פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 39
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הפרעות שינה וכדורי שינה ענת 05/04/2016 | 12:06אני סובלת מהפרעות שינה במשך שנים. קשיים להירדם ומתעוררת בלילה כמה פעמים. אני לוקחת במשך כמה שנים לשינה קלונקס (כרגע במינון של שני כדורים של 0.5), ואמביאן CR במינון של 12.5. עדיין לוקח לי כחצי שעה - שעה להירדם. פעם רק הקלונקס הספיק והיה מרדים אותי מיד, אבל לאחר תקופה של לחץ נפשי שבה גם התרופות לא הספיקו ולא ישנתי הוסיפו לי את האמביאן והעלו לי את המינון של הקלונקס. איכות השינה שלי תמיד הייתה גרועה ואני סובלת מפיברומיאלגיה. לפני שהתחלתי עם התרופות הייתי במעבדת שינה בה לא נמצאו ממצאים פיזים כמו דום נשימה, אך לקח לי כשעתיים להירדם והתעוררתי תשע פעמים. השאלה שלי נובעת מחחש גדול מהרגע שבו אפסיק את התרופות עוד כמה שנים (הריון וכו'). כל פעם שניסיתי להתעסק עם מינונים (בליווי רפואי כמובן) השינה שלי נדפקה ולא ישנתי = לא תפקדתי. הפחד הגדול שלי הוא שכשאפסיק את התרופות, מעבר לחוסר השינה בגמילה, הנזק למנגנון השינה יהיה בלתי הפיך ולא אוכל לישון ולתפקד בלי כדורים. האם כדורי שינה עלולים באמת לגרום לנזק בלתי הפיך למנגנון השינה? והאם זה משפיע כמה זמן אני לוקחת? כלומר, אם אמשיך לקחת במשך שנים, זה מגדיל את הפגיעה? תודה רבה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעות שינה וכדורי שינה דר' דליה שכטר-עמיר 05/04/2016 | 22:00תרופות שינה ממשפחת הבנזודיאזפינים (קלונקס למשל) עלולות בשימוש ממושך של שנים לעשות שינה פחות עמוקה ועם פחות שנת חלום. למרות זה יש מצבים מסויימים בהם אין ברירה אלא להמשיך בטיפול. לילה טוב.
הפרעת שינה קשה יעל 04/04/2016 | 12:44שלום, אני בת 34, כבר 12 שנים עם הפרעת שינה קשה ועייפות קשה שלא מאפשרת לי לעבוד. חלק אבחנו אותי ב CFS או פיברומיאלגיה למרות שהכאבים הם בעיקר כאבי ראש. בדיקות הדם תקינות, אך יש לי רפלוקס שמטפול בנקסיום ואסתמה קלה שגורמים לי בשינה לעיתים להשתעל. ולהתעורר. ישנה תנגודת לאינסולין, גובה 1.63 ומשקל 62, וPOTS וטכיקרדיה שלא מטופלות בכדורים להורדת דופק. יש לציין שבמשך שנים ניסיתי כמה תרופות SNRI במינון הכי גבוה(סימבלטה 120 מ"ג היתה האחרונה) ואין שום שיפור בעייפות ובאיכות השינה. בנוסף השתתפתי במחקר של גרייה מגנטית עמוקה(Deep tms) וגם כן לא היה שום שיפור. בבדיקת השינה שעשיתי לאחרונה נמצא שישנן 18 התעורריות בלילה, חלקן על רגע שיעול וחלק לא ידועות, אבל אין הפסקות נשימה בשינה או רגליים עצבניות. בנוסף, כמעט ואין לי את שלב השינה השלישי והרביעי.. ה REM והשינה העמוקה... אם יש הם ממש באחוז קטן, ובמספר קטן מאוד של פעמים. בלילה יחסית יותר טוב ה light הוא: 53 אחוז מהשינה ה rem 30 אחוז והשינה העמוקה 15 אחוז כאשר 17 אחוז מהשינה ישנה ערות. בלילה פחות טוב:(עשו לי 3 פעמים בדיקות שינה) ה light 85 אחוז rem 10 אחוזים ושינה עמוקה רק רק 4 אחוז, ו 38 אחוז מהזמן ערות. רציתי בבקשה לברר: מהן הסיבות שבגללן לאדם יש מצב כזה שאין כמעט שלב 3 ושלב 4 של השינה? האם זה בגלל ההתעורריות? או האם זה בגלל מצב נפשי? כי מבחינה נפשית אני מאוזנת, למרות שכמובן מצב של עייפות קשה מתמשכת זה לא מצב קל. יש לציין שמאז שנולדתי השינה שלי תמיד היתה קלה, וכל רעש או עור היו מפריעים לי. אני מנסה לשמור על היגיית שינה נכונה, ולבצע פעילות אירובית בצהריים. אבל עדיין המצב ככה. והאם ישנו טיפול שלא ניסיתי? הבנתי שתרופות שינה שעוזרות לשלב 3 ו 4 של השינה הן ממכרות, ומדובר על הפרעת שינה של שנים... והאם לפי דעתך כן כדאי לנסות את התרופה וולבטרין מבחינת הדופמין שאותו עוד לא ניסיתי ואולי זה קצת כן יעזור לעייפות? תודה מראשפתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעת שינה קשה דר' דליה שכטר-עמיר 05/04/2016 | 21:56קשה מאוד לומר אם יש טיפול שעדיין לא ניסית מפני שהאבחנה לא ברורה לי. האם עשו לך את הבדיקות 3 לילות ברצף? לילה בודד במעבדת שינה יכול לשקף חוסר הסתגלות לתנאי הבדיקה ולהראות שינה לא טובה עם הרבה יקיצות. האם עשו לך בדיקת יום (MSLT) כדי לאבחן אם מדובר בעייפות או בישנוניות? תרופות שינה אגב לא "עוזרות" לשלב 3,4. צריך להבין קצת יותר את מהות ההפרעה. לילה טוב.
כדורי שינה (מינון נמוך) בקביעות דין 30/03/2016 | 21:03אני בן 34, סובל כבר שנים מחוסר יכולת להירדם, מסיבות: 1. שעון ביולוגי משובש (טיפוס לילה) 2. מע' עצבים "גועשת" למדי שמקשה על הירגעות לצורך הירדמות (עד שבאמת עייף). משתמש לסירוגין בנוקטורנו במינון נמוך, לפעמים חצי קלונקס ולפעמים מלטונין (עוזר אך פחות מה-2 האחרים). לא לוקח כדור לילה אחר לילה כדי לא ליצור התמכרות/סבילות. לאחרונה אני ממש לא מסוגל לישון בלי כדור. ניסיתי שבוע ללא שום דבר וכל לילה כמעט הייתי נרדם ב- 6 בבוקר. לא כיף בכלל בכלל. ניסיתי גם ענייני פסיכולוגיה, דברים טבעיים וכדומה - לא עוזר לי. השאלה היא מה הסיכון שבנטילת כדורים שכאלה בקביעות - מלבד הנושא של ההתמכרות. (אני יודע שיש סיכון - קראתי קצת , רק לא יודע להגיד מהו בדיוק) תודה על עזרתכםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה כדורי שינה (מינון נמוך) בקביעות דר' דליה שכטר-עמיר 30/03/2016 | 21:57מלטונין צריך לקחת בקביעות, יום יום, בשעה קבועה פחות או יותר (סביב 21-22:00) ולמשך חודש לפחות כדי לדעת באיזו מידה יש שיפור. אין התמכרות למלטונין. לגבי קלונקס - מעבר להתמכרות השינה עלולה להיות שטחית יותר, פחות חלימה ובגילאים מבוגרים - שכיחות יתר של נפילות ואולי ירידה קוגניטיבית. נוקטורנו לפחות אמור לא לשנות את מבנה השינה. בברכה,
מלטונין מירב 30/03/2016 | 11:43היי, מזה כחודשיים אני סובלת מהפרעות שינה חמורות שהחלו כתוצאה מלחץ של מבחנים. אך המבחנים נגמרו ממזמן והשעון הביולוגי פשוט השתבש. את החודש הראשון העברתי כמעט בלי שינה בכלל לא בלילה ולא ביום, והייתי נרדמת רק עם כדורי שינה(לרוב בונדרמין).בשלב מסויים החלטתי להפסיק לאלתר עם כדורי השינה שלא עשו לי טוב. והתחלתי לקחת לבערך חודש כל מיני דברים טבעיים לאזן את הגוף מבחינת לחץ, עצבים ודיכאון שהחוסר שינה גורם לי. הרופאים חוץ מכדורי שינה לא ממש עוזרים. אני בחורה לומדת ועובדת ופשוט עקב ימים שלמים בלי שינה הפסקתי ללכת לעבודה וללימודים והישיבה בבית עוד יותר עושה רע. התחלתי מלטונין(3 מ"ג) כשבוע וחצי וישנו שיפור קל, אך עד שנדמה שהגוף חוזר למסלול, שוב למחרת או לאחר יומיים מגיע לו לילה לבן, או שמצליחה להירדם רק לקראת הבוקר אחרי שהתשתי את עצמי עם ספר/טלוויזיה. גם בימים שמצליחה כבר להירדם זה לרוב אחרי הרבה זמן וכולל התעוררויות רבות. במשך החודשיים האחרונים בודדים הימים שהצלחתי באמת להשלים לילה שלם מבלי להתעורר. 1.השאלה שלי האם כדאי להמשיך עם המלטונין? וכיצד מפסיקים אותו בעת הצורך? מפחיתים כמות? או בבת אחת?. 2.שאלה נוספת היא-ידוע ששימוש בכדורי שינה ואלכוהול אסורים בתכלית האיסור. אך מה לגבי המלטונין הנחשב לחומר טבעי בגוף שלנו, האם אפשר לשתות אלכוהול בזמן הטיפול במלטונין(הכוונה כמובן לאירוע או מסיבה ולא באופן קבוע)..ואם מותר- האם באותו יום לקחת גם כן את המלטונין או לוותר עליו? אשמח לקבל תשובה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מלטונין דר' דליה שכטר-עמיר 30/03/2016 | 21:511. כדאי אבל להקפיד לקחת כל ערב באותה השעה, סביב 21-22:00. חשוב ביותר לקחת ברצף ובלי הפסקות. אפשר להפסיק בבת אחת. 2. אלכוהול מפריע לשינה תקינה אז מומלץ מאוד להימנע, בלי קשר למלטונין. בהצלחה.
דום נשימתי-המלצה אפי 29/03/2016 | 00:24היי, אמי בת 60 והיא סובלת כבר שנים רבות מדום נשימה בשינה. מיותר לציין שהיא מאוד סובלת מהעניין, עייפה מאוד וכו'. לפי מה שרופאים הסבירו, עומדות בפניה שתי אופציות: הראשונה היא ניתוחית והשניה שמרנית - שימוש בסי פאפ (נשך או משהו כזה לא מתאים לה). היא ניסתה סי פאפ שהיא השאילה, אך בשום אופן לא מסוגלת להרדם איתו בשל חוסר נוחות. שאלה היא אם קיים מכשיר יותר נוח וידידותי שניתן לרכוש אותו מהיכנשהו (כולל מחו"ל) שיכול להקל עליה? מודה לך מראש על התשובה. אפרתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה דום נשימתי-המלצה דר' דליה שכטר-עמיר 29/03/2016 | 06:51יש מגוון גדול של מכשירי CPAP - בלחץ קבוע או בלחצים משתנים - ויש גם מגוון גדול של מסכות. לעיתים תהליך ההסתגלות ארוך ומצריך המון סבלנות וניסיונות חוזרים עם מכשירים שונים ומסיכות שונות. טכנאי/ת CPAP סבלני/ת חיוני בתהליך זה. בהצלחה.
בהמשךאפי 29/03/2016 | 12:40תודה, דליה. האם יש מקום אליו ניתן לפנות שיכול להציע מגוון של מסכות? אני זקוקה לעזרה פרקטית, מה לעשות כדי לעזור לה במהרה. אני יודעת שהיא היתה אצל הרופא, ניסתה מסכה אחת והניסוי לא צלח. מה עושים הלאה? לאן פונים? אפרת
תשובת מומחה בהמשך דר' דליה שכטר-עמיר 29/03/2016 | 20:37יש מס' חברות שמוכרות מכשירים ומסיכות ויש להם טכנאים שמתאימים את המכשירים. אינני יכולה להמליץ כאן על חברה ספציפית. חפשי ברשת או אולי תבררי בפורום האינטרנטי של משתמשי CPAP - "פורטן" - PORTAN. בהצלחה.
תשובת מומחה מלטונין דר' דליה שכטר-עמיר 29/03/2016 | 20:33נראה לי שכן. כדאי לשאול את רופא המשפחה ישירות. בברכה,
ליפיטור 10 מ"ג שגיא 25/03/2016 | 16:54שלום רב, הרוקח המליץ לקחת ליפיטור בלילה, ממש לפני השינה. האם זה משנה לדעתך? זה יכול להשפיע על השינה? ויש בעיה לקחת ליפיטור ממש עם כדור השינה? תודה רבה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ליפיטור 10 מ"ג דר' דליה שכטר-עמיר 26/03/2016 | 11:52אין בעיה לקחת את שתי התרופות לפני השינה. ליפיטור ושינה: נדיר שיש השפעה אבל דווח על קשיי שינה עם תרופה זו. מניסיון עם מטופלים - נדיר! בברכה,
המשך תוצאת בדיקת שינה מ23.3 לילי 23/03/2016 | 23:01תיקון למה שכתבתי בשאלתי הקודמת. 12 הפסקות נשימה לשעה.משך זמן השינה שנמדדה מעשר וחצי בלילה עד שש וחצי בבוקר, אבל מתוכן ישנתי בערך ארבע שעות. שאר הזמן שכבתי ערה במיטה וקמתי כמה פעמים לשרותים מלחץ הבדיקה וחוסר נוצות של מכשיר הבדיקת שינה. . האם במצב של דום משימתי חסימתי קל של 12 הפסקות שינה לשעה ,זה מצב ,שמחייב מסיכה CPAP או יש אפשרויות יותר נוחות ?תודה לך!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך תוצאת בדיקת שינה מ23.3 דר' דליה שכטר-עמיר 25/03/2016 | 08:17שאלה: 12 הפסקות נשימה בשעה לפי 8 שעות "שינה" (עשר וחצי עד שש וחצי) או לפי זמן שינה אמיתי שלהרגשתך היה 4 שעות בלבד?? זה נתון מאוד חשוב! אם למשל היו לך 60 הפסקות נשימה ב-8 שעות "שינה" (=משך הבדיקה) הרי שהיו לך בערך 7.5 הפסקות נשימה לשעה שזה כמעט תקין. אם ישנת ממש רק 4 שעות הרי שהיו לך 15 הפסקות נשימה לשעה שזה כבר משמעותי. בקיצור: כדי לדעת מה הטיפול המתאים ביותר יש לבצע בדיקת שינה מלאה עם מדידה של השינה עצמה ולא רק זמן הקלטה.... מקווה שהיבהרתי. שבת שלום.
תוצאות בדיקת שינה ביתית לילי 23/03/2016 | 17:15בת 56 .בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת. לאור תלונה מצד בעלי על נחירות ומצידי על עייפות במשך היום, ובבדיקת אקו (אין לי בעיה בלב)יש יתר לחץ דם ריאתי קל ( ללא שינוי מזה שבע שנים).יש לי גם סטיה במחיצת האף. נשלחתי לבדיקת שינה על ידי רופא אף אוזן גרון. עשיתי בדיקת שינה ביתית לא נרדמתי כל כך טוב מהלחץ וקמתי לשרותים כמה פעמים,ואלו התוצאות: emg תנועות נשימה_( חזה ובטן) זרימת אויר, תנועות רגלייםSa02 תוצאות: נשימה:רוויון בסיסי 96% החולה בילה 0.3% מהלילה מתחת לרוויון חמצן 90% נחירה,נשימה פרדוקסלית,הפסקות נשימה בצפיפות של 12 שעות מלוות התעוררויות וירידה בסיטורציה עד87% מתוכם ניצפו 2.5 אפניאות חסימתיות ו-9.4 היפופניאות. סכום והערות :דום נשימה חסימתי לילי בדרגה קלה. מומלץ: 1)ניסיון טיפולי על ידי NCPAP ומעקב במרפאת ריאות /שינה 2)בדיקת רופא א.א.ג להערכת צורך בטיפול כירורגי (UPPP או T&A) בדיקת רופא שיניים מומחה לצורך התקן דגיטלי. הוסבר המשך טיפול עם רופא ריאות. מכון השינה אמר שכשגרה אני אמורה לגשת לרופא ריאות מהקופה (נקבע לי תור עוד חודשיין וחצי)לעומת זאת הרופא אף אוזן גרון אמר לי לחזור אליו שהוא מפענח התוצאות . שאלתי האם רופא אף אוזן גרון יודע לפענח ולתת לי המלצות לפי הבדיקה גם בקשר למסיכה מה דעתך על התוצאות? האם אפשרי בגלל ,שהדום נשימה שלי קל ,לעשות ניתוח לפי ההמלצה פה לטיפול כירור גי וזה יהיה מספיק ,ולא יהיה צורך במסיכה או התקן דנטלי? ולאיזה טיפול כירורגי הכוונה?כי הבנתי שמאוד לא נוח לישון עם מסיכה ועם התקן דנטלי.מה דעתך? המון ,המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות בדיקת שינה ביתית דר' דליה שכטר-עמיר 23/03/2016 | 22:05האמת - לא הבנתי את התוצאות.... כמה זמן שינה נמדד? 12 הפסקות נשימה כל הלילה?? 12 הפסקות נשימה בשעה של שינה?? לכן גם לא ברור לי מה הטיפול המיטבי ובמיוחד ניתוח ?? UPPP הוא ניתוח לא פשוט עם החלמה לא קלה ותוצאות - תלוי... לילה טוב
בעית שינה בעקבות טיפול בריטלין ADHD 22/03/2016 | 22:33שלום, מטופל בריטלין רגיל ובריטלין sr שהם התרופות לקשב וריכוז הכי קצרות השפעה - 4 שעות או 6 שעות. נוטל (אחת מהן) בבוקר בלבד. בלי קשר ישן עם מלטונין וחצי לוריואן. מאז הטיפול בריטלין אני מתעורר אחרי 4 שעות ומתקשה להירדם. השפעת התרופה אמורה לחלוף בצהרים ולכל המאוחר אחה"צ. אציין שנסיונות עם תרופות אחרות לא צלח (תופעות לוואי קשות) ולא אוכל להחליף תרופה. ניסיתי הכל. איך יתכן שתרופה שפגה בצהרים מפריעה לשינה? ומה עושים? תודה רבה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעhית שינה בעקבות טיפול בריטלין דר' דליה שכטר-עמיר 23/03/2016 | 12:08אתה כותב שמאז שאתה נוטל ריטלין קיימת בעיה עם השינה אבל שללא קשר אתה נוטל מלטונין ולוריוון לפני השינה. מדוע? מה הפרעת השינה הראשונית? בברכה,

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
פרופ' ערד קודש
מערכת אינפומד