הגורמים להריון חוץ-רחמי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 36. עברתי לפני 5 חודשים הריון בחצוצרה הימנית, שנכרתה בשבוע ה-7. השבוע שוב עברתי הריון מחוץ לרחם שהופסק בשבוע ה-6, כשהביצית נדבקה לגדם החצוצרה הימנית. מה גורם לביצית להיצמד לדופן או לחוסר תנועתיות להגיע לרחם? האם יחסי מין בשבועות הראשונים מזיקי

תשובה:
הריון חוץ-רחמי (ectopic pregnancy), כשמו כן הוא - הריון שאינו מתפתח בתוך הרחם. לצערי איננו יודעים מה בדיוק גורם להריון מחוץ לרחם, אך ישנם כמה גורמי סיכון להיווצרות הריון כזה: ניתוחי בטן קודמים, זיהום באגן, אירוע קודם של הריון מחוץ לרחם, חסימת חצוצרות, גיל מאוחר ועוד. אין משמעות לזמן קיום יחסי המין, ואין דרך ודאית למנוע הריון חוץ-רחמי. עליכם רק לנסות לשמור על אופטימיות, וכן להיות במעקב צמוד של רופא/ת הנשים לקראת ההריון הבא ובמהלכו. שיהיה המון בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד