פורום חרדה - עמוד 483
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
טיפול קבוצתי חינם להפרעות חרדה במסגרת מחקר טיפול קבוצתי לחרדה 14/01/2015 | 08:27שלום רב, אנו מציעים בחינם שני סוגים של טיפולים קבוצתיים להפרעות חרדה: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בגישה אחידה לכל הפרעות החרדה וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי בשילוב טיפול בתנועה. הטיפולים ניתנים במסגרת מחקר ויחלו בסביבות חודשים ינואר-פברואר 2015. הטיפולים כוללים 20 מפגשים שבועיים שיימשכו כשעה וחצי עד שעתיים במרפאות החוץ במרכז לבריאות הנפש "שלוותה" בהוד השרון. הטיפולים מיועדים לנשים וגברים כאחד, בגילאי 20-65, אשר סובלים מחרדה. מצ"ב קישור לפרטים על המחקר וכן לשאלון התאמה. אנו ניצור קשר עם פונים מתאימים לטיפול בשבועות הקרובים ונספק להם מידע נוסף אודות המחקר. פונים מתאימים ומעוניינים יוזמנו לפגישת הכרות בה תיבחן התאמה הדדית למחקר. https://docs.google.com/forms/d/1Y3wtL-XirtfmNzbHJpaWp61Ki85nH7kSvp1Ose3-Lrg/viewform בתודה, צוות המחקר: ד"ר יובל בלוך, פסיכיאטר מומחה ומנהל מרפאת ילדים ונוער ד"ר מירית שני-סלע, פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה ענת יריב, מטפלת מוסמכת בתנועה ומדריכה יוגב קיויתי, מתמחה בפסיכולוגיה קליניתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה אני ממליץ בחום ד"ר ניר עישר 15/01/2015 | 00:01שתי החלופות שבמחקר אמורות להיות יעילות, לכן כדאי להשתתף ולנצל הזדמנות טיפולית זו
חרדה ודיכאון ללא פיתרון שרון 21/10/2014 | 20:30בן 49 ,לפני כ17 שנה אובחנתי שיש לי בעיה נפשית ושמה חרדה, כתוצאה מתחושות המלוות בהרגשת אי שקט, לא רגוע, מתוח, מצב רוח ירוד הייתי בטיפולים פסיכולוגים שלא עזרו ולאחר שכנועים רבים הסכמתי ללכת לפסיכיאטרית ,לקחתי ציפרמיל 20 מ"ג שעזר לי מאוד ובמשך שנתיים הרגשתי מצוין, כאשר לאחר שנה הפסקתי את לקיחת הכדורים שנה לפי בהנחיית הפסיכיאטרית (בדיעבד התברר שזו הייתה טעות חיי), משנת 2004 חזרה לי החרדה ומאז אני סובל ניסיתי המון תרופות: ציפרמיל,ציפרלקס,סרוקסט,לוסטרל,פלוטין,מירו, אפקסור, שלצערי לא עזרו, כלומר ניסיתי את הכדורים ממשפחת הSSRI והSNRI שלא עזרו, לפני כ 7 שנים קיבלתי מרוניל שלא כל כך עזר ואני עם התרופה הזאת עד היום עם מינון של 150 מ"ג בממוצע ועכשיו אני בשלבי עליית מינון עד ל 225 מ"ג(3כפול 75 מ"ג SR) אני עדיין מרגיש מתוח לא רגוע וללא מצב רוח ותחושה של ראש כבד מכדורים, הסיבה שאני לא מחליף את הכדור הנה הסבל הנוראי שעברתי במעבר בין התרופות הרשומות לעיל, כלומר התופעות לוואי של בחילות הקאות היו קשים לי ביותר. שאלותיי: 1. האם יש סכנה בכך שאני לוקח תרופת מרוניל במשך 7 שנים? האם התרופה ממכרת? 2. ד"ר מה אתה ממליץ לי לעשות, אני פשוט אובד עצות ,אני עובד בתפקיד ניהולי בחברת ביטוח מזה כ 25 שנה ,הקושי שלי בעיקר בעבודה , אני חושש לקחת כדורים ממשפחת בנזודיאזפינים ,שמא אתמכר אליהם, את כמות הסיגריות הגדלתי לחצי קופסה ביום ,כביכול ע"מ להירגע אבל בפועל זה לא מרגיע, אודה לכבודו לעזרה דחופהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם יש סכנה בכך שאני לוקח תרופת מרוניל במשך 7 שנים? האם התרופה ממכרת? ד"ר ניר עישר 11/12/2014 | 16:40אין סכנה בנטילת תרופות נוגדות דיכאון לאורך שנים, כולל לא מרוניל. הן לא ממכרות ולא ידוע על תופעות שלילייות ארוכות טווח, שאינן חולפות תוך זמן מסויים לאחר הפסקת נטילת התרופות הללו.
תשובת מומחה מה לעשות אם יש דיכאון כרוני כשהתרופות לא עוזרות? ד"ר ניר עישר 11/12/2014 | 17:07מבחינה תרופתית הייתי ממתין כחודש חודשיים עד לבדיקת תוצאת השינוי התרופתי האחרון. אח"כ הייתי מנסה לעבור על כל ההיסטוריה התרופתית שלך, ובודק מה לא נוסה ואיך ניתן לשפר את תוצאות התרופות הקיימות. הייתי מחפש דרכים נוספות שיכולות להיות יעילות עבורך: מגנטו-תירפיה, ספורט ובעיקר טיפול התנהגותי קוגניטיבי. כן, אני זוכר שכתבת שהיית בטיפולים שלא עזרו ושהרמת ידיים. בגלל שהסבל שלך כל כך מתמשך ובגלל שאתה אדם שאוהב שליטה ויודע להפיק אותה מאחרים, אני מאמין שתהיה מוכן להתאמץ, על מנת לקבל את השליטה על חייך, בנושא כל כך חשוב כמו רוגע ומצב רוח. הייתי רוצה שתחשוב שהמטרה שלך היא לקרוא ספרות סינית בשפת המקור. חשוב על המאמץ הנדרש ללמוד את 6000 סימני הכתב ואת השפה בכדי שתוכל להנות בזמן הקריאה. מאמץ רב נכון? אבל אולי הדוגמא הזו לא מדברת אליך. דוגמא אחרת יכולה להיות, אם אתה צריך לעבור מקצוע, נניח ללמוד להיות רופא. האמן לי שהמאמץ הכרוך בלימודים הוא עצום. ברור שאף אדם שלמד סינית היטב או שסיים את לימודי הרפואה אינו שולט לגמרי במה שלמד. לכך צריך תרגול רב. אתה בטח מכיר את זה מהקריירה שלך. כמו כולנו, אתה בטח יודע שאתה משתפר עם הניסיון ועם התרגול. כל בעייה שנוספת לך בעבודה גורמת לך להשתפר עוד ופותחת הזדמנויות נוספות. הדיכאון דומה במובנים רבים ללימוד סינית או רפואה או לקריירה שלך. יש ללמוד את הנושא באופן ייסודי ולתרגל הרבה. רק אז תשיג את ההישגים שרק לפני 7 שנים היו כה קלים להשגה. ומבלי משים, פשוט היית שם. אם לא תוותר לעצמך, ייתכן ששבע השנים הרזות יכולות להתחלף בשנים שמנות רבות. איני מאמין שדיכאון הוא גזרה משמיים שאין אפשרות לשנותה. צריך להתגבר על מכשולים רבים אבל כל מי שנחוש - יכול! מצטער שהירביתי במלים, אך זה נושא שכואב לי. לדעתי דיכאון הוא מצב של סבל מיותר, שחובה להלחם בו, כי יש לנו כיום את הכלים לכך. לצערי, רק אתה יכול לעשות את הדרך. אני מקווה שתתחיל ותסיים אותה. זה אתגר משתלם ביותר. עלה והצלח, ד"ר ניר עישר
חרדה ודיכאוןשרון 31/12/2014 | 18:10דר תודה רבה על תשובתך המלומדת והמפורטת. בהמלצת פסיכיאטר בכיר התחלתי לקחת לוסטרל לפני כחודש וכיום אני 11 יוםעל מינון מלא 200 מ"ג סרטרילין. אני מרגיש החמרה של הדיכאון יש לציין שכשלקחתי מרוניל התחושות היו יותר של חרדה. אי שקט.לא רגוע. מתוח. ולחצים בחזה. הדיכאון פשוט "הורג אותי" אני פוחד לאבד את מקום עבודתי.רציתי לדעת האם קיים מחקר פסחכאטרי אמין בנוגע לאחוזי הצלחה של תרופות מסוג ssri ו snri וכדורים ממשפחת הטריציקלים
תשובת מומחה יעילות התרופות נוגדות הדיכאון ד"ר ניר עישר 02/01/2015 | 16:27בהחלט, נושא התגובה לתרופות נוגדות דיכאון נבדק בצורה ייסודית. התגובה לתרופה הראשונה היא בין 45% ל- 60% (זאת אומרת רק מעט רופה, לפני שהרופא ממליץ על כך וגם לא לנסות ללחוץ עליו בנושא. בהצלחה ד"ר נירטוב יותר מכלום בו) תלוי בתוצאות המחקר. אם ממשיכים לנסות תרופה שניה ושלישית, סך המגיבים בצורה חיובית עולה עד 78% מהמתמידים (וזה כבר בטוח לא קורה ללא חומר פעיל). יש גם משהו מהניסיון האישי שלי שאין לי הסבר הגיוני עבורו והוא, שאם מפסיקים את התרופה כשמרגישים טוב, הדיכאון חוזר ולפעמים החזרת התרופה אינה יעילה עוד. כאמור אני לא מבין זאת אבל הדבר קרה להרבה אנשים. מסיבה זו, אני ממליץ לא להפסיק את הת עישר.
ויפאקס 75 xr בשילוב רטלין 10 מג נועה 28/12/2014 | 22:39אני נוטלת ויפאקס כ10 שנים לאחרונה יש לי חרדות מהמלחמה )גרה בעוטף עזה( והרופא המליץ לי במקום להעלות מינון לקחת רטלין ? זה משהו מוכר ? ניסויי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין כמגביר יעילות של ויפאקס ד"ר ניר עישר 28/12/2014 | 23:45שלום נועה, לא ידוע לי שהטיפול שאת כותבת עליו הומלץ בחרדה כלשהי. אני מאמין שהרופא שלך חולק עלייך בעיניין האבחנה, או שאת רואה רק סימפטום בודד, ומדגישה אותו בפורום, בזמן שהוא רואה תמונה אחרת, רחבה יותר. אני מאמין שהנכון ביותר הוא לפנות אל הרופא ולשאול אותו לגבי המלצתו. לי אין איך לענות לך לאור מיעוט הנתונים שהגיע לידי. בהצלחה ד"ר ניר עישר
חרדה נוי 25/12/2014 | 19:04הבת שלי סובלת כבר חודשיים מחרדת בליעה כאשר היא אוכלת היא מרגישה שהיא נחנקת וקשה לה לבלוע. היא ירדה במשקל, היא סובלת ממחסור של בי 12 ומקבלת. זריקות, אודה על. עזרתך הבת בת 27פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדת בליעה ד"ר ניר עישר 28/12/2014 | 13:19שלום נוי. את בטח מבינה שמדובר בבעיה רצינית. קיים טיפול התנהגותי קוגניטיבי יעיל לחרדת בליעה. המטופל לא מסוגל להשתמש בטיפים כדי להתגבר על הבעייה שלו. אני ממליץ לך בחום להפנות את בתך בהקדם לטיפול. בהצלחה ד"ר ניר עישר
חרדת בליעהנוי 28/12/2014 | 15:21האם תוכל להמליץ על מטפל/ת באיזור הקריות/ חיפה,(התנהגות קוגניטיבית) תודה מראש
תשובת מומחה מטפל/ת באיזור הקריות/ חיפה ד"ר ניר עישר 28/12/2014 | 15:57אני לא מכיר אישית אבל ניתן לשאול את עפרה מירון ליכטר מטיבעון
חרדה כבר המון זמן. מאי 23/12/2014 | 05:03שלום. אני בת 24. בריאה בדרך כלל. בזמן האחרון אני חווה התקפי חרדה בעוצמות ממש גדולות. הכל התחיל שנרדמה לי היד כל שניה. פשוט נכנסתי לחרדה ומאז לא יצאתי ממנה (כמעט חודש). לפני כמעט 3 שבועות התחלתי להרגיש קפיצות בשרירים. שהלכו והתגברו עם הזמן. ועכשיו יש לי קפיצות ברגל שמאל באופן רציף (שריר עצבני מאד) הייתי אצל נוירולוג בזמן שהקפיצות בשריר היו קטנות שטען שנראה לו שההרדמויות והקפיצות בשריר זה מחרדה. נשלחתי לעשות בדיקות שעד כה יצאו תקינות למעט emg שיש לי עוד מלא זמן. בנוסף לשריר הקופץ יש לי התכווצויות ברגל שמאל וכאבים בשרירים. אני כבר המון זמן חרדה למצבי הבריאותי. הפכתי לממש היפוכונדרית כבר. האם הגיוני שהשריר קופץ בצורה כזאת ללא הפסקה כמעט בגלל חרדה? והאם התכן שיש לי התכווציות בשריר ברגל שמאל בגלל חרדה? אני אובדת עצותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קפיצות בשרירי הידיים והרגליים + הרדמויות של הגפה ד"ר ניר עישר 23/12/2014 | 13:54שלום מאי. בהחלט החרדות יכולות לגרום למצב שתיארת. אם לא מוצאים בעייה נוירולוגית, הייתי מטפל בדאגה הגופנית שלך (עד 15 מפגשים עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי) ובודק אם התופעות עדיין קיימות. ייתכן שקיימות סיבות נוספות למתחים שלך, שלא ציינת ולכן איני יכול להתייחס אליהן. אנא פני לטיפול ואני צופה שתוך זמן קצר ביותר, כי הבעייה נוצרה לאחרונה, התופעות תיעלמנה. בהצלחה, ד"ר ניר עישר
חרדה חברתית ומחלה כרונית .. מאיה 22/12/2014 | 14:54שלום רב, מלפני 5 שנים עברתי אירוע קשה עבורי , לפני זה הייתי ילדה חברותית , ביישנית אך לא נמנעת . אחרי האירוע הזה התחלתי להסתגר בבית.. פיתחתי חרדה חברתית, דיכאון,התקפי פאניקה,הזעת יתר,הסמקה ומה לא?? התחלתי לקחת לוסטרל 50 מ"ג הייתי בטיפול פסיכולוגי שהיה אמור להיות CBT(אבל בהרגשתי הוא לא ממש היה,זה היה יותר היא מסתכלת ואני מדברת ומידי פעם היא נותנת עצות) ואז, אחרי כמה חודשים הכי קשים בחיי,עם ההתקפים הכי גרועים והדיכאון והחרדה ושאני באמצע הטיפול.. קיבלתי מתנה נוספת! מחלת קרוהן.. כמובן שזה החמיר את מצבי מבחינה נפשית.. אני לא מתגייסת לצבא בשל המחלה אני כל היום בבית, מדוכאת,עצובה, מפחדת לעשות דברים, מרגישה שאיבדתי שליטה על כל תחומי החיים. כואב לי כל הזמן פיזית ונפשית כל כך !! גם אם אני ארצה לעשות משהו פתאום הבטן שלי תחליט עליי,כמובן שזה עוד יותר מקשה על ההתמודדות עם החרדה החברתית,במיוחד שזו מחלה עם תסמינים כה מביכים. אשמח לעצה מה אפשר לעשות. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדה חברתית הסתגרות ומחלת קרון ד"ר ניר עישר 22/12/2014 | 22:19שלום מאיה, צר לי לשמוע שחייך עוברים לידך בסבל. אני הייתי פונה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי תחילה. אין סיבה שלא תגיעי למצב טוב מבחינה נפשית, כי מה שכתבת נשמע כמו בעיות של חרדה שהסתבכו, ולזה יש כיום טיפול וטיפול יעיל. לגבי מחלת קרון, אפשר לחיות איתה, ברוב המקרים, חיים מאושרים אם כי קיימות מגבלות שלא אמורות להגביל במיוחד את המשך חייך. גם לי נשמע שלא עברת טיפול CBT. בהצלחה, ד"ר ניר עישר
פריזמה וכניסה להריון רוית 18/12/2014 | 09:38האם נטילת פריזמה מפריעה או מעכבת להיכנס להריון? דחוף מאוד, כל תשובה תעזור.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פריזמה בהריון ד"ר ניר עישר 22/12/2014 | 22:11אין בעייה להכנס להריון עם תרופות נוגדות דיכאון והפריזמה בכללן. בגלל שמדובר גם בבריאות הוולד, למרות הידע הנוכחי שלנו וכדי שלא תהיינה "פאשלות" אנחנו מבקשים מכל יולדת לפנות למכון הטרטולוגי בירושלים, לקבל את האישור בכתב וגם לדווח לאחר הלידה, למען איסוף המידע עבור אמהות עתידיות. כאמור, נכון ללפני כחודש, אין יותר בעיות עם תרופה מאשר בלעדיה. שיהיה במזל, ד"ר ניר עישר
ויפאקס - שאלות keren 20/01/2014 | 14:37אני בתקופת מעבר בין סרוקסט לויפקאס ויש לי מספר שאלות: איך מתמודדים עם הבחילות מלבד אוכל, האם ניתן לקחת כדור נגד בחילות ואיזה? מהן תופעות הלוואי של הויפקאס? האם הוא יכול לעורר חרדות? האם מותר ליטול ויפאקס עם ריטלין? האם זה נכון שאחת מתופעות הלוואי שלו היא דיכוי התאבון? בתודה מראש על התשובות.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איך מתמודדים עם הבחילות מלבד אוכל, האם ניתן לקחת כדור נגד בחילות ואיזה? ד"ר ניר עישר 11/12/2014 | 18:07האוכל הוא המענה הנכון לתופעות לוואי של בחילות. אפשר לקחת כדורים נגד בחילות, אך אני מעדיף שהרופא שלך יחליט על כך.
תשובת מומחה ויפקאס אינו מעלה חרדות ד"ר ניר עישר 11/12/2014 | 23:53זו לא תופעת לוואי מוכרת
תשובת מומחה האם מותר ליטול ויפאקס עם ריטלין? ד"ר ניר עישר 11/12/2014 | 23:58מאוד חשוב לבדוק שוב אם את באמת סובלת מADD. הרבה פעמים מתגלה, לגבי מי שזקוק לתרופות נוגדות דיכאון וחרדה, שהם לוקחים ריטלין כסם ממריץ וייתכן בגלל שכבר התמכרו לו. הייתי שואל על צרוף שתי התרופות, את הרופא שרושם את הריטלין, יחד אם השאלה אם לא כדאי להפסיק אותו.
תשובת מומחה האם זה נכון שאחת מתופעות הלוואי של ריטלין היא דיכוי התאבון? ד"ר ניר עישר 12/12/2014 | 00:01אצל רוב האנשים כן. הריטלין הוא אמפטמין, שיצא לשוק בהתוויה של דיאטה. אבל אז התגלה שהוא ממכר מאוד. תכונות אלה לא קיימות או חלשות ב- ADHD. סיבה נוספת לבדוק אם את באמת זקוקה לריטלין
סרוקסט קרן 12/01/2014 | 08:40בת 36, מטופלת כנגד דיכאון וחרדה בסרוקסט 30 מ"ג מזה 4 חודשים, ניסיון עבר: ציפרמיל, רמוטיב, ציפרלקס כנגד דיכאון וחרדה בשילוב עם לוריוון במידת הצורך. כמו כן נוסה בעבר מירו וזיפרקסה לשיפור השינה - ללא הועיל. במשך ארבעת החודשים היתה עליה במשקל של כ-11 ק"ג. האם יש תרופה כנגד דיכאון וחרדה אשר אינה גורמת לעייפות ולתאבון מוגבר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תרופה כנגד דיכאון וחרדה אשר אינה גורמת לעייפות ולתאבון מוגבר ד"ר ניר עישר 11/12/2014 | 23:51הייתי מנסה FAVOXIL
חרדת בחינות קיצונית יעל 14/01/2014 | 13:26שלום, קוראים לי יעל ואני סטונדטית באוניברסיטת תל-אביב. אני רוצה לשתף אתכם בבעיה שמלווה אותי לכל אורך הלימודים שלי באוניברסיטה, ובעצם מאז שאני זוכרת את עצמי כתלמידה. הבעיה היא חרדת בחינות. אני לא מצליחה לתפקד כמו שהייתי רוצה במהלך ביצוע הבחינה. כשאני מבצעת את הבחינה אז אני מרגישה ממש כל מיני דברים פיזיולוגיים בגוף: חום פנימי כזה, גלי חום כאלה שעוברים לי בכל הגוף...צמרמורות כאלה.... זה יכול אפילו להגיע למצב כזה שלפעמים קשה לי לנשום. אני רועדת בידיים....הנשימה שלי מהירה..יש לי בחילות....וכל זה לא עובר לי לאורך כל הבחינה....אני מרגישה בלקאאוט טוטאלי, כאילו כל מה שלמדתי וידעתי כל כך טוב נעלם לי מהראש...כמובן שזה מקשה עליי לבצע טוב במבחנים...ואני בטוחה שאם הייתי יכולה לשלוט ולהתמודד עם החרדה הזו- הייתי מצליחה להגיע להישגים הרבה הרבה יותר גבוהים... קשה לי מאוד עם זה בגלל שאני מגיעה מוכנה למבחנים, וממש יודעת את החומר מעולה... אני מרגישה שאני חייבת עזרה דחופה ומהר...אני לקראת תקופת מבחנים, ולכן אודה מאוד לכל עזרה/התייחסות/המלצה/הצעה בנושא תודה מראש החרדתיתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה חרדת בחינות ד"ר ניר עישר 11/12/2014 | 23:49תודה על התיאור המפורט. קיימים סוגים אחדים של חרדות מבחינה שכולן יכולות להביא לתמונה דומה לשלך. הטיפול קשור לאמירות השליליות שאת אומרת לעצמך לפני ובזמן הבחינה. אם המחשבות קודמות לבחינה, ייתכן שמדובר באמונה שמגשימה את עצמה, כי את מבצעת פעולות שיגבירו את הסבירות לקיום מה שאת פוחדת ממנו. בכל מקרה, כדאי לך לפנות לטיפול. אני מאמין שתוך פחות מ- 15 פגישות הבעייה צריכה להיות ברובה מאחורייך. בהצלחה, ד"ר ניר עישר

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד