פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 149
פרופ' שלומית יוסט-כץ פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאבי ראש וחוסר איזון נעום 29/01/2016 | 21:25שלום שמי נועם ועשיתי היום מבחן ארוך בלימודים, מלבד זה זוהי תקופת מבחנים ואני יום וילילה לומד. אך היום באופן חריג בשעות הערב החל לכאוב לי הראש, ואני מתקשה מאוד להחזיק אותו למעלה,מעיין חוסר איזון שכזה, האם הסיבה לכך יכולה לנבוע מלימודים אינטנסיבים? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 30/01/2016 | 09:31עייפות בהחללט יכולה לגרום לכאבי ראשהוסף תגובה
שאלה לדוקטור לאה 29/01/2016 | 18:07ביצעתי לפני כשבועים וחצי אמ אר איי ראש עם גדלניום. מה פרוטקול בדיקה זו? אם יש ממצא יוצרים קשר עם המטופל??? או שיש מצב שיש ממצא וזה נשאר כך עד שאאסוף את הבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלה ד"ר דניאל עובד 29/01/2016 | 19:47הזרקה של גדוליניום מוסיפה אינפורמציה לגבי טיב הנגעים, באם יימצאו. לגבי החלק השני של השאלה, כדאי לשאול בפורום הדמיה.הוסף תגובה
כאבי ראש לא מיגרנה בת שבע 29/12/2015 | 15:41ההמלצה לטיפול בגלי רדיו ניתנה על ידי רופא במרפאת שיכוך כאב בתל השומר. ולא למיגרנה אלא להיפיניק היידק האופינית רק בלילה ורק בצד אחד של הראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבי ראש ד"ר דניאל עובד 13/01/2016 | 11:33אוקיי, לא שמעתי על טיפול בגלי רדיו להיפניקהוסף תגובה
אפילו שהפגיעה היתה לפני 15 שנים?מאיה 13/01/2016 | 12:51זה אכן התחיל אז, אבל מתרחש בהפרשי זמנים מאוד רחוקים. ובכל זאת עברו 15 שנים בערך.הוסף תגובה
תשובת מומחה סחרחורות ד"ר דניאל עובד 19/01/2016 | 17:08אם יש תיעוד רציף מהתאונה, אפשר יהיה לקשור לתאונההוסף תגובה
טריגמינל או קלסתר מאיה 13/01/2016 | 18:27אני בת 40. מזה שלוש שנים סובלת מכאבים עזים בצד שמאל. יש מעורבות של העין והאף, הכאבים הם למצח וללסת העליונה. טופלתי בטגרטול, סימבלטה, ליריקה בכולן הטבה חלקית, אך הכאבים חזרו. אלו כאבים התקפיים ללא טריגר, עם הבזקי אור קשים והתחושה היא שכאילו מסור חותך אותי מבפנים. הכאבים הם תמידיים עמומים עם התקפי כאב. הכאב הוא בלעיסה, צחצוח שיניים ומגע אקראי בפנים. כל רופא (והלכתי למלא באופן פרטי בעלי שם), אומר משהו אחר. אחד טוען שזה קלסתר, השני טוען שזה טריגמינל השלישי טען שזה בכלל ממפרק הלסת ועשו לי הזקה ל tmj ללא מסקנות בנתיים. עברתי זריקות בלוק, התמכרתי לפרקוסט ואוקסיקוד, השתמשתי בקנאביס ושום דבר לא עוזר. אני חייבת עזרה! למי עליי לפנות???הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עזרה ד"ר דניאל עובד 19/01/2016 | 17:08אשמח לעזור, תקבעי אם תרצי תור במרפאה במרכז הרפואי רמת אביב 03-6401234הוסף תגובה
סחרחורת (?) פתאומית ולחץ מאיה 13/01/2016 | 09:40שלום, לפני כ 15 שנים עברתי חבלת ראש. מאז מופיעים לי פה ושם מעין סחרחורות בהן העולם נע ימינה ואז שמאלה וחוזר חלילה, מחר ולא סיבובי. אין תחושת נפילה או איבוד הכרה או הרגשה שהעולם נוטה לכיוון מסוים. יש רק תזוזה לצדדים,לא משנה לאן מסתכלים ולא משנה אם העיניים עצומות או פתוחות. זה מלווה בתחילה. זה קורה בעיקר כשאני לחוצה (בראיון עבודה או מבחן מאומץ שמצריך קשב רב). הסחרחורת הזו נמשכת כדקה שתיים ונעלמת כשהלחץ יורד. יש לי מספר פעמים בשנה בלבד מיגרנות מלוות באאורה (עד 4 בשנה) ופעם אחת היא היתה מלווה בכך שלא יכולתי לדבר מילים הגיוניות אלא רק מלמול (להבין הבנתי הכל והתנהגתי כרגיל ואכלתי לקרב אצבע לאף וכו') . ממה נובעות הסחורות הללו? בזמן הסחורות אני מנסה להרגיע את עצמי ולנשום עמוק אבל הן לא מפסיקות, אלא כשהסיטואציה מפסיקה. אשמח לעצה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סחרחורות ד"ר דניאל עובד 13/01/2016 | 11:27סחרחורות הן חלק מתסמונת בתר חבלתית (זעזוע מוח). ראי מאמר שכתבתי בנושא ב- ynet: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4681402,00.htmlהוסף תגובה
סחרחורות 15 שנים אחרי פגיעת ראש?מאיה 13/01/2016 | 22:58כתבתי בטעות תגובה לשאלה אחרת. מצטערת. קראתי את המאמר שכתבת. השאלה שלי היא האם הסחרחורות יכולות להופיע גם 15 שנים אחרי הפגיעה. תודההוסף תגובה
תשובת מומחה סחרחורת ד"ר דניאל עובד 19/01/2016 | 17:06לא סבירהוסף תגובה
פיענוח סי. טי מוח בגלל כאבי ראש באים וחולפים. צילה 19/01/2016 | 15:21בת 78. להלן התשובה לבדיקה ללא חומר ניגודי: בסריקת עצמות בסיס הגוחגולת נצפו המערות הספונאידליות והתאים המסטואידיים ללא סטיות.תפיחות רירית במערכת הלסת מימין. האוכף הטורקי הגרמי, הפירמידות ותעלות השמע הפנימיות הגרמיות בממדים תקינים. החדר הרביעי בקוטר תקין ובקו האמצע. בחתכים העל טנטוריאליים הודגמו הגרעינים הבזאליים, הקופסית הפנימית והטאלמוס ללא סטיות.החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיים מורחבים בציר הרוחבי יחסית לגיל. קיימת הרחבת הפיסורות הסיליביאניות. קו האמצע שמור ואין עדות לתהליך מוקדי ממוקם או אפקט מסה. בחתכים הגבוהים מבנה החומר האפור והלבן תרין. יש לציין הבלטת החריצים על חשבון קפלי המוח. בסיכום: אין עדות לממצא פוקלי תוך מוחי. תפיחות רירית במערכת הלסת מימין. אודה לכם מאוד על תשובתכם על פיענוח הסיטי הזה. בכבוד רב , צילה המודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פענוח CT דר' שלומית יוסט-כץ 19/01/2016 | 16:33צילה שלום, לצערי איני יכולה לראות את הבדיקה עצמה ולכן ביכולתי רק להסביר את שכתוב בפענוח. מבחינת המוח הממצאים מראים שינויים בהתאם לגיל ואינם מדאיגים. ישנה נפיחות בלסת מימין שדורשת המשך ברור. אנא פני עם התוצאות לרופא המטפל הראי לו את הבדיקה ובקשי הפניה לרופא אא"ג.הוסף תגובה
מיגרנה מיגרנה 22/12/2015 | 20:48רציתי לדעת האם מיגרנה חייבת להיות כאב פועם או שגם כאב ממוקד חד צדדי בראש נחשב מיגרנה? ובנוסף,לדעת מה בדיוק קורה בראש/במוח בזמן מיגרנה??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מיגרנה ד"ר דניאל עובד 22/12/2015 | 21:33מיגרנה לא חייבת להתבטא בכאב ראש פועם. ייתכן לוחץ, דוקר או שורף. נוצרת דלקת בקצות העצבים המעצבבים את כלי הדם של קרומי המוח.הוסף תגובה
המשךהמשך 18/01/2016 | 00:17אם כך,לפי מה שאתה אומר בזמן מיגרנה יש דלקתיות בעצם סביב המוח/באיזור הראש כמובן.זאת אומרת שאם בזמן התקף קשה וממושך יעשו לי סיטי ראש ימצאו בעצם דלקת?הוסף תגובה
תשובת מומחה ממצאי הדמיה דר' שלומית יוסט-כץ 18/01/2016 | 16:22לצערנו בדיקות ההדמיה אינן מדגימות את המיגרנה ולכן בדיקת CT לא תגדים מיגרנההוסף תגובה
כאב ראש חד צדדי - מגרנה? אורית 16/01/2016 | 18:58ד"ר שלום, אני סובלת שנים ממגרנה אך לפני מספר שבועות החל כאב חדש: אני חווה התקף בדרגת כאב בינונית של כמה שניות בצד ימין. לעיתים הכאב משפיע על אוזן ועין ימין. יתכן מספר התקפים ביום או מספר ימים ללא התקף. אינני סובלת מתופעות נוספות אך לאחר ההתקף אני נתקפת חרדה. קבעתי תור לנוירולוג לעוד מספר שבועות. האם נכון להמתין לתור או לפנות לרפואה דחופה? תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כאב ראש קלסטרקיראי על כך 18/01/2016 | 00:10קיראי על קלסטר / כאב ראש מצרריהוסף תגובה
תשובת מומחה כאב ראש חד צדדי-מגרנה? דר' שלומית יוסט-כץ 18/01/2016 | 16:18שלום רב, שינוי בכאב אותו את מכירה דורש בדיקה חוזרת וטוב שקבעת תור לנוירולוג. היות והתור לנוירולוג הוא לעוד שישה שבועות אנא פני לרופא המטפל ובקשי שיבדוק אותך ויתן הערכה ראשונית על מצבך.הוסף תגובה
תוצאות MRI עקב סחרחורות דני 17/01/2016 | 12:56שלום, מזה שלושה חודשים אני סובל מסחרחורות (לא הכל מסתובב סביבי אלא הרגשת חוסר שיווי משקל), עד היום בכל הבדיקות שעברתי לא נמצא דבר פרט ל-CT ראש שעברתי והיה מוקד איפודנסי שהרופאה אמרה שזה יכול להיות אפילו מלידה. היום קיבלתי תוצאות ל-MRI ואלו התוצאות: הדגמה תקינה של גזע המח והמוחון. הזויות הצרבלו-פונטיניות ותעלות השמע הפנימיות הודגמו בגדר הנורמה. לאחר הזרקת גדוליניום,לא הודגמו האדרות פתולוגיות באזורים אלו . חדרי המוח, חריצי המוח, הציסטרנות והפיסורות הודגמו בגדר הנורמה. הודגמו בחומר הלבן התת-קליפתי בשתי ההמיספרות של המח ,T2 - ו FLAIR אותות מוגברים בערכי הגדול ,קרוב לוודאי ביטוי למיקרואנגיופתיה. לאחר הזרקת גדוליניום,לא הודגמו האדרות פתולוגיות בפרנכימת המח. בסיכום: הדגמה תקינה של האוזניים. שינויים מיקרואנגיופתיים כמתואר בחומר הלבן התת-קליפתי בשתי ההמיספרות של המח הגדול. הצללה בסינוס המקסילרי משמאל. האם הכל תקין? תוכלו קצת להסביר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות MRI עקב סחרחורת דר' שלומית יוסט-כץ 17/01/2016 | 21:30שלום רב, לצערי איני יכולה לראות את הבדיקה רק לקרוא את הפענוח. לפי הפענוח נראה כי ישנם אותות לא תקינים היכולים לבטא פגיעה בכלי דם קטנים אך גם יכולים להיות לא ספציפים. משנה מאד מספר הנגעים ,הרקע רפואי וגיל הנבדק. אין מה להלחץ, אך אני מציעה לך לגשת עם הדיסק ועם הפענוח לנוירולוג. לגבי ההצללה בסינוס זה יכול לבטא סינוסיטיס אשר אינה קשורה לסחרחורת ומומלץ להבדק ע"י רופא אף אוזן גרון.הוסף תגובה
כאב ראש בצד ימין ענת 17/01/2016 | 13:06שלום רב, אני סובלת מזה מספר שבועות מכאב ראש בצד ימין של הראש , מדובר לעיתים בכאב חד כמו מכת חשמל וברוב היום בכאב עמום המקרין לאוזן ולעין. במשך היום כאב זה יכול גם לנדוד לצד אחר של הראש .יש לי תור לנוירולוג רק בעוד חודש , בדיקות הדם שלי תקינות . אשמח אם תעזרו לי בייעוץ ראשוני .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאב ראש בצד ימין דר' שלומית יוסט-כץ 17/01/2016 | 21:22שלום רב, . סיבות רבות יכולות לגרום לכאב ראש. לא ניתן להעריך את מצבך ללא בדיקה נוירולוגית מקיפה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מיאסטניה גרביס
-
דלקת קרום המוח
בדיקות קשורות
-
כספית בדם
-
חומצה מנדלית בשתן
תרופות קשורות
-
אוזנימוד (זפוסיה)
-
ארגוטאמין
מונחים קשורים
-
אונה קודקודית
-
אאורה
רופאים בתחום

ד"ר רני ברנע נוירולוגיה
5 ( 37 חוות דעת )
"ד״ר ברנע טיפל באבי בסבלנות, ברגישות וענייניות. הוא היה מאוד מקצועי וענה על כל השאלות שעלו בעקבות מצבו המורכב של אבי. תודה 🙏🏻"

ד"ר אופיר לוי נוירולוגיה
5 ( 11 חוות דעת )
"הגעתי לד"ר לוי עם תחושות משונות שהפכו לבעיה טורדנית לא ברורה. לאחר כמה ביקורים אצל רופאים אחאים ללא אבחנה מדויקת. הפגישה היתה ארוכה ויסודית מאוד, שאל שאלות והתעכב. הבדיקה היתה יסודית מאוד לצד כל הבדיקות שחוויתי עד כה. ולא רק שיצאתי עם הפניה גם עם טיפול יעיל. הרבה זמן יקר הלך לאיבוד אבל לפחות מצאתי. ממליצה מאד."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים

פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה