פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 107
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש מיגרנה בהריון
ליאת 07/06/2017 | 07:07שלום רב! אני בהריון רב עוברי תאומים בחודש הרביעי וסובלת בימים האחרונים מכאבי ראש חזקים שמתחילים איך שאני קמה בבוקר כל פעם בצד אחר של העורף כאב נקודתי עז שמתמשך כשעתיים ואז הכאב מתפשט לכל אותו צד של הראש ונמשך עד שעות הערב וכאשר אני נרגעת קצת למחורת בבוקר הכל חוזר על עצמו בצד השני ככה כבר כמה ימים באופן רצוף האם זה יכול להיות קשור רק לשינויים הורמונלים ?האם צריך לדאוג ? בדיקות? הייתי אצל רופא משפחה שחוץ מאקמול לא המליץ לי על כלום אני ממש סובלת!!! מה לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש במיגרנה
דר' שלומית יוסט-כץ 09/06/2017 | 19:07שלום רב, אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב. במידה ולא אנא גשי לבדיקה אצל הגיניקולוג המטפל או חזרי לרופא המטפל. שיהיה בשעה טובה!הוסף תגובה
-
-
מיגרנות כרוניות ומניעת הריון
בת 29 06/06/2017 | 11:16שלום אני סובלת ממיגרנות כרוניות מגיל 16. כיום, לאחר שנים של טיפול תרופתי ללא הצלחה, מטופלת קרוב לשנה בקנאביס רפואי- מה שמאפשר הקלה בכאב והתנהלות תקינה יחסית. בנוסף- אני חודשיים לאחר לידה ולא מעוניינת להכנס להריון נוסף בקרוב. ידוע שגלולות למניעת הריון לנשים עם מיגרנה (עם אורה) הם ביג נו נו. הרופאת נשים המליצה לי על התקן janess שהוא הורמונלי במינימום. לדברי הרופאה אין בעיה לשים את ההתקן עם המיגרנות אבל אני אשמח לקבל גם חוות דעת של ניורולוג. עם כל הכבוד לרופאת הנשים, אני עדין חוששת מסיכון. אשמח לתשובה! תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מניעת הריון
דר' שלומית יוסט-כץ 06/06/2017 | 22:19האם את מעשנת? יש מספר עבודות שהראו כי יש קשר בין מיגרנה עם אאורה ועליה קלה בשכיחות תחלואה ווסקואלרית. הסיכון עולה עם שימוש בגלולות המכליות אסטרוגן, עישון, יתר לחץ דם ושומנים גבוהים בדם. ההתקן עליו את מדברת אינו מכיל אסטרוגן ולכן הינו בטוח.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש מטורפים
ס 05/06/2017 | 22:32שלום רב כתבתי לך לפני שלושה שבועות ומאז עדיין סובלת סובלת שאין רופא שלא השארתי אז בבקשה אל תכתבי לי תפני לרופא מטפל כי אף רופא לא עזר לי ואין רופא בכיר שלא הייתי אני עם כאבי ראש יום ימי והתקפים מטורפים שתוקפים אותי ששמתי לב לתאריכים היה לי 6 למרץ 4 לאפריל 14 למאי ו5 ליוני וכל התקף מדברת איתך על שבוע מטורף שכאבי תופת תופת בצד ימין שזה ממש הכל שניים ראש מטורף מטורף הכל אני כבר לא יודעת מה לעשות חשבתי שזה האלקטלייט והפסקתי אותו למרות שלקחתי אותו חצי שנה וממש לא עזר הייתי יום יומי ועדיין עם משכי כאבים אני ממש שבורה הפסקתי לקבל מחזור ניראה לי מחודש מרץ נותנת לך את כל הנתונים עם יש לך איזה רעיון או הסבר למה שעוברת כתבתי לך שבאקראי גילו מפרצת לא סגרו אותה אני במעקב ואין שינוי לא גדלה וכנראה שיש לי אותה 7 שנים כי עשיתי אם אריי וראו שהייתה שם אז אין קשר בין כאבי ראש למפרצת אם תאכלי לעזור לי בליייי לכתוב פני לרופא מטפל כי אף אףף רופא לא עזר אני התחלתי דיקור הרופא האחרונה אמרה לי שזה גם לחץ אחורי שהצוואר לא מצילום או סיטי לפי מה שנתתי לה להבין כי בצד ימין שנוגעת כואב לי תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' שלומית יוסט-כץ 06/06/2017 | 22:05אני נורא מצטעת לשמוע על הסבל שאת עוברת. לצערי מבלי לשוחח, לבדוק אותך לראות את ההדמיות ולדעת אילו טיפולים קיבלת בעבר איני יכולה לתת המלצות.הוסף תגובה
-
-
כמה זמן שמסיימים כדורי אלקטלייט
ס 31/05/2017 | 11:17כמה זמן שמסיימים עם הכדור הגוף נקי מהכדור אלקטלייט וכמה זמן ממשכי כאבים לאחר שלא נווגעים בכדור הגוף נקיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זמן שתרופה נשארת בגוף
דר' שלומית יוסט-כץ 02/06/2017 | 13:49לכל תרופה יש תכונות שונות וזמן התפנות שונה מהגוף.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש כרוניים
ס 19/05/2017 | 22:40אני סובלת מכאבי ראש 25 שנה עשיתי הכל והתייאשתי ברצוני לציין שלפני שנה סבלתי פחות לפני שמונה חודשיים הייתי לפני נסיעה והיה לי כאב ראש מוזר תמיד תמיד בצד ימין הכאב ראש והוא היה מוזר אז הלכתי למיון והתעקשתי שיעשו לי סיטי מצאו לי באקראי מפרצת נזכרתי שלפני שבע שנים עשיתי אם אריי הבן שלי מיד הביא למיון בדקו וראו שישנה שם אותה מפרצת אותו גודל כמובן עשו לי בדיקות תזריקות בגב לראות עם יש דימום לא היה אמרו לי שיעשו לי צינטור אבחוני ושאסע ואחזור אעשה שחזרתי עשחתי צינטור אבחוני ומאז הכאבי ראש שלי נהיו יום יומים עליי לציין שלאחר חודש גם התחלתי לקחת אלקטיליט כדי שיהיה תחליף למשכי כאבים הצחלתי עם 5 מיליגרם והשבוע עליתי ל40 שכל אותה תקופה לא היה לי מנוחה מהראש ושבוע אחרון הכי גרוע תופס אותי עם ראש צוואר שיניים אוזניים שכמות פשוט בא לי למות עליי לציין שאין לי לחצים בחיים יש לי בעל חמה הורים ילדים טובים פשוט מאז השתבשו לי החיים ופשוט אני ניגרמת עם הכאבי ראש המטורפים האלה היום אמרתי איך הגעתי למצב הזה ומה השינוי שבשבוע הזה אני ככה ואז ניזכרתי שהעלתי את המינון אני פשוט חסרת אונים לא השארתי רופא טיפול שלא עשיתי אני מיואשת לפני שבועיים עשיתי mra המפרצת באותו גודל לא סגרו אותה עשו צינטור אבחוני לפני כחודש וחצי עשיתי עיסוי רפואי ששבועיים פשוט הייתי נקייה מכדורים ואז פרץ לי שוב בתקף אני כבר לא יודעת במה להאחז ומה לעשןת תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב כרוני
דר' שלומית יוסט-כץ 28/05/2017 | 22:28מצטערת לשמוע על הסבל שלך. כמובן שאיני מכירה את ההיסטוריה הרפואית והטיפולים שקיבלת בעבר ואיני יכולה להציע טיפול. אם ישנה החמרה משמעותית בכאב אנא פני לרופא שעוקב אחר המפרצת. תרגישי טוב.הוסף תגובה
-
כאבי ראש
ס 28/05/2017 | 23:27היי הורדתי תמינון של האלקטרט כל יום 5 מילגרם וכנראה זה מה שגרם לי והעצים לי תכאבי ראש למפרצת אין קשר מצאו באקראי הרבה הרבה יותר טוב מאז שהפסקתי את האלקטרטהוסף תגובה
-
-
הפרעה בראיה
ליאת 28/05/2017 | 09:16שלום, אני כבר בת 42 וכמישהי שכבר שנים חווה מיגרנות בעיקר בזמן מחזור ומדי פעם אאורה שלווא דווקא ממשיכה לכאב ראש ולווא דווקא במחזור. חוויתי היום משהו חדש. אציין שזה קרה ביום הראשון למחזור. שום כאב ראש או משהו אחר קדם לכך. תוך כדי מקלחת בבוקר הסתכלתי על המגבת שמולי ופתאום ראיתי אותה כמו בזמן רעידת אדמה ממש ממש רועדת כשבפועל שום דבר לא זז באמת. זה נמשך שניה אחת. אבל די הבהיל אותי כי כאמור זה לא קרה לי בעבר. זה לא היה הזיגזג ואיבוד חלק ממטווח הראיה המסורתייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעת ראיה
דר' שלומית יוסט-כץ 28/05/2017 | 22:14שלום רב, יכן ומדובר באאורה, אך כמו בהרבה מצבים ברפואה ישנה אבחנה מבדלת. איני מכירה את מחלות הרקע שלך. אנא פני לרופא המטפלהוסף תגובה
-
ניסטגמוס?
ליאת 28/05/2017 | 23:15תודה דר׳ יוסט על התשובה המהירה. בעוונותיי בדקתי היום באינטרנט וגיליתי שיש דבר דומה למה שחוויתי שנקרא ניסטגמוס. די מלחיץ! האם זה יכול להיות זה? אוסיף שלאחרונה אני חווה מדי פעם, במיוחד לאחר קימה מישיבה או שכיבה ממושכים תחושה של לפני עילפון - מן חולשה פתאומית וחוסר שיווי משקל וכן איבוד שמיעה או צפצוף באוזן שמאל בעיקר. ברקע - כאבי צוואר מתמשכים בחצי שנה האחרונה (גם בצד השמאלי בעיקר) עם בדיקות וניסיונות טיפול מגוונות מהקופה (הראשון היה טיפול אצל כירופרקט - שרק החמיר את הכאבים - שומר נפשו ירחק!). בהמשך בסיטי צוואר התגלה תהליך ניווני בין חוליות לC5-C6 לגבי המיגרנות, לפני כעשור עברתי תאונה שכללה צליפת השוט וקרע ברשתית. כאשר פחות משנה אחרי חוויתי את האאורה הראשונה והמיגרנות הופיעו בתכיפות של אחת לחודש ובעוצמה.הוסף תגובה
-
-
מיגרנה בוטוקס
ריקי קידר 19/05/2017 | 17:30שמי ריקי קידר וסובלת מאד ממיגרנות. ניסיתי כל מיני טיפולי מניעה מדיקור, שיאצו, חשמל, עקיצות דבורים וכל מיני כדורים שקיבלתי מה אורולוג ולצערי כלום לא עזר. הרופאה ממליצה לי עכשיו הזרקת בוטוקס. האם יש לזה הצלחההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בוטוקס
דר' שלומית יוסט-כץ 28/05/2017 | 22:25לבוטוקס יעילות בטיפול במיגרנה כרונית (דהינו יותר מ15 ימים בחודש של כאב ראש). יעילות הטיפול אינה מאד גבוה לעמות זאת העלות מאד גבוה. למיטב ידעתי זה לא בסל הבריאות אבל ממליצה לשאול בקופת החולים. תרגישי טוב.הוסף תגובה
-
-
מיגרנה ובוטקס...
קלרה 14/05/2017 | 17:45שלום דוקטור.. האם נכון שזריקות בוטקס עוזרות נגד מיגרנה והאם אפשר להשיג אותן דרך קופת חולים מכבי? מה העלות וכמה פעמים צריך לעבור את התהליך? דבר נוסף,תרופה בשם באראלגין אם (פירשתי מרוסית לעיברית עקב שכל התוכן רשום ברוסית בדף פרוט ובקרטון).תרופה תוצרת הודו שנמכרת רק ברוסיה ככל הידוע לי.קיבלתי אותה מחברה שהביאה אותה מרוסיה ונתנה לי מסםפר כדורים והתרופה עזרה לי נגד כאבים.רצוני לדעת האם נמכרת בישראל ותחת איזה שם?? תודה..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנה
דר' שלומית יוסט-כץ 14/05/2017 | 20:19בוטוקס אכן יכול לעזור במיגרנה כרונית. אני לא חושבת שהטיפול כלול בסל הבריאות. אין לי מושג על איזו תרופה מדובר- אולי תכתוב את השם הגנרי באנגלית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בוטוקס
דר' שלומית יוסט-כץ 14/05/2017 | 20:20בכל מקרה מציעה לך לבדוק מול הקופההוסף תגובה
-
מיגרנה ובוטקס...
קלרה 15/05/2017 | 12:09שלום. מובן יום נעים..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרופה מהודו
דר' שלומית יוסט-כץ 28/05/2017 | 22:17אנא כתבי את שם התרופה באנגליתהוסף תגובה
-
-
זקוקה לעזרה דחופה
כלי 28/05/2017 | 12:11שלום, מעוניינת לדעת איזה רופא מטפל בשכחה (לטווח הקצר) אצל אנשים מבוגרים מעל גיל 70 לאבא שלי, אשמח להמלצות לרופא טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מצטערת לא בתחום פורום זה. רפואה שלמה
דר' שלומית יוסט-כץ 28/05/2017 | 15:28מצטערת לא בתחום פורום זה. רפואה שלמההוסף תגובה
-
-
גמילה מאלקטולט (לת)
ס 20/05/2017 | 00:35כרגע לוקחת40 גרם אלקטלייט שעשה לי גרוע גרוע התחלתי לפני חצי שנה ועליתי לפני חודש מ20 ל25 שבוע וחצי אחרונים עליתי ל40 שעשה לי נזק איך מורידה לגמרי תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיאסטניה גרביס
-
נוירופיברומטוזיס
-
בדיקות קשורות
-
חומצה מנדלית בשתן
-
צפלוגרם
-
תרופות קשורות
-
אוזנימוד (זפוסיה)
-
ארגוטאמין
-
מונחים קשורים
-
פרחי קנאביס
-
אכינוקוקוזיס
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר טטיאנה ליבשיץ
נוירולוגיה
4.9
( 14 חוות דעת )
"השרות היה נעים, מקצועי וענייני.
שמחתי והופתעתי לקבל כזה שרות…שכחנו שזה עוד קיים."
פרופ' הדסה גולדברג שטרן
נוירולוגיה
מנהלת היחידה לאפילפסיה ומכון ה EEG, מרכז שניידר, פתח תקווה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה