דלג לתוכן

שאלה

הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון לפני כשלושה חודשים ומאז המחזור שלי לא היה סדיר. קיימתי יחסי מין לא מוגנים (הקונדום נקרע), אחרי שבוע וקצת היה לי דימום של יום, ומכיוון שחברה הזהירה אותי שזה עלול להיות סימן להשתרשות של הריון, עשיתי כעבור שבועיים בערך בד

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 11/11/2009 תאריך עדכון: 29/06/2013
1 דקות קריאה

תשובה:

הריון חוץ-רחמי הוא תופעה די נדירה (מתרחש ב-1%-2.5% מן ההריונות). התסמינים היכולים להופיע בו הם כאבי בטן, דימום מן הנרתיק ותופעות הריון רגילות (רגישות בשדיים, בחילות, וכו'). רמת ה- HCG בהריון חוץ-רחמי חיובית, אך אינה עולה כמו בהריון רגיל, אלא נשארת נמוכה יחסית. למרות זאת, במקרה של הריון חוץ-רחמי עדיין צריכה להתקבל תשובה חיובית בבדיקת הריון ביתית ובבדיקת דם. מכאן כי הסיכויים שאת נושאת הריון חוץ-רחמי הם קטנים, ויתכן כי התסמינים שאת חשה כעת הם אלה שמופיעים לפני קבלת הווסת. אם התסמינים נמשכים והווסת אינה מופיעה, אמליץ לך לפנות לגינקולוג כדי לעבור בדיקת אולטרסאונד. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר עומרי אמודי
ד"ר עומרי אמודי רפואת שיניים
ד"ר שמואל יורב
ד"ר שמואל יורב עור ומין
 אימהית מרפאת פוריות
אימהית מרפאת פוריות יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו