דלג לתוכן

הידבקות של תינוק בן 5 חודשים בסטרפטוקוקוס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/02/2010 תאריך עדכון: 14/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

האם התינוק שלי, בן 5 חודשים, יכול להידבק בסטרפטוקוקוס מילדה שהיה לה משטח חיובי ואינה חולה, ולא מטופלת עדיין באנטיביוטיקה? האם ההידבקות מתרחשת על ידי מגע?

תשובה:

בגיל 5 חודשים נדיר לראות דלקת גרון מסוג סטרפ. ההידבקות מתרחשת דרך הפרשות מהפה (רוק, התעטשות) ולא על ידי מגע בעור. אם לילדה היה משטח חיובי והיא לא טופלה באנטיביוטיקה וכעת אינה חולה, זה אומר שהיא התגברה על הסטרפ בכוחות עצמה ושהיא לא מידבקת יותר, אך חשוב תמיד לטפל בדלקת גרון מסוג סטרפ על מנת למנוע סיבוכים. בכל אופן, אין מה לעשות כעת. אם תוך יומיים יופיע חום אצל התינוק שלך, צריך לחשוב על האפשרות שבכל זאת נדבק מהילדה. בברכה, ד"ר שמואל הייטנר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר גד ולן
ד"ר גד ולן אורתופדיה
ד"ר יצחק צחי בן ציון
ד"ר יצחק צחי בן ציון פסיכיאטריה
פרופ' דוד רוט
פרופ' דוד רוט קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו