פורום הסרת משקפיים בלייזר - עמוד 127
ד"ר אריאל ונדר ד"ר אריאל ונדר מבכירי המנתחים בתחום תיקון הראייה. מומחה לדלקות ומחלות אוטואימוניות בבית החולים תל השומר. מכהן כמנהל הרפואי של iClinic, המרכז הרפואי לתיקון הראייה בלייזר. ד"ר אריאל ונדר ביצע עד היום למעלה מ 15,000 טיפולים לתיקון הראייה בלייזר. בעל ניסיון רב בכל שיטות הניתוח בתחום הסרת המשקפיים, כולל LASIK, EYE-Q, PRK, ASA ו- LASEK. ד"ר ונדר מקפיד לעבוד ברמה המקצועית הגבוהה ביותר בתחום, תוך שימוש בטכנולוגיות המקדמות ביותר אותן הוא מיישם. בצד ניסיונו בשיטות המקובלות, ד"ר אריאל ונדר דואג להתעדכן ולחדש בעצמו בתחום הטפולים לתיקון הראיה בלייזר. ד"ר ונדר מבצע את מרבית הטיפולים בלייזר בשיטת ה Eye-Q, שיטה יחודית שפיתח ומרחיבה את אפשרויות הטיפול בלייזר, גם לבעלי מספרים גבוהים וקרניות דקות, מרכיבי משקפיים שנמצאו לא מתאימים לטפול בלייזר במכונים אחרים. האני מאמין של ד"ר אריאל ונדר: מתוך הבנה עמוקה לחששות לכל הרוצה לחיות ללא משקפיים, ד"ר ונדר מחוייב: -לבצע את הטיפול בבטיחות מרבית -לתת לך את היחס האישי ביותר. להיות שם בשבילך, לפני הטיפול, מהלך הטיפול ולאחריו -לטפל ברמה המקצועית הגבוהה ביותר בתחום הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר -ליישם את מיטב הטכנולוגיות החדשניות ביותר, המדויקות ביותר והבטוחות ביותר -להתאים לך את הפתרון המתאים ביותר, לפי הנתונים האישיים הייחודים לך
השוואת מכשור ורופאים אלעד 14/01/2011 | 11:48שבת שלום, אני רוצה לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים. אבדק בשני מכונים: עיניים - להם יש מכשור company: vizax machine: custom view ואנותח אצל ד"ר עמי הירש הדסה אופטימל - company: bausch and lomb machine: technolass 217 ואנותח אצל פרופסר פרוכט קשה לי מאוד למצוא חומר טוב שמוושה בין שני המכשרוים הנ"ל. מי יותר חדיש? מה היתרון של כל אחד על השני? קשה לי גם להשוות בין שני המנתחים האלה. מישהו יודע לממליץ לי איך לערוך השוואה מושכלת? אודה לכל עזרה בנושאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השוואת מכשור ורופאים דר' אורי מלר 18/01/2011 | 10:03שלום רב, מדובר בצרות של עשירים היות ושני המכשירים טובים וגם שני המנתחים טובים. אני כיום עובד עם ה- VISX ומאוד מרוצה ממנו. בעבר עבדתי עם הטכנולס וגם הייתי מרוצה אם כי לדעתי האישית, אני יותר מרוצה מתוצאות ה- VISX. לגבי המנתחים, אני ממליץ ללכת לפי התחושה והכימיה שיצרת עם המנתח שבדק אותך. בהצלחה בברכה, ד"ר אורי מלרהוסף תגובה
תודה! כמה שאלות על PRKאלעד 18/01/2011 | 13:591) האם ניתוח הכולל ליטוש הקרנית מחליש את הקרנית לצמיתות? האם גם אחרי ההחלמה, עין מנותחת היא בעלת קרנית חלשה מעין לא מנותחת? 2 ) סיכונים לטוווח ארוך: זה אולי הדבר שהכי גורם לי חשש. אני מדמיין את העין כמו קשת "רומית" מבלנים. כשהקשת לא בצורת חצי גורן מושלמת, אלא מקופפת מעט בחלקה העליון - היא גם פחות חזקה ויציבה. האם לאחר זמן ההחלמה מניתוח lasek, הקרנית עדיין חלשה משמעותית ביחס לקרנית שלא נותחה? אם כן - האם זה יכול לגרום לתופעות לוואי קיצניות בגילאים מבוגרים? האם עין מנותחת יכולה לגרום להדרדרות קיצוניות בראיה או לפתח מחלות בגיל מבוגר שאם לא הייתי עובר את הניתוח לא היו קורים? ברור לי שהניתוח יחסית צעיר (lasek עשרים שנה), אך אולי בכל זאת ניתן להבין מהותית את התשובה למצב שתארתי פה. 3) יש פעליות שלא ניתן לבצע אחרי הניתוח? טיסה גבוה במטוס קל? צלילה עמוקה? אני שואל כי אלה מקומות עם לחץ גדול ואולי אסור לעין שנותחה לספוג לחצים כאלה? 4) קראתי על כמה מקרים באינרטנט של אנשים שראו טוב עד שנה וחצי-שנתיים אחרי הניתוח ואז הדרדרה להם הראיה. אחדים סבלו מאקטזה (עיוות קרנית). איך מקטינים בבדיקת ההתאמה את הסיכויים שהמנותח יסבול מתופעה נוראית זו? 5) מהן תופעות הלוואי באופן כללי שניתן לצפות אחרי תקופת ההחלמה מניתוח lasek (ולא במהלך ההחלמה)? יובש, הילות, סינוורים? 6) במידה והניתוח לא מסיר לגמרי את המשקפיים. האם ניתן להתשמש בעדשות מגע לאחר תקופת ההחלמה? תודה מראש וסליחה על מטר השאלותהוסף תגובה
משקפי שמשאלעד 18/01/2011 | 15:38האם יש חובה ללכת עם משקפי שמש, גם כמה שבועות אחרי הניתוח? ברור לי שזה בריא ללכת עם משקפי שמש. אבל אני שואל אם יש חובה רפואית כי נניח בחורף יש ימים שאני יוצא מהבית בלי משקפי שמש. אני שואל כי קראתי דיעה שעדיין לא הוכחה שקרני השמש גורמות לנזק הרסני לעיניים שנותחו בלייזר.הוסף תגובה
תשובת מומחה שאלות על PRK דר' אליה לוינגר 19/01/2011 | 17:55שלום אלעד, ראשית ההגבלה לקשת רומית וקרנית הוא לא מדויק. באופן עקרוני לאחר ניתוח הסרת משקפיים עובי הקרנית המקורי נהיה דק יותר.אולם זה לא אומר באופן מוחלט שהיא לא תוכן לעמוד בעומסים במהלך החיים. לפי ניסיוננו אסור לעבור סף מסויים ולא רצוי לנתח מטופלים עם מבנה קרנית מסויים.בדרך כלל מהלך הריפי של ניתוח זה ארוך יותר אבל בדרך כלל ללא סיבוכים. אין מניעה לבצע את הפעולות שצינת היום מבצעים ניתוחים מסוג זה בחיל הנחתים בארה"ב כך שמבחינת פעילות אין בעיה רק צריך לזכור להמנע מחבלה בעין באופן ישיר ההמלצה שלי היא לפנות שוב לרופא המנתח וללבן את השאלות שיצוצו בהמשך. בברכה, ד"ר אליה לוינגרהוסף תגובה
תשובת מומחה משקפי שמש דר' אליה לוינגר 19/01/2011 | 17:58שלום אלעד, נכון אין עדות שקרני השמש יוצרות נזק ישיר לעין אולם יש הוכחות שקרינת השמש במטופלים לאחר ניתוח של שיוף כגון:PRK או LASEK חשופים יותר לתופעה של ריפוי מואץ שלא טוב לקרנית ולכן ההמלצה שלי אפילו בחורף (שהוא קיץ בהשוואה לחו"ל) להרכיב משקפיי שמש ברור שאפשר לא להרכיב אותן ביום סגרירי.הוסף תגובה
4 ימים אחרי ניתוח PRKאלעד 22/01/2011 | 23:26אין כמעט כאב.רואה מאוד מטושט. אני מבין שייקחו עוד 10 ימים עד שהמספר יתייצב משמעותית ואח"כ ישתפר ככל שיעבור הזמן. כמה שאלות: 1. אני מהנדס תוכנה. התפקיד שלי דורש צפיה של 10 שעות לפחות ביום מול מחשב. אני מתחיל עבודה חדשה בסוף ינואר. האם מומלץ לי לדחות את תחילת העבודה? לצמצם את הצפיה במחשב ביום (לכמה שעות?) 2. היום הצלחתי לצפות חלקית במחשב. השאלה אם יש תקופה החלמה בה מומלץ לא לצות ברכיבים חשמליים (מחשב, אייפון, טלויזה). 3ץ יש דברים מסוים שכדאי לעשות (תרגילים לעיניים, אוכל מסוים, ויטמינים) או לא לעשות (יציאה החוצה, הליכה בחוץ, צפיה במחשב) - כדי לא להרוס את הראיה בתקופת ההחלמה וההתייצבות של הניתוח? שאלה כללית אחרת - האם עיוות הרשתית (שיוצר קוצר ראיה) הוא פועל יוצא של צפיה במחשב/טלויזהי. או שברובו הוא עניין גנטי. כי אם כך- זה רק עניין של זמן עד שיחזור לי מספר ואם כך- כל עניין שיפור הראיה הוא זמני בלבד. לא? תודה סליחה על הבורות ושבוע טובהוסף תגובה
תשובת מומחה 4 ימים אחרי ניתוח PRK דר' אליה לוינגר 25/01/2011 | 09:53שלום רב, אני שמח לבשר לך שאתה ממש בסוף תקופת ההחלמה הראשונית שלך מהניתוח. אני מדריך בדרך כלל את המטופלים שלי על כך שהם צפויים לקשיים כשבוע לאחר הניתוח. לאחר מכן אני מסיר את עדשות המגע וניתן לחזור לפעילות רגילה למעט בריכה ים וחדירה של זיעה באופן ישיר לעין ואיפור למשך כחודש. אם אפשר לתפקד עם מחשב או כל דבר אחר אין בעיה. להקפיד על הטיפול וזהו. לגבי מיופיה אין תשובה חד משמעית אבל ככל הנראה גניטיקה חזקה יותר מגורמים סביבתיים. בברכה, ד"ר אליה לוינגרהוסף תגובה
האם העין משתנה פיסית שבועות וחודשים אחרי PRK ? (לת) אלעד 24/01/2011 | 22:17שלום, שאלה רפואית-פיסית ראיתי שרטוטים באינטרנט וגם במכון בו עברתי את ניתוח הPRK איך קרן אור של אדם שסובל מקוצר ראיה, פוגעת בקרנית במקום לא נכון. כנ"ל לגבי צילינדר. הבנתי שניתוח הPRK עיצב את הרשתית כך שאלומות האור תגענה למיקום הנכון ע"ג הקרנית. השאלה שלי - האם העין משתנה פיסית במשך שבועיים (או אפילו חודשים) שלמים אחרי הניתוח? ואם כין- כיצד היא יכולה להשתנות? אני שואל כי אחרת, מדוע הרופאים אומרים שהראיה מתייצבת עד שבועיים אחרי הניתוח ומשתפרת עד שנה אחרי הניתוח הנ"ל ? תודה מראש ולילה טוב!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
משקפי שמש לאחר PRK (לת) אלעד 24/01/2011 | 14:27רציתי לשאול: לאחר ניתוח PRK - האם מומלץ להרכיב משקפי שמש גם מול מקור אחר שמסנוור דוגמאת טלויזה או מסך מחשב בשבועות הראשונים ? שאלה אחרת לחלוטין: אני רוצה לקנות משקפי שמש לא אופטיים. יש איזה דגשים שכדאי שאבקש מהמוכרות בחנות, ספציפית לאחר שעברתי ניתוח PRK ? איך אדע שהסינון של העדשה מספיק? כדאי לקחת עדשה כהה במיוחד? רחבה במיוחד? פולורואיד - אחת המוכרות אמרה לי שמומלץ לקנות עדשת פולורואיד - אבל מוכרת אחרת אמרה לי שזה רק למניעת סינוור למי שנוהג מלא. זה לא מהותי בריאותית לטענתה. בקיצור- כל טיפ או המלצה- יתקבלו בברכה. אני בכל מקרה חושב שאחכה עוד כמה ימים לפני שאקנה- עד שהראיה תהיה חדה יותר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
עין עצלה ולייזר יניב 19/01/2011 | 17:23יש לי משקפיים מספר 5- וצילינדר 3 וכמו כן עין עצלה שגם עם תיקון מקסימלי יש לה חדות ראייה נמוכה. האם שימוש בWave Front יכול לשפר את חדות הראייה טוב יותר מאשר בעדשות מגע? (שמעתי שיכולה לשפר אף מעבר 6/6)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עין עצלה ולייזר דר' אליה לוינגר 19/01/2011 | 17:25שלום רב נכון שבעין בריאה ולא עצלה יש אפשרות בחלק מהמיקרים להגיע לחדות ראיה טובה מ 6/6 אולם במקרה שלך מאחר ומדובר בעין עצלה הסיכוי לשיפור הראיה נמוך. בברכה, ד"ר אליה לוינגרהוסף תגובה
הסרת משקפיים בלייזר 19/01/2011 | 13:05שלום, אני בן 21 ואני כעת עם משקפיים במספר 1 וחצי.בתוספת צילינדר קטן. רציתי לדעת האם עדיף לי לחכות שהמספר יעלה כדי שאנתח,או שעדיף לי לנתח עכשיו כל עוד המספר קטן.כי ככל שהמספר קטן אז גם הניתוח עלול להיות יותר פשוט ועם פחות מכשירים על העין. בקיצור.השאלה שלי זה האם ככל שמספר הראיה בעין גדול יותר,ככל שהניתוח יותר עמוק וישנם סיכויים ליותר סיבוכים? תודה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הסרת משקפיים בלייזר דר' אורי מלר 19/01/2011 | 13:07שלום רב, ניתן לנתח במידה שהמספר יציב לפחות שנה. אם כך הדבר אצלך אתה יכול לתאם מועד לבדיקה. נכון הוא שככל שהמספר נמוך יותר, עומק הליטוש נמוך יותר והתוצאות צפויות וטובות יותר. בברכה, ד"ר אורי מלרהוסף תגובה
הסרת משקפיים בלייזר רונית לקס 09/01/2011 | 14:47עד איזה מספר (וצילינדר) אפשר לעשות ניתוח לייזר להסרת משקפיים? תודה, רוניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הסרת משקפיים בלייזר דר' אליה לוינגר 16/01/2011 | 09:01שלום רב, הדבר תלוי מאוד בעובי הקרנית שלך אבל לגבי צילנדר בערך כ 6 בברכה, ד"ר אליה לוינגרהוסף תגובה
ניתוח חוזר יפה 22/10/2010 | 02:44שלום, לפני כשנתיים עברתי ניתוח PRK להסרת משקפיים בלייזר, כאשר המספר שלי עמד על 6. כעת אני מרגישה שעלה לי המספר.. האם ישנה אפשרות לניתוח חוזר במקרה של עלייה במספר? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח חוזר דר' שמואל לברטובסקי 22/10/2010 | 13:07אכן ניתן לבצע ניתוח חוזר, אבל במגבלות מסוימות. תלוי בעובי הקרנית שנותרה. תלוי באם נוצרה עכירות בקרנית לאחר הטיפול הראשון (יחייב טיפול בתכשיר תרופתי שיכול לעכב את התגובה הנ"ל) ובכלל, יש לבדוק את הקרנית והעין לפני קבלת החלטה כזו.הוסף תגובה
תודה רבה! ושאלה נוספתיפה 22/10/2010 | 13:44האם עלי לפנות לרופא המנתח כדי שיבדוק את העיניים שלי או קודם לפנות לאופטומטריסט? כמו כן, מה הסיכוי שעובי הקרנית שנשאר מתאים?הוסף תגובה
תשובת מומחה ניתוח דר' שמואל לברטובסקי 22/10/2010 | 17:19נא לפנות רק לרופא המנתח. הבה לא נעסוק בסיכויים. הרופא המנתח ימדוד את עובי הקרנית.הוסף תגובה
מתי מומלץ לרכוש משקפיים לאחר ניתוח קטרקט משה רימון 02/12/2010 | 12:08אישתי עברה ניתוח קטרקט בעין אחת לפני כ10 ימיםץ לאחר במה זמן מומלץ להתאים משקפיים מולתי פוקל תודה משההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה משקפיים דר' שמואל לברטובסקי 02/12/2010 | 16:23בערך כחודש לאחר הניתוחהוסף תגובה
מספר קטן אחרי השתלת עדשה אורי 27/10/2010 | 12:06אם לאחר ניתוח השתלת עדשה(ארטיפלקס) נשאר מספר קטן תוך כמה זמן ניתן לתקן אותו בלייזר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ארטיפלקס דר' שמואל לברטובסקי 27/10/2010 | 14:12הייתי נותן לעין להתייצב במשך חודשיים לפחות עד לליזר.הוסף תגובה
PRK לייזר לתיקון קוצר ראייה יעל 26/12/2010 | 16:01שלום ד"ר לפני שנה וחצי עברתי את ניתוח לייזר בשיטת PRK בשתי העיניים בו זמנית. סבלתי מקוצר ראייה בלבד מינוס 5 בשתי העיניים. מאז הניתוח ועד היום התחושה שלי בשתי העיניים היא כמו שני פצעים פתוחים, אם אני נוגעת בטעות בעיניים באיזור הקרנית אני מרגישה ממש כפצע פתוח, כאבים כל היום בבוקר אינני מסוגלת לפקוח את העיניים ללא טיפות קודם, ואם אני מפספסת זה מוביל לתחושת שריטה עמוקה בעיניים המלווה בכאבים עזים , דמעות וזמן רב עד שאני מתאוששת, לפעמים עם כאבים כל היום. רופא שטיפל בי נתן לי ללכת עם עדשה רפואית שרק גרמה לי לבעיות, משחות מכל המינים וכל הסוגים ניסיתי, כלום לא עוזר, מהוא הדבר ממנו אני סובלת והאם יש אפשרות ניתוחית כלשהיא לפתרון הדבר? אני נמצאת במצב של כאבים תמידיים בעיניים, למרות כל הטיפות שאני מטפטפת ולא עוזרים (מלבד בבוקר לפקיחת העיניים), אני מסתובבת בתחושת דכאון תמידי וחרדות מהנושא, פוחדת כל הזמן לא לעצום עיניים אם אין לידי טיפות מתעוררת עם חרדות לא יודעת מה לעשות והמצב שלי קשה בגלל שאני לא מוצאת פיתרון. אודה לתשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה יובש קיצוני דר' שמואל לברטובסקי 26/12/2010 | 22:35נשמע לי שאת סובלת מיובש קיצוני של העיניים דבר זה שכיח לאחר טיפול לייזר להסרת משקפיים, אך בדרך כלל הוא חולף לאחר מספר חודשים ישנן מספר שיטות לטיפול בבעיה כגון פקקים לפתחי תעליות הדמעות או טיפול בטיפות סרום אני ממליץ ביקורת אצל מומחה למחלות קרנית והמקטע הקדמי של העיןהוסף תגובה
תודה ושאלה קטנה נוספתיעל 02/01/2011 | 09:50ד"ר תודה על התשובה אבל אני אנסה להסביר יותר לגבי השאלה שלי- האם זה טבעי שכאשר אני נוגעת בעפעפיים בכוון של הקרנית אני מרגישה כאילו המקום אינו מאוחה/פצוע , דבר כזה לא חשתי מעולם לפני הניתוח. קשה לי להסביר במילים אבל כאילו המקום לא התאחה מאז הניתוח. או האם זה קשור לכך שהמקום בכלל לא הגליד כמו שצריך? הבעייה היא שמומחה קרנית אומר שלא רואה כלום. והתחושה הכואבת שלי היא של פצע שאינו הגליד בכלל. הרי כאשר אני מטפטפת טיפות בתחושה של יובש - הטיפות מרטיבות ומרגיעות את נושא היובש אבל אינן משפיעות בכלל על הכאב הקבוע בקרנית. האם תוכל לומר לי מהיא התחושה עפי ראייתך המקצועית? תודה מראש על התשובההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קסנטלזמה
-
גלאוקומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת גלגל העין
-
ניתוח רדיאלי של הקרנית
בדיקות קשורות
-
תרבית עין
-
ראיה
תרופות קשורות
-
פולימיקסין B סולפאט
-
לומפלוקסאסין
מונחים קשורים
-
עלה - העמותה לקידום הסטודנטים העיוורים ולקויי הראי
-
אופתלמולוגיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםהסרת משקפיים בלייזר
בפורום הסרת משקפיים בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל ונדר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הסרת משקפיים בלייזרפורוםקטרקט וקטרקט בלייזר
בפורום קטרקט וקטרקט בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קטרקט וקטרקט בלייזרפורוםבריאות העין
בפורום בריאות העין ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל היימס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בריאות העיןפורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםסרטן העין
בפורום סרטן העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן העיןפורוםהסרת משקפיים
בפורום הסרת משקפיים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הסרת משקפיים

ד"ר אריאל ונדר
ד"ר אייל כהן
ד"ר מיכאל היימס
ד"ר אהוד רייך
ד"ר אורי מלר