פורום חרדה - עמוד 56
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תופעות לוואי לוסטרל אברהם 12/08/2024 | 18:23שלום רב ד"ר הרמן. מטופל בלוסטרל 100 מ"ג חודשיים וחצי יש שיפור בחרדות ובדיכאון, אך עדיין מרגיש סחרחורות ועייפות, מתי זה אמור לחלוף? בכבוד רבפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעות לוואי לוסטרל ד"ר יששכר הרמן 17/08/2024 | 12:56כמה חודשים.
בן 17 - כשמעירים משינה קם בבהלה ופחד עמוק אמא למתבגר 12/08/2024 | 22:14בן 17. כשמעירים משינה, שנת לילה או נמנום אחה"צ, מתעורר בבעתה נוראית, ממש בוכה ולאחר מכן מתאר כאב בחזה. ביומיום אין התקפי חרדה, לא בוכה. איך אפשר לסייע? יש משהו שניתן לתרגל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בן 17 - כשמעירים משינה קם בבהלה ופחד עמוק ד"ר יששכר הרמן 17/08/2024 | 12:56לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה (אולי) להשיב לך. יש להתיעץ על כך עם הפסיכיאטר שלך, הפורום לא נועד ולא יכול להיות תחליף לפניה מסודרת לטיפול פסיכיאטרי.
סרנדה 150 חנה 12/08/2024 | 16:51נוטלת סרנדה 150 כבר שבוע והמחשבות האובדניות גוברות, מה עליי לעשות?????פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרנדה 150 ד"ר יששכר הרמן 17/08/2024 | 12:55לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה (אולי) להשיב לך. יש להתיעץ על כך עם הפסיכיאטר שלך, הפורום לא נועד ולא יכול להיות תחליף לפניה מסודרת לטיפול פסיכיאטרי.
שילוב בין סרנדה לריטלין השואל 12/08/2024 | 16:36מזה תקופה שאני נוטל סרנדה במינון של 100 מ"ג. התחלתי עם מינון של 100 מג בבוקר והרגשתי שאחהצ אני במצב רוח ירוד - לאחר התייעצות עם פסיכארטית הוחלט להעלות את המינון לפני כחודשיים ל150 מ"ג. עדיין חווה ימים וישנם ימים עם מצב רוח ירוד ומחשבות טורדניות. ניסיתי לשלב את הסרנדה עם נטילת ריטלין שכבר סייע לי בעבר במינון של 20 מ"ג. סייע תחילה אך כעת אני מריגשה כי מגביר את המחשבות הטורדניות. אשמח לדעת האם ניתן לשלב בין השניים ללא תופעות לוואי. האם כדאי לקחת ריטלין בבוקר וסרנדה בערב? האם יש כדר אחר מומלץ במקום ריטלין?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שילוב בין סרנדה לריטלין ד"ר יששכר הרמן 17/08/2024 | 12:54ריטלין יכול להעלות מצב רוח, אך הוא נוטה להגביר חרדה, ומחשבות טורדניות. לא הייתי ממליץ לשלב ריטלין אלא אם כן יש אבחנה ודאית של ADHD. לגבי טיפול אחר - יש להתיעץ עם הפסיכיאטר שלך.
לקיחת ציפרלקס דנה 03/08/2024 | 07:40בהמלצת פסיכיאטר התחלתי לקחת ציפרלקס, שבוע ראשון חצי כדור ושבוע שני עברתי לכדור שלם. כשהתחלתי לקחת כדור שלם הרגשתי הטבה בחרדה ושינה, אך אחרי שבוע של הטבה שוב ירידה. ההרגשה שכדור הפסיק להשפיע. בנוסף הכדור גורם לי לשלשולים ואי נוחות בבטן. האם שלשולים יפסקו עם הזמן? האם זה בסדר שיש נסיגה במצב? כמה זמן לתת לכדור לפני שמפסיקים?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לקיחת ציפרלקס ד"ר יששכר הרמן 03/08/2024 | 09:55כעיקרון ציפרלקס מתחיל להשפיע לאחר כשבועיים, ולפעמים לאחר 6 שבועות ויותר. כאשר יש הטבה מהירה לרוב זה לא יציב, וצפויות נסיגות, וזה מה שארע אצלך. זה תקין, ואינו מעיד שהטיפול אינו מתאים, יש להמשיך, ולתת לתרופה לעשות את עבודתה. השלשול ואי נוחות בבטן יחלפו עם המשך הטיפול.
ציפרלקסדנה 13/08/2024 | 07:55ממשיכה לקחת ציפרלקס שלושה שבועות. יש הטבה בחרדה ושינה, אך השלשולים הקשים לא עוברים. מה לעשות?
החמרה עמית 12/08/2024 | 13:27שלום אני בן 42, פניתי לפסכיאטר היו לי לחצים ומתחים לא התקפים. הוא נתן לשיקול דעתי אם להתחיל תרופות הוא איבחן חרדה קלה עם הפרעות שינה. התחלתי טיפול בכדורי מירו, 15 מ"ג אחרי כמה ימים התחילו לי התקפי חרדה כללו דפיקות לב מוגברות, לחץ בחזה, הזעה. הוא אמר לי לחכות מספר שבועות עד שתופעות אלו יעברו. ההתקפים האלה העיקו עלי מאוד,ופחדת יותר מתי יבוא ההתקף הבא אחרי כחודש הפסקתי את הטיפול במירו בגלל ההחמרה במצב. כאשר ההנחיה היתה לקחת קלונקס בעת הצורך. אחרי חודש נוסף שלא הייתה הטבה במצב, התחלתי לוסטרל מינון התחלתי של 50 מ"ג, וכדורי בונדרמין לשינה, אחרי חדשיים הכמינון הועלה ל 100 מ"ג, אחרי עוד חודשיים יש הקלה אבל עדיין יש התקפים קלים. העלה פעם נוספת המינון כרגע ל 150 מ"ג, יש הקלה אני כמעט ולא משתמש בכדורי שינה כבר. האם לא היה טעות להתחיל בכדורים?, כרגע אחרי כמעט חצי שנה המצב פחות טוב ממה שלפני התחלת הטיפול. איך להמשיך הטיפול? עדיין מרגיש עייפף מאוד,פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החמרה ד"ר יששכר הרמן 12/08/2024 | 16:26הפרעת חרדה היא הפרעה המופיעה בכל גיל בחיים. בלמעלה ממחצית המקרים היא נוטה להשאר, ולקבל מהלך ממושך של שנים רבות, עם תקופות של הרעה, ותקופות של הקלה יחסית. הטיפול בהפרעת החרדה הוא בתרופות נוגדות דיכאון (SSRI, או SNRI). תרופות אלו אינן ממכרות, והן לרוב יעילות מאד ויכולות לסלק את החרדה ולאפשר תפקוד ואיכות חיים. פעמים רבות יש להעזר בהן לשנים, כיוון שהתרופות אינן יכולות לרפא את החרדה, אלא רק לסלק את הסימנים ואת הסבל. ללא טיפול תרופתי הסבל פשוט ימשך, וגרוע מכך, חרדה שאינה מטופלת נוטה עם הזמן להתקבע, קשה יותר לטפל בה והיא לעיתים גוררת דיכאון. לעכב את תחילת הטיפול זו טעות שלצערנו הרבה עושים, וגורמים לעצמם נזק. טיפול תרופתי (גם אם הוא מיותר) אינו מזיק, ודווקא עיכוב בתחילת הטיפול עלול לגרום לנזק שקשה מאד לתקן אותו.
שיא שיר 11/08/2024 | 17:48בעתי בטןרדנדו גמילה, התחילנ לדבר כמו ילדה קטנה. האם יש תופעה כזאת נפשית?? מה עושים??פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שיא ד"ר יששכר הרמן 12/08/2024 | 16:25יש תופעה כזו, לא ניתן דרך הפורום להעריך את הסיבה לכך ומה הטיפול המתאים.
תשובת מומחה כ- 6 שבועות ויותר ד"ר יששכר הרמן 12/08/2024 | 16:23
סרנדה או ציפרלקס? נעמי 11/12/2018 | 22:35היי, אני בת 22. הייתי אצל פסיכיאטר בשל התקפי חרדה מזה 5 שנים ודיכאונות ברמות שונות מזה 8 שנים. עד כה הייתי מטופלת אצל פסיכולוג, והבנתי שנכון לי להתחיל גם טיפול תרופתי. הפסיכיאטר הביא לי מרשם לסרנדה, אבל אני יודעת שציפרלקס גם יכול להתאים במקרה שלי. רציתי לשאול מה ההבדל בין השניים? מה השיקולים להמלצה על סרנדה ולא ציפרלקס? תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סרנדה או ציפרלקס? ד"ר יששכר הרמן 19/12/2018 | 09:31סרנדה וציפרלקס הן שתי תרופות מקבוצת SSRI, דומות מאד בהשפעתן. בארץ ציפרלקס פופולרית יותר, ככל הנראה יש לה מעט פחות תופעות לוואי מלסרנדה, אבל במחקר על נוגדי דיכאון נמצא כי סרנדה מעט יעילה יותר כנוגדת דיכאון מאשר ציפרלקס. ציפרלקס נוטה לגרום לעייפות קשה וצורך מופרז בשינה אצל חלק מהמטופלים. הדמיון בין 2 התרופות עולה על ההבדל ביניהן. ההחלטה של הפסיכיאטר הרבה פעמים מתבססת על ניסיון אישי שלו. ממש לא כדאי להתלבט, להתחיל מוקדם ככל האפשר במה שהמליץ לך הפסיכיאטר ולהתמיד בטיפול. חובה לקחת את התרופה עם אוכל, להקפיד על נטילה יומיומית מסודרת, שיפור יתחיל לרוב לאחר 6 שבועות טיפול.
סרנדה או ציפרלקסחן 30/04/2020 | 19:52היי אני משתמשת בציפרלקס במשך שנה שלמה והתפקוד המיני ירד בצורה דרסטית. להבנתי סרנדה לא פוגעת בתפקוד המיני וזה נורא מפריע לחיי הזוגיות שלי מכיוון שבן זוגי גם נוטל ציפרלקס, האם כדאי לנו להחליף בניהם ולהתחיל לקחת סרנדה? אשמח לתשובה!
תשובת מומחה סרנדה או ציפרלקס ד"ר יששכר הרמן 04/05/2020 | 15:12גם סרנדה פוגעת בתפקוד המיני מעבר בין התרופות יכול לגרום לנסיגה במצב הנפשי לגבי התופעה של פגיעה בחשק המיני - יש להתיעץ עם הפסיכיאטר שלך, שכן ניתן להקל על זה
סרנדהנועה 23/01/2022 | 09:52האם אחרי 10 שנים עם ציפרלקס עברתי לרסיטל ללא שינוי . הפסקתי והתחלתי סרנדה האם זה יכול לעזור לי לדיכאון עמוק וחרדה . כי כתוב שכולם אותה משפחה
תשובת מומחה יכול לעזור ד"ר יששכר הרמן 28/01/2022 | 15:46
סרנדה ומירומירב 26/03/2022 | 18:14האם השילוב של סרנדה ומירו הוא בסדר?לוקחת בבוקר כדור וחצי סרנדה ומירו לפני שינה 30
שאלה על העתיד - ילדיםמישל 20/07/2024 | 08:49אהלן אם אישתי נוטלת 50 גרם סרנדה איך אפשר לדעת אם זה עלול להשפיע על גנטיות? על ילדים בעתיד? כמובן הבנתי שבזמן הריון אסור לקחת אבל איך אפשר לדעת אם הילד עלול לחוות דכאון גם.?
תשובת מומחה שאלה על העתיד - ילדים ד"ר יששכר הרמן 20/07/2024 | 14:40לסרנדה ולתרופות אחרות בכלל אין שום השפעה על הגנטיות. תרופות המשפיעות על הגנים בצורה שעלולה להזיק לא מאושרות לשימוש בכלל. יש תרופות העלולות לפגום בהתפתחות העובר ברחם, לוסטרל איננה כזו. חלק ממקרי הדיכאון הם בעלי מטען גנטי, ועלולות לעבור לילדים, וזה בלי קשר לטיפול התרופתי.
סרנדהס. 25/07/2024 | 08:21היי! רופאת משפחה המליצה על סרנדה אני חצי שנה לאחר לידה, יש חרדות(לא התקפי חרדה) יש תגובות לא פרופורציונליות למצבים התינוקת שלי בת חצי שנה והיא מכירה את הקול שלה אז יוצא מצב שצועקת הרבה ואני לא יכולה לשמוע את זה, היה יום ששמתי אוזניות לא נהנת מדברים שהיו מהנים לפני, אין מוטיבציה לכלום אפילו להכין אוכל. לאור דיכאון בעבר היא המליצה לי על סרנדה אמרתי לה שלא יכולה להגיד שזה ממש דיכאון כמו שהוא כי הרגשתי מה זה דיכאון בעבר.
תשובת מומחה סרנדה ד"ר יששכר הרמן 25/07/2024 | 14:59ממה שאת מתארת עולה חשד כי אמנם את סובלת מדיכאון. מומלץ מאד שהתיעצי עם פסיכיאטר.
טיפול בסרנדהחן 07/08/2024 | 23:27היי התחלתי טיפול עם סרנדה ואני על הפנים עם קשיי נשימה פריחהקטנה בגוף לחצים חזקים בראש בחילות מה עליי לעשות אני ממש סובלת
תשובת מומחה טיפול בסרנדה ד"ר יששכר הרמן 12/08/2024 | 16:22לא ניתן להשיב לך דרך הפורום. מה שמתואר בפניה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה (אולי) להשיב לך. יש להתיעץ על כך עם הפסיכיאטר שלך, הפורום לא נועד ולא יכול להיות תחליף לפניה מסודרת לטיפול פסיכיאטרי.
טיפול ואיבחון שירי 07/08/2024 | 12:31שלום בת 52 התחלתי לסבול מלחצים לאחרונה, מידי פעם יש לי אפילו דפיקות . לקחתי תקופה טיפול CBT התיעצתי עם רופא המשפחה, הוא הציע לי הפניה לביקה פסכיאטרית. הוא העיר, שבדרך כלל מי שמגיע לפסכיאטר הטיפול הוא תרופתי, מנסיון שלו לוקח זמן להתרגל עד שהתרופה משפיע ועד שמוצאים את המינון הנכון. על פי רוב לוקחים תרופה לתקופה ארוכה של שנים, בדרך כלל או לוסטרל או ציפרלקס. בדרך כלל המיקרים הקלים נפתרים על ידי פסיכולוג, מה שאצלי לא הביא לפתרון. נתן לשיקול דעתי כמה זה מפריע לי, די פחדתי להתחיל אימי מטופלת הרבה שנים בכדורים ועדיין , לא נפתר לגמרי הלכתי לבדיקה פםסכיאטרית אחרי חצי שנה , אובחן חרדה ודיכאון קלים לא מאגוריים, רקע משפחתי של הורה בטיפול פסכיאטרי, הומלץ לוסטרל עליה הדגתית עד 100 מ"ג, + בונדרמין להפרעות שינה בעת הצורך. בביקור אחרי 3 חדשים היה שיפור, אבל עדיין היו תסמינים הוא נתן להחלטתי אם להעלות בעוד כדור נוסף כמה זה מפריע ליף יש ל עדיין התקפים קלים מידי פעם דופק הזעה, לגבי כדורי שינה הפחתי לספר פעמים בחודש. לפעמים קשה לי להירדם, ןאז זה מלחיץ עוד יותר אז חצי כדור פותר את זה רציתי לשאול אם זה לא מינון גבוה יחסית לטיפול ראשוני ? האם להישאר מינון 100 מ"ג? מחלות נפשיות עובר בתורשה ? עדיין יש לי עייפות קשה , קשה לי לקום - לא היה לי לפני כן. מה יקרה אם אני אפסיק את התרופות ?פתח בחלון חדש
תגובה לשיריטל 07/08/2024 | 15:10שלום שירי, גם אני הייתי שם לפני כמה שנים. לא היה לי שום עבר קודם עובד בהייטק, התחלתי לסבול בלחץ ןחרדה. היה קשה לי ליטול תרופות פסיאטריות, דחיתי את זה, אשתי הודיע לי שקבעה תור פסכיאטר ושאני בא איתה , התחלתי טיפול תרופתי עברתי תקופה לא פשוטה ניסו כמה תרופות עד שמצאו את התרופה והמינון המתאים. ציפקלקס מינון מקסימלי פתאום יצא לי להרגיש, איך מגיעים לעבודה ביותר רוגע, פחות לחץ. לא הכל ורוד, יש עליות וירידות במחלה כמו כל מחלה. היו לי עליות מינון, וכל פעם עם תופעות לוואי אני חושב שמה שהכי חשוב, זה לקבל שצריך טיפול, ברגע שמבינים את זה אחרת. לא משנה איך קוראים לזה הפרעה מחלה, מתמודד נפש. לא רואה איך הייתי שורד בלי התרופות את המינון והתרופה אני משאיר לפסכיאטר איך הוא אמר לי מה זה משנה? משנה איך אתה מרגיש.
תשובת מומחה טיפול ואיבחון ד"ר יששכר הרמן 12/08/2024 | 16:20אם לאחר 3 חודשים יש שיפור חלקי, אזי העלאת מיינון היא צעד מתבקש חיוני ונכון. מה שחשוב אינו המינון, מה שחשוב הוא להרגיש טוב. להפרעות הנפשיות יש רכיב גנטי, חלקן יותר וחלקן פחות. חרדה היא הפרעה נפוצה מאד, וההערכה היא שבחלק מהמקרים יש אכן משקל גנטי. אם תפסיקי את הטיפול התרופתי תהיה החמרה בחרדה, ואח"כ קשה יהיה יותר לאזן את המצב.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד