, ובעיקרון לא מרגיש את ההנאה בחיים, מרגיש שהכל עובר לידי כזה. האם זה נגרם עקב הכדור? האם אני לוקה באחת מההפרעות דה ריאליזציה-פרסונליזציה, חשוב לציין שבתקופות שאני פחות עוסק בניתוק הוא פחות מורגש, אך בימים האחרונים התחלתי עוד פעם לפתוח את כל הנושא ולדבר עליו והוא גם יותר מורגש, וגם עקב פיטורים ממקום עבודה. איך אפשר לחיות ככה שאתה מנותק מהחיים זה בלתי אפשרי דוקטור, אשמח אם יש לך עצה שתעזור תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדות ותחושת ניתוק ד"ר יששכר הרמן 22/12/2018 | 14:41אינך הראשון המדווח כי לאחר התנסות בקנביס החל לסבול מהתגברות של חרדה, ופגיעה של ממש באיכות החיים, מתברר שקנביס אינו "סמים קלים". תחושת ניתוק לאחר שימוש בקנביס היא תופעה מוכרת הנלווית לחרדה. לרוב טיפול מוצלח בחרדה מעלים את הניתוק. אירועי חיים מלחיצים יכולים לעורר/להגביר את החרדה ואת תחושת הניתוק. אם זה קורה יש לשקול אם לעלות את מינון הציפרלקס, או להוסיף טיפול מחזק (יש להתיעץ על כך עם הפסיכיאטר שלך).
התקפי חרדה בעיקר סביב זמן השינה רועי 19/12/2018 | 14:45היי, כל המצב של התקפי חרדה/פאניקה התחילו מלפני חודש כאשר האף שלי נהיה סתום וכנראה חלמתי איזשהו סיוט וקמתי בפאניקה שנרגע רק לאחר עשר דקות. מאותו יום אני חרד לישון וקם באמצע הלילה בהתקף חרדה קטן, ולאחר שאני חוזר לישון קם מבולבל נורא וסהרורי. כעת יש לי סינוסיטיס, וכאשר סתום לי האף ההתקפים חוזרים לי גם ביום וגורמים לי לנדודי שינה. איך מתמודדים עם מצב כזה? למה הגוף שלי מגיב לאף סתום בפאניקה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התקפי חרדה בעיקר סביב זמן השינה ד"ר יששכר הרמן 22/12/2018 | 14:37שתי סיבות אפשריות לתגובת החרדה עקב אף סתום: אף סתום גורר תחושת חנק, ומכאן בהלה ומתח. טיפול אף לפתיחת האף הסתום, וכדורים לאותה מטרה יכולים לגרום לחרדה קשה כתופעת לוואי.
לוריוון - גמילה (לת) איתי ירושלים 21/12/2018 | 23:42שלום ד"ר , בצער רב בטעות נוראית של רופא משפחה , התלוננתי על קשיי הירדמות ורופא נתן לי לוריוון , הממה לקחתי אותו בפעם הראשונה ונרדמתי ל6 שעות שהייתי רגיל ל8 בתחושה דיכאונית-לא עצובה פשוט תחושה מוזרה . אני כבר 3 שנים על לוריוון שלא עוזר לי . לא העליתי מינון חוץ מיום אחד במהלך ה 3 שנים , לא עשה לי טוב ורק הרגיע אותי , אני לא צריך כדור הרגעה לחרדה , אינני אדם חרד , חוץ מהשינה כמובן שמטרידה אותי באופן כרוני ! מה עושים מפה הלאה? האם ניתן להיגמל מלוריוון 1מ"ג? האם זה אפשרי ? האם יש סיכוי ? ואם כן לאן אני הולך ולמי אני פונה , ואיך אני חוזר לישון נורמלי , הלחץ משינה משגע אותי גורם לי ליקיצות מרובות- או שאני עבור כל פעםן מחדש תסמיני גמילה או דברים שקשורים ללוריוון , כל פעם נרדם חולם מתעורר כל כמה דקות , יש לי הזיות היפנגוגיות , בקיצור מרגיש דיי אבוד היום . אינני מתפקד כלל. מצטער מראש על אורך כתיבתי!!!פתח בחלון חדש
חרדה בגלל מצב הבת שלי לנה 17/12/2018 | 08:43שלום דוקטור. אני אף פעם לא פניתי לרופא דרך הרשתות. וכלל לא. מי שמטופל - זאת הבת שלי. לעתים רחוקות, כמובן, כי "אין לה כוח" לטיפולים. ממה להתחיל? הבת שלי מתנהגת בצורה ילדותית וחסרת אחריות, למרות שהיא בת ה-22 בעוד חודש. תמיד היה קשה איתה. היא עברה תקיפה מינית בגיל 14, ומאז (אני לא יודעת, האם יש קשר) - אנו מנסים להוציא אותה מסוג של בועה. היא למדה בפנימיה להמלצת העוסית שלנו, כי היה לה חנוק מידי בבית (דרשנו משמעת ולמידה רצינית, והיא לא הייתה מסוגלת לא לזה ולא לזה). ראינו לנכון להסכים, כיתות ט'-יב' היא היתה בפנימית מנוף. היה לה טוב שם. התגייסה, לא הצליחה בצבא, לא מצאה את עצמה, למרות שדירגו אותה בתור נערת מק"ם - לא נתנו לה להיפגש עם קב"ן אף פעם, רק אחרי שאיימה להתאבד - קבעו לה פגישה וזרקו אותה החוצה. מאז היא סיימה את השרות - היא לא מוצאת את עצמה בשום מקום. אין שאיפות ללמוד, ואין רצון לעבוד. היא מעבירה ימים בבית, מתלוננת על קצבת נכות דלה מידי, מידי פעם לוקחת הלוואות בבנק ויורדת עוד ועוד בדימוי העצמי שלה. אני לא יודעת איך לעזור לה, לדעתי אני בעצמי חייבת טיפול כבר - מחוסר אונים, מאין מוצא, מאין כוח נפשי להיתקע במצב זה מחדש כול פעם שיש לה נפילה .... מה עלי לעשות? איך לצאת ממעגל זה בלי להיפגע כ"כ רציני שלא יהיה לי כוח לגרור אותה אחרי? לנסות לתת לה קרש הצלה - שאין לי כבר? הצילו.... לנה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה בגלל מצב הבת שלי ד"ר יששכר הרמן 19/12/2018 | 10:04מה שאת מתארת היא בעיה מוכרת, ולא נדירה לצערנו, ילדה שעוברת משבר ומתקשה להתאושש ממנו, וזה משפיע לרעה אח"כ על כל מהלך חייה. אם לפני אירוע התקיפה המינית היא הייתה ילדה רגילה ושמחה אזי יש לחשוד כי אירוע זה גרר אחריו את קשייה הנמשכים עד היום. אם גם לפני כן היו לה תנודות במצב הרוח, מצבי דיכאון והתפרצויות כעס - זה סימן כי היא סובלת מדיכאון מתמשך (או הפרעה אחרת הדורשת אבחון). אני מבין שהיא מוכרת בביטוח הלאומי, ומכאן נראה כי עברה הערכה ואבחון, ונקבעה לה קצבת נכות. איני יודע אם היא מטופלת באופן מסודר. אם לא כדאי להביא את הבת לבדיקה של פסיכיאטר, ועדיף במסגרת מרפאה לבריאות הנפש עם צוות רב מקצועי.
המשךלנה 19/12/2018 | 10:20שלום, תודה על התייחסות. ברור, ניסינו - היא לא מוכנה לטיפול בבריאות הנפש, מידי פעם מבקרת את דוקטור צ'ילה, אולי אתה מכיר. אבל זה קורה אחרי הרבה ריבים וניג'וסים שלי. לדעתי היא לא מוצאת את עצמה שם, ולא רואה בזה שום תועלת. הבעיה - שאני לא מבינה מה עלי לעשות. אני זאת שצריכה כתף ומשבי כוח נפשי, כדי לא להישבר למצבה. איך אני עושה את זה? דיברתי עם רופאת המשפחה שלי - היא טוענת שיש קבוצות תמיכה להורים כאלה, אבל לא בקרית שמונה... האם יש משהו כזה בפורום אולי? קבוצת תמיכה להורים מיואשים?
תשובת מומחה המשך ד"ר יששכר הרמן 19/12/2018 | 10:52אינך הראשונה ומחפשת פורום של תמיכה למשפחות של ילדים שנפגעו כך. איני מכיר כזה בכלל, גם לא במרכז.
אי שקט וטיפול תרופתי אסף 18/12/2018 | 19:43שלום דר אני מטופל בציפרלקס 15 מג אחרי העלאה מ10 מג הרגשתי טוב עד שהייתי צריך להתחיל לעבוד קרסתי לאי שקט וחרדות קשות הרופאה החליטה לתת לי סרוקוול ואני כשבועיים על מינון של 100 מג הכדור ממש מפיל אותי לעייפות כל הזמן ואני לא מסוגל לעשות כלום החשש שלי שאם הוריד את הסרוקוול האי שקט יחזור אני גם נוטל קלונקס כתום פעמיים ביום0.5 אין לי מוטיבציה וכח לכלום מה לדעתך עליי לעשות תודה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אי שקט וטיפול תרופתי ד"ר יששכר הרמן 19/12/2018 | 10:33לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שאתה מתאר מחייב הערכה של מצבך ואבחון, ורק אח"כ ניתן להעריך אם הטיפול שאת כבר מקבלת הוא זה המתאים, או שאולי יש מקום לשינויים.

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד