שלום דוק
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
שלום דוק אבי 11/05/2011 | 21:46בן 25 בריא עם רקע חרדתי קל מלפני כמה שנים אך בשנה וחצי אחרונות הכל בסדר וללא תרופות כמו קצת קלונקס 0.5 מ''ג שהייתי לוקח בעבר עקב תעוקות בחזה ללא ממצא קליני שכנראה נבעו ממתח נפשי. בכל אופן בשנה-שנתיים האחרונות לא היה כלום,אך לפתע באמצע העבודה-לפני כשבוע וחצי התחילו לי כאבים חזקים בסביבת אוזן שמאל ובחצי השמאלי של הראש ולמעלה ומאחורה ובצד -כאבים חזקים -לא נמצאה דלקת באוזן וכן נסיון לאנטיובנטיקה לא עזר עד שלא יכולתי יותר והלכתי למיון-שם נוירולוג קבע (לא יודע על סמך מה ואיך ללא שום בדיקות חוצ מבדיקה גופנית-רפלקסים וכו') שהכאב שלי אינו נדיר וזה נקרא כאב עקב מתח-בכל אופן המליץ לי על קצת אסיוול לתקופה והבטיח שזה יעזור להרפיית השרירים שם. אני שוב מציין שלא היה לי כלום נפשי לפני כן- מה דעתך? נראה לי קצת מוזר במיוחד שממש בתקופה האחרונה עבדתי הכל בסדר תפקדתי כראוי נראה לי די מוזר שפתאום משהו כזה התפרצ ללא כל בעייה/לחץ נפשי חריג-מה עליי לעשות שכן אני לא אוהב לקחת תרופות וכן מהסוג הזה-האם יש פתרון כלשהו? איך הרופא הזה בכלל יודע לקבוע זאת אולי זו התפתחות של מיגרנות או חס ושלום משהו אחר בראש-בדיקה 1 לא עשו לי ? זה נראה לי קצת שלוף מהמותן לתת לבחור בן 25 ואליום ע''ס ניחוש שכזה-אודה לתשובה עניינית/מרגיעה ככל הניתן ובעיקר מה אפשר לעשות שכן זה לא עובר ואני מאוד סובל והפוך-מזה קיבלתי לחת נפשי כי זה בראש ולפני זה הכל היה טוב-מה קורה פה בקיצור? תודה.הוסף תגובה
בהמשך להודעה הקודמתאבי 11/05/2011 | 21:49כשביקשתי CT/אולטראסונד-הוא אמר שאין צורך והכל בסדר וזה יעבור-איך רופא מוכן לקחת סיכון כזה? אולי יש משהו בראש? אולי צריך עוד לבדוק? נראה לי שערורייה לעניות דעתי ואני מאוד מאוד לא רגוע מזה...כי זה ראש וזה מפחיד וגם בגלל שלא קרה לי כזה דבר אף פעםהוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש דר' דניאל עובד 14/05/2011 | 09:49אבי שלום, אני מסכים איתך שהופעת כאב ראש בצד אחד של הראש, ללא סיפור של כאבי ראש דומים בעבר, היא תופעה מדאיגה ומפחידה, במיוחד אם כפי שאתה מתאר, סבלת מהפרעת חרדה קלה בעבר. מצד שני אוכל לומר שאם הבדיקה הנוירולוגית תקינה ואם בדקו לך את הדיסקות בבדיקת העיניים ולא נמצאה בצקת, זה מרגיע מאוד!!!. השיקול בביצוע CT ראש תמיד מלווה בדילמה: מצד אחד המון קרינה, מצד שני הפחד שאולי מפספסים משהו, כי הרי ברפואה אין 100 אחוז. לכן הנוירולוג צריך להפעיל שיקול דעת על סמך תיאור המקרה והבדיקה הנוירולוגית. אם אתה עדיין חושש, וכאבי הראש ממשיכים להטריד, ו/או במגמת החמרה, אני ממליץ לך לפנות שוב לנוירולוג, או למרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
?שואל 14/05/2011 | 22:48שלום שוב ד''ר, לא כ''כ התייחסת לתרופה שהוא המליץ לקחת? מה דעתך על כך?הוסף תגובה
תשובת מומחה אסיבל לכאבי ראש דר' דניאל עובד 15/05/2011 | 17:22אפשר לטפל באסיבל בכאבי ראש תעוקתיים, אם כי היא לא תרופה בקו הראשון לכאבי ראש מסוג זה.הוסף תגובה
אודה16/05/2011 | 00:19שלום אודה אם אפשר בבקשה לקבל תשובות קצת יותר מורחבות ועניינות מה ז''א אסיבל כן אבל לא? מה אני אמור להבין מתשובה זו?אז מה כן לקחת? כמו כן אם אני לא לוקח בכלל כדורים נגד זה ופשוט סובל בשקט עד שיעבור זה מסוכן-נניח אם שרירים שם בראש תפוסים? זה יעבור מאליו מתישהו מה צריך לעשות????הוסף תגובה
תשובת מומחה אסיבל דר' דניאל עובד 17/05/2011 | 22:46כפי שכתבתי, אסיבל יכולה לעזור, אם כי לא תרופה בקו הראשון (כלומר שיש תרופות יותר יעילות ממנה). כמובן שלא אוכל להמליץ לך על טיפול מבלי שגם אני אגיע למסקנה זהה לרופא שבדק אותך. אם מדובר בכאבי ראש תעוקתיים, בחלק מהחולים זה עובר לבד ובחלק לא. בהצלחה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
דלקת קרום המוח
בדיקות קשורות
-
חומצה היפורית בשתן
-
מעכבי אצטילכולין אסטראז
תרופות קשורות
-
אופטומומאב (קיסימפטה)
-
ליסוריד
מונחים קשורים
-
אסינדזיס
-
גולגולת
רופאים בתחום

ד"ר אלה קרול - מרפאת מל"ר אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מרכז מומחים מל"ר נהריה | ייעוץ רפואי פרטי עם אפשרות להחזר מחברות הביטוח | בהובלת ד"ר אלה קרול

ד"ר מיכאל רוטשטיין נוירולוגיה
5 ( 19 חוות דעת )
"הרגשתי שלרופא יש סבלנות, הראנו לו הרבה סרטונים ושאלנו הרבה שאלות ונענו בסבלנות ועל הכל. הגענו אחרי חוויה פחות טובה עם רופא אחר והרגשנו שהגענו לכתובת הנכונה"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה