הסיבות לדלקות ריאה חוזרות אצל ילדים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן ה-4 סובל מדלקות ריאה חוזרות, כל שנה כ- 3 דלקות ריאה. בני התינוק סבל מאותה תופעה ובמהלך שנת חייו הראשונה חלה 4 פעמים בדלקות ריאה. לתינוק בוצעה בדיקת CF וברונכוסקופיה, שנמצאו תקינות. עברתי בדיקות גנטיות לפני ההריונות ונמצאתי שלילית ל- CF. האם

תשובה:
להלן הסיבות לדלקות ריאה חוזרות בילדים בגילאים מעל גיל שנה לפי סדר שכיחותן: אסתמה גוף זר ציסטיק פיברוזיס דלקות ריאה קודמות שלא טופלו כראוי סיבוכים של דלקות ריאה קודמות: ברונכוייקטזיות, פנאומטוסלה, ברונכיוליטיס אובליטרנס שחפת מחלות של כשל מערכת החיסון כמו איידס, או מחלות גנטיות אחרות ונדירות שפוגעות ביכולת הגוף להילחם בזיהומים מחלות ממאירות מחלות קולגן ומחלות אחרות של רקמת חיבור Primary ciliary dyskinesia – מחלה נדירה שפוגעת בחלל דרכי הנשימה בירור לגבי דלקות ריאה חוזרות, עדיף שיעשה על ידי הרופא המטפל או על ידי רופא ילדים מומחה למחלות ריאה. הבירור בהחלט יכול לכלול בדיקות לציסטיק פיברוזיס (תבחין זיעה), מבחני תפקודי ריאה, בדיקות דם, ברונכוסקופיה, בדיקות גנטיות ועוד. ההחלטה על הבירור בעניין דלקות ריאה חוזרות ועל היקף הבירור, מומלץ שתיעשה על ידי הרופא המטפל. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד