כאבי ראש וCT חוזר
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאבי ראש וCT חוזר ענת 02/09/2013 | 12:30שלום, אני בלחץ נוראי,אני מבינה ומודעת שלא תוכל להרגיע אותי ב100% אבל בכל זאת מנסה. לפני חצי שנה עברתי הפלה מאוחרת שבמהלך האישפוז פיתחתי אלרגיה לאוגמנטין שבמבט ראשון היה נראה כמו משהו נוירולוגי-שיתוק חצי פנים ויד,קושי בנשימה ודיבור.כל זה התחיל ברגע שהוכנסה אינפוזיה ונגמר ברגע שהוצאה.בעקבות הארוע נעשה ct ראש שהיה תקין. חודש לאחר מכן התחלתי לסבול מכאבי ראש חדשים לי( מיגרנות רגילות מגיל קטן) הרגשה של מתח ברקות,אזניים,עורף,מצח ועין(מקומות מתחלפים).פניתי למיון נאמר לי מגרנות+כאבי מתח.הנוירולוג המליץ טיפול באלטרולט.בשל תופעות לוואי הפסקתי אחרי חודשיים במיוחד שכאבי ראש נמשכו עם הטיפול באופן כמעט יומימי. בשבוע אחרון שוב הפנו אותי למיון -שלושה ימים של כאב מצח ועין ראית כתמים ופלשים,כוכבים.. בדיקת עיניים במיון תקינה,לכן שוב בוצע ct הפעם עם חומר ניגוד.הייתי עם כאבים חזקים,לחוצה לא התנגדתי לCT.גם עכשיו תקין. בינתיים בבית הכאבים המתחיים לא עוברים.יש רגישות מאוד גבוהה לאור. שתי שאלות בבקשה: 1.מה אתה ממליץ לעשות(התור לנוירולוג בקופה רחוק). 2.רופאת משפחה שפניתי אליה בינתיים הפחידה אותי עד מאוד בכך שאמרה שברור היה שאין לי משהו ועכשיו נחשפתי לכמויות של קרינה וסכנות.יש לציין שלפני 12 שנים כבר עשו לי בCT ראשון בעקבות המגרנות.היום בת 41. האם זה כל כך מסוכן?! לא יכולתי לבקש MRI במיון.וגם לא נראה לי נכון להתווכח עם רופא שמן הסתם מבין יותר ממני. עכשיו אני לחוצה בגלל הקרינה. אודה מאוד לתשובתך המהירה.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש ו- CT חוזר. דר' דניאל עובד 02/09/2013 | 14:13זה לא נורא לעבור 3 CT בחיים, גם אם מדובר בקרינה מייננת, כך שאין לך מה לדאוג. לאחר הפלה קיימת שכיחות גבוהה יותר למיגרנה עקב השינויים ההורמונליים, וכן לכאבי ראש תעוקתיים בעקבות המתח הנפשי. אני ממליץ לך לפנות למרפאת כאבי ראש לצורך אבחנה וטיפול מתאים.הוסף תגובה
תודה רבה!!ענת 02/09/2013 | 14:30המון תודה ד"ר עובד!למרות שאני מודעת לסכנות הקרינה( כמובן שעברתי בחיי צילומי רנטגן אחרים גם באיזורים אחרים בגוף) אני יותר רגועה עכשיו ובהחלט שוקלת לפנות למרפאת הכאב. שוב תודה!הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 03/09/2013 | 22:45כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש ולא למרפאת כאב...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
דלקת קרום המוח
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
כספית בדם
תרופות קשורות
-
אופטומומאב (קיסימפטה)
-
פירידוסטיגמין
מונחים קשורים
-
עמותת ישראלס - העמותה לחקר ה- ALS בישראל
-
משפחות SMA ישראל
רופאים בתחום

פרופ' חן הלוי נוירולוגיה
4.9 ( 33 חוות דעת )
"פרופ הלוי מקצועי , אדיב ומומלץ בחום ! הרגשנו בידיים הכי טובות שיש ברמה הכי מקצועית שיש ! אין ספק שבחרנו בטוב ביותר"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה