פורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר - עמוד 197
ד"ר בן ציון יהושע ד"ר בן ציון יהושע מומחה למחלות אף אוזן גרון וניתוחי ראש וצוואר, מנהל מחלקת אאג כירורגית ראש צוואר במרכז הרפואי ברזילי. מרצה בכיר בבית הספר לרפואה אוניברסיטת בן-גוריון. מטפל בכל הבעיות הנוגעות למערכות אף אוזן וגרון ובפרט בגידולים בראש ובצוואר וכן גידולי בלוטת התריס ויותרת התריס. מטפל בבעיות של אף אוזן וגרון בילדים ובפרט דום נשימה בשינה. תחומי עניין במחקר של ד"ר בן ציון יהושע: דום נשימה בשינה בילדים כולל ניתוחים חדשניים מחלות בלוטת התריס ויותרת התריס סרטן הראש והצוואר
פענוח אולטראסונד בלוטת התריס נוני 07/11/2011 | 19:55שלום, אשמח אם תוכלי בבקשה לענות לי מה אומרות התוצאות שלהלן. אני בת 33 ומתכננת הריון בקרוב. הריון קודם הסתיים לאחר שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 10. הופניתי לUS עקב תת פעילות קלינית TSH בין 8 ל6 ו T4 תקין. להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן + צוואר: אונה ימנית: בגודל:x 1.8 x 2.6 ס 4 "מ. עם מרקם הטרוגני דיפוזי . נצפתה קשרית היפואקוגנית בגודל 1.4 ס "מ. עם זרימת דם מוגברת בכל האונה . אונה שמאלית: בגודל : 3.6 x 1.2 x 1.4 ס "מ. עם מרקם מעט הטרוגני דיפוזי . נצפתה קשרית קטנה היפואקוגנית 0.4 ס " .מ איסטמוס תקין . בלוטות רוק – תת לסתיות תקינות . בלוטות לימפה – הודגמו מספר בלוטות לימפה סופרא- קלוויקולריות דו"צ עם צורה סונוגרפית רגילה . לסיכום: נחוץ המשך מעקב . תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פענוח אולטראסונד בלוטת התריס דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/11/2011 | 11:37שלום נוני אני ממליצה שתבצעי ביופסיה תחת סונאר של הקשרית מימין. בהצלחה,הוסף תגובה
תשובת מומחה פענוח אולטראסונד בלוטת התריס דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/11/2011 | 11:37שלום נוני אני ממליצה שתבצעי ביופסיה תחת סונאר של הקשרית מימין. בהצלחה,הוסף תגובה
ניתוח בלוטת מגן ורדית 08/11/2011 | 22:08שלום רב ותודה על העזרה, אחותי ערכה ניקור בתירואיד בשל קשרית בגודל 1 ס"מ. להלן הממצאים: בניקור בטירואיד אונה ימנית בהנחיית סונר התקבל מעט קולואיד חופשי קבוצות רבות של תאים פוליקולרים חלקם עם גרעינים פוליפלואידים חלקם עם ציטופלזמה פלסמוציטואידית תאי הרטל תאים עם שינויים אינבולוטיבים מאקרופגים ותאי ענק מרובי גרעינים ולימפוציטים פזורים ובקבוצות עם סמני ארץ בצורת מרכזי נבט. קשר היפרפלסטי על רקע אשמיטו. מומלצת בדיקת נוגדנים מומלץ מעקב בניקור בטירואיד אונה שמאלית בהנחיית סונר התקבל מעט קלואיד חופשי, קבוצות רבות של תאים פולי קולרים, תאים עם סמני פעילות יתר תאי הרטל ולימפוציטים בקבוצות עם סמני ארץ ובצורת מרכזי נבט. מתאים אשמיטו. בדיקת נוגדנים. על פי הרופא המטפל מדובר בממצאים טרום סרטניים, למיטב הבנתנו זה בשל העובדה שיש תאי הרטל, האם זה נכון? והאם משמעות הדבר שכל יתר הממצאים תקינים? בבדיקת נוגדנים לא נמצא אשימוטו, כיצד אם כך ניתן להסביר את הממצאים? תודה שובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח בלוטת מגן דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/11/2011 | 11:11שלום ורדית תאי הורטל נמצאים במגוון מצבים ולא רק בתהליכים סרטניים. כאמור, יש להמשיך בבירור ובמידה והוא שלילי- להמשיך במעקב אולטרסאונד . בברכה,הוסף תגובה
מיפוי בלוטת המגן רוברט 10/11/2011 | 18:16עברתי מיפוי בלוטת המגן ביום 25.10.11 עם קפסולה דיאגנוסטית 42 ציקרוקירי של ido 131 קליטת יוד 6.7% שני מוקדי ריכוז קטנים בצוואר .במיפוי כל גופי ביום 1.11.11 קיימת קליטה מוקדית בצוואר עליון ,בצוואר תחתון פרא-מדיאני דו צדדי ובכניסה למיצר.סיכום:קליטות מוקדיות בצוואר דו צדדי כנ"ל -שארית בלוטת תריס?בלוטות מעורבות?בבדיקה מיום 23.10.11(לפני הטיפול )tsh 97 ft4-5.6 ft3-1.7 רמת תירוגלובולין 10.6.אודה לך אם תואילי להסביר לי תוצאות המיפוי שכן נקבע לי תור אצל האנדוקרינולוגית לעוד כחודש .חזרתי לקחת כדורי אלטרוקסין במינון של 900 לשבוע כמו לפני המיפוי.אני בן 61. הנני מודה לך על הענותך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיפוי בלוטת המגן דר' לימור מועלם קלמוביץ 14/11/2011 | 11:01שלום רוברט אני ממליצה שתמתין לפגישתך עם האנדוקרינולוגית, למענה נכון יש לקבל פרטים נוספים על הניתוח , ערכי תירוגלובולין קודמים, ולראות את המיפוי. בהצלחה,הוסף תגובה
בלוטת תריס. 24/10/2011 | 09:04הייתי מטופלת באלטרוקסין עקב שינויים הוחלף הכדור הישן בחדש Euthyrox בתוך הקופסא לא היו הוראות בעברית וכן התרופה עדיין לא מופיעה באתרי האינטרנט. אתמול סיפרה לי חברה שקיבלה את הכדור החדש חשה מאד ברע וזה: עלפון קוצר נשימה וחולשות מה אני עושה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בלוטת תריס. דר' לימור מועלם קלמוביץ 30/10/2011 | 12:50שלום, אני ממליצה שתפני לאנדוקרינולוג המטפל , לעתים יש צורך בהתאמה מחודשת של המינון. בברכה,הוסף תגובה
תשובת מומחה בלוטת תריס. דר' לימור מועלם קלמוביץ 30/10/2011 | 12:50שלום, אני ממליצה שתפני לאנדוקרינולוג המטפל , לעתים יש צורך בהתאמה מחודשת של המינון. בברכה,הוסף תגובה
כולסטיאטומה ליאת 27/10/2011 | 21:26הבן שלנו עבר ניתוח כולסטיאטומה לפני כ- 8 שנים, היום בן 16 עם התפרצויות רבות והפרשות חוזרות ונשנות. מעוניינים להגיע להתייעצות אצל רופא שמתמחה במחלה זו, האם יש לך המלצה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כולסטיאטומה דר' לימור מועלם קלמוביץ 30/10/2011 | 12:49ליאת, ממליצה שתפנו למרפאות חוץ בבית חולים הקרוב למקום מגוריכם בברכה,הוסף תגובה
קשר לימפה בעל מבנה סונוגרפי לא שמור וקשר בבלוטת המגן גל 28/10/2011 | 01:35ד"ר מועלם שלום. אני לא ממש מצליחה לישון מרוב דאגה. בת 39 אמא לארבעה ילדים, לידה אחרונה לפני שנתיים וחצי כשההריון היה לאחר טיפולים בגונל ואוביטרל ובהזרעה רביעית. מבירור רפואי שאני עורכת בחודש האחרון בעקבות תלונות שלי על עייפות, עצבנות, ועליה במשקל בשנה האחרונה (אני ללא מחזור שנה), התגלו התוצאות הבאות: TSH 0.03 (קטן מ 0.03), FT4 29.8, FT3 15.77 בצוואר ימין יש לי גוש מזה מס' שנים. בעבר נעשה אולטראסאונד ונמצא תקין. עתה הממצאים באולטראסאונד הם: אונה ימינית בגודל תקין מכילה קשר היפראקוגני בחלקה התחתון בגודל 0.4*0.5 סמ. אונה שמאלית בגודל תקין ומרקם אחיד. איסטימוס תקין. בצוואר ימין הודגם בתחנה מס 3 קשר לימפה בגודל 0.7*1.9 סמ, ללא הדגמב של ליבה שומנית בתוכו, הקשר בעל מבנה סונוגרפי לא שמור. במיפוי בלוטתהתריס התוצאה היא מוגדלת במידה קלה בשתי אונותיה.הקליטה של החומר בבלוטה מוגברת דיפוזית בשתי האונות. אין לראות איזורים בבלוטה שאינם מרכזים את החומר המוזרק. קצההתחתון של הבלוטה נמצא מעל פתח בית החזה. האם יש סיבה לדאגה? ביומיים האחרונים כואב לי גם מתח לבית השחי, נראה לי כי זו בלוטה.כמו כן, לאחרונה אני מרגישה כל העת שזורמת לי מעין ליחה בגרון אבל זה כאילו "בצד האחורי", כלומר אני מרגישה כל הזמן צורך לבלוע אבל לא מצליחה לירוק החוצה משהוא תודה רבה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קשר לימפה בעל מבנה סונוגרפי לא שמור וקשר בבלוטת המגן דר' לימור מועלם קלמוביץ 30/10/2011 | 12:48שלום גל, בנוגע לתפקוד הבלוטה אני ממתליצה שתפני לאנדוקרינולוג לבירור נוסף, לגבי הקשר בצוואר- יש להיות במעקב אף אוזן גרון- בהתאם לממצאים בבדיקה להחליט אם יש צורך בביופסיה או מעקב בלבד בברכת בריאות שלמה!הוסף תגובה
תוצאות בדיקת US של בלוטת המגן יערה 18/10/2011 | 10:32שלום דר' בעקבות כאבי אזניים שלא עברו, ביצעתי בדיקת US של הצוואר.(כמובן אחרי שמוצו אנטיביוטיקות, בדיקות אזניים ואף סטנדרטיות וסינוסים למיניהם) תוצאות בדיקת הUS הן: אונה ימנית 14*15 ממ צמוד לאיסמוס הודגם קשר סולידי היפואקואי בקוטר 15 ממ. הודגם קשר נוסף במרכז האונה במימדים 7*12 ממ, מעט אקזופטי, בפתיחת דופלר צבע זרימות דם מעט מוגברות. אונה שמאלית - 15*16 ממ, מרקם הטרוגני.איסטמוס - ב.מ.פ אין לראות בלוטות לימפה חשודות לאורך הצוואר. אשמח לקבל את דעתך להמשך. כמה דחוף להגיע לרופאת אף אוזן גרון שהפנתה אותי לבדיקה. התור שלי הוא ל-8/11. תודה וחג שמחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות בדיקת US של בלוטת המגן דר' לימור מועלם קלמוביץ 23/10/2011 | 10:36שלום יערה, מומלץ המשך בירור על ידי ביופסיה, אם כי אין דחיפות ואת יכולה להמתין לפגישה שקבעת בהצלחה,הוסף תגובה
חוליה c1 שבורה ובלוטת התריס גל 01/09/2011 | 10:16שלום רב אחי שבר את החוליה הראשונה בצוואר השבר ב c1 בקשת הקדמית בטיול בחול הוא הסתובב כל מספר שבועות עד שחזר לארץ וגילו את השבר לאחר סיטי הוא מסתובב כרגע עם צווארון פילדלפי הוא מתלונן על תחושה מוזרה ביד שמאל ונמצא גם חוסר הומוגניות בבלוטת התריס בנוסף הוא מתלונן על קושי בבליעה אודה לך אם תוכלי לעזור לנו להבין האם הדברים קשורים ובכלל לחבר את הנקודות בתודה מראש גלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חוליה c1 שבורה ובלוטת התריס דר' לימור מועלם קלמוביץ 08/09/2011 | 13:15שלום גל על מנת לחבר את הסמפטומים צריך לבדוק את אחיך בדיקת אף אוזן גרון מלאה כולל אנדוסקופיה. קרוב לוודאי שהממצאים בבלוטת התריס אינם קשורים אולם לא ניתן לענות ללא בדיקה בברכה,הוסף תגובה
שבר ב-C1 וקשיי בליעהדינה מטיאס 09/10/2011 | 12:34שלום לך ד"ר לימורבהמשך לתשובה בצורך בבדיקת אאג ואינדוסקופיה, היינו אצל רופא אאג שלא היה מוכן לבדוק בגלל השבר, הגבלה בתנועה כיפוף הראש לאחור לצורך בדיקה אודה לך על עזרתךהוסף תגובה
תשובת מומחה שבר ב-C1 וקשיי בליעה דר' לימור מועלם קלמוביץ 18/10/2011 | 08:22ניתן לבצע בדיקה אנדוסקופית על ידי סיב גמיש בכל מרפאת אף אוזן גרון בבתי החולים. בהצלחה.הוסף תגובה
זימון לבדיקת FNA בפעם השלישית! שרה 10/10/2011 | 20:28שלום רב, נשלחתי לבצע עכשיו בדיקה בפעם השלישית, כאשר בבדיקה אחת לא בוצעה בצורה תקינה בבדיקה השניה התקבלה התשובה הבאה: בניקר אנה שמאלית (קשר קטן) בהנחיית סונר התקבל מעט קולויד חופשי סמיך, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי, חלקם עם גרעינים מוגדלים במקצת ו GROOVES, תאים עם שינויים דגנרטיבים. קשר היפרפלסטי. הבדיקה החדשה היא בדיקה בקבוצה 3. אשמח לדעת מה דעתכם על ההבחנה השניה ומהי הבדיקה בקבוצה 3 תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה זימון לבדיקת FNA בפעם השלישית! דר' לימור מועלם קלמוביץ 18/10/2011 | 08:17שלום שרה, בבדיקת FNA ניתן על פי רוב לאשר או לשלול ממאירות. לעיתים - כמו במקרה שלך, מתקבלת תשובה שאינה חד משמעית. במקרה כזה אני ממתליצה לשקול את כל יתר הממצאים וגורמי סיכון- גודל הקשר, תיאור סונוגראפי ועוד, ועל פיהם להחליט אם לחזור על דיקור, או לבצע ביופסיה. שאמח לייעץ לך במרפאתי, בברכה,הוסף תגובה
צלוליטיס בלחי אלינור 13/10/2011 | 20:47שלום, אני בת 30 עם 5 אירועים חוזרים בתקופה האחרונה של צלוליטיס בלחי ימין. לאחר אישפוז אחרון שהיה לפני כחודש הוחלט לבצע בדיקות אולטראסאונד רקמות רכות להלן התשובה של הבדיקה: בגובה של עצם המרקילרי מימין הודגם אזור היפואקוגני ולא הומגני, בעובי של כ-1.6 ס"מ בהשוואה לצד נגדי ב-1.2 ס"מ) עם גבולות מטושטשים, מעט וואסקולרי, הטיבו של ממצא לא ברור, תמונה יכולה להתאים לצלוליטיס מקומית. ממולץ לבצע ביופסיה להמשך בירור מה זה אומר אודה לתשובתך תודה וחג שמחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צלוליטיס בלחי דר' לימור מועלם קלמוביץ 18/10/2011 | 07:59שלום אלינור, צלוליטיס הינה זיהום עורי, ובמקרה שלך בנוכחות אירועים חוזרים באותו איזור, יש לשלול מוקד עורי או תת עורי הגורמים להישנות. כמובן שללא בדיקה לא ניתן להתרשם, גם לא מבדיקת האולטרסאונד שצירפת ולכן אני ממליצה על בדיקה אצל רופא מטפל. כל טוב,הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
קנדידיאזיס בוושט, דלקת בוושט
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוחים בדלקת כרונית של האוזן התיכונה
בדיקות קשורות
-
משטח אף
-
תרבית אוזן
תרופות קשורות
-
קו-טרימוקסאזול
-
אוקסיטטרציקלין
מונחים קשורים
-
דלקת מכסה הגרון (epiglotitis)
-
אוזן

פורומים נוספים בתחום
פורוםגידולי בלוטת התריס וראש-צוואר
בפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צוואר ניתן להתייעץ עם ד"ר בן ציון יהושע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גידולי בלוטת התריס וראש-צווארפורוםצרידות ומיתרי הקול
בפורום צרידות ומיתרי הקול ניתן להתייעץ עם ד"ר יקי כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום צרידות ומיתרי הקולפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםאף אוזן גרון ילדים
בפורום אף אוזן גרון ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ערן אורבוך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אף אוזן גרון ילדיםפורוםבדיקת שמיעה
בפורום בדיקת שמיעה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום בדיקת שמיעה
ד"ר בן ציון יהושע
פרופ' יקי כהן
גב' יאנה קורן זרד
ד"ר ערן אורבוך
מרכז שמיעה וסחרחורת רמת אביב