פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 33
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הזעה בשינה מתסכלת אותי אופק 01/11/2016 | 19:00שלום שמי אופק אני בן 23 מאז שאני זוכר את עצמי אני סובל מבעיות שינה לא ממזמן גילו שיש לי דום נשימה בשינה. אבל עכשיו אני רוצה לשאול למה אני כול כך מזיע בשינה ומה אפשר לעשות כדי לפותר את ? כולם כול חושב לי לציין שביום יום שאני ער אני לא טיפוס מזיע בכלל אני רזה ובדרך כלל קר לי אבל בשינה משהו במנגנון הזה משתבש אני מזיע בלי סיבה נראית לעיין ואני מזיע בכמות מפגרות אני גם סחוט מים! וזה מפריע לי שאני יושן ליד החברה מה אפשר לעשות ? ולמה זה קוראה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזעה בשינה מתסכלת אותי דר' דליה שכטר-עמיר 02/11/2016 | 09:21דום נשימה בשינה לעיתים מלווה בהזעה רבה בזמן השינה. טיפול בדום נשימה יפתור את בעיית ההזעה. אבל! עלולות להיות סיבות נוספות להזעה לילית ועליך לשוחח על כך עם רופא המשפחה ולעבור בירור. בברכה,
שימוש ב-CPAP בצינון מתעניין 26/10/2016 | 02:10שלום רב , יש לי שתי שאילות : 1. האם ניתן להשתמש במכשיר בזמן צינון עם נזלת ואף "סתום " ? 2. האם לא כדאי לשנות את הלחצים במקרה כזה ? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה דר' דליה שכטר-עמיר 27/10/2016 | 11:21מומלץ לא להשתמש עד שהנזלת חולפת. בברכה,
תופעת לוואי מבולבל 16/10/2016 | 16:39חג שמח! האם יכול להיות שלמלתונין 5 מיליגרם יש תופעת לוואי של החמרה בדיכאון ו/או הגברת התיאבון?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תופעת לוואי דר' דליה שכטר-עמיר 17/10/2016 | 13:15דכאון או החמרה בדכאון מדווחים כתופעות לוואי של מלטונין. הגברת תיאבון - לא ידוע לי. בברכה,
תודה!מבולבל 17/10/2016 | 14:02אני נוטל מלתונין 5 מ"ג כבר 4 חודשים (לפעמים לוקח 2!) בעקבות גמילה מכדור שינה, ולפני חודש התחלתי טיפול גם ברמוטיב 500 מ"ג לדיסטמיה. בימים האחרונים הדכדוך גבר. הגיוני שהתופעה שציינת הופיעה רק עכשיו? האם כדאי להפסיק עם המלטונין? בבקשה תני לי עצה, כי להתייעץ עם הרופא אוכל רק בעוד 3 שבועות...
תשובת מומחה המשך דר' דליה שכטר-עמיר 17/10/2016 | 21:24איני יכולה להמליץ לך מה לעשות מפני שאיני מכירה את כל פרטי המקרה. האם הגיוני שהופיע רק עכשיו? באופן כללי ובלי לקבוע שאתה חווה תופעות לוואי אז כן, תופעות לוואי עלולות להופיע בכל זמן. מה שכן - אין טעם ליטול 2 כדורי מלטונין. אחד מספיק בכל האינדיקציות שאני מכירה. בברכה,
העבודה של מלטוניןמבולבל 18/10/2016 | 11:28תודה רבה על עזרתך המקצועית! אם אכן מדובר במלטונין, כמה זמן עד שתופעת הלוואי הזו תחלוף? לפי מה שידעתי המלטונין (לא בשחרור מושהה) עולה באופן יחסית חד אבל יוצא מהגוף אחרי כמה שעות ובעצם כבר לא נמצא בגוף יותר, עד שלוקחים את הקפסולה שוב. האם לא הגיוני שתופעת הלוואי, במקרה שכזה, תהיה רק בזמן שהחומר בגוף, ותעלם עם יציאתו?
תשובת מומחה המשך דר' דליה שכטר-עמיר 18/10/2016 | 22:52כתבתי בתשובה הקודמת שכלל אינני בטוחה שמדובר בתופעת לוואי! באופן כללי ביותר: תרופה עלולה לגרום לתופעת לוואי שנמשכת פרקי זמן משתנים גם לאחר הפסקת התרופה . לילה טוב.
נמצא אצלי דום נשימה בדרגה קלה איתי ד 17/10/2016 | 15:42אהלן , בן 22 משקל וגובה תקין אני יכל להגיד שאני עייף יותר מאנשים אחרים זה משהו שכולם גם אומרים עלי חברים שלי שישנו איתי אמרו שכל הזמן אני נחנק ומוציא נחירה מצחיקה כזאתי , זה נשמע להם מוזר ומרעיש . על הצד אני יותר טוב מבחינת הנחירות גם לא מושלם עשיתי בדיקת שינה עם מכשיר במכון מור , מכשיר לאצבע ועל החזה . נמצא דום נשימתי בדרגה קלה המלצות : טיפול אף אוזן גרון שכיבה על הצד הייתי אצל רופא אאג בחדרה , הרגיש קצת שהוא סימן V עלי . הוא הסתכל לי בדרכי הנשימה ואמר שאין צורך בהתערבות . הוא הביא לי ספרי מי מלח לאף אמר לקחת שבועיים ואחר כך להגיע אליו ושאולי נשקול שימוש במכשיר הנשמה כזה בלילה . רציתי לדעת אם יש מקום שיותר מתמחה בסיפור הזה , ואם באמת מכשיר הנשמה זה המוצא האחרון . תודה רבה . * המליצו לי על מרפאת נחירות תל השומרפתח בחלון חדש
תשובת מומחה נמצא אצלי דום נשימה בדרגה קלה דר' דליה שכטר-עמיר 17/10/2016 | 21:20אופציה נוספת זה התקן דנטלי (oral appliance) שעשוי לתת מענה במקרה של דום נשימה קל ונחרנות. זה התקן דמוי גשר ליישור שיניים. איני יודעת לגבי מרפאת נחרות בשיבא אך באיכילוב יש מרפאה שמתמחה בכך. מומלץ לפנות להערכה והתאמת טיפול. בברכה,
טיפול קוגניטיבי שגב 16/10/2016 | 15:26סובל שנים רבות מהפרעות שינה,לאחר טיפול של שנים בקסנקס ושילובי כדורים לגמילה מקסנקס מציעים טיפול קוגניטיבי לגמילה מקסנקס ע"י פסיכולוג, 3 שאלות- א.האם הטיפול גומל את המטופל רק מהתרופה,או גם מהפרעות השינה.? ב.מה אחוזי ההצלחה של הטיפול הקוגניטיבי.? ג.האם הטיפול ממומן ע"י קופות החולים. תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול קוגניטיבי דר' דליה שכטר-עמיר 17/10/2016 | 13:17א. טיפול קוגניטיבי אמור לתת כלים להתמודד עם הפרעת השינה תוך הפסקת טיפול תרופתי. ב. לפי עבודות שונות הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי באינסומניה בעל אחוזי הצלחה גבוהים, לפחות כמו טיפול בכדורי שינה. ג. למיטב ידיעתי - לא. בברכה,
בעיות שינה לילד בן 13 גילת 15/10/2016 | 23:13הבן שלי בן 13 סובל מבעיות שינה למעלה משנה. הזמנתי סוכריות מלטונין של 3 מג באינטרנט ואכן כחודשיים יש שיפור ניכר. האם ניתן להמשיך ללא מגבלת זמן. האם יתכן נזק בשימוש ממושך ? האם קיים מוצר לילדים עם מינון נמוך יותר (לא בולע כדורים) תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיות שינה לילד בן 13 דר' דליה שכטר-עמיר 16/10/2016 | 13:34איני מכירה סוכריות מלטונין. הדרך לטפל בצורה נכונה היא ע"י רופא מומחה בהפרעות שינה בילדים (יש בתל השומר, באיכילוב) ואם ההמלצה היא למלטונין המינון ייקבע ע"י הרופא שגם יצייד אתכם במרשם למלטונין בהכנה רוקחית . למיטב ידיעתי יש סירופ. לגבי משך זמן הטיפול - רק הרופא יוכל לומר לאחר שידע את פרטי הפרעת השינה. חג שמח.
מלטונין ישן 30/09/2016 | 02:02שלום רב, מזה חודשיים אני משתמש במלטונין שעשו לי בסופרפארם במרשם רופא המשפחה ובמינון 5 מ"ג. התרופה מסייעת לי ולרוב עובדת טוב מאוד. שאלתי היא - כמה זמן אוכל להשתמש במלטונין הזה? לא הייתי רוצה להפסיק, כי זה ממש "סידר" לי את השינה. אך מצד שני אינני רוצה להזיק לעצמי או להתמכר ולהזדקק ליותר חומרים ותרופות לשינה. מה דעתך? כמה זמן להמשיך? האם אוכל/אצטרך להפסיק את המלטונין? תודה רבה ושנה טובה!!פתח בחלון חדש
נשתכחתי?ישן 08/10/2016 | 14:26?
תשובת מומחה סליחה! דר' דליה שכטר-עמיר 08/10/2016 | 14:45אפשר ליטול מלטונין לאורך זמן תוך ביקורת אצל הרופא שרשם לך את התכשיר. לפי הניסיון שלי לעיתים אפשר להפסיק ולשמור על שינה סדירה תוך הקפדה רבה על היגיינת שינה טובה. מלטונין לא יוצר התמכרות פיזית. שנה טובה!
תודה!ישן 08/10/2016 | 16:19תודה! את צודקת - אין בעיה להירדם בסלון עם ספר או סדרה, גם בטרם נטילת המלטונין. המעבר למיטה (בין אם נרדמתי ובין אם לא) כמו "מעורר" אותי ואני מוצא את עצמי לא מעט פעמים נכנס למיטה כאילו שאני לא עייף. אני נוטל מלטונין 5 ותוך כ 20 דקות נרדם וישן טוב. אז בהמשך לעצה הטובה שנתת לי - עקרונית האם כדאי לנסות להפסיק את המלטונין? יש לו תופעות לוואי? והאם לעשות זאת בבת אחת? שנה טובה וגמר חתימה טובה!
תשובת מומחה בהמשך דר' דליה שכטר-עמיר 08/10/2016 | 21:31רק אתה ומי שרשם לך מלטונין תחליטו לגבי הפסקה. אין צורך להפסיק בהדרגה. לגבי תופעות לוואי - לא ממש למעט רגישות / אלרגיה כמו להרבה תרופות. התכשיר נמכר ללא מרשם בארצות רבות. בברכה,
הפרעת שינה אחרי לידה נטע 05/10/2016 | 15:43שלום, אני בת 33 אחרי לידה ויש לי בעיה קשה להירדם בלילה. אני עייפה ומרגישה שאני רוצה לישון אבל אני פשוט נתקעת עם עיניים עצומות ולא מצליחה להמשיך הלאה. אחרי שהעברתי שעות על גבי שעות בהתהפכויות במיטה, התחלתי להירדם מול הטלוויזיה וכשאני רואה טלוויזיה אני כן בדרך כלל מצליחה להמשיך הלאה אבל השינה מול הטלוויזיה העובדת לא ממש תורמת וגם התינוק מתעורר ומעיר אותי כמה פעמים טובות כל לילה. רק בסביבות 4-5 בבוקר אם לא ישנתי מספיק לפני אני מצליחה להירדם לבד. מה אפשר לעשות כדי להתגבר על הבעיה? אני לוקחת כדורים פסיכיאטרים (SSRI) מאז הלידה עקב דיכאון אחרי לידה אבל הדיכאון הופיע בעקבות הפרעת שינה שהתפתחה כשהתינוק לא ישן בכלל בלילה ולא היה קיים לפני.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעת שינה אחרי לידה דר' דליה שכטר-עמיר 05/10/2016 | 22:07חסרים הרבה פרטים כדי לקבוע מה הכי נכון לעשות. ייתכן שנוסף לטיפול תרופתי נחוץ גם טיפול התנהגותי ושינוי הרגלי השינה. כדאי ייעוץ פרטני. בברכה,
ישנוניות יתר נועה 04/10/2016 | 23:07היי, שמי נועה ואני בת 27. החל מהתיכון הרגשתי שיש לי צורך בשינה מרובה. בקלות ישנה 12 שעות בלילה ואז גם יכולה לישון כמה שעות בצהריים ושוב להרדם בשעה מוקדמת בלילה. הייתי במעבדת שינה ואמרו לי שהכל תקין. מה אני יכולה לעשות? האם יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעשות? גרמו לי להרגיש שאני סתם עצלנית ושאין לי כלום אבל באמת שאני זקוקה לשינה ומרגישה שלא מתפקדת בלעדיה. תודה, נועהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ישנוניות יתר דר' דליה שכטר-עמיר 05/10/2016 | 12:43כתבת שהיית במעבדת שינה ואמרו לך שהכל תקין. השאלה אילו בדיקות נערכו לך? כדי להגיע לאבחנה צריך לבצע את הבדיקות הבאות (ברצף): 1. שבוע שלם של רישום שעות שינה (בבית) ע"י מכשיר קטן דמוי שעון - אקטיגראף. בשבוע זה את אמורה ללכת לישון ולהתעורר ללא כל אילוצים חיצוניים. 2. מיד בתום השבוע - בדיקת שינה מלאה במכון שינה. 3. למחרת - בדיקה של חביוני שינה במשך היום - MSLT. אם הנ"ל לא נעשה כי אז לא עברת שום בירור רלבנטי. ברור שצריך לעשות גם בירור רפואי (ברזל, ויטמין B12, תפקוד בלוטת התריס וכד'). אני מניחה שעברת את זה ?! בברכה,
בדיקותנועה 05/10/2016 | 13:44עברתי בעבר בדיקות לתפקוד בלוטת התריס ואני כרגע נוטלת B12 כיוון שלא אוכלת בשר ורוב הזמן התוצאות בסדר גמור. איך אני מבקשת את הבדיקות הללו שציינת? להגיד פשוט מה אני רוצה לרופא המשפחה?
תשובת מומחה בדיקות דר' דליה שכטר-עמיר 05/10/2016 | 15:45במכון השינה אליו הופנית היו אמורים לבצע בירור כנ"ל.
קשיי הירדמות - לא יודע מה לעשות דין 25/08/2016 | 15:54שלום, בשנים האחרונות אני סובל מבעיות שינה קשות. בקצרה - יש לי נטייה לעוררות בלילה, אני פשוט לא מסוגל להירדם לפני 4:30 - וזה במקרה הטוב. מדובר, אחרי כל מה שקראתי בתחום, בתסמונת פאזת השינה הדחוייה. ניסיתי את כל הטכניקות וכל האפשרויות הקיימות, כולל הרפיות, טכניסות רגיעה, נטילת מלטונין ועוד - ללא הצלחה. כדורי שינה עזרו לי, אבל אחרי המחק הזה שהתפרסם לאחרונה -אני לא מעיז לקחת http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4196008,00.html http://www.thedailybeast.com/articles/2014/04/01/anti-anxiety-and-sleeping-pills-increase-risk-of-death-new-study-reports.html הבעיה מפריעה לי לקיום אורח חיים תעסוקתי נורמלי, כי אני למעשה ישן בשעות הבוקר והצהריים, לעיתים עד 14:00. מחפש איזשהי עזרה שתעזור לי להירדם בשעות נורמליות ללא תרופות. תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה קשיי הירדמות - לא יודע מה לעשות דר' דליה שכטר-עמיר 26/08/2016 | 08:13לא ציינת בן כמה אתה כך שלא ניתן לקבוע שמדובר אכן בתסמונת פאזת השינה הדחוייה או בסיבה אחרת (התנהגותית? רפואית?) לקשיי ההירדמות. תסמונת פאזת השינה הדחוייה לא מופיעה באמצע החיים ללא סיבה ברורה. התסמונת באה לידי ביטוי בצורה אופיינית בגיל ההתבגרות או קודם וכדורי שינה בדרך כלל אינם הטיפול המתאים. באשר לך - נחוצה הערכה מקיפה כדי לקבוע מה הטיפול היעיל ביותר במצבך. בברכה,
בן 34דין 26/08/2016 | 14:39ולא מדובר בעניין רפואי. זה התחיל כשלמדתי בערב ולא הייתי צריך לקום בבוקר. והמשיך ככדור שלג
שעון ביולוגי דחוייעל 04/10/2016 | 19:53הי, כאחת שאובחנה לפני כעשרים שנה כסובלת משעון ביולוגי דחוי ו ישנוניות יתר אידיופטית, אשמח להחליף איתך כמה מילים. אודה לך על יצירת קשר.
אוקיי, תשאירי אימיילדין 04/10/2016 | 20:20ואחזור
מייליעל 04/10/2016 | 20:33Yael1973@gmail.com

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד