תופעות לוואי של דוקסילין ופורינטול
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 35, חולה קרוהן במשך 10 שנים ומשתמש 6 שנים בפורי-נטול, כדור אחד ליום. המחלה ברגיעה. אני מקבל גם דוקסילין (אנטיביוטיקה) 100 מ"ג, כדור אחד ליום במשך שנה, עקב שעורה קשה בעיניים. עברתי כבר ניתוח אחד להסרת השעורה והיא חזרה שוב. האם השילוב ש

תשובה:
תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה דוקסילין הן נדירות, ויכולות לכלול בחילות, הקאות או שלשול. תופעות הלוואי של פורי-נטול (מרקפטופורין) קשורות לעובדה שטיפול זה גורם לדיכוי יצירת תאי דם שונים במוח העצם, הגורר בעקבותיו אנמיה ונטייה מוגברת לזיהומים ולדימום לא תקין. תופעות לוואי נוספות כוללות חולשה ועייפות, בחילה והקאה, שלשול, ירידה במשקל, כאבי בטן, דלקת בחלל הפה, והיפרפיגמנטציה של העור. שתי התרופות שאותן אתה נוטל לא משפיעות על התפקוד המיני, וגם לא השילוב בינהן. שפיכה מוקדמת יכולה להיות קשורה לבעיות פסיכולוגיות או לבעיה רפואית כלשהי. אם העניין עדיין מטריד אותך, אתה יכול לפנות לאורולוג ולהיבדק. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד