דלג לתוכן

אבחון אנדומטדיוזיס והטיפול בו

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/10/2009 תאריך עדכון: 31/08/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 32, ילדתי בניתוח קיסרי לפני 3 שנים. לאחרונה עברתי ניתוח לתיקון הצלקת הניתוחית ולהוצאת בקע. תוך כדי ניתוח זה הוצאה דגימה משקיק הבקע, ולפי הבדיקה ההיסטולוגית נמצא בו אנדומטריום. אך ורק לפי בדיקה זו החליט הגינקולוג שלי שאני סובלת מאנדומטריוזיס ור

תשובה:

ראשית, אם את מרגישה רע מהגלולות את יכולה להפסיק אותן. גלולות למניעת הריון מטרתן למנוע את הופעת התסמינים ואת התפשטות המחלה והנגעים של האנדומטריוזיס. אבחון ודאי של אנדומטריוזיס נעשה על ידי ביופסיה. מכיוון שאצלך התקבלה תשובה חיובית בביופסיה, המשמעות היא שיש לך אנדומטריוזיס. מידת הופעת התסמינים שונה מאישה לאישה. כדאי לבדוק על ידי אולטרסאונד אם ישנם נגעים של אנדומטריוזיס במקומות נוספים. עליך לזכור שאם תחליטי להפסיק את נטילת הגלולות, יתכן שיופיעו סימפטומים כגון כאבים בזמן מחזור וקיום יחסי מין, כאבי גב ובטן ודימומים חזקים בזמן המחזור. כל אלה תסמינים הקשורים לאנדומטריוזיס. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר עמיקם טל
ד"ר עמיקם טל פסיכיאטריה
ד"ר מיכאל דוברוסין
ד"ר מיכאל דוברוסין פסיכיאטריה
ד"ר גבי שמש
ד"ר גבי שמש עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו