דלג לתוכן

השפעת גלולות למניעת הריון על פצעונים ועל מצב הרוח

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/02/2008 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

הפסקתי לקחת גלולות יסמין לאחר 3 שנים רצופות, בשל חשש שהגלולות גורמות לירידה במצב רוח. שבוע לאחר ההפסקה התחלתי לסבול מפצעים בפנים. האם יש קשר בין ההפסקה לבין הופעת הפצעים? האם לחזור לקחת גלולות? האם לגלולות יש השפעה על מצב הרוח, גם כאלה עם מינון נמוך

תשובה:

הפסקה של גלולות למניעת הריון יכולה לגרום לחזרה של פצעונים על הפנים, אך בדרך כלל לגלולות אין השפעה משמעותית על מצב הרוח. האם את בטוחה שמצב הרוח מושפע מהגלולות? האם עכשיו, כשהפסקת את הגלולות, מצב הרוח השתפר? את צריכה להחליט לבד מה עדיף לך. מובן שאין מניעה לחזור לגלולות, והפצעים ככל הנראה יחלפו בעקבות השימוש בגלולות, אבל ישנו סיכוי שמצב הרוח הרע שאת מתארת יחזור. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מיכאל פאול
ד"ר מיכאל פאול עיניים
ד"ר יריב רוזנבוים
ד"ר יריב רוזנבוים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר מנדי גרוס
ד"ר מנדי גרוס יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו