פורום נוירואופטלמולוגיה ילדים - עמוד 4
פרופ' ניצה גולדנברג כהן מנהלת מחלקת עיניים בבית החולים בני ציון בחיפה ופרופסור במסלול הרגיל בטכניון. רופאת עיניים מומחית בנוירו- אופתלמולוגיה, וברפואת עיניים ילדים. כמו כן מנתחת פזילה. מנהלת מעבדת מחקר ע"ש קריגר. פרופ' ניצה גולדנברג כהן סיימה בהצטיינות לימודי רפואה באוניברסיטת תל אביב, את השרות הצבאי בצה"ל ביצעה כעתודאית. תוך כדי כך סיימה תואר שני למנהל מערכות בריאות באוניברסיטת תל אביב. בתום התמחות ברפואת עיניים במחלקת עיניים בבית החולים בלינסון נסעה לארה"ב לאוניברסיטת ג'והנס הופקינס בבלטימור, מרילנד, שם התמחתה שנה בתחום נויראופתלמולוגיה אצל פרופ' ניל מילר, ובשנה השנייה בתחום רפואת עיניים-ילדים וניתוחי פזילה במבוגרים בהנחייתם של פרופ' דויד גייטון ופרופ' מיכאל רפקה. במהלך תקופה זו גם עסקה במחקר בסיסי במעבדה לנוירוביולוגיה וחקר העין באוניברסיטת מרילנד, בהנחייתו של פרופ' סטיב ברנשטיין. עם חזרתה ארצה קיבלה פרופ' גולדנברג כהן מלגה כרופאה-חוקרת ע"ש אלדור-מצ'נר. פרופ' גולדנברג כהן הקימה מעבדת מחקר ע"ש קריגר והדריכה סטודנטים ומתמחים רבים. בהמשך זכתה למלגות נוספות מטעם המדען הראשי, מלגה למחקר מעמותת לראות/משרד הבריאות, ופעמיים מהאקדמיה הישראלית למדעים. כמו כן זכיתה לתמיכה במחקר באיגוד הנויראופתלמלוגים האמריקאי, שם היא חברה בוועדת המחקר, ומספר מלגות מאוניברסיטת תל אביב, כולל את הפרס לחוקר מצטיין מהמכון לקשרי מדע בינלאומיים של הפקולטה לרפואה. פרופ' גולדנברג כהן הייתה מנהלת השירות הנוירואופתלמולוגי בבית החולים שניידר במשך 13 שנה והתקדמה לניהול מחלקת עיניים בבית החולים בני ציון בשנת 2016. תחומי המחקר רבים ומגוונים וכוללים שימוש במודלים של נזק לעצב הראיה (אסכמיה, מעיכה, גלאוקמה) ובדיקת השפעת תכשירים שונים כולל הזרקת תאי גזע, טיפול בתא לחץ ותרופות נוירופרוטקטיביות לשימור תאי העצב ברשתית. כמו כן פרופ' גולדנברג כהן חקרה סרטן ומנגנונים גנטים ומול קולרים שקשורים להתפשטותו או חזרתו, במלנומה במבוגרים כמו גם בגידולי מוח בילדים. ועוד מחקרים רבים ומגוונים. פרופ' גולדנברג כהן מאמינה שרפואה טובה מבוססת על קליניקה ושילוב מחקר בסיס. הוספת הפן המחקרי לעבודתנו כרופאים בעידן בו מדברים על רפואה אישית, משפרת את השרות הרפואי לנותן ולמקבל. החזון בניהול מחלקת עיניים בבית החולים בני ציון הוא להביא לתושבי הצפון את מיטב הרפואה, בגישה שירותית מקצועית ובקשר רציף עם הקהילה, תוך חיבור אקדמי ומצוינות קלינית ומדעית.
כאב חריג בהזזת העין אצל ילדה אייל 27/07/2021 | 01:53שלום הבת שלנו בת 16. ילדה בריאה. רואה טוב יש לה רק משקפיים לקוצר ראייה מינוס חצי, מספר נמוך. עכשיו לילה. מהבוקר היא אומרת שיש לה כאב מאחורי עין ימין ( עמוק פנימה ולא שטחי . לא על גבי העפעף או קידמת העין אלא מאחורי העין ). הכאב מופיע רק בזמן הזזת העין ואין החמרה שלו ב 16 שעות מאז שהוא הופיע. מעבר לזה היא מרגישה טוב אין לה כאב ראש העין לא אדומה קראתי שזה עלול להיות מדלקת עצב הראייה. בקשתי ממנה להסתכל על הטלווזיה על התרגום היא רואה עם שתי העיניים באותה חדות אין טשטוש. כמו כן מצאתי אפליקציה של ראיית צבעים עשיתי לה בדיקה והיא רואה טוב את הצבעים. היא אמורה לנסוע מחרתיים בבוקר לאילת עם חברות שלה. 1. האם התיאור של כאב בהזזת העין נשמע כמו משהו מטריד או שסביר להניח שזה סתם שריר של העין? 2. לפני 4 שנים היה לה נגע בעור קסנטוגרנולומה. חד פעמי. אמרו שלאור זאת צריך כל שנה לבדוק אצל רופא העיניים לראות שלא התפתח שם משהו. נבדקה לפני כמעט שנה והכל היה תקין. האם התסמין של כאב בהזזת העין עלול להיות חלילה קשור במשהו שיכול להתפתח בעקבות קסנטוגרנולומה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים בהנעת העין פרופ' ניצה גולדנברג כהן 01/08/2021 | 22:27השאלה מורכבת. כאבים בהנעת העין תמיד מחייבים התייחסות. עליה לפנות לבדיקה בהקדם.הוסף תגובה
מחלת PTC חמורה אחרי ניתוח פנסטרציה אורית 13/07/2021 | 23:01שלום וברכה אובחנתי עם PTC ולפני 4 ימים בגלל צמצום משמעותי בשדות ראיה עשו לי ניתוח פנסטרציה של עצב הריאה .היום בבדיקה לפני השחרור עדיין בלט דיסקות משמעותי חמור יותר משמאל . בדיקת שדה ראיה בשני העיניים בשיפור אבל עדיין יש פגיעה משמעותית בשדות הראיה שאלתי היא האם זה תקין שיש עדיין בלט דיסקות ופגיעה משמעותית בשדה הראיה .האם זה לא היה אמור לחלוף אחרי הניתוח תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פנסטרציה של עצב הראיה פרופ' ניצה גולדנברג כהן 15/07/2021 | 00:32כאשר יש התויה לפנסטרציה של עצב הראיה לרוב מדובר בנוזלים סביב העצב ופגיעה בתפקודי הראיה. הניקוז של הנוזל אמור לשפר משמעותי את הסכוי להתאוששות, אך לעיתים נזק שכבר נגרם לשדה הראיה לא הפיך במלואו הבצקת של עצבי הראיה יורדת באופן הדרגתי תוך 4 שבועות, גם כאשר בוצע ניקוז דחוף. אין ספק שהרופא המטפל שלך יוכל לענות בהרחבה על כל שאלותיך.הוסף תגובה
הרחבת אישונים הילה 16/06/2021 | 21:48שלום, בני בן 11 עבר בדיקת עיניים שיגרתית ביום ראשון אחהצ הכוללת הרחבת אישונים. עד היום (רביעי בערב) האישונים מורחבים והוא מסתנוור באור יום/בשמש. האם זה תקין ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרחבת אישונים פרופ' ניצה גולדנברג כהן 18/06/2021 | 23:10יש טיפות מסוגים שונים, חלקן פעילות לשעתיים וחלקן ליומיים. נדיר שהאפקט נמשך שבוע. צרי קשר עם הרופא המטפל ובדקי עמו איזה טיפות שם.הוסף תגובה
ניתוח פזילה לא הכרחי נעמה 13/05/2021 | 13:06אמרו לי שלא צריך לנתח פזילה, המצב לא כזה חמור. מפריע לי, אסתטית- מאוד. האם יש ניתוח כזה רק בפן הקוסמטי? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סיבות לנתוח תקון פזילה פרופ' ניצה גולדנברג כהן 18/05/2021 | 12:57נתוח לתקון פזילה נעשה כאשר אפשר להשיב את הראיה הדו עינית, להגדיל שדה ראיה, לשפר תקשורת בין אנשים (להסתכל בעינים ולהרגיש בנוח) . ההתויה האחרונה קשורה לשיפור "קוסמטי" שלמעשה קשור לתפקוד היום יומי שלנו בתקשורת בין אנשים. אם הפזילה מפריעה, תתיעצי עם רופא העינים שלך, ותראי אם יש פתרונות שאינם נתוח, אם יש ברור שצריך לבצע, מדידות אורטופטיות למשל או בדיקות דם , ותתקדמי לפי מה שיייעץ.הוסף תגובה
תחושת שכרות וריחוף רציני הצילו ירין 04/03/2021 | 21:23היי אני בן 25 מרגיש ריחוף לחץ מאחורי הראש לחץ שמתחזק מתחלש לפעמים פועם כבר חודשיים כמעט שלוש עם ראייה לא מפוקסת משפיע מאוד על הראייה ריחוף קיצוני תחושת שכרות מטורפת מהרגע שאני קם עד שהולך לישון הלכתי לנוירלוג לאף אוזן גרון לרופא עיניים וגם באפיסת כוחות למיון שעשו בדיקות דם והכל היה תקין אני משתגע כבר מההרגשה אני כבר לא יוצא מהבית זה מכניס לדיכאון קשה הייתי נוהג לפני הייתי עושה הכל הריחוף מחרפן לי את המוח מרגיש שאני משתגע כברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תחושת ריחוף פרופ' ניצה גולדנברג כהן 08/03/2021 | 22:54לצערי לא מוכר לי בעית עיניים שגורמת לתחושות שאתה מתלונן. ממליצה לחזור לנוירולוג, ולבצע ברור מקיף כולל בדיקות דם והדמיה.הוסף תגובה
ילדה מורידה משקפיים תמרה 03/03/2021 | 09:37שלום, ילדה שלי בת 10, מורידה משקפיים בכל הזדמנות. יש לה פלוסים קטנים. לא גורם לה כאבי ראש. אז מה מניעה להיות בלי ? תודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה משקפים עם תקון קל היפראופי פרופ' ניצה גולדנברג כהן 08/03/2021 | 22:53תקון עם פלוסים קטנים הינו טיפול היפראופיה. נותנים לילדים משקפים כאלה אם יש נטיה לפזילה או כאבי ראש. גם כאשר יש הבדל במספר בין העינים צריך לתקן את ההפרש. לפעמים המספרים הקטנים מלמדים שיש תקון חלקי, והמספר האמיתי הוא הרבה יותר גדול, אבל לא מחייב תקון. אם הראיה טובה, והיא כאמור בת 10, אין חובה להרכיב את המשקפים, במידה ומהמספר שווה בשתי העינים והוא באמת מינימלי והיא ללא תסמינים. מומלץ מעקב אצל רופא העינים שייעץ על סמך בדיקה מלאה.הוסף תגובה
עדשות להרכבה שירלי 11/02/2021 | 12:08יש פטנט כלשהו להצלחה בהרכבת עדשות? הנער עם מספר גבוה, ולא מצליח להרכיב עדשות. יש קשר למספר הגבוה? תודה על עזרתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הרכבת עדשות מגע במתבגרים פרופ' ניצה גולדנברג כהן 02/03/2021 | 16:49באופן עקרוני, לא ממולץ עדשות מגע בילדים/מתבגרים בגלל אלרגיות וזהומים, וחוסר הקפדה על הגיינה. היום יש מגוון עדשות מגע רכות שקלות להרכבה. במידה וקיימת רתיעה בכלל מהתקרבות לעינים, עדיף להמשיך להשתמש במשקפים ולהעזר במשקפים עם עדשות דקות (לא בולט המספר הגבוה). מומלץ להתיעץ עם האוטומטריסט.הוסף תגובה
כיצד יודעים אם יש דלקת בעצבי הראייה? ארז 04/01/2021 | 18:07לפני חודש וחצי התחילה לי הפרעה בראייה, כאב ב 2 העיניים ורגישות לאור. הייתי אצל רופאי עיניים רבים שלא מצאו כלום , עברתי בדיקת us לעיניים , oct, ct ארובות העיניים ומח וגם mri מח. בכל הבדיקות לא ראו משהו מיוחד חוץ מבדיקת הסיטי שהראתה בלט בעין שמאל והרופא לא התייחס לזה. שאלתי היא האם יש מצב שיש דלקת בעצב הראייה ולא ראו את זה בבדיקות הללו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דלקת בעצב הראיה פרופ' ניצה גולדנברג כהן 12/01/2021 | 11:17באופן כללי, דלקת בעצב הראיה מתבטאת בהפרעה בתפקודים של עצב הראיה שכוללים ירידה בחדות ראיה, הפרעה בראית צבעים , פגיעה בשדה ראיה, אי שוויון בתגובת האישונים לאור, ושוני במראה דסקות בבדיקת קרקעית העין. במקרה שלך, אין לי פרטים לגבי הבדיקה, רק לגבי בדיקות עזר. ממליצה לפנות בדחיפות לרופא נויראופתלמולוג או נוירולוג להשלמת הבדיקה, ורבזיה של MRI שיכול להדגים האדרה של העצב עם חומר נגוד במקרים חריפים.הוסף תגובה
CROWDED עצב ראיה אביב 04/11/2020 | 13:31ביתי בת 16 עברה בדיקת עיניים אתמול ובעים שמאל נמצא ממצא של טשטוש גבולי נזל עדין. הרופא ביקש שנמשיך ברור מול רופא הילדים, אני מודאגת מאוד במיוחד לאור הקריאה בד"ר גוגל. מה זה אומר, האם יש סיבה לדאגה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טשטוש עדין של גבול דסקה נזלי פרופ' ניצה גולדנברג כהן 08/11/2020 | 22:48לרוב בגיל 16 יש תלונות על כאבי ראש, הקאות או הפרעה בראיה כולל כפילות. במידה וביתך בריאה, וממצא לא חד משמעי (עדין) של טשטוש גבולות דסקה חד צדדי מדאיג אותך, מוצדק לחזור על הבדיקה בהפרש של 3-4 שבועות. אם לא יהיה שנוי, אפשר לצלם ולתעד את המצב ולהמשיך לעקוב מדי 3-6 חודשים. אם יהיה שנוי , הופעת בצקת, החמרה , מעורבות בעצב השני, הברור יהיה לשלול לחץ תוך גוגלתי מוגבר. בשלב זה מעקב בלבד של רופא עינים עם בדיקת חדות ראיה ותפקודי עצב הראיה שמורים יכול להסיר דאגההוסף תגובה
אישונים יורדים אמא 04/11/2020 | 13:27שלום רב, בתי בת 3 חודשים (מאובחנת עם ריפלוקס), כבר מהלידה אני רואה שהיא מסתכלת עם האישונים למטה כלומר האישונים יורדים ומתגלה למעלה הלבן של העין, זה לא נראה לי פזילה כי 2 העיניים יחד יורדות ללמטה. היא רואה מצוין, אני שמה לב שהיא מורידה אישונים רק שהיא בוהה אך שאני מדברת איתה וצוחקת אליה האישונים כן במרכז. האם יש חשש ? למי לפנות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה SUNSET פרופ' ניצה גולדנברג כהן 08/11/2020 | 22:45המצב שאת מתארת קרוב לודאי הינו תנועות מטה של העינים, באופן ספונטני או בשנוי תאורה. רואים את זה בתדירות גבוהה בתנוקות עד גיל חצי שנה, ואז התופעה פוחתת בהדרגה. יש לפנות לרופא הילדים/נוירולוג, נהוג לבצע מעקב היקפי ראש. במידה ויש עליה מוגברת בהיקף ראש, או חשד להידרוקן, או להפרעה התפתחותית, ימליצו לך על המשך ברור וטיפול.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קוצר ראייה
-
גלאוקומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פתיחת דרכי דמעות
-
ניתוח פזילה
בדיקות קשורות
-
תרבית עין
-
אולטרסאונד עיניים
תרופות קשורות
-
נדוכרומיל סודיום
-
אוקסיטטרציקלין
מונחים קשורים
-
אסטיגמטיזם (אסטיגמציה)
-
אנטרופיון (תמזות)

פורומים נוספים בתחום
פורוםהסרת משקפיים בלייזר
בפורום הסרת משקפיים בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל ונדר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הסרת משקפיים בלייזרפורוםקטרקט וקטרקט בלייזר
בפורום קטרקט וקטרקט בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קטרקט וקטרקט בלייזרפורוםבריאות העין
בפורום בריאות העין ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל היימס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בריאות העיןפורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםסרטן העין
בפורום סרטן העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן העיןפורוםהסרת משקפיים
בפורום הסרת משקפיים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הסרת משקפיים

ד"ר אריאל ונדר
ד"ר אייל כהן
ד"ר מיכאל היימס
ד"ר אהוד רייך
ד"ר אורי מלר