דלג לתוכן

תופעות לוואי לאחר הוצאת פוליפ מהנרתיק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/10/2009 תאריך עדכון: 31/08/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 39. בשבוע שעבר עברתי ביופסיה שבה הוציאו לי מהנרתיק פוליפ. עד אתמול לא היה כל דימום. אתמול החל דימום קל ביותר ולא רציף שהופיע גם היום. האם יש מקום לדאגה? מה ההסבר לתופעה מוזרה זו? האם זה קשור לביופסיה שבוצעה?

תשובה:

אני מניחה כי הוצאת הפוליפ נעשתה בשיטת ההיסטרוסקופיה. כפרוצדורה טיפולית ישנה הצלחה רבה בטיפול זה, ורק מעט סיבוכים. סיבוך אפשרי אחד של פרוצדורה זו הוא דימום בזמן ההיסטרוסקופיה הטיפולית, שבה מסירים פוליפ, מחיצה או מיומה מחלל הרחם. זיהום או נקב ברחם הם סיבוכים אפשריים אך לא נפוצים. הדימום שאת מתארת כעת יכול להיות קשור לביופסיה, אך גם יכול להיות הווסת (אם עדיין יש לך מחזור). אם הדימום ממשיך או מתחזק, אמליץ לך לפנות לבדיקת גינקולוג. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר רון שינמן
ד"ר רון שינמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' אלדד זילברשטין
פרופ' אלדד זילברשטין כירורגיה פלסטית
 איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת
איה מדיקל רפואת נשים מתקדמת יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו