היחס הרצוי בין רמת הכולסטרול הכללי לרמת ה- HDL
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 70. מהו היחס הרצוי בגברים בין רמת הכולסטרול הכללי לבין רמת ה- HDL? להלן הנתונים שנמדדו אצלי: Colesterol 177 HDL 35.3 LDL 104 לחץ דם 128/75 אני לוקח את התרופות Simvacor 10mg ו- Micropirin 100mg.

תשובה:
חלק מהרופאים משתמשים ביחס בין רמת הכולסטרול הכללי לבין רמת ה- HDL במקום ברמת הכולסטרול הכללי בדם כדי לקבל תמונה כללית על מצבו הבריאותי של החולה. היחס הרצוי הוא מתחת ל-5:1, והרמה האופטימלית היא 3.5:1, בעוד אצלך היחס בין שני ערכים אלה הוא 5.01. נראה כי אתה כבר מטופל בסימבקור להורדת רמת הכולסטרול. האם אתה גם עושה פעילות גופנית ומקפיד על תזונה נכונה? גורמי סיכון למחלת לב הם גיל (מעל 45 בגברים, מעל 55 בנשים), עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, מקרים אחרים של מחלות לב בגיל צעיר במשפחה, ורמת HDL (כולסטרול טוב) נמוכה מ-40. אדם שאין לו אף אחד מגורמי הסיכון האלה, או שיש לו גורם סיכון אחד בלבד, רמת ה- LDL הרצויה אצלו היא מתחת ל- 160. אם לאדם שני גורמי סיכון, רמת ה- LDL הרצויה עבורו היא מתחת ל- 130. באדם עם מחלת לב ידועה או עם סוכרת, רצויה רמת LDL מתחת ל-100, וכיום יש יותר ויותר מחקרים המראים שרמת ה- LDL הרצויה בקבוצה זו של חולים היא 70. עוד מידע תוכל לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_020308_14.asp