טיפולי הפריה עם איקאקלומין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 25, נשואה כבר 3.5 שנים ללא ילדים, ובטיפולי פוריות עם איקאקלומין. אני לוקחת קלקסאן לדילול הדם מפני שאני אחרי תאונת דרכים שהתרחשה לפני מעט יותר משנה. אני נוטלת חומצה פולית במינון של 5 מ"ג. ביצעתי השבוע בדיקות דם כי אני סובלת בחודשים האח

תשובה:
התופעות שאת חווה בהחלט יכולות להיות קשורות לטיפול ההורמונלי. אני לא יודעת פרטים נוספים על הטיפול, אבל קחי בחשבון שיש היום אופציות נוספות לטיפול בבעיות פריון, כמו הבשלת ביציות מחוץ לשחלה. לצורך זה לא צריך טיפול הורמונלי אלא שואבים את הביציות הלא בשלות מהשחלה ומבשילים אותן מחוץ לגוף. אני מציעה לך לברר עוד פרטים על כך ואולי לנסות דרך אחרת. יש גם אופציה של שאיבת ביצית במחזור טבעי. אם את 3.5 שנים עם טיפולים הורמונליים, רצוי לעשות חושבים ולברר אפשרויות נוספות. הטיפול ההורמונלי גורם הרבה סבל ללא מעט נשים. תוכלי לקרוא על כך בכתבה הבאה ובכתבה המרתקת שאחריה: http://www.nrg.co.il/online/43/ART1/698/557.html