דלג לתוכן

שאלה

אני בת 28, בהריון בשבוע ה-21. כבר כמה שבועות יש לי פריחה על הפנים שעוברת כשאני משתמשת בבטאקורטן. האם המשחה בטאקורטן בטוחה לשימוש בהריון? באיזה מינון?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/02/2010 תאריך עדכון: 14/05/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

קודם כל אני ממליצה לגשת לרופא/ת המשפחה או לרופא/ת עור על מנת לעמוד על טיב הפריחה. לגבי השימוש בבטא קרוטן (למעשה זהו ויטמין A), אמנם ידוע שכמויות עודפות של ויטמין A עלולות לגרום למומים מולדים בעובר, אך לרוב זה מתרחש רק בשימוש פומי (דרך הפה). מריחת משחה כזאת מדי פעם, גם במשך ההריון, לא אמורה לגרום נזקים. אם את משתמשת בתרופה בתדירות גבוהה יותר, אני ממליצה לך להיוועץ בשירות הטרטולגי, במספר הטלפון 02-6243669. תוכלי למצוא מרכז דומה גם בבית חולים אסף הרופא. המשך הריון בריא וקל! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר צבי אבירם
ד"ר צבי אבירם רפואה אסתטית
ד"ר עדי בירון
ד"ר עדי בירון אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר טוביה בן גל
ד"ר טוביה בן גל חוות דעת משפטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו